פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, לפני כחצי שנה הייתי מעורב בתאונה שבה ביצעתי פניית פרסה, כשבנתיב הנגדי הגיח רכב במהירות רבה ונכנס בי טרם סיימתי לבצע פניית הפרסה. שני הרכבים שלי ושל הנהגת השנייה נפגעו, הנהגת יצאה ללא פגיעה מהתאונה אבל בהמשך כנראה בשביל הביטוח היא הגישה תלונה במשטרה שהיא כן נפגעה בתאונה מה שגרר שלפני כמה חודשים הוזמנתי למתן עדות במשטרה ומסרתי את גירסתי לחוקר. כעת קיבלתי זימון למשפט בינואר ואני מואשם בסעיפים: 1. ביצוע פניית פרסה שלא בזהירות 2. אי זהירות בנהיגה היה לי לפני כשלוש שנים דו"ח על מעבר באור אדום שלא היה מוצדק, אבל מכיוון שלא היו לי ראיות מתאימות פשוט שילמתי את הדו"ח שזה כמו הודאה בעבירה אני מניח.. זוהי הרשאתי היחידה בתעבורה מזה 7 שנים שיש לי רישיון. מה ה…
הודעה אחרונה מאת erez59, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לחובתי 44 נקודות. באפריל 2008 בוצעה העברה האחרונה. לאחר שלילה של 3 חודשים עברתי מבחן עיוני (תאוריה) במרץ 2009. והיום קיבלתי זימון להדרכה בנהיגה נכונה. האם זה הגיוני שאני צריך לעשות גם קורס לאחר שעברתי תאוריה?
הודעה אחרונה מאת yoah, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני ממש לחוץ וחייב עזרה , לפני שנתיים חבר הרכיב אותי ושנינו היינו מתחת לגיל 18 , לנהג היה ביטוח מקיף , ומכיוון שלא היה לו 18 ולא היה לו אישור להרכיב הביטוח איננו תקף עלי , הוא תבע על רכוש , יצא צודק וקיבל מחירון על האופנוע , בעוד שאני תובע על נזקי גוף , עכשיו העורך דין דורש ביטוח חובה של הנהג , הנהג מפחד מעליה בפרמיה או שהמדינה תתבע אותו. האם בעל האופנוע יצא בנזק כלכלי או בשלילת רישיון עקב התביעה שלי??
הודעה אחרונה מאת Alonyam, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום! נסעתי בצומת T ובאתי מהכיוון השמאלי של הצומת לנסיעה ישר. מצד ימין שלי באה משאית ורצתה לעבור את הצומת בנסיעה ישר עם נטייה שמאלה כדי להכנס לתוך חצר. אין תמרור בצומת אבל יש קו עצירה על הכביש למשאית. נהג המשאית התקרב לצומת האט טיפה, והתפרץ לצומת מבלי לתת לי זכות קדימה, כתוצאה מכך בלמתי, אבל זה היה מאוחר כבר, ונכנסתי בצד השמאלי של המשאית בגלגל האחורי. הנזק לרכב שלי זה כנף שמאלית, מכסה מנוע ,וטמבון ממה שנראה לעין כי ניסיתי לשבור ימינה. השאלה שלי היא אם הוא אשם בבירור ואיך הולך העסק של תשלום הנזק אם אין לי מקיף, רק חובה וצד ג'. יש לי תמונות ממקום התאונה, נהג המשאית הזיז אותה ישר אחרי המקרה, ולא היה עליו רישיון נהיגה או תעודת זהות. מבקש את עזרתכם בנושא, תודה!
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה תודה מראש לכל העוזרים באמת כי אני בסוג של סיטואציה מאוד לא נעימה, אני רוצה לדעת מהו העונש המאקסימלי על נסיעה ללא ביטוח צעיר (אם זה משנה הפרטים אז האוטו הוא טנדר ויש עליו ביטוח רק מגיל 30) באמת אנשים אני חייב עזרה פה כי זה משהו שמאוד מעיק עליי כי כל הביטוי הזה ביטוח "חובה" שהמושג חובה הוא בכלל אומר שזה אמור להיות נגיש לכולם ובגלל זה הוא חובה ואני לא צריך באמת לפרט ולהגיד יותר מזה כי כולם מודעים למחירים הגבוהים.אז אם אפשר אשמח לתשובה שתעזור לי ,ומראש אני רוצה להבהיר שאני לא איזה פורע חוק או משהו בסגנון והאוטו זה אוטו של אבא שפשוט לא מתאפשר לעשות עליו ביטוח ..תודה !
