פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
צהריים טובים לצערי היום עשיתי תאונה פגעתי עם המאזדה שלי במאזדה2 אני הייתי בנתיב השמאלי, קצת לפני נתיב לפניה שמאלה שרציתי להשתלב אליו כדי לפנות ולפתע גברת יצאה מהחניה שצמודה לנתיב הימני בכביש ישר לתוך הנתיב שלי. לא הספקתי לבלום בזמן והתנגשנו אחד בשניה. למרבה המזל אין נפגעים. אנחנו בריאים ושלמים. אציין כי נסעתי בנתיב במהירות החוקית לכביש -60 קמש הביטוח שלי הוא חובה וצד ג. לאוטו שלי יש פגיעות פח בפגוש הקדמי, והוא לא במצב נסיעה מפני שהפגיש מתחכך ברכב כאשר אני לוקח פניות ועולה על באמפרים השאלות שלי הן מה אני צריך לעשות כרגע? דיברתי עם הסוכן ביטוח והוא אמר שישלח לי טפסים למילוי בפקס. לגבי גרר לא שאלתי אותו הייתם ממליצים לקחת גרר או לא? ובנוסף אשמח לשמוע חוות ד…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, אני נהג חדש והיום עברתי באור אדום. כן אני יודע שזה נורא תאמינו לי לא ישנתי כל הלילה מהמחשבה שעברתי באור אדום. עכשיו אני רוצה לשאול- בצומת צבר בקרית ביאליק יש מצלמה מכל סוג שהוא? אני אשמח רק לתגובות של מי שיודע ולא כאלה של הטפה על העבירה כי אני יודע טוב מאוד שזו עברה חמורה מאוד זה היה ברגע של היסח דעת וזה היה מפחיד וזה לא יקרה שוב אני יודע
הודעה אחרונה מאת alon009, -
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מתוך כתבה שפורסמה במדור המשפטי של מגזין ממון, 08.06.12. עוד לקח: כאשר עוצר אתכם שוטר, חובה להקליט את חילופי הדברים איתו. אין לדעת לאן הדברים ידרדרו, במיוחד כשנזכרים בכל אותם שוטרים/מתנדבים מושחתים ושיכורים מכוח שחילקו לנהגים דו"חות על לא עוול בכפם.
הודעה אחרונה מאת oriporat, -
היי, אני נהגת חדשה, יש לי משפט בעוד חדשיים והמקרה הוא כזה: לפני מספר חודשים גרמתי לסוג של תאונת דרכים, לא שמרתי מרחק מספיק מהרכב לפני שנעצר ברמזור אדום, הייתי על מהירות של 20 קמ'ש לערך ונתתי מכה לרכב שלפני, חשוב לציין שהמכה הייתה ממש לא רצינית ברמה של מכת חניה. בדקנו שלא קרה שום דבר לאחד מכלי הרכב (ובאמת לא הייתה כל פגיעה) , שאלתי אותה אם היא צריכה עזרה רפואית או משהו והיא אמרה שהיא בסדר גמור ולא קרה כלום. הנהגת הייתה ממהרת לעבודה, שאלתי אותה איזה פרטים היא צריכה היא בקשה רק שם וטלפון וכמובן שמסרתי לה. לאחר מס' שעות התקשרה אליי ואמרה לי ששוחחה עם בעלה וצריכה שאמסור לה את פרטי הביטוח כי כואב לה קצת הגב, הבנתי שהיא מעוניינת לסחוט כסף מהביטוח והיה ברור לי שבעוצמה …
הודעה אחרונה מאת erez59, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, בתאריך 09/04 נסעתי לבקר את אימי, נכנסתי לבניין לחניה משותפת וחניתי ממש בקצה החניון היכן שממסתימות החניות ואיני מפריע לאף אחד ולא חוסם. כאשר בערב רציתי לצאת ראיתי ששכנה אחרת חסמה בכוונה את היציאה הראשית של החניון, יצרתי קשר עם אותה שכנה (שיחה מוקלטת) ביקשתי ממנה בנימוס שתזיז את הרכב מכיוון שאני צריך לצאת לעבודה והיא מפריע לי, היא בתגובה ענתה שהיא לא מזיזה שום רכב ושאני יחפש את עצמי. שכנים אחרים ניסו לבקש ממנה יפה אך ללא הואיל.. שכן אחר הזיז את רכבו מהחניה נכנסתי לחניה שלו שמובילה גם ליציאה מהבניין לאחר הרבה תמרוני היגוי. לפני זה אימי עלתה לדבר איתה וביקשה בנימוס, השכנה בתגובה קיללה אותה ואף איימה עליה. השכנה הנ''ל הגישה תביעה לבית דין לתביעות קטנות …
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
אתמול נעצרתי לביקורת על ידי שוטר בכניסה להרצליה ,תוך כדי שהוא עצר אותי הוא הסתכל ברמזור וראה שיש אור אדום ונתן לי דוח. כשעצר אותי הוא אמר לי ישר רכב אספנות ואתה נהג חדש אני לא מוותר לך. מצורפות תמונות. הנה ציטוט מהדוח: נסיבות מיוחדות של המקרה "סיור בניידת כול עמדתי בשד' אבא אבן כ-15מ' מהצומת עם כביש 2 לדרום הבחנתי ברכב המגיע ופונה לשד' אבא אבן כאשר ברמזור דולק אור אדום כ-10 ש' עצרנו את הרכב ושותפו הראה לנהג את הרמזור אציין כי הרמזור נראה היטב ממקום עמידתי , אציין כי לפני הרמזור נראה היטב ממקום עמידתי , אציין כי לפני הצומת מוצב רמזור ועליו תמרור 206 וכמו כן ממול הפניה מוצב רמזור ועליו תמרור 204 , נבדקה תקינות הרמזור טרם האכיפה ברכב נוסעת פרט לנהג חדש הנהג הינו נ…
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני זקוק איך לפעול מול נהג שהגיעה לחנייה של בייתי הוריד את אחד השכנים, ביציאה מן החנייה הוא פגע הרכבי בשתי הדלתות הימניות. איני יודע מי הנהג אך אני יודע איזה שכן הוא הוריד, איך אני מוצא את הנהג הפוגע? האם לפנות לשכן שייתן לי את פרטי הנהג שהוריד אותו ואיך? או לחכות להם מחר שהם יחזרו שוב? בבקשה זה דחוף
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
נהגתי בנתיב האמצעי של הכביש, האוטובוס יצא מצד ימין ופגע לי בדלת השמאלית ובמראה. האוטובוס טוען שאני נהגתי בקלות ראש ובפזיזות ואומר שיש לו עדים. יש לי תמונה שמראה את האוטובוס שקצת ממנו על הנתיב שלי ואת הרכב שלי מלפנים באלכסון כי היו מכוניות מאחורי. זה דבר מספק? דרך אגב זה אוטובוס של אגד. דבר נוסף: יש למישהו מושג מה החוק אומר לגבי זה שהייתי בלי ביטוח מקיף עלי (דף ביטוח יש לי) אבל הבאתי לו תעודת זהות? לעומת זה הנהג לא רצה למסור לי פרטים, בקושי נתן לי את השם שלו ואם אני לא טועה זה נוגד את האתיקה של עובדי הציבור. שכחתי לציין שאני רוצה ללכת לתביעות קטנות בלי עורך דין כי אין לי כסף לזה אני סטודנט. מה שכן, אם יש למישהו את ההלכות למה ששאלתי לגבי עובד ציבור אני אשמ…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים היום אחי הצעיר רכב על אופניו על הכביש כחוק בשטח העירוני כשמאחוריו נסעה מפגרת שכנראה היתה במחזור ופשוט צפצפה לו והבהבה לו עם האורות רק כדי שיפנה לה את הדרך. לאחר כמה מאות מטרים היא כבר ממש נצמדה אליו מאחורה (פשוט משוגעת יכלה לגמור אותו