Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקשר אליה X ולטענת המשתמשת קודם כל נסה להוציא ממנה פרטים.

ואתה אולי לא קורא מה שאני רושם אבל רשמתי שגם אם היא חשדה שלא מדובר בשוטר היא הייתה צריכת לגשת

לתחנה בשביל לאמת את זה.

אם זה היה אשכול אחר לדוגמת עוקץ, והיה נפתח שם אשכול על בחור שסחטו ממנו "מידע" במסווה של שוטר

אז ישר כולם היו אומר לו "איך נתת מידע בטלפון" "לא ראית שהמספר חסוי"

פתאום כולם צודקים וכולם חכמים, אולי פשוט אני הטיפש היחיד אבל לדעתי ברוב היא צדקה.

וברור שצריך להסביר לה במה היא עשתה טעות וממש לא התייחסתי לאותו ניתוק שלה לגברת/אדון

מהצד השני.

אבל היום צריך לחשוב פעמים לפני שמוסרים מידע (כל מידע!) בטלפון ובטח שבטח למישהו שאנחנו לא מכירים.

אני חושב (שלא עלינו) במקרה של תאונה צריך לתת את הפרטים הדרושים במקום ואת השאר להשאיר לביטוח משטרה.

במידה ולאחר מכן נוצר מגע בשביל "לחלץ" מידע או להקליט "מי אשם ומי לא" אז לא להמשיך את השיחה.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בחיים אבל בחיים אל תתנו פרטים מזהים שלכם בטלפון ועוד למספר חסוי , אפילו אם זה היה ראש הממשלה טלפון אזרחי רגיל זו הדרך הכי לא בטיחותית שיש להעביר פרטים אישיים של עצמך

שוטר אמיתי לא היה מתחיל לפטפט איתה בטלפון וישר היה מזמין אותה לחקירה בתחנת המשטרה הקרובה לביתה

אליי התקשרו מרשת פלאפון בשביל להציע לי חבילה ממספר חסוי , היא אמרה לי שהיא מרשת פלאפון ושאני צריך לתת לה פרטים מזהים שהיא תדע שאני הוא אני, ואני ישר שאלתי אותה ומאיפה לי שאת זו את !!

ואז מה שקרה היה ככה : היא נתנה לי את הפרטיים האישים על עצמי ואני השלמתי את החסר , היא נתנה פרטים שאף אחד לא ידע כמו ת.ז. כתובת ו4 ספרות אחרונות של אשראי , רק אז הרגשתי בטוח לשוחח עמה

פורסם

היא לא צריכה לנדב פרטים לאדם שהיא לא מכירה בטלפון,

אבל אדם שמזדהה כשוטר ומזמן אותה לחקירה והיא מתעלמת מקללת ומנתקת,

יש כאן בעיה, והבעיה היא רק שלה.

אני חוזרת וכותבת, אם היה לה ספק והיא לא היתה בטוחה שמדובר בשוטר,

היא יכלה להתקשר לתחנת משטרה ולברר את הנושא.

אבל היא העדיפה אלטרנטיבה אחרת.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

קודם כל

המשטרה כן יכולה לבקש מאדם להגיע לחקירה (בין אם למתן עדות או חדש לעבירה) בטלפון (ממספר חסוי).

הם חייבים להזדהות בשם מלא + מספר שוטר.

על פי החוק, את לא מחוייבת להגיע לחקירה משטרתית אם זומנת רק דרך הטלפון! (מוכח, כבר הייתי בסרט הזה).

את לא חייבת למסור פרטים שלך בטלפון, ואת לא חייבת לתת מספר פקס בכדי לקבל זימון.

תפקיד המשטרה הינו למצוא את הפרטים שלך לבד, ולמסור לך בדואר רשום הזמנה לחקירה.

כל אחד יכול להתחזות בטלפון, ולכן הדבר אינו קביל משפטית, מה גם ששום שופט לא יקבל את זה שניסית לשבש חקירה. נקודה.

תפקיד בית המשפט הינו לשפוט, מבלי להחשיב רגש, ולמצוא אותך אשמה בדין פלילי אך ורק במידה ויש חשד מעל לכל ספק (ז"א 99 אחוז) שאת אשמה. בניגוד למשפט אזרחי, שם צריך ספק סביר. (51 אחוז).

אני הייתי הולך לבית המשפט, ומיד מגיש תביעה שכנגד, הן נגד המשטרה על התייחסותה, כולל פגיעה בשמך הטוב (הוכחה היא שפנו לאמא שלך, למרות היותך מעל גיל 18, והשמיצו אותך ברבים בכך ששיבשת חקירה וכדומה) והן נגד התובעת על מתן עדות שקרית.

מפה ועד שלילה הדרך ארוכה. אם תימצאי לא אשמה, אני הייתי מגיש עוד תביעה על הנזק הנגרם לך בכך שלא נהגת חודשיים + אישורים פסיכיאטרים בכך שהמקרה פגע בך נואשות. המינימום שתקבלי זה שכר מינימום כפול הזמן. והמקסימום הוא השמיים.