הודעה אחרונה מאת bar10, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אשמח לעזרה, לפני כחודשיים חידשתי את ביטוח הרכב שלי בסוכנות שאני מנויה בה כבר כחמש שנים. במשך כל החמש שנים הללו נאלצתי להשתמש בביטוח הגרירה לא מעט. בשישי האחרון הזמנתי את "שגריר" ואמרו לי שאני לא מנויה. מאחר והיה מאוחר מדי להתקשר לסוכנות הביטוח-נתתי להם את האשראי כפיקדון על סך 570 ש"ח ואמרו לי לדבר עם סוכנות הביטוח שלי בראשון בבוקר. היום התברר לי שסוכנות הביטוח שלי עברה לעבוד מול חברת הגרירה "שמי" מבלי להודיע לי (סוכנת אחת אמרה "עוד לא הספקנו להודיע לך, עברנו לעבוד איתם לפני חודש", ואילו הסוכנת השניה טענה שקיבלתי מכתב בדואר עם מכתב ומדבקה של חברת הגרירה החדשה). מה עושים? תובעים? תודה מראש, אלונה
הודעה אחרונה מאת shmulikit, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
השבוע עשיתי תאונה,רכב נכנס בי מאחור המכה מאחור נראית נורא , לקחתי את הרכב למוסך והוא הזמין כאמור שמאי, לדברי השמאי יש נזק רק בקצה השלדה . לדעתי נראה לי שנעשתה קומבינה עם השמאי והמוסכניק , אני חוששת שהנזק הוא גדול יותר מקצה השלדה. שאלתי היא אם אני מגלה שהנזק גדול יותר מקצה השלדה מה אני אמורה לעשות, אם השמאי שלח את הדו"ח לחברת הביטוח, (הרכב תוקן) ואיפה אני יכולה לבדוק ולהעריך שבאמת הנזק הוא רק קצה שלדה ולא יותר מזה (ואין צורך של השבתת הרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני זוכר שלמדתי בתואר הראשון קורס במשפטים והיה נושא בשם אחריות שילוחית. שאלה היפותטית מאחר וטרם קרה לי אבל אני מניח שזה קורה מדי יום. נתחיל - בן של נהג ליסינג נוסע בצורה פרועה וחותך אותי וגורם לי לבלום בלימת חירום. השאלה היא האם אני יכול לתבוע את החברה שלו על כך שהם נתנו לו רכב והוא גרם לי נזק?(נגיד נזק כלשהו לבלמים, או מישהו נפגע בתוך הרכב).
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אני סתיו בן 18 מאשדוד היום נסעתי לאשקלון לבית חולים בישביל בדיקות לצבא שיצאתי מבית החולים הייתי רעב וחפשתי מקום לאכול ומצאתי איזו מסעדה באשקלון.. עד לפה הכול תקין. הבעיה מתחילה שלא היה חניה וראיתי אנשים חונים באדום לבן ליד החנות אז אחד מהם יצא וחניתי במקומו [חשבתי שאם הם חונים כ"כ בחופשיות אז אין פקחים באיזור] ובגלל שזה היה מחוץ לחנות והיה לה חלון זכוכית אז מידי פעם הצצתי שלא נוגעים באוטו [משטרה / מכוניות שעוברות שלא ישפשפו] שאני מסיים לאכול אני יוצא שמח ומרוצה לאוטו ופתאום אני רואה דוח על הווישרים.. התבאסתי ונסעתי לבית... עכשיו זה פעם ראשונה שאני מקבל דוח בחיים שלי ולפי מה שהבנתי זה דוח עירייה וזה עדיף מדוח משטרה כי זה בלי נקודות.. אם אפשר הסבר על זה זה יועיל ל…
הודעה אחרונה מאת stav-bd, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קיבלתי לפני משהו כמו שלושה חודשים דו"ח חנייה בדואר מעריית עכו. התקשרתי למוקד חנייה בעיר, אמרתי להם שאני ממש מתנצל אבל אני לא זוכר אי פעם שביקרתי בעכו. הפקידה שאלה למספר הדו"ח הקלידה אותו ואז שאלה אותי מה מספר הרישוי של הג'יפ שלי.. אמרתי לה ג'יפ ? הדו"ח הגיע על האופנוע שלי. מסתבר שהם טעו במספר כשהם הקלידו למחשב, היא אמרה שהדו"ח יבוטל, בנתיים אני שומר את נייר הדו"ח אבל היא אמרה לי שהיא לא יכולה לשלוח לי אישור על ביטול מכיוון שהיא פשוט מוציאה את הדו"ח הזה מחדש עם המספר רכב הנכון. האם יש התיישנות לנושאים האלה ? בנתיים הדו"ח הזה אצלי במגירה ומציק לי כל פעם שאני רואה אותו לדעת אם מחר אני אגלה שהאופנוע שלי או חשבון הבנק שלי מעוקלים וינסו לקחת לי ריבית דריבית.
הודעה אחרונה מאת SlipY, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, אתמול קיבלתי דו"ח חניה בפעם הראשונה, לאחר 3.5 שנים שאני נוהג יום יום. יש לציין שאני מאד מקפיד לחנות תמיד כחוק. לפני זמן מה נכשלתי בטסט על סדק בשמשה הקדמית ולכן החלפתי אותה דרך מוסך שעובד עם חברת הביטוח. לא הייתי מרוצה מטיב העבודה, ותכננתי לשוב למוסך ולבקש שיתקן בשנית, אולם בשיחה טלפונית נאמר לי לחכות שבוע עד שהכל יתייבש ואז לחזור אליו לבדוק אם זה אטום למים. יום למחרת סרתי לעירייה עם התו לקבל תו חדש, אך לא הדבקתי אותו על השמשה, כי חשבתי שיתכן מאד שהיא תוחלף כבר בימים הקרובים בשנית. כמו-כן לא הדבקתי את מדבקת הטסט. לאחר מכן מסיבות אישיות, עברה עלי תקופה קשה מבחינה בריאותית, לא נכנס לזה, אך אציין רק שגם לא יכולתי ללכת לעבודה, ובוודאי שלא נסעתי למוסך הש…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. אתמול פגע בי רכב הסעות שביצע פניית פרסה באמצע הכביש ולא הבחין בי. אצלי כל דלת ימין אחורית מרוסקת. בעל חברת ההסעות (לא הוא נהג ברכב) מבקש שאגש איתו למוסך שיש לו הסדר איתם (לא איזה "חאפר" קטן, אלא דווקא מוסך גדול ודיי מוכר בבאר-שבע). הוא מבקש שנתקן שם ולא נפעיל את הביטוח. אני מצידי מעדיף לתקן במוסך אחר, שם תיקנתי כבר בעבר ואני סומך עליהם בעיניים עצומות. פניתי לסוכנת הביטוח ויצאתי מבולבל... היא טוענת שאני יכול לתקן איפה שאני רוצה ולתבוע את חברת הביטוח שלו. אם הוא מודה באשמה אז ישלמו לי ואם לא אז אני צריך ללכת איתו לבית משפט?? זה נשמע לי מאוד אבסורד. אני תלוי ב"חסדיו" ובהאם הוא יודה באשמה או לא? אשמח אם מישהו שעבר חוויה דומה ישפוך קצת אור…
הודעה אחרונה מאת ZoharDV, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי רכב מסוג טויוטה היאס שנת ייצור 2002 משטרה לשעבר שגמעה 233K ק"מ ועברה תאונה לא פשוטה (נזק כבד מאוד) מחירון הרכב עפ"י יצחק לוי היבש הינו 52K ש"ח והמשוקלל 36,600 ש"ח תיאור המצב הבעייתי: המחיר הנ"ל כלל איננו משקף את השווי ההוגן של הרכב- וזאת עפ"י הראיות הנ"ל: באופן שניתן להבחין באופן פשוט ע"י התבוננות קצרה בהיצע הנמוך מאוד (בסה"כ משנת 2002 ועד בכלל ,ישנם למכירה באתר יד 2, כ- 26 כלי רכב למכירה בלבד! ), ראיה 1: אשר רכב משנת 2002 (הזול ביותר המוצע-והבודד מאותו השנתון) מבקש 58K ש"ח על רכב שגמע 350K ק"מ {וככל הנראה איננו פרטי}, ראיה 2: אחותי מכרה רכב דומה שגמע 370K ק"מ שנת 2003 במחיר של 64K ש"ח אחרי מיקוח בשנה שעברה (התגמשה ב-3K ש"ח), רא…
הודעה אחרונה מאת ravidp18, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הקיים חוק כזה ? שמעתי שקיים כזה חוק עכשיו בארץ שאוסר על יבוא כסאות לרכב מכל סוג שהוא , יש קריטריונים ? איפה אפשר לקרוא על זה לעומק ? אולי מישהו שמע על זה ? אשמח לשמוע מבעלי הסדנאות בנוגע לסחורה שלכם , האם מדובר ב STOCK שנרכש לפני החוק ?
הודעה אחרונה מאת diforce, -
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
חבר קיבל דוח מהירות (רכב ליסינג של העבודה) . הוא נתפס ע"י שוטר שכיוון אקדח לייזר בכביש 2 איזור געש . מה שמפתיע אותי שהוא לא נעצר מייד ע"י השוטר (למעשה הוא בכלל לא זוכר מתי זה קרה -זה פשוט הגיע למשרדי החברה ) עד כמה שאני יודע השוטר חייב להציג את המהירות המתקבלת לנהג - כלומר לעצור אותו במקום ולהראות באיזה מהירות הוא תפס אותו. האם יכול להיות שיש משהוא פסול בדרך הפעולה של השוטר ? תודה אהרון
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
רעיתי כבר כמה פעמים שאנשים עושים ביטח רכב ולא מציינים את הדגם המדויק וכך חוסכים המון כסף... פירוט... כמאת לכול היצרנים יש מנועים שונים לכל דגם לדוגמה, יש אודי A3 אם 120 ועד 265 בדגם S, ברור שהביטוח לרכבים אילה שונה במקרה של S3 לא רשום ברישיון רכב שזה S3, רשום פשוט אודי גרמניה ו 265 כ"ס וכמובן רשום שזה מנוע 2000, רכב כזה לדוגמה מבטחים כ A3 אם מנוע 2.0 טורבו (200 כ"ס) ברור לי שבמקרה של תבעית הביטוח הכסף ישולם רק על הדגם "שבוטח" נכון? או שהשיטה הזו פשוט לא תעבוד ובמקרה של צורך בביטוח פשוט לא ישולם כלום? מכרתי כבר כמה רכבים ונתקלתי בכמה מיקרים דומים, מה אתם אומרים? תודה מראש וסליחה אם יש שגיאות כתיב
הודעה אחרונה מאת Alonyam, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
כאמור בכותרת, רכב בן 3 חודשים עם כ 5000 ניזוק קשה בתאונה. הרכב משועבד לבנק. מחיר המחירון שלו 146000. מחיר הקנייה בסוכנות כ 136000. בלי קשר למי אשם בתאונה, ואיך נקבל את הפיצוי מצד ג' שפגע בנו, השאלה היא כזו: אנחנו אמורים לקבל מהביטוח את מחיר הרכב אם הבנתי נכון. (יש אפילו סעיף בפוליסה של חדש תמורת ישן, לא יודע אם זה רלוונטי לרכב משנתון 2012, אבל בכל מקרה, זכאים לחדש). אם אני מבין נכון, הביטוח אמור לשלוח לנו טפסים למלא, אנחנו חותמים , ואז הביטוח עובד מול הבנק להסרת השיעבוד והכלתו על הרכב החדש שאנחנו מתכוונים להזמין היום. (אותו רכב בדיוק). מה לגבי ההפרש במחיר ? הרכב מבוטח כחדש כפי שהוא מופיע במחירון לוי יצחק. (146K). רכב חדש עולה 136K. האם הביטוח מעביר לנו / לבנק…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
תקנה 110 . (א) לא יחצה אדם כביש אלא לאחר שבדק את מצב התנועה בו ונוכח שאפשר לחצותו בבטיחות. (ב) אם יש בקרבת המקום מעבר חציה, מנהרה או גשר המיועדים למעבר הולכי רגל, לא יחצה הולך רגל את הכביש אלא בהם. (ג) אם אין בקרבת המקום מעבר חציה, מנהרה או גשר כאמור אך יש בקרבת מקום צומת, יחצה הולך רגל את הכביש בקרבת צומת שאלתי היא כמה זה קרבת מקום שוטר אמר לי 70 מטר בפס"ד ת26435-08 נאמר כי בנוהל מת"ן 02.231.01 "קרבת מקום" לעניין אכיפת תקנה 110, הוא שמרחק של שלושים מטר ומעלה, לא יחשבו "בקרבת מקום". א. האם הנוהל השתנה? ב. היכן ניתן למצוא את הנוהל ? (חיפשתי ברשת ולא מצאתי) תודה
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