בשנייה) והוא פשוט סטה ימינה כדי להימנע מדריסה. במהלך סטייתו פגע אחי ברכב שעמד שלא כחוק בצד הדרך עם 2גלגלים על המדרכה והנהגת בתוכו. (טויוטה אוונסיס שנת 2000) הנזק לרכב הסתכם באנטנת רדיו שבורה. אחי שכאמור נער צעיר כמובן שלא רשם את המספר של המשוגעת שהובילה אותו למצב הזה כשהיא פשוט ברחה מהמקום לאחר שראתה בוודאות את הפגיעה ונתן לנהגת הרכב שעמדה בצד את מספר הטלפון של אבי כדי שיטפלו ב"נזק". בעלה של הנהגת שרכבה נפגע שוחח עם אבי ודור…
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
האם נהג שנוהג משנת 99 ללא עבירות. וקיבל דו"ח על עבירה מסוג "נהגת ברכב הנ"ל ולא צייתת לתמרור 302 המוצב בדרך בכוון נסיעתך, בכך שלא עצרת את רכבך לפני קו העצירה בניגוד לתקנה 22(א) ו 64(ד) לתקנות התעבורה" יכול להמיר את עבירה זו באזהרה ? לגופו של עניין, הרכב גלש לצומת ועצר עצירה מוחלטת רק לאחר קו העצירה ובתוך קו הצומת שלאחריו. בדברי הנהג לשוטר כתוב שהטעות של הנהג (מה שאותו נהג אכן אמר לשוטר). אם ניתן, כיצד התהליך מתבצע ? ובאיזה ניסוח כדאי לרשום את הבקשה להמרת הדוח באזהרה ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, המקום: מגרש חניה בחיפה בכניסה למת"מ (מי שמכיר) קיבלתי דו"ח חניה על סך 250 ש"ח בטענה שהרכב שלי הפריע לתנועה. כפי שניתן לראות בתמונות אין שום סימון על המדרכה שבסמוך אליה חניתי שהחניה אסורה ואני לא מפריע בשום צורה לכניסה או ליציאה מהחניון ניסיתי לערער על הדו"ח - ללא הצלחה. מצאתי באינטרנט פסיקה של שופט שקובע "שחנייה במקום שלא מסומן כאסור לא תיחשב כהפרעה לתנועה" http://www.psakdin.co.il/News/Article.asp?PDUID=nws_nezs השאלה שלי היא האם אני צודק שהדו"ח הוא לא חוקי והאם ההיתם ממליצים לי ללכת לבית משפט על סמך הנתונים האלה. אני יודע שזה רק 250 ש"ח אבל זה סתם מרגיז שהעיריה יכולה לעשות מה שבא לה. מצורפים מספר תמונות להמחשה. תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בלית ברירה נאלצתי השבוע להתקין כספת מאלומיניום למחשב הלאון שלי (רכב עבודה, החברה החליפה חב' ביטוח - והמבטח החדש העלה דרישות מיגון בתמורה להוזלת פרמיות הרכבים שלנו). ההרכבה עברה בשלום יחסי - "גרנד-פרי" באזור הקריות. החלונות לא תפקדו במצב אוטומט, אולם העניין סודר במקום. פרט לכך, לא נתקלתי בינתיים בשינוי או תקלה שהיא. שאלות: 1. האם מישהו שהתקין כספת אלומיניום (שאמור לפזר את החום טוב יותר מברזל) נתקל בתקלות ובעיות כתוצאה? 2. אם ארצה להתקין צ'יפ - האם זה מסבך את הסיפור?...
הודעה אחרונה מאת ronenzz, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 24 אלף צפיות
קודם כל, אני בטוח שהנושא נטחן בעבר וגם קראתי עליו. מכיוון שאני בצבא אני עם הטלפון ואננ לא מצליח למצוא את התשובה. אני רוצה לדעת, צתי מותר להסיע מעל שתי נוסעים ברכב? מרגע תשלום האגרה או רק לאחר שחלפו שנתיים בדיוק? אשמח לקבל ציטוט מהחוק.
הודעה אחרונה מאת Amired, -
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי 106 GTI מקורית. לפני כחודש נכנסה בי אישה לאחר שלקחה רוורס ללא הסתכלות במראה וישירות לתוך הדלת שלי עם דוושת הגז. לאחר שהזיזו את הרכב הפוגע התגלה שדלת נהג נמעכה, מראה התעקמה, חצאית נפתחה ופסי הקישוט התעקמו ממש. החלפנו פרטים ודיווחתי לביטוח. אני מחפש מוסך פחחות וצבע שידע להסתדר עם הכנפונים והחצאיות של האוטו,מי שמכיר , יודע שקשה לעבוד איתם ועבודה לא איכותית מורגשת מאוד איתם. בנוסף לזה אתה מתכוון לשנות צבע ואני מעוניין לצבוע גם את רוב תא המנוע, ספי דלתות וכו'. וגם אם אפשר לדעת הערכה גסה מה עלות הזק הספציפי של שמאי. אשמח גם להמלצה על דרכי פעולה , לא התעסקתי בזה בעבר ולכן פניתי לעזרה פה. צירפתי 2 תמונות של האוטו עם הצד שנפגע. תודה!
הודעה אחרונה מאת עזרה, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תוקף רישיון הנהיגה שבידי יפוג בנובמבר הקרוב,אני עתיד לטוס בחודשים הקרובים לתקופה שתתחיל לפני תום התוקף אך תסתיים אחריו. הרישיון הכרחי בכדי לא לשבש לחלוטין את מהלך הטיול ולכן השאלה- האם יש אפשרות לחדש את רישיון הנהיגה לפני המועד במקרים כאלה,ואם כן מה הפרוצדורה? תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת aRegularNickname, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי, לפני כמה ימים נכנסתי במישהי בכניסה לככר בתוך העיר, ממש במהירות אפסית, חוסר הסתכלות שלי עיקמתי לה את הכנף האחורי ושפשפתי לי את הפגוש הקדמי והפנס ראשי שמאלי. **במוסך המרכזי, להזכירכם, סיאט 1.4 2012, החליטו להחליף פגוש ופנס. וכמובן, זה לא זול בכלל אז סוכם שאני אתבע את הביטוח. וכך היה. הנה: עכשיו כמה שאלות: 1. מגיע לי 3 ימים של רכב חליפי שאני לא מעוניין לממש אותם, אך מצד שני נודע לי שהם אמורים לשלם לי עבור השכרה של 3 ימים שוויתרתי עליה? האם זה כך? כששאלתי את סוכן הביטוח הוא אמר שהוא לא יודע (התשובה היחידה שהוא בטוח בה) 2. נגיד אם אני אתבע את הביטוח שוב בתוך השנה הזאת , זה מעלה את הפרמיה עוד יותר מאשר תביעה אחת שכבר עשיתי בשנה ? 3.מתי השמאי מערי…
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, שלום לכולם, הבוקר נכנס בי משהו מאחור כשבלמתי בכיכר (לא שמר מרחק, טוען שהבלמים לא עבדו ) האוטו דנדש - חודשיים על הכביש (אפשר להבין איזה כאב לב זה), יש שריטות וכמה מכות קטנות מאחורה אבל לא יותר. הביטוח מכסה והכול בסדר אבל השאלה שלי האם שווה לקחת את האוטו למוסך של הסוכנות כי הם מכירים את הרכב יותר טוב ולא לאיזה מוסך הסדר. בעיקרון מה שהביטוח הציעו לי לעשות זה "דרישת תשלום" כלומר לתבוע את הפוליסה שלו דרכם אבל לא להפעיל את הפוליסה שלי (ואז אין רישום עבר ביטוחי), בעיקרון הסיכונים בלקחת למוסך של הסוכנות הוא שבמקרה שדרישת התשלום לא תעבוד ואצטרך להפעיל את הפוליסה ההשתתפות העצמית תהיה גבוהה בהרבה מאשר אם אקח את האוטו למוסך הסדר. נ.ב. אלה רשימת מוסכי ההסדר באיזור נתנ…
