פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,149 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. האם ישנו פרק זמן מסויים שאי אפשר להעביר בעלות מהרגע שהרכב עבר טסט? או בפשטות מכרתי את הרכב הקונה עשה טסט אבל בדואר אומרים לחכות שבועיים מיום העברת הטסט עד שאפשר להעביר בעלות היתכן? במידה וכן למה זה קיים?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
במגרש חניה של בית ספר יש שער. לפני השער מסומן X על הרצפה. השער מורכב משער כניסה להולכי רגל ושער לרכב. התקינו לפני הכניסה של השער להולכי רגל ברזלים (מה שמונע כניסת רכב חרום). נאמר לי שמותר לחנות שם בגלל שיש ברזלים וא"א לעבור עם רכב. שאלתי היא: א. האם זה נכון והאם מהווה עילה לביטול הדוח? ב. בדוח נכתב "העמדת רכב בניגוד לתמרור ב-28. אין במקום את התמרור הנ"ל אלא רק את הסימון על הכביש כאמור (820). האם זה מהווה עילה לביטול או שהסימון נחשב כמו התמרור? הרכב צולם.
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
רכב - טוטאלוס
מאת Liorm17- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי נכנסו בי ברמזור אדום מאחורה, הרכב נקבע כטוטאלוס קיבלתי עכשיו צ'ק מהביטוח , ומסתבר שהורידו לי 22%!!! מערך הרכב בגלל שהיד הראשונה שלו היתה ליסינג. האם מדובר על אחוז הגיוני? מדובר על מיצובישי שנת 2005 והרכב ברשותי כבר יותר מ4 שנים. תודה מראש על העזרה ליאור
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
ביקשתי להשפט על דו"ח שקיבלתי תוך כדי דיבור בסלולרי בזמן הנהיגה, לא בצדק לדעתי, ועל כן שלחתי בקשה להשפט. עברה יותר משנה ולא קיבלתי שום זימון - מה אני יכול להסיק מכך? הבנתי שיש חוק התיישנות כלשהו, ממתי הוא תקף? אחרי שנה? שנתיים? האם יש לי זכות לבטל את הדו"ח? אני פוחד שיום בהיר אחד המשטרה תתעורר, ותטען שכן שלחה לי זימון לבית משפט למרות שלא קיבלתי כלום. ומשם תתחיל סחבת אחת גדולה. איך אוכל להוכיח את חפותי? שמרתי על הקבלה של המכתב ששלחתי עם הספח של הבקשה להשפט.
הודעה אחרונה מאת alextazi12, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 840 צפיות
שלום לכולם, לפני מספר ימים הייתי מעורב בתאונה שכלב או שועל רצו לכביש בלילה בלמתי וסטיתי ונתקעתי באי תנועה, כל החלק השמאלי של האוטו עלה עליו משהו כמו 20 ס"מ גובה. הנזקים הנראים הם גלגל שמאל התפוצץ וג'נט התעקמם, כרית צד במושב ליד הנהג הופעלה הכרית נמצאת במושב עצמו בריפוד, חגורה בטיחות ננעלה ונתקעה, כמו כן נורית כרית אוויר דולקת, יש גם מין תיקתוקים ורעשים מאזור המנוע, השמאי רשם את הנזקים. מדובר על רכב פולו 2001 comfortline , מישהו בבקשה יכול להעריך את הנזק בשקלים?גלגל, מחשב כרית אוויר, חגורה, כרית אוויר והריפוד של המושב. האם הרכב הוא טוטל לוס? תודה רבה לכולם מראש
הודעה אחרונה מאת ישה, -
הסעת ילד במושב קידמי 1 2
מאת sd177-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שבת שלום לכולם. אשמח לעזרה דחופה בנושא. אנחנו מתכננים נסיעה ארוכה לאילת. יש לי מאזדה 6 שנת 2004 5 דלתות. כרגע יש במושב האחורי שני כיסאות בטיחות אחד מהם סל קל לתינוקת בת חודש. אישתי כמובן לא תרצה לסוע כל הדרך מקדימה אלא לשבת אם התינוקת מאחורה. מה שאומר מבחינתה שיהיה מאוד צפוף בין שני הכיסאות בטיחות. שאלתי האם ניתן מבחינת החוק להעביר את הכיסא של הילד שהוא בן 4 למושב הקידמי ולהזיזו מקסימום אחורה עלמנת להתרחק כמה שאפשר מהכרית אוויר. מותר לציין כי בספר ההדרכה של הרכב כתוב שבמידת הצורך זה ניתן לעשות רק לוודא שמרחיקים את הכיסא. שוב, האם יש תקנה שבפירוש אומרת שזה אסור. כלומר האם שוטר יכול לתת דוח על זה? כמו כן, מישהו יודע האם ברכב הזה ניתן לבטל את פעולת הכרית אויר בצד של הנוסע …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
על הפירוט בקישור הבא. אשמח לשמוע חו"ד מי אחראי למחדל ואיך אני מאתר אותו http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=441239
הודעה אחרונה מאת ישה, -
תאונת שרשרת
מאת vicom- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכם, הייתי מעורבת בתאונת שרשרת, אני הרכב הראשון. מאחורי הרכב שפגע בי כתוצאה מיכך שנהדף ע"י הרכב שהיה מאחוריו (שמימנו התחילה התאונה). הסוכן שלי תבע את הצד ג של הרכב שהיה מאחורי זה שפגע בי, אך החברה דחתה את התביעה בטענה שהמבטוח שלהם (זה שפגע בי) לא אשם כלל שכן הוא נהדף ע"י הנהג שהיה מאחוריו ולכן יש לתבוע את הנהג הזה שגרם לכל השרשרת. האם הסוכן שלי אכן היה אמור לתבוע דוקא את ההוא שהיה מאחורי או שהוא טעה בשיקול דעתו והיה אמור לתבוע את גורם השרשרת?ובכלל מה עושים במצב כזה? עכשיו הסוכן שלי תובע את הצד ג' של הנהג שגרם לכל השרשרת אבל אני בטוח שגם הם ידחו את התביעה בטענה שמי שגרם שבפועל גרם לי לנזק הוא זה שאמור לשלם.... תודה.
הודעה אחרונה מאת vicom, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. לרכבי נגרם נזק מנמילם שכנראה אכלו את צמת החשמל ברכב, הרכב עדיין לא היה במוסך. אבל על פניו ניראה שהלך המחשב של הרכב. השאלה היא כזו, את מי אפשר לתבוע על הנזק? בביטוח אמרו שאפשר לתבוע את הביטוח ולשלם השתטפות עצמית, מה שיגרום לעיבוד הפרמיה. האם אפשר לתבוע את העירייה שלא עשו ריסוס בחניות מוסדרות?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קיבלתי דו"ח על סך 1000 שקל וארבע נקודות. דיברתי בטלפון בנהיגה כאשר הטלפון היה בידי, לא צמוד לאוזן בניגוד למה שהשוטר רשם בדו"ח, אלא החזקתי אותו ביד והוא היה על ספיקר. מדובר על רכב חברה של אבא שלי. לא הודתי ולא התנצלתי. בדו"ח רשום דברי הנהג: "דיברת בדיבורית". הם היו שני שוטרים ברכב. כמה שאלות: 1. רשמו לי את הת.ז. לא נכון, ספרה אחת לא נכונה, האם יש פה איזה קייס? 2. האם אפשר להמיר את העבירה ל"אי החזקת הגה בשתי ידיים"? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
ביטוח סקודה פאביה
מאת פבפ- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האמת היא שנמאס לי לעבור את הסאגה הזאתי כל שנה - מחיר מופקע לביטוח רכב. שנה שעברה ביטחתי בשלמה תמורת 4500 ש"ח השנה הם העלו את המחיר ל4800 וזה נראה לי מוגזם. בצר לי חשבתי להתקין איתורן סייב על מנת לחסוך קצת במקיף ולקוות להחזיר את ההתקנה (ההתקנה בלבד 850, 27 ש"ח מנוי לכל חודש) במשך כמה שנים שהרכב יהיה אצלי. ככה גם אני לא אהיה תלוי בשלמה כל פעם שאני ארצה לעשות ביטוח (הבנתי שהם נמצאים בבעיות כלכליות כבר כמה זמן ועושים בעיות עם ההחזרים) מישהו מכיר מתקין טוב של איתורן ? מישהו מכיר פיתרון אחר לבעיית הביטוח של הפאביה ?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 7 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
אני סטודנט, הייתה לי דייהטסו שרייד שנת 98 עם ביטוח צד ג'. כעת אני רוצה לרכוש סיטרואן C4, ההבדל בין עלות ביטוח מקיף - 5500ש"ח לבין רק צד ג' - 1500ש"ח , הוא של 4000ש"ח. האם כדאי לעשות צד ג' או מקיף? מה השיקולים שאמורים לגרום לי להכריע? עד עכשיו הייתי עם צד ג' והכל היה בסדר, האם בקניית הרכב הנ"ל כדאי לעשות מקיף? תודה. נ.ב ראיתי עכשיו שיכול להיות אפשרות לצד ג' + ביטוח נגד גניבה. האם זה באמת קיים? וכדאי?
- 4 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אז ככה. קנינו אודי A1 לא מזמן. אני נהג חדש ואין לי שום עבר של תאונות, אבל משום מה הביטוח החליט שהביטוח המקיף שלי צריך לעלות 20,000 שקל במקום 7,500 - למה? בגלל שאמי עברה תאונת דרכים לפני מספר חודשים. סוכן הביטוח אמר שאין מה לעשות בנידון. אז הפתרון שחשבתי עליו הוא המלצה על סוכן ביטוח אחר בעקרון. המלצות? עצות? תודה.
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, לפני כשנה וחצי פגע בי טרקטור. הנהג היה ללא ביטוח חובה בתוקף וללא ביטוח משלים כלל. הוא קיבל עליו את האשמה ולא ניסה להתנער. לקחתי את הפרטים ומאחר ואין לו ביטוח תבעתי את הביטוח שלי - תיקון הנזק עלה 2500 ש"ח ונקבעה ירידת ערך לרכב (בזמן הפגיעה היה פחות משבוע על הכביש). לאחר שנה חברת הביטוח שתבעה ישירות את המעסיק של הפוגע (חברה בע"מ) זכתה במשפט וכרגע נמצאת בהליכים של הוצאה לפועל מול הנתבע לקבלת הסכום ששילמה לי (800 ש"ח) אך הכסף עדיין לא שולם. אני לעומת זאת לא ראיתי גרוש ואף יותר מזה - הרכב החדש שלי (4 ימים על הכביש) נפגע, שילמתי 2500 ש"ח על התיקון, הפסדתי 2 ימי עבודה, הרכב היה 4 ימים בתיקון, חברת הביטוח העלתה לי את הפרמייה ב-1500 ש"ח ויש לי כיסוי חלקי בלבד לירי…
הודעה אחרונה מאת xtr2004, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, כאמור בכותרת - למכר שלי ישנו רכב שנפגע בתאונה. שמאי רכב מטעמו פסק ירידת ערך של כ-5%. אבל - הרכב אינו מופיע במחירון לוי יצחק (תיבת ההילוכים והמנוע שונים מאלה המופיעים במחירון). אם כן, כיצד יש לקבוע את הסכום הנומינלי אותו יתבע הבעלים כפיצוי? תודה מראש ושבת שלום, דניאל
הודעה אחרונה מאת erez59, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היי חברה בידיוק לפני כמה ימים השתחרר לי המלווה ואני עוד מעט קונה אוטו מי שלי סבבה עכשיו שמעתי שביטוח יקר לנהג חדש +צעיר וצד ג' והבנתי שזה עולה בערך 5000 אלף שקל עכשיו שמעתי שאפשר לשעות ככה נגיד אבא שלי עושה ביטוח חובה וצד ג' ואחרי זה מוסיף אותי לביטוח וזה יוצא פי 2 יותר זול ואם מישו יודע ועשה את זה אז אני ישמח לשמוע מאוד חשוב לי או שיש או דרכים תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת NiKiPrO, -
-
מה גובה הקנס על חניה ללא שימוש בבלם יד ? כמה נקודות העבירה הזו ? האם מי שחונה באמצעות P בגיר אוטו לא יקבל דוח על כך ?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכם, אמא שלי עברה הבוקר תאונה. הרכב שלה-סוזוקי סוויפט 2010. היום בבוקר נהג מונית לא זהיר נכנס בקצה הפגוש של הרכב שלה וקימט אותו-על המונית נשאר פס צבע לאורך כל צדו הימני של הרכב. הרכב של אמא שלי עמד עם מנוע כבוי כשהנהג נכנס בו. בנוסף נשמע רעש מכיוון הגלגל האחורי של הרכב (שמן הסתם יטופל בהקדם מול המוסך). חברת הביטוח של הנהג הפוגע היא שירביט. העניין אמנם עדיין בטיפולים, אך חברת הביטוח של אמא שלי מאיצה בה לגשת למוסך הסדר, והם ישלחו שמאי על מנת שיעריך את הנזק. אני ממש לא רוצה שהרכב של אמא שלי יטופל במוסך אחר חוץ ממוסך היבואן-גם בגלל הגיל שלו וגם בגלל ששמעתי וקראתי מספיק על הרמה של מוסכי ההסדר. אשמח לעזרה בכל הנוגע להתנהלות מול חברת הביטוח והשמ…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי להתיעץ אם יש מקום לתביעה: אני משתמש ברכב של אחת מחברות הליסינג הגדולות (הוא רכב של חברת הליסינג שאני משלם עליו באמצעות מקום העבודה) לפני כשבועיים המכונית התחממה מאוד,עד למצב שנתקעה. התקשרתי לחברה והם אספו את הרכב עם גרר והביאו לי חלופי לאחר יום-יומיים גם דיברו עימי מהמוסך אליו נלקח הרכב כדי לקבל פרטים נוספים על הבעיה. דיווחתי להם שיש בעיה חמורה גם במיזוג שלא מתפקד. כעבור שלושה ימים הוחזר לי הרכב בשעות הלילה לאחר שכביכול תוקן. למחרת נסעתי למקום העבודה. למותר לציין שהמיזוג לא עבד למרות שהרכב היה במוסך. בסוף יום העבודה, בדרכי חזרה הביתה לאחר מעט קילומטרים, נתקע שוב הרכב באמצע נסיעה בכביש ראשי ואף יצא עשן רב עד חשש לשריפה. למזלי האוטו לא …
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש מיסים מסויימים שנתיים או לא שצריך לשלם שקשורים לנפח המנוע של הרכב? ואם יש מיסים שקשורים לנפח אם אני מייבא את הרכב מחו"ל
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני שבוע שכן בא אליי ובישר לי שפגעו לי ברכב ושהוא ראה הכל. אמר לי לא לדאוג כי הגברת השאירה פתק וגם כי הוא יודע בדיוק איפה היא גרה. הפגיעה היא בצד של הפגוש האחורי. שפשוף די גדול, ירד צבע בכמה נקודות, קליפס שבור והפח מתחת לפגוש התעקם פנימה (לא הקורה האחורית אלא פח שהוא חלק ממרכב הרכב בחלק התחתון של הכנף האחורית) במשך יומיים לא ענו לי לטלפון. יום ראשון הייתי במוסך מורשה יבואן (פיג'ו 107 שאין לה עוד שנה על הכביש) וביררתי כמה צפוי לעלות התיקון. הפחח אמר 800 ש"ח לא כולל מעמ. שזה אומר שיפוץ פגוש + יישור הפח. ניסיתי עוד פעם להתקשר והבעל ענה. כשביקשתי לקבל פרטים של הביטוח אז שאל אם בדקתי כמה הנזק. אמר שאשתו אמרה שמדובר בשריטה קטנה. כששמע את גובה הנזק אמר שידבר עם א…
