Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים

לפני הכל אומר שאני נהג מאוד זהיר ולעולם לא השתמשתי בטלפון בזמן נהיגה מטעמי בטיחות.

היום נסעתי בתוך העיר, הגעתי לרמזור ועצרתי, מאחוריי הייתה ניידת שעצרה אותי אחרי הצומת כשקראה במגפון ״עבריין תנועה במאזדה, עצור בצד״.

כשעצרתי טענה שהחזקתי טלפון באוזן ימין.

בשמשה האחורית שלי מותקן וילון אחורי. גם אם הייתי מחזיק טלפון - מה שאני מדגיש שלא עשיתי - לא ניתן היה לראות זאת מאחורה.

אחרי ״דיון״ של חצי שעה בחום של טבריה הסכימה השוטרת ״לוותר לי חד פעמית״ כשחיוך ענקי מרוח לה על הפנים, משום שאני חייל בודד.

להבא, איך ניתן להוכיח שלא החזקתי טלפון?

מותקנת אצלי דיבורית ומעמד לטלפון כך שאין לי סיבה להחזיק טלפון גם אם ארצה בכך.

אני מדגיש שוב שאין לי עבירות בכלל בשנה וחצי על הכביש והרכב שלי לא גנוב/משועבד/כל ווריאציה אחרת ואני שומר על החוק.

פורסם

זה לא פותר את הבעיה ב-100%. אם זה יתגלגל לפתחו של ביהמ"ש, התביעה תנסה לטעון שיתכן שהוא כלל לא דיבר במכשיר שאת פירוט השיחות שלו הוא הציג, אלא במכשיר אחר.

אני הייתי מנסה לתקוף את העניין מזוית אחרת, ומבקש מהשוטר לציין במדויק היכן היה ביחס אלי כאשר ראה אותי לכאורה מחזיק את הטלפון, באיזו יד אחזתי בו, לאיזו אוזן הצמדתי אותו וכו'. אם באמת העבירה לא נעשתה, הייתי מתבסס על דברי השוטר במטרה להוכיח שמה שהוא תיאר לא יכול להתקיים במציאות.

זה לא תמיד יכול להצליח ומצריך הרבה עבודת הכנה, אבל בשורה התחתונה גם זיכוי מחמת הספק הוא זיכוי, וכל מה שאתה צריך לעשות זה לעורר אצל השופט ספק סביר - לא יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני לא בטוח שגם הטיעון הזה היה עוזר, קראתי בעיתון מקרה בסגנון, הבחורה טענה במשפט ששמעה מוזיקה בזמן שהחזיקה את הטלפון ע"י הרמקול ולא דיברה בטלפון.

השופט פסק שעצם העניין שהיא החזיקה את הטלפון, מהווה את העבירה ולכן הוא האשים אותה בשימוש בטלפון בזמן נהיגה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

לא דיברתי על מקרה שבו הנהג מחזיק טלפון ביד מבלי לבצע שיחה - זוהי גם עבירה.

דיברתי על מקרה כמו זה שתיאר פותח השרשור, שבו הוא הואשם בדבר שלטענתו כלל לא ביצע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רק לי מפריע שקראו לו "עבריין תנועה" במגפון של ניידת?

הרי מדובר בחשד (זה לא שהוא עבר באור אדום או לא עצר בתמרור עצור) ועוד יש לו ווילון.

אבל לצרוח במגפון של ניידת ככה?

הוא אפילו לא ניסה לברוח או להתחמק.

פורסם

גם לי זה מאוד מפריע. השוטרת הייתה ללא תג שם ולכן רשמתי את מס׳ הרישוי של הניידת.

התביישתי כשהיא צעקה שאני עבריין תנועה, ועוד במיוחד כשהעבירה היחידה שיש לזכותי היא חנייה בכחול לבן עם אמצעי תשלום שפג תוקפו (כרטיס שעבר זמנו ב-7 דקות).

אם הייתי עובר את העבירה, הדבר האחרון שהייתי עושה זה להכחיש את זה בקארספורום.

אבא שלי נהרג כששתה ונהג. בחיים לא אבצע עבירות בטיחות כאלו. החיים שלי יותר יקרים.

שאלה-

האם הצילומים ממצלמות אלו כוללות חותמת זמן ותאריך? האם צילומיהן קבילים בבית המשפט?

פורסם
יש רישום שיחות נכנסות ושיחות יוצאות, ניתן לראות בדיוק האם התנהלה שיחה ומתי.

תקרא את השאלה

השוטר לא טען שהנהג דיבר בטלפון הוא טען שהוא השתמש בטלפון . ולכן רישום שיחות יוצאות ונכנסות כלל לא רלוונטי לעניין הזה.

גם אם השוטר היה מעלה טענה כאילו הוא דיבר בטלפון , רישום שיחות יוצאות ונכנסות לא היה עוזר.