הודעה אחרונה מאת sarelnet, -
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, חברים הייתה לי תאונה עם נפגע (קל). אני בצעתי פניית פרסה במקום מותר לכך והוא רכב על קטנוע מאחוריי. לא ראיתי אותו, אז במהלך ביצוע הפרסה הוא התנגש ברכב שלי ונפל. הוא היה בסדר ולטענתו לא היה זקוק לאמבולנס (המהירות הייתה נמוכה). אז החלפנו פרטים ללא משטרה ונסענו כל אחד לדרכו. יום למחרת הוא כנראה הרגיש לא טוב והלך לבי"ח וכך התאונה הפכה להיות תאונה עם נפגע. זימנו אותי לחקירה במשטרה, סיפרתי הכול וכעת הוגש נגדי כתב אישום בגין: 1. סטיה לא בבטחה 2. נהיגה בחוסר זהירות. ונקבע דיון בבית משפט. יש לציין שאני נוהג מ-1995 ועד עכשיו טפו-טפו-טפו יש לי גיליון נקי. מה כדאי לעשות? צריך עו"ד? איך מתנהל משפט כזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת max, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם , בשישי האחרון תפס אותי שוטר במהירות של 113 קמ"ש לאחר הפחתה 108 באזור שבו מותר 50 כמובן שקיבלתי שלילת רישיון ומשפט זריז עקב חומרת העבירה . המקרה עצמו להלן : הנני אחמ"ש במוקד שירות שעובד 24 שעות , ביום שישי האחרון אחת הנציגות התעלפה וקיבלה מכה בראשה , מתוך לחץ וחוסר אונים סירבה הנציגה להתפנות באמבולנס אז העדפתי לקחת אותה ברכבי , יצאתי מהמוקד ללא טלפון , ארנק , רישיון נהיגה ות"ז !! יצאתי רק עם התג מזהה של העבודה אחרי הורדת הנציגה נלחצתי עקב זמנים ונסעתי ברחוב יפו מאחורי פורד לחיפאים שמכירים את האזור במהירות המצויינת לעיל ומכאן הסיפור ידוע . התייצבתי בבוקר היום בתחנת המשטרה מסרתי את הרישיון ביקשתי חנינה מכיוון שהנני סטודנט בן 23 בעל 4 שנים רישיון…
הודעה אחרונה מאת erez59, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שתי שאלות בעיקרון. עמדתי ברמזור אדום פתאום רכב בא מאחוריי במהירות ופשוט נכנס בי. הוא כמובן מודה באשמה. מה עדיף מבחינתי ? לתבוע אותו או את הביטוח שלי? דבר נוסף הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך שאני עובד איתו ומכיר אותו שנים. אך הוא לא מוסך הסדר של הביטוח וזאת הסיבה שהם לא מוכנים לתת לי רכב חלופי. הנזק חמור מאוד וכנראה הטיפול יהיה. ממושך.. מה אני יכול לעשות במקרה כזה? תודה רבה על העזרה ליאור
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עברתי תאונה שבה אני אשם ולידי היה נוסע. במידה והוא מתלונן על פגיעה האם הדבר ישפיע על העונש שאקבל ? כלומר במידה והוא נפגע ורואים שיש פגיעה יכול להיות שהעונש שאני יקבל יגדל ?
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היום 29-6-12 קיבלתי דוח חנייה על כך שהעמדתי את הרכב על המדרכה עכשיו אני יתאר את המקום בו חניתי נכנסתי לחניון של סופר בבאר יעקב לא הייתה חניה לא בפנים ולא בחוץ אז איך שנכנסים לחניון עם עושים פניה של 180 שם חניתי על המדרכה כאילו לא עליתי על המדרכה כי זה בגובה המפלס של החניון ויש שם מין שביל כזה שבור וחול. עכשיו השוטר נתן לי דוח 500 שקל אין לי בעיה עשיתי טעות אני ישלם אבל איך השוטר הגיע לשם בכלל? הוא חנה באדום לבן בסיבוב (מתועד) בשביל שאישתו תירד לעשות קניות ובינתיים ירד לדפוק לי דוח כששאלתי אותו למה אתה חונה באדום לבן הוא אומר לי אני בתפקיד אמרתי לו זה לא מצדיק את זה בשביל לחנות באדום לבן וכי טענתי שראיתי את אשתו יורדת לעשות קניות הוא לא אמר כלום יש לציין כי זה שיטו…
הודעה אחרונה מאת elkmino, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אפשט את הסיפור ואקצר אותו על מנת שלא לגזול מזמנכם. תודה על זמנכם. בנסיעה האחרונה ברכב החל לצאת עשן מתא המנוע. לא הצלחנו לעמוד על מקור הבעיה. ההשערה הייתה שיש נזילת שמן, והשמן נדלק וגורם לכל העשן. מכיוון שאף אחד במשפחה לא מומחה רכב, הוחלט לקחת אותו בזריזות למוסך הקרוב. במהלך הנסיעה למוסך, תא המנוע עלה באש. השריפה כובתה בעזרת מטפים לכיבוי אש. עדיין לא ידוע מה מקור הבעיה. כמובן שמיד מתקשרים לביטוח(יש מקיף, יש הכל); בשיחה איתם מתברר, שהם לא מכסים שריפה שנגרמה מנזק מכני, אלא רק משריפות שנגרמות עקב תאונות, אסונות טבע וכו'... בקיצור הכל, פרט לשריפה שהגורם לה הוא טכני(תקלה מכנית או חשמלית). הקאצ' טמון כמובן בכך שמדובר ברכב יחסית חדש (מודל 2008) שנקנה בשלהי 2007, …
הודעה אחרונה מאת Child44, -
- 0 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חפשתי ולא הצלחתי למצוא מה אומר הסעיף הזה ברשיון הרכב, (פשוט בחלק מהרכבים הסעיף ריק ובחלק מופיע מספר). זה משהו שצריך להדליק נורה אדומה? אשמח לקבל תשובה בנושא.
הודעה אחרונה מאת צהוב, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אתמול בערב הרכב שלי יצא מפחחות וצבע בעקבות החלפת מכסה מנוע וטומבון קידמי, מסתבר שבמוסך שהחליפו את הטומבון שחכו להעביר את הלוחית רישוי, את העבודת פחחות והצבע, ביצעו במוסך א', ואני קיבלתי את הרכב במוסך ב', בסביבות 6 בערב שבאתי למוסך ב' על מנת לקחת את הרכב, נוכחתי לדעת שאין לוחית רישוי קידמית! התקשרתי למוסך א' אך הוא כבר היה סגור, אז שמתי קרטון שעליו כתבתי בגדול עם טוש את מס' הרכב. היום בבוקר, כשהייתי בדרכי למוסך על מנת לקחת את הלוחית רישוי, עצר אותי שוטר, ממשטרת תנועה ארצית, רכוב על אופנוע, כאשר הוא היה בנתיב הנגדי לכיוון נסיעתי, הוא סימן לי לעצור בצד, וחתך אחריי, עצרתי, דיברתי בנימוס, הבאתי לו רישיונות כמו שהוא ביקש, ובכלל הייתי יחסית נחמד, הוא שאל אותי מה …
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