בהמשך לתגובה של ל'. את לא מחוייבת להתקשר למשטרה ולברר אם חיפשו אותך. ובטח לא למספר שימסרו לך בטלפון. התפקיד של המשטרה הוא למצוא אותך, ולא להיפך. אם הם שוטרים, הם ימצאו אותך על סמך מספר הטלפון שלך.

פורסם

ואז יעלו אותה במסוף כד.ח "דרושה לחקירה",

ובזמן בדיקת רשיונות שגרתית יקחו אותה במקום לחקירה,

אני חושבת שזה הרבה פחות נעים מאשר לגשת ולתת עדות על שהתרחש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מעניין אם מהצד השני של הקו הייתה בחורה שהציגה את עצמה כאריאלה ממפעל הפייס, האם גם לה היית אומרת שתדחוף את מפעל הפייס ל..... או שמא היית דוהרת לבית מפעל הפייס כדי לאמת את השיחה...

ארז רונן

פורסם
תשאלי את השופט "מאיפה לי לדעת שזה באמת היה שוטר ? "

אין מצב בעולםםםם שתיצאי אשמה אם כן אני יאכל את הכובע

אתה חי בסרט.

ארז רונן

פורסם
תשאלי את השופט "מאיפה לי לדעת שזה באמת היה שוטר ? "

אין מצב בעולםםםם שתיצאי אשמה אם כן אני יאכל את הכובע

בתאבון.

ולעיניינו, היא התנהגה כמו ילדה קטנה, ללא מחשבה מרחבית.

להזכירכם הבחורה נהגה ברכב וגרמה לתאונה, העדיפה "להעלם"

לא להגיע לתחנת המשטרה למסור עדות.

נספר לך מקרה, לפני מספר שנים היתי עדה לתאונה שבה נהג עבר ברמזור אדום וגרם ל 6 פצועים בינהם אישה בהריון.

באותו השבוע התקשר הבוחן ותיאם איתי מתן עדות מכיוון שהיתי היחידה שראתה מי מבינהם עבר באדום.

הגשתי עדות מפורטת, ולאחר מספר חודשים זומנתי לבית המשפט בתור עדת ראיה.

בזמן שהמתנתי למשפט בו אני אמורה להעיד, עלתה למשפט בחורה צעירה כבת 19-20 שהוזמנה לבית המשפט

לאחר שלא צייתה להוראת שוטר בכביש לעצור.

שמעתי את העדות של השוטר סימן לה בעמידה מחוץ לניידת, נהג אחריה כרז לה לעצור, סימן לה עם הידיים, והיא בשלה ממשיכה לנהוג.

במשפט היא אמרה לשופטת "לא ידעתי שהוא מתכוון אלי", השופטת ענתה לה,"אם לא היית בטוחה היית צריכה לעצור בצד ולראות אם התכוונו אליך", ושללה אותה ל 3 חודשים.

היא היתה צריכה להרים טלפון פשוט לתחנה ולבדוק אם חיפשו אותה, ולא לדבר בחוצפה.

(ומי שחושב שהיא לא חוצפנית, משלה את עצמו).

ל'

פורסם
על פי החוק, את לא מחוייבת להגיע לחקירה משטרתית אם זומנת רק דרך הטלפון!

או בכל דרך אחרת. הזמנה לחקירה היא הזמנה ותו לא.

ואז יעלו אותה במסוף כד.ח "דרושה לחקירה", ובזמן בדיקת רשיונות שגרתית יקחו אותה במקום לחקירה, אני חושבת שזה הרבה פחות נעים מאשר לגשת ולתת עדות על שהתרחש.

נכון: לכל דבר בחיים יש השלכות. ולכן, אם מישהו מוזמן לחקירה, יכול מאד להיות שכדאי לו ללכת למרות שהוא לא חייב.

דני

פורסם

מי שלא הולך לחקירה כנראה שיש לו מה להסתיר.

ולהתחיל את החיים בגיל 19 כשאתה הופך להיות דרוש חקירה, ולהחקר תחת אזהרה, ולהיות משוחרר בערבות

זו דרך מאוד גרועה (לדעתי).

אבל כל אחד בוחר לעצמו את הדרך בחיים, יכל להיות שמתאים לה להיות מובלת באזיקים אל החוקר,

מאשר להגיע בכוחות עצמה עם זימון.

ל'

פורסם

לא צריך להיות עבריין כדי לאמץ גינוני עבריינות.

אני לא חושב שתות19 היא פושעת אבל נימוס ושיקול הדעת הם לא הצד החזק שלה.

חבל שמערכת בתי המשפט מועמסת באירוע כזה, הוא לא היה מתרחש אילו מסרה את פרטיה ודווחה לביטוח שלה על התאונה.

אני סבור שעורך דין טוב יכול לעזור לה להחלץ מסעיפי האישום הנוגעים לשיבוש מהלכי חקירה והעלבת עובד ציבור.

אם תפנים את מצבה ותנקוט בגישה של התנצלות והבעת חרטה - סיכוייה יהיו טובים יותר.