- 8 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
פניתי למשטרה לגבי רכבים שחונים על המדרכה, וחוסמים את המעבר להולכי רגל.הגיעה ניידת, עצרה לדקה והמשיכה.כשהתקשרתי שוב לשאול למה העניין לא טופל, נאמר לי שבגלל שמדובר ביותר מרכב אחד, העניין הועבר לטיפול העיריה. ואני שואל, האם זה לא תפקידה של המשטרה לתת דו"חות מסוג זה?
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אולי השאלה לא בפורום הנכון אבל בכל זאת במידה ועד עכשיו קיבלתי רכב מהעבודה בתלוש המשכורת היה סעייף שווי שימוש .עכשיו החיליפו לי את האוטו למשאית שלה אין שווי שימוש. האם אני אמור לקבל את התוספת למשכורת?
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
העניין הוא כזה-אדם קיבל הזמנה לבית משפט בגין עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף. הגיע לבית משפט, ובהסדר טיעון (ללא הדיון) הוחלט כי העונש יהיה פסילת רשיון למשך חודש (לאחר 3 חודשים מיום ההחלטה),פסילה על תנאי,וקנס כספי. לאחר כחודש אותו אדם מקבל מכתב ממשרד התחבורה,בו מצויין כי לאחר צבירת כמות נקודות גבוהה-רשיונו נפסל לתקופה של 3 חודשים. עכשיו,העניין הוא שעבירה בגינה נשלל נפסל לחודש-נכללת גם פה,כלומר הרשיון נפסל פעמיים על אותה עבירה. שאלות שעולות-אם אדם נענש על עבירה בבית משפט,האם הוא יכול להיענש עליה שוב ע"י משרד התחבורה? ולכמה זמן השלילה? אשמח אם יודעי דבר ובעלי נסיון יוכלו לשפוך קצת אור על העניין..... תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נהג ישראלי שנוהג על רכב עם מספרים זרים,מה העונש בגין עבירה זו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לקוראי הפורום שלום, ב"פוס" זה (הראשון שאני כותב), אבקש להביא בפניכם את סיפורי האישי במקרה של תאונת דרכים "נזק בלבד", את התנהלות חברת הביטוח, את התנהלות השמאי מטעם חברת הביטוח, את התנהלות המוסך ואת התנהלות מכון הרישוי. בעיקר אבקש להביא בפניכם, יתור נכון, להזהיר אתכם, מפני כל אותם קיצורי דרך הנעשים על חשבוננו על ידי כל הנ"ל. חברת הביטוח – אליהו. השמאי – שלמה פילאס. המוסך – הילוך שישי טויוטה יפו. מכון הרישוי – "הדרום". ביום בהיר אחד, נפגעתי על ידי רכב שפע בי תוך כדי נסיעה באור אדום. בוחן משטרה שהגיע למקום התאונה – פסל את הרכב והוריד אותו מהכביש בשל הנזקים שנגרמו לו. בוחן המשטרה – אני חייב להודות – הלחיץ אותי כמו שצריך והעמיד אותי על המשמר בכל …
הודעה אחרונה מאת elkmino, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לישה והצוות שלו בזמן האחרון כביש החוף מקורצף ומגורד לאורך קטעים שונים והפעם הקטע שבכיוון דרום לפני כפר שמריהו ולפני זה באיזור שפיים. האם נסיעה על כביש כזה במהירות 70-90 לא גורמת נזק לצמיגים? כמה דקות אחרי שעברתי את הקטע אני עדיין מרגיש זעזועים קטנים מהצמיגים. מי נושא באחריות על הנזק שייתכן ונגרם לי לצמיגים? זה לא ייתכן שאפשר לקרצף 3 נתיבים ולהכריח אנשים לנסוע על הקטע המקורצף. אני הרי לא אבלום ל-10 קמ״ש כדי שכל מי שמאחורי ייכנס באוטו שלי, נכון?
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 10 אלף צפיות
שלום לכם, התקשרו אליי מחברת הביטוח (ביטוח ישיר) והציעו לי לחדש את הפוליסה עם אותה הצעת מחיר שקיבלתי בשנה שעברה, אני תמיד קורא ושומע שלעשות ביטוח דרך חברות גדולות כמו ביטוח ישיר תמיד הכי פחות משתלמות מבחינת מחיר ותמורה. מדובר על ביטוח של מאזדה לאנטיס שנת 2001, זאת ההצעה שקיבלתי: ביטוח חובה - 1338 ש"ח. ביטוח מקיף - 2370 ש"ח. מה אתם חושבים על המחיר? האם אפשר להוציא מחיר יותר נמוך מחברות אחרות? אני גם לא כ"כ מרוצה מהשירות של ביטוח ישיר אז אני אשמח לעבור לחברה אחרת בהתאם והמחיר יהיה אטרקטיבי. ד"א, האם זה חוקי שחברת הביטוח יכולה לחדש את הפוליסה באופן אוטו' ללא ידיעת הלקוח? זה מה שאמרו לי שיקרה במידה ולא אחזיר להם תשובה עד המועד של סיום הפוליסה. …
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
מישהי נכנסה בי מאחורה לאוטו לא נגרם נזק כמעט שיפשופש בפגוש האחרי אני לא בטוח שקוראים לזה פגוש החלק מתחת לבגאז יש לי גם כאבים בגב תחתון קצת . אגב אני נהג חדש ואני קצת נסער מהעניין אז סליחה על סגנון הכתיבה. מה הפרצדורה עקב התאונה?
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נסעתי בכביש 1 בכיוון תל-אביב ירושלים. נסעתי בנתיב השמאלי כדי לעקוף רכב לחזור לימיני. ופתאום אני מגלה שעליתי במהירות 130 קמ"ש על המשקולת שנמצאת מתחת לאספלט. זה היה באיזור כמה קילומטרים לפני הפניה ימינה לכביש 443. משהו יודע אם היה שם מצלמה ?? ואם כן יש סיכוי שצולמתי ?? למה הבנתי שהמצלמות האלה (שתלויות באוויר) אין פלאש. ומה הנזק שאני יכול לחטוף ?? תודה.
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפש סוכן ביטוח לS2000 אני בן 39 עבר ביטוחי נקי אני מקבל הצעות מטורפותאם יצרתי קשר עם רוב הסוכנים שהומלצו ויש בעיה עם S2000 מבקש עזרה ממישהו שיש בבעלותו S2000
הודעה אחרונה מאת skitz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שאלה כללית: נסעתי עם עגלה נגררת וכנראה שבטעות עברתי את הצומת באור אדום וצולמתי על ידי מצלמת רמזור... מי מקבל את הדו"ח? בעל הרכב או בעל העגלה? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת פלג_, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, בשבוע האחרון הייתי מעורב בתאונה עקב עצירה פתאומית של הרכב מלפנים. מעוניין לקבל חוות דעת בכמה מוערך הנזק. ייתכן ונפגעה קורה?
הודעה אחרונה מאת tomer.mev, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 1,774 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- MRobot
- SlowRide
- santiago
- rev-Match
- tan tan
- איציק נ.
- Night Driver
- Ldh_88
- Supertigre
- om2
- elad18