Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב פגע בי, הביטוח זכה במשפט ופיצוי אין

שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

לפני כשנה וחצי פגע בי טרקטור. הנהג היה ללא ביטוח חובה בתוקף וללא ביטוח משלים כלל. הוא קיבל עליו את האשמה ולא ניסה להתנער.

לקחתי את הפרטים ומאחר ואין לו ביטוח תבעתי את הביטוח שלי - תיקון הנזק עלה 2500 ש"ח ונקבעה ירידת ערך לרכב (בזמן הפגיעה היה פחות משבוע על הכביש).

לאחר שנה חברת הביטוח שתבעה ישירות את המעסיק של הפוגע (חברה בע"מ) זכתה במשפט וכרגע נמצאת בהליכים של הוצאה לפועל מול הנתבע לקבלת הסכום ששילמה לי (800 ש"ח) אך הכסף עדיין לא שולם.

אני לעומת זאת לא ראיתי גרוש ואף יותר מזה - הרכב החדש שלי (4 ימים על הכביש) נפגע, שילמתי 2500 ש"ח על התיקון, הפסדתי 2 ימי עבודה, הרכב היה 4 ימים בתיקון, חברת הביטוח העלתה לי את הפרמייה ב-1500 ש"ח ויש לי כיסוי חלקי בלבד לירידת הערך...

לגופו של עניין - סוכן הביטוח שלי טוען שכל עוד חברת הביטוח לא קיבלה את הכסף אין לו מה לעשות ורק אם החברה תקבל את הכסף כדאי להגיש תביעה אזרחית ולזכות על סמך פסק הדין מאחר ולאור נסיונו במקרים כאלה הנתבעים לא משלמים.

אני נמצא במצב ההמתנה הזה כבר שנה וחצי ואני בספק אם אכן מוצו כל האפשרויות מצד סוכן הביטוח שלי - מה אפשר לעשות בנדון כדי שאקבל את מה שמגיע לי? אין שיניים לחוק או שהן לא חדות מספיק כדי לנשוך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי את הבדיחה

חברת הביטוח שילמה לך 800

ושנה אחרי זה היא העלתה לך ב 1500 שח את הפרמיה

בכמה תעלה הפרמיה בשנה השניה והשלישי ?

לצערי לא מדובר בבדיחה, חברות הביטוח יודעות לדאוג לעצמן טוב מאוד.

הייתי זכאי להנחת העדר תביעות ממחיר הביטוח המלא (כ-30%), ההנחה בוטלה מאