Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חברים

הייתה לי תאונה עם נפגע (קל). אני בצעתי פניית פרסה במקום מותר לכך והוא רכב על קטנוע מאחוריי. לא ראיתי אותו, אז במהלך ביצוע הפרסה הוא התנגש ברכב שלי ונפל. הוא היה בסדר ולטענתו לא היה זקוק לאמבולנס (המהירות הייתה נמוכה).

אז החלפנו פרטים ללא משטרה ונסענו כל אחד לדרכו.

יום למחרת הוא כנראה הרגיש לא טוב והלך לבי"ח וכך התאונה הפכה להיות תאונה עם נפגע. זימנו אותי לחקירה במשטרה, סיפרתי הכול וכעת הוגש נגדי כתב אישום בגין:

1. סטיה לא בבטחה

2. נהיגה בחוסר זהירות.

ונקבע דיון בבית משפט.

יש לציין שאני נוהג מ-1995 ועד עכשיו טפו-טפו-טפו יש לי גיליון נקי.

מה כדאי לעשות? צריך עו"ד? איך מתנהל משפט כזה?

תודה!

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

נראה יותר שנהג הדו גלגלי ניסה לעקוף את הרכב משמאל ולא ציפה שהנהג יסטה לביצוע פרסה (דבר ידוע שדו גלגלי עושים).

אתה צריך לשאול את עצמך,איך יכול להיות שלא ראית אותו במראה ? (הסתכלת בכלל במראה?) אתה הייתה צריך לראות אותו באופן ברור במראה וכך לאפשר לרוכב לעקוף אותך בבטחה (למרות שאני שונא רוכבי אופנוע שחושבים שאנחנו רואים אותם בכול מצב) ובכך להמנע מתאונה.

בכל מקרה כמו שכבר הציעו לך וזה הדבר הנכון לעשות תפנה לביטוח להמשך טיפול ויעוץ.

פורסם

טוב....

תודה לעונים. הרכב הוא של ליסינג, אני אפנה אליהם.

לא, לא ראיתי אותו במראה. כנראה כשהסתכלתי, הוא היה בשטח מת. אני מניח שהוא היה מאחורי וקפץ לעקיפה בדיוק כשפניתי.

פורסם
טוב....

תודה לעונים. הרכב הוא של ליסינג, אני אפנה אליהם.

לא, לא ראיתי אותו במראה. כנראה כשהסתכלתי, הוא היה בשטח מת. אני מניח שהוא היה מאחורי וקפץ לעקיפה בדיוק כשפניתי.

לא אומר להיות לך שטח מת, אתה צריך לכוון נכון את המראות כך שברגע שהרכב/אופנוע/קטנוע ״נעלם״מהמראה הצדדית אתה צריך לראות את הרכב דרך העיניים שלך.

שלא כמו במצלמה עם פילם או חיישן, אין גבולות מוגדרים לאיזור אותו אנו יכולים לראות ולנתח. איכות הראיה או כושר ההפרדה של התמונה המתקבלת משתנה ככל שמתרחקים ממרכז שדה הראיה. מזווית מסוימת ואילך אנו יכולים לראות יותר תנועה או עוצמות אור מאשר צורות וכן הלאה. ובחושך המצב אף יותר מורכב. נהוג לומר שזווית הראיה של העין היא 45-55 מעלות בדומה לעצמית נורמל, אבל לאמיתו של דבר שדה הראיה שלנו קרוב יותר לסגלגל של 90 מעלות בגובה, 60 מעלות לכיוון האף ו90 מעלות הצידה, כלומר כ150 מעלות לכל עין אבל סה"כ 180 מעלות מכוסים בראיה בשתי העיניים. משתנה עם הגיל, מחלות או סתם מבנה פנים ואף המשתנים בין בני גזעים שונים על כדור הארץ. למעשה העין שלנו רואה טווח שיותר מזכיר עצמית 11mm (במונחי פורמט 35mm) עם וינייט חריף ונפילת איכות כשמתרחקים מהמרכז.

מהמשפט הזה אתה מבין מתי אתה אמור להתחיל לראות את הרכב שנע לידיך ואינו נראה במראה,פשוט תכוון נכון את המראות.

אצלי זה מכוון כאשר הרכב נעלם מהמראה אני כבר רואה אותו בקצה העין שלי,כך אני יודע שיש רכב שנוסע לצידי גם כאשר לא נראה במראה הצדדית

פורסם

לא כל כך הבנתי באיזה חלק הקטנוע התנגש? אם הוא לא הספיק לבלום, הרי לא שמר מרחק. או אולי ניסה לעקוף באותו נתיב.

אולי יש טעם להתיעץ עם עורך דין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא אומר להיות לך שטח מת....

ידידי המלומד, אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד? שראיתי אותו ובכוונה גרמתי לתאונה? אני מסביר לך שלא ראיתי. מצ"ב איור של מה שהיה. אני פניתי והוא התגש לי בכנף. אבל בגלל שעשיתי פרסה, אני אשם אוטומטית.

acc.JPG

פורסם

אם זה מה שקרה (לפי האיור) הרי זה משונה - או שאני לא הבנתי נכון :roll:

ניסית לבצע פרסה מאיפה? מנתיב ימין?

אני רואה שזה כביש דו נתיבי, נראה שהתנגשת בו לפני ביצוע הפרסה עצמה.

פורסם
ידידי המלומד, אני לא מבין מה אתה מנסה להגיד? שראיתי אותו ובכוונה גרמתי לתאונה? אני מסביר לך שלא ראיתי. מצ"ב איור של מה שהיה. אני פניתי והוא התגש לי בכנף. אבל בגלל שעשיתי פרסה, אני אשם אוטומטית.

חס וחלילה אפילו לרגע לא אמרתי שעשית תאונה בכוונת תחילה,רק רציתי לומר לך ולכוון אותך כיצד לכוון את המראות כדי להמנע משטחים מתים,כיוון נכון יכול למנוע תאונה נוספת מהסוג הזה.

לפעמים יש מצבים שלא ניתן למנוע גם שהמראות מכוונות כמו שצריך,אבל כיוון נכון יקטין את הסיכוי לתאונה נוספת.

אני לא אומר שאתה אשם אוטומטי צריך לבדוק את הנושא,תשאיר את הטיפול לחברת הביטוח שלך,בשביל זה אתה משלם להם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, חברים, אני מרגיש צורך לעדכן...

מסתבר שלבית משפט יש הבנה ונסיון בעניינים שכאלה... ומי שלא באמת עבריין תנועה ופשוט נקלע למצב לא נעים שכזה - אין לו מה לפחד. בסוף לא הבאתי עורך דין ולא כלום, באתי כך, לבד למשפט. הסברתי את מה שהיה, אמרתי שלמדתי את הלקח - לא לבצע פרסות אלא במעגלי תנועה או ברמזורים.... מכוון שהתוצאות היו קלות ועברי "אינו מכביד" הכול נגמר ב-400 ש"ח קנס ופסילה על תנאי.

סעו בזהירות ושימו לב לקטנועים!

• תוכן חדש...