Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

היום אחי הצעיר רכב על אופניו על הכביש כחוק בשטח העירוני כשמאחוריו נסעה מפגרת שכנראה היתה במחזור ופשוט צפצפה לו והבהבה לו עם האורות רק כדי שיפנה לה את הדרך. לאחר כמה מאות מטרים היא כבר ממש נצמדה אליו מאחורה (פשוט משוגעת יכלה לגמור אותו בשנייה) והוא פשוט סטה ימינה כדי להימנע מדריסה.

במהלך סטייתו פגע אחי ברכב שעמד שלא כחוק בצד הדרך עם 2גלגלים על המדרכה והנהגת בתוכו. (טויוטה אוונסיס שנת 2000) הנזק לרכב הסתכם באנטנת רדיו שבורה. אחי שכאמור נער צעיר כמובן שלא רשם את המספר של המשוגעת שהובילה אותו למצב הזה כשהיא פשוט ברחה מהמקום לאחר שראתה בוודאות את הפגיעה ונתן לנהגת הרכב שעמדה בצד את מספר הטלפון של אבי כדי שיטפלו ב"נזק".

בעלה של הנהגת שרכבה נפגע שוחח עם אבי ודורש 150שקלים עבור תיקון אנטנת רדיו?! לדעתי המחיר נשמע מופרך במיוחד, בייחוד בהתחשב בעובדה שהרכב עמד שלא כחוק!

למישהו יש הצעות כיצד אנו יכולים להתנהל מולם בעניין הזה?!

אמרתי לאבי שבשום פנים ואופן לא ישלם להם סכום כזה ובכלל סכום כלשהו עד שאנחנו באמת מוודאים שהיא עמדה שלא כחוק.

Seat Ibiza "FR" 1.2TSI 2012

פורסם

אחיך שבר לרכב את האנטנה. בעל הרכב צריך להתרוצץ לקנות אנטנה ולגשת למתקין שיתקין אותה. שלם ושכח.

מדוע אתה לא רשמת את מספר הרכב שהבהיל את אחיך?

ארז רונן

פורסם

אני לא הייתי נוכח באירוע וכמו שרשמתי הנהגת שהטרידה את אחי (זה לא הבהילה, ההטרדה הזאת נמשכה בערך 250-300מטרים ללא הפסקה- הבהובים וצפירות!) ברחה מהאירוע למרות שראתה את הפגיעה ולא עצרה להגיש עזרה ולוודא שהילד בסדר!

בכל אופן קבעתי אני להיפגש עם בעלה של הנפגעת ואחי במקום האירוע (200מטר מביתי) מחר בצהרים ואחי מתעקש שהיא עמדה שלא כחוק עם 2גלגלים על הכביש ו2 על המדרכה באדום לבן! אחי אומנם נער צעיר אבל מעל גיל 17, נוהג ברכב כשנה מבין מה קורה סביבו ויודע להבחין בין חניה חוקית או לא!.

מה שגם כל הרחוב הזה שאני עובר בו כל יום מספר רב של פעמים מסומן באדום לבן בצד ימין לכיוון צפון, ככה שלא הייתה שם אפשרות בכלל של חניה חוקית לצד הדרך.

לדעתי בגלל שהיא עמדה באופן לא חוקי היא זו שסיכנה את אחי והיא אשמה במקרה בכלל ואין שום סיבה שנשלם לה אפילו אגורה שחוקה אחת.

אני רק מנסה לבסס טענה זו עם מביני העניין פה בפורום.

פורסם

מה זה משנה אם היא עמדה כחוק או לא.

אחיך גרם לה נזק ועליו לשלם זאת.

לחפש סיבות מדוע ניתן להתחמק מלקחת אחריות שקול מלברוח מהמקום כמו שהמטרידה עשתה.

ומדוע הוא נוסע על הכביש?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עידן אינני יודע אם אתה בקיא בחוק אבל לרוכבי אופניים אסור לרכב על המדרכה אלא על הכביש בזהירות בהתחשבות בתנאי הדרך.

אחי הצעיר רוכב אופניים מקצועי ומדריך רכיבת אקסטרים.

ושוב הפואנטה היא שאין בכוונותינו בכלל "להתחמק" ולהתנהג כ"ישראלי המצוי", אבל במידה ואם רכב היה פוגע בה כי היא עמדה שלא כחוק עם חצי רכב על אדום לבן הוא עדיין היה משלם לה על הנזק?!

אם כך אין יותר מדי בעיה אם אסע עכשיו עם רכבי לתל אביב ואחנה אותו פשוט באמצע הכביש במקום לחפש חניה, דוח/גרירה לא יטרידו אותי כמו גרימת סיכון לחיי אדם או הסיכוי שייגרם לי נזק לרכב בן שבוע על הכביש.

פורסם

אותי לא הצלחת לשכנע. לא בתמימותו של אחיך ולא במופרעותה של הנהגת. אני מניח שזה בגלל העובדה שלא היית נוכח באירוע ואתה ניזון ממה שאחיך מספר ומדמיונך הפורה.

מאחר ושנינו לא היינו נוכחים במקום ואתה מתאר את הסיפור שראה אחיך, אתאר את המצב כפי שלדעתי ראתה הנהגת.

אני נוסעת לי ברכבי כחוק כשלפני רוכב בחור על אופניו. משום מה הוא מעדיף לרכב שלא בצמוד לימין הדרך ומדי פעם סוטה למרכז הכביש. צפצפתי מספר פעמים כדי להסב את תשומת לבו שאני רוצה לעקוף אותו ואף הבהבתי באורות, אך הוא במקום להאט ולאפשר לי לעקוף, הגביר את מהירותו תוך שהוא מנפנף לי בידו בתנועה מזלזלת. רכיבתו לא הייתה יציבה גם כשאחז את כידון אופניו בשתי הידים על אחת כמה וכמה כשאחז אותו ביד אחת ובטרם הספקתי להגיד ג'ק המחרטט, ראיתי שאיבד שליטה ונתקע בטויוטה אוונסיס שנת 2000 שחנתה שני גלגלים על המדרכה עקב מה שניראה כתקלה. (טויוטה חרא של אוטו), מאחר והייתי כבר בשלב של עקיפה, המשכתי בנסיעה כדי שלא ייפול תחת גלגלי. מבחינתי, יש אלוהים בשמים שמעניש בקטנה כל מי שחושב שהכביש שייך לאבא שלו.

עד כאן הצהרתי כנהגת. (ולא, אני לא במחזור...)

אני מגיע להנחה הזאת מניסיון חיים קצר שהספקתי לרכוש במהלך השנים ומהדרך שבה תארת את הסיטואציה.

ודחילאק, עם כל הכבוד, נער בן 17 רוכב אופניים מקצועי ומדריך רכיבת אקסטרים? קצת נסחפנו, לא?

ארז רונן

פורסם

נער בן 17 עם ספונסר מSIXSIXONE, FOX RACING, NIKE

אז לא ממש לא נסחפנו, בהתחשב בעובדה שיש לנו אוסף משותף של נעלי נייק וחולצות שלא שילמנו עבורם שקל אחד ועוד ציוד מיגון בעשרות אלפי שקלים שגם כאמור לא שולם עבורו, בארץ לא ניתן באמת להתפרנס מהתחום הזה אבל יש מספר מאוד מצומצם של חברה צעירים שכן מקבלים חסויות ובעבורם מקבלים ציוד. בנוסף שכל פרנסתו מתבססת על הדרכת רכיבת אקסטרים והופעות ברחבי הארץ לא משלמים להם יותר מדי כסף אבל שכר ממוצע של 50שקל לשעה לנער בן 17 בשביל לעשות מה שהוא אוהב זה מדהים לדעתי והלוואי עלי ועל כולנו להצליח להתקיים ממה שאנחנו באמת אוהבים, האחוז הקטן יחסית מהאוכלוסיה שבאמת עוסק במה שהוא אוהב באמת כנראה שמצא את הדרך אל האושר.