- 8 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, כחלק מתהליך שאני עובר מול חברת דלק מוטורס בימים אלא בנודע לשיוני נפח ודגם הנוע ברכבי התבקשתי ע"י דלק מוטורס להמציא להם מסמך שמוכיח שאכן קיימת תקנה\הוראה בחוק שיבואן הרכב צריך לאשר את השינוי המבוקש. באתר של משרד הרישוי מצאתי את הדבר הבא כאשר ניגשתי לעמדת הבוחנים במשרד הרישוי הראשי בחיפה נאמר לי כי רק יבואן הרכב יכול לאשר את השינוי שאני מבקש ולא משרד הרישוי. ולעומת זאת דלק מוטורס טוענים שבוחן של משרדי הרישוי הוא היחיד שיכול לאשר לי שינוי שכזה ולא הם. אני די תקוע ולא מוצא מסמך רשמי שמוכיח שאחד מהצדדים צודק. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי במציאת מסמך שכזה. תודה מראש על העזרה ערן נ.ב קישור לשירשור שבגללו פרסמתי הודעה זו למקרה שיעניי…
הודעה אחרונה מאת E-man, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו יודע משהו לגבי האפשרות של תושב זמני (ת.ז זמנית א5) לנהוג ברכב בבעלותו עם לוחית זיהוי זרה? הרעיון הכללי הוא זה: אשתי היא תושבת ארעית ויש לנו אפשרות לקנות רכב חדש ובזול בחו"ל ולהביאו ארצה ללא יבוא ולנהוג בו פה בארץ עם הרישוי הזר. השאלה היא כמה זמן מותר לרכב כזה לשהות בארץ? אם בכלל מותר לתושב ארעי להחזיק בכזה רכב או שמה רק לתייר? כל עצה בנושא תעזור, כמו למשל איפה להתחיל להתעניין, לא מצאתי תשובה באתר משרד הרישוי. תודה.
הודעה אחרונה מאת Gonidae, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חבר במילואים קיבל טלפון מהמשטרה על קטנוע שלו שנשאר חמש שנים בחנית קטנועים. הוא לא יכל לדבר עם השוטר, מה צריך לדעת לפני שחוזרים לשוטר? הקטנוע ללא רישוי. או ביטוח עדכניים ואין בו צורך. תודה וסליחה על הקצרנות, גם אני בשטח...
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם רכב שמופיעה ברשיון שלו מידת צמיגים מסויימת, ולרכב מורכבים צמיגים קטנים יותר מהמידה שמופיעה ברשיון אך מידה חוקית לפי האוטו-דאטא. האם הרכב עובר טסט? ואם הוא עובר טסט האם משאירים את המידה שמופיעה ברשיון (המידה היותר גדולה) או מכניסים את המידה היותר קטנה שמורכבת על גלגלי הרכב לרישיון החדש ?
הודעה אחרונה מאת Kodemkol, -
שלום חברים. פעם ראשונה שלי מאז שהוצאתי את הרישיון שאני נתקל בשוטרים מהסוג הזה. אני גר בירושלים ברובע ומתקיים פסטיבל האורות כמדי שנה. בשבוע וחצי האלה נחסמים הכבישים המובלים לבית. הגעתי ב10וחצי ואמרו לי שהכניסה לרכבים תיפתח ב11. (ככה אמר השוטר).הלכתי החנתי בצד עם עוד מלא מכוניות שהמתינו שיפתחו את הכניסה למכוניות. לבנתיים התקשרתי גם למרחב דויד (למוקד שלהם) וגם שם אמרו ב11 נפתחת התנועה משער יפו לכיוון הרובע. באתי ב11 לשער יפו במטרה להכנס וחסמו אותי שוב. ניגש אלי קצין ואמר שאני צריך לעזוב את המקום. הסברתי שאני צריך להכנס לבית אחרי יום עבודה ונסיעה ארוכה ואתם כבר מנחשים מה הייתה התשובה. ופה התחיל האגו שלו לדבר ,"אם אתה לא עף תוך דקה וחצי תראה מה יקרה". "טוב …
הודעה אחרונה מאת firemate,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,473 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Elchanan99
- yohai71
- arice
- SlowRide
- daniel.asu
- הדיין
- Alberrto
- אלי55
- עמרי לייט
- amirtoar
- avargel
- sperial