פורסם
תקרא את השאלה

השוטר לא טען שהנהג דיבר בטלפון הוא טען שהוא השתמש בטלפון . ולכן רישום שיחות יוצאות ונכנסות כלל לא רלוונטי לעניין הזה.

גם אם השוטר היה מעלה טענה כאילו הוא דיבר בטלפון , רישום שיחות יוצאות ונכנסות לא היה עוזר.

די כבר עם ההתפלספות שלך, זה לא מוסיף לך כבוד.

לדבריו של אלון, השוטרת טענה שהוא החזיק את הטלפון באוזן ימין. אחת מהדרכים לנסות ולהתגונן זה להראות את יומן השיחות. ברור שאם השוטרת מחפשת בכל מחיר לרשום דו"ח היא יכולה לטעות שבכלל לא התכוונה לדיבור אלא לגירוד באוזן. נו, שויין. אכל אותה.

ארז רונן

פורסם
די כבר עם ההתפלספות שלך, זה לא מוסיף לך כבוד.

לדבריו של אלון, השוטרת טענה שהוא החזיק את הטלפון באוזן ימין. אחת מהדרכים לנסות ולהתגונן זה להראות את יומן השיחות. ברור שאם השוטרת מחפשת בכל מחיר לרשום דו"ח היא יכולה לטעות שבכלל לא התכוונה לדיבור אלא לגירוד באוזן. נו, שויין. אכל אותה.

אתה ממשיך לכתוב דברים מהגיגי ליבך דברים שהם פשוט לא נכונים.

ממה שאתה כותב ברור שאין לך מושג מהן יסודות העבירה , אין לך מושג כיצד להתגונן ומה להגיד כדי לא להסתבך עוד יותר ועוד פחות יש לך מושג באשר לאופן שבו השוטרים כותבים דוחות מסוג זה.

פורסם

תדפיס שיחות לא מהווה הוכחה בבית משפט. כמו שנאמר עצם החזקת מכשיר ביד מהווה עבירה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

להבא, איך ניתן להוכיח שלא החזקתי טלפון?

להוכיח ניתן רק ע"י מצלמת וידאו שמצלמת אותך בזמן הנהיגה

אציע לך איך לנהוג כדי להתחמק להבא מהעונש של החזקת טלפון ביד בזמן הנהיגה.

תקנה טרנזיסטור קטן בעשרה שקלים ותשים בתא הכפפות. כל פעם שתעצר ע"י שוטר בטענה שהחזקת מכשיר טלפון ביד בזמן הנהיגה, תראה לו את הטרנזיסטור ותודה שזה המכשיר שהחזקת. בלת ברירה, השוטר ירשום לך דו"ח על אי החזקת הגה בשתי ידיים שהנו 100 ש"ח ללא נקודות במקום דו"ח על החזקת טלפון שהנו 1000 ש"ח וארבע נקודות...

ארז רונן

פורסם
גם לי זה מאוד מפריע. השוטרת הייתה ללא תג שם ולכן רשמתי את מס׳ הרישוי של הניידת.

התביישתי כשהיא צעקה שאני עבריין תנועה, ועוד במיוחד כשהעבירה היחידה שיש לזכותי היא חנייה בכחול לבן עם אמצעי תשלום שפג תוקפו (כרטיס שעבר זמנו ב-7 דקות).

אם הייתי עובר את העבירה, הדבר האחרון שהייתי עושה זה להכחיש את זה בקארספורום.

אבא שלי נהרג כששתה ונהג. בחיים לא אבצע עבירות בטיחות כאלו. החיים שלי יותר יקרים.

שאלה-

האם הצילומים ממצלמות אלו כוללות חותמת זמן ותאריך? האם צילומיהן קבילים בבית המשפט?

הצילום כולל זמן ותאריך אך אין בכך צורך ממשי , המצלמה ממשיכה לצלם גם את מקום הארוע את חילופי הדברים עם השוטר וכו.. כך שנדיר המקרה בו תיהיה מחלוקת באשר למקום ולזמן בו צולם הוידאו.

שאלת "איך אפשר להוכיח...."

הלאה הזו אינה נכונה ואינה רלוונטית

ההסבר הכללי ביותר הוא כזה :

בהליך פלילי (כן תעבורה הינו הליך פלילי) המדינה מאשימה אותך וצריכה להוכיח את יסודות העבירה . רוב עבירות הקשורות לתעבורה מספיק להוכיח את היסוד העובדתי בלבד , במקרה של הודאה בפני השוטר גם רמת ההוכחה לה נדרשת התביעה היא נמוכה ביותר.

בכל אופן כדי להחלץ מהרשעה (מעל 99% מורשעים) צריך ליצור ספק סביר לאחת מיסודות העבירה.

• תוכן חדש...