אני סקרן לדעת מה יהיה סוף המעשה.

פורסם
מי שלא הולך לחקירה כנראה שיש לו מה להסתיר.

או שהוא חושב שסתם נטפלים אליו ואם יעברו כמה ימים הכל ירגע. בכל מיני מצבים של סכסוכי שכנים וכדומה, לדעתי זו יכולה בהחלט להיות התגובה הנכונה. תלוי בנסיבות.

כמו בכל דבר בחיים, יש כאן סיכונים.

דני

פורסם
ואז יעלו אותה במסוף כד.ח "דרושה לחקירה",

ובזמן בדיקת רשיונות שגרתית יקחו אותה במקום לחקירה,

אני חושבת שזה הרבה פחות נעים מאשר לגשת ולתת עדות על שהתרחש.

ל'

ממש לא!

על פי החוק אינך מחוייב להגיע לחקירה אליה הוזמנת.

השוטר לא יכול לעלות שום דבר במסוף, ובטח שלא לרשום "דרושה לחקירה".

על מנת ששוטר יוכל להפעיל סמכות לכפות על מישהו חקירה, הוא מחוייב להאמין מעל לכל ספק סביר (99 אחוז) כי הנ"ל הינו מסוכן לציבור ואם לא ייחקר במיידי, ייתכן ויפגע באחרים.

הסיכוי ששוטר יפעיל סמכות כזו ללא אישור ממומנה (מפקד תחנה הוא לא בעל סמכות כזו) שואפת לאפס (ואני מדבר מנסיון).

הזמנה לחקירה הינה הזמנה לחקירה עד 4 שעות. מרגע התחלת החקירה (לא מרגע כניסה לתחנת המשטרה) יש בדיוק 240 דקות. לאחר שהן מסתיימות הנחקר יכול לקום וללכת מבלי לתת דין. השוטר לא מחוייב להודיע לנחקר על החוק הזה.

במידה ויש אישור של תת ניצב ומעלה, ניתן להמשיך את החקירה ל6 שעות. ואז לשחרר.

שוטרים לא רק שמאבדים את העבודה שלהם, אלא מקבלים קנסות ונשפטים כעבירה פלילית. אם יכנסו למעצר הם ישבו בכלא רגיל שם יהפכו להיות הנקבה של כל האסירים האחרים עקב היותם שוטרים לשעבר. פה זה לא אמריקה חברים.

לגבי הזמנה לחקירה דרך הטלפון

על השוטר להזדהות במספר אישי, בקשו את המספר המלא (9 ספרות) ובשמו המלא.

בשום צורה אל תתקשרו למספר שהוא מוסר לכם ("תתקשרו ל 03XXXXXX ותבדקו אם אני שם") כי זה הרי קשקוש.

אינכם מחוייבים בשום צורה להגיע לחקירה. השוטר יכול "לחשוב" כי יש לכם משהו להסתיר, אך השוטר איננו השופט, והוא אינו מעל לחוק.

במדינת ישראל, הגוף הכי פחות מושחת (על ידי סקר דעת קהל) הינו בית המשפט. השופט לא ייקח סיכון ולא יתייחס לדעותיו האישיות של השוטר אלא רק לעובדות וזאת מכיוון שאם יתבסס על רגש ותחושות, ויקבל ערעור בבית משפט גבוה, כל התיקים שלו יועמדו תחת בחינה.

לכן, אני הייתי מפסיק לדבר בחקירה ולא מגיב למשטרה. למשפט מגיע עם שופט, מציין רק עובדות, חיפוש בגוגל לגבי "הזמנה לחקירה בטלפון" תראה לך מספר פסקי דין, ועורכי דין מומחים, המוכיחים כי הדבר לא חוקי.

לגבי קללות, מדובר במקרה הקיצוני בפגיעה מילולית באדם. אף שופט לא יתייחס לזאת מכיוון שכל אדם מקלל. את לא מחוייבת להיות נחמדה לאנשים בטלפון, ואת ממש לא מחוייבת לבדוק אם האדם שטען - הינו באמת שוטר.

אגב, הזמנה לחקירה, חקירה תחת אזהרה, ושאר הדברים ש"ל'" משתמשת בהם, אינם נרשמים ברישום הפלילי. אני לא הייתי מתייחס לזה ברצינות.

אני מציע לך, ל', שאת תפקיד המשטרה תשאירי להם. אם כולם יתחילו פה לפחד, הדמוקרטיה והתקשורת תקרוס, ואנחנו נהפוך להיות איראן.

פורסם

במקרה של תות19 , השלב של הזמנה לחקירה כבר עבר.

למרות שבסופו של דבר היא התייצבה לחקירה, החליטה המשטרה להגיש נגדה כתב אישום על שיבוש מהלכי חקירה.

יכול להיות שמישהו במשטרה טיפס על עץ גבוה, ואולי יש פרטים באירוע שאינם ידועים לפורום. הוצג בפנינו רק צד אחד של הסיפור.

לכן הומלץ לה מן הרגע הראשון להתייעץ בעורך דין.

• תוכן חדש...