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
צהריים טובים לפני הכל אומר שאני נהג מאוד זהיר ולעולם לא השתמשתי בטלפון בזמן נהיגה מטעמי בטיחות. היום נסעתי בתוך העיר, הגעתי לרמזור ועצרתי, מאחוריי הייתה ניידת שעצרה אותי אחרי הצומת כשקראה במגפון ״עבריין תנועה במאזדה, עצור בצד״. כשעצרתי טענה שהחזקתי טלפון באוזן ימין. בשמשה האחורית שלי מותקן וילון אחורי. גם אם הייתי מחזיק טלפון - מה שאני מדגיש שלא עשיתי - לא ניתן היה לראות זאת מאחורה. אחרי ״דיון״ של חצי שעה בחום של טבריה הסכימה השוטרת ״לוותר לי חד פעמית״ כשחיוך ענקי מרוח לה על הפנים, משום שאני חייל בודד. להבא, איך ניתן להוכיח שלא החזקתי טלפון? מותקנת אצלי דיבורית ומעמד לטלפון כך שאין לי סיבה להחזיק טלפון גם אם ארצה בכך. אני מדגיש שוב שא…
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
הי, הרכב שלי נגרר פעמיים בהפרש של קצת יותר משבועיים לאחר שהתחמם. בפעם הראשונה החליפו משאבת מים. בפעם השניה צינור עליון של מצנן. בפעם השניה אמרו לי גם שהמאורר של המנוע התקלקל, אבל לא תיקנתי אותו (מכרתי את הרכב). מדובר במוסך מורשה. בין שתי שתיקונים הרכב נסע בלי להתחמם. שלחתי את האישור מהמוסך לשגריר, אך הם התקשרו וטענו שהשמאי שלהם טוען שהמקרים דומים, ולכן לא מדובר בתקלות שונות ולא יזקו אותי על הגרירה השנייה. הם לא היו מוכנים לתת לי תשובה בכתב. המוסך כמובן טוען שלא מדובר באותה התקלה. מה לעשות - כל צד מגן על עצמו, לא מוכנים לדבר אחד עם השני, ואני נדפק... יש למישהו רעיון? תודה, אורן.
הודעה אחרונה מאת יוסריאן, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
בחיפה ישנו רחוב חד סיטרי שבצידו השמאלי שלטים האוסרים חניה פרט לדיירי הרחוב, ובצידו הימני אין כל שלט או סימון האוסר חניה. חניתי בצידו הימני, במקום שלא מפריע לתנועה ובמקום שהרבה פעמים חונים בו שלל מכוניות. כשחזרתי ראיתי שקיבלתי דו"ח על סך 250 ש"ח על עבירה: "במקום שנקבע על ידי תמרור האוסר חניית או עצירת רכב". תקנו אותי אם אני טועה, כששלט מוצב בצידו השמאלי של הרחוב/בנתיב השמאלי הוא תקף רק לצד שמאל/נתיב שמאלי. שלט שמוצב בצידו הימני של הרחוב מתייחס לכלל הנתיבים/שני צידי הרחוב. הלא כך? מצורפת תמונה
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בזמן שהרכב עמד בחנייה באזור מגוריי, נפלו עליו אבנים מהקומה הרביעית בגלל קידוח בקיר החיצוני לצורך התקנת מזגן. לאחר שזה קרה, השכנה פנתה אלינו וביקשה שנזיז את האוטו בגלל שהיא מתקינה מזגן. היא לא ציינה שכבר נפלו אבנים. כשבעלי ירד למטה להזיז את הרכב הוא ראה שעל גג הרכב יש שקע אחד וכמה שריטות קטנות. סוכם עם השכנה בנוכחות שוטר שנלך למוסך והיא תשלם את העלות של התיקון. בעלי ניגש למוסך מורשה של פג'ו לבדו- מדובר בפג'ו 107 חדשה שנקנתה לפני כחצי שנה- וביקש לדעת עלויות. מחיר התיקון הוא 1000 ש"ח והערכה של ירידת ערך היא אחוז אחד.כשאמרנו לשכנה את המחיר היא כעסה ואמרה שאפשר ללכת למוסך אחר שהיא מכירה טוב וזה יעלה 700 ש"ח. והיא חוששת שאולי יש לנו קומבינה עם המוסך. ושאנחנו רוצים…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
רציתי לבדוק אם מישהו בפורום נתקל בתופעה דומה, והיה לו הליך דומה. חבר עשה תאונה קלה ברכב באיזה סופ"ש והשאיר את הרכב בשוליים רחבים עם משולש אזהרה, הוא התכוון לשלוח גרר לרכב ביום ראשון, מכיוון שאין לאן לגרור בשישי. בלילה שבין שישי לשבת התקשרו אליו מהמשטרה לשאול לגבי הרכב בשוליים, ונאמר להם כי הרכב ייגרר ביום ראשון. באותו יום ראשון הרכב לא היה במקומו ועל כן חברי הסיק כי הרכב נגנב. ניתנה הודעה למשטרה על רכב גנוב. בוצעו מספר שיחות למשטרה למרכזים שונים, ולא ידעו מה עלה בגורל הרכב, החבר התייאש, אם המשטרה לא יודעת איפה הרכב, כנראה שהוא נגנב. השבוע לאחר 4 חודשים וחצי, הוא קיבל טלפון מהמשטרה, ונשאל אם הוא הודיע על רכב גנוב, נאמר לו שהרכב נגרר על ידי המשטרה למגרש ברא…
הודעה אחרונה מאת eransh1, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הנידון :בקשה לביטול דו"ח חנייה, מספר הדו"ח XXXXXXX. אני: סתיו XXXX ת.ז: XXXXXXXXX מספר רכב : XXXXXXXX בתאריך ה 30.7.12עצרתי מול מסעדת הגחלים, אחר הצהריים ירדתי לקרוא לחבר שאתו אני לומד שקנה לנו לאכול . בזמן שהלכתי לקרוא לו וחזרנו לרכב לא עברו יותרמ 2 דקות שהרכב עצר במקום זה , ושחזרתילאוטו ראיתי דו"ח חנייה על שימשת הרכב שלא בצדק. בעקבות זאת אבקש מהגורמים המוסמכים לבטל את הדו"ח . אני כיום בכיתה י'ד . אני סטודנט שלומדבאשדוד במכללת מקיף ה' במסגרת חייל האוויר . אני בקושי מממן אתעצמי בזמן הלימודים , הלימודים הם יקרים מאוד . אני מאוד מקווה שלאורמה שכתבתי לכם תבטלו את הדו"ח . אני רוצה לציין שאנינהג ללא עבירות תנועה במשטר…
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קיים דבר כזה ביטוח צד ג' עם סעיף על גניבה? נגיד ואני לא עושה ביטוח מקיף אלא צד ג', איתוראן יעזור בצורה מוחלטת מגניבות?
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, שאלה: במידה ונהגתי ברכב חברה, כאשר הביטוח על שם החברה בלבד ואינני נהג קבוע ברכב, ולאחר תאונה החליטה החברה לתבוע את הביטוח של עצמה - האם במצב כזה תתבטל ההנחה שלי על העדר תביעות בביטוח הרכב הפרטי בעתיד? או שמא מי שיפסיד את ההנחה זו החברה בלבד? אודה לתשובה מקצועית
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קרה ואיבדתי את רישיון הרכב שלי , ויש ברשותי צילום שלו בדף A4 .. ורואים בבירור את כל רישיון הרכב, האם זה תופס זמנית עד הטסט הבא או שחייב להוציא מחדש ?
הודעה אחרונה מאת erez59, -
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,644 אורחים (הצג רשימה מלאה)