בסיטואציה ההזויה שהצגת כאן הצגת ילד פרחח שמתנהג בזלזול לסובבים אותו וזה ממש לא הסיפור (הבחור מתגייס בנובמבר הקרוב לאחת היחידות המובחרות והמסווגות ביותר בצה"ל וממש לא נשמע לי כמו פרחח) ולכן אשתדל להתעלם מתגובתך המזלזלת.

כל מהות הפוסט הזה הוא לא הידע המקצועי של אחי או בכלל מה שקרה ואבקש ממכם ברצינות לחזור למהות הפוסט ולהפסיק לסטות מהעניין עם תאוריות מופרחות על רמת החינוך שהורי חינכו את אחי הצעיר.

האם מבחינת החוק היבש מותר לרכב לעמוד באופן לא חוקי באדום לבן עם 2גלגלים על המדרכה ו2על הכביש ואם מישהו פוגע בו זו אשמתו המלאה של הפוגע.

פורסם

זה שהיא לא עמדה כחוק זה לחוד , והנזק שנגרם לרכבה זה לחוד ,

אתה לא שוטר, ואתה לא יכול לתת לה דו"ח או להעניש אותה בכל דרך שתהיה חוקית על כך שעמדה על אדום לבן.

האשמה היא על אחיך בעיקר, שכן שבר את האנטנה ברכבה - דהיינו נזק לרכוש פרטי , ומשום שלא שם לב לאן הוא רוכב והתנגש בה.

הסכום 150 סביר ... אני החלפתי בעצמי אנטנה לרכב שדי פשוטה למעשה , בעלות של האנטנה בלבד ללא עבודה ב65 שקל, תוסיף על זה עבודה, פירוק וכו'.... זה בערך הסכום. ולמעשה, אני חושב ש150 זה סכום הוגן וסביר על הנזק שנגרם.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אז אליאנס אתה בעצם מבסס את טענתי שאם אעמיד את רכבי החדש באמצע תל אביב באמצע הכביש בחוסר אחריות תוך סיכון חיי אדם ומישהו יפגע בי זו תהיה אשמתו והוא ישלם עבור כל הנזק?!

אם כך לדעתי נמצא הפתרון לבעיית החניה בתל אביב. (עדיף להסתכן בזה שפקח יעבור במקרה במקום וייתן לי דוח אם אני עוצר לשנייה לקנות סיגריות מאשר לחפש סחור סחור מקום חוקי להעמיד בו את הרכב.)

פורסם

אני אקבל את הצעתך ברצון.

פשוט הייתי חייב לכתוב כך עקב הסגנון שאתה השתמשת בו...

(נסעה מפגרת שכנראה היתה במחזור... פשוט משוגעת... וכד')

ארז רונן

פורסם

לטענתו הנהגת שנסעה אחריו באמת צפצפה והבהבה לו לאורך כ250מטרים באופן מוגזם עד שהגיע למצב שהפגוש הקדמי שלה היה במרחק סנטימטרים ספורים מהגלגל האחורי של אופניו, ושוב אם אחי היה ילד טיפש פרחח או כל דבר כזה או אחר הייתי לוקח את תיאורו בערבון מוגבל אבל מההיכרות שלי עם הבחור אני יודע שאפשר לסמוך על המילה שלו ואם זה מה שקרה זה מה שקרה, לכן הייתי עדיין מעט נסער בתיאורי את האירוע, בכל אופן אין לזה שום קשר לבעיה שנוצרה עקב הפגיעה ברכב מכיוון שאותה נהגת נסעה ונעלמה בכל מקרה.

פורסם
עידן אינני יודע אם אתה בקיא בחוק אבל לרוכבי אופניים אסור לרכב על המדרכה אלא על הכביש בזהירות בהתחשבות בתנאי הדרך.

אחי הצעיר רוכב אופניים מקצועי ומדריך רכיבת אקסטרים.

ושוב הפואנטה היא שאין בכוונותינו בכלל "להתחמק" ולהתנהג כ"ישראלי המצוי", אבל במידה ואם רכב היה פוגע בה כי היא עמדה שלא כחוק עם חצי רכב על אדום לבן הוא עדיין היה משלם לה על הנזק?!

אם כך אין יותר מדי בעיה אם אסע עכשיו עם רכבי לתל אביב ואחנה אותו פשוט באמצע הכביש במקום לחפש חניה, דוח/גרירה לא יטרידו אותי כמו גרימת סיכון לחיי אדם או הסיכוי שייגרם לי נזק לרכב בן שבוע על הכביש.

בקשר לשאלה שלך " במידה ואם רכב היה פוגע בה כי היא עמדה שלא כחוק עם חצי רכב על אדום לבן הוא עדיין היה משלם לה על הנזק?"

התשובה היא כן

מאחר ואח שלך התנגש ברכב שלה הוא צריך לשלם ולא משנה מה הסיבה שהיא עמדה בצד או אפילו אם גלגלים על המדרכה

תשלם את ה-150 ש"ח כי זה זול לאנטנה

כי אם היא תרצה אנטנה מקורית אתה תיפרד מיותר כסף!!!

פורסם

kipper, חשיבה שלך מוטעית, לפי ההגיון שאתה מציג, אדם שאינו חוצה במעבר חציה, דמו מותר? תחשוב. אז מה אם חנתה שלא כחוק, מותר להשחית את רכושה?

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

זה שהנהגת לא חנתה כחוק, לא רלוונטי.

זה שאחיך רוכב אופניים מנוסה (לדבריך), ולאורך 250 מטר "הוטרד" ע"י רכב מאחור והוא לא מצא אפשרות לזוז הצידה ואפילו לעצור, מעיד משהו על כושר הרכיבה והנהיגה שלו ועל האפשרות לצאת ממצבים מסוכנים. חכם לא נכנס למצבים שפיקח יודע איך לצאת מהם.

לגבי המחיר, 150 ש"ח נשמע כסכום סביר ולא מפורך.

פורסם

זה מזכיר לי , לפני חודשיים חיכיתי בתחנת אוטובוס , ובמפרץ עמד רכב , חוק מרפי שכזה בדיוק בתזמון שטני שנסע לו רוכב אופניים במהירות לא נמוכה כלל וממש לא מתאימה לתנאי הדרך (מדרכה ברוחב +- 2 מטר ) , נכנס בדלת הרכב כאשר החייל שישב בפנים לא שם לב קדימה ופשוט פתח את הדלת , רוכב האופניים עף באוויר האופניים דפקו מכה לדלת (רכב חדש ! ) , הרמנו את הרוכב בדקנו שהוא בסדר וכל אחד המשיך לדרכו .

עכשיו מי פה אשם ? רוכב האופניים שנסע על המדרכה אבל במהירות גבוהה לתנאי הדרך או הנוסע ברכב שפתח את הדלת שלו מבלי להתחשב שהוא נכנס למרחב הפרטי של המדרכה שבה יש הולכי רגל וכדומה . ואם מצד שמאל היה עובר אופנוע והנהג היה פותח את הדלת ?

אני חושב ש150 שקל זה כלום כסף , אחיך הסב נזק לרכב של הנפגעת והוא צריך לשלם על כך , לא נראה לי שאתה רעב ללחם לפי הסימלון שלך בפרופיל (איביזה חדשה , אחיך עושה 50 שקל לשעה , ספונסרים בין לאומיים וכו) אחיך עם כל המקצועיות שלו לא הסתכל קדימה וראה אוטו ?! אז שישלם על כך 150 שקלים זה ללכת לאגדיר ולהזמין את חברה שלך לסלט קיסר , בקטנה שיגיד תודה ושכל אחד יסע לשלום

• תוכן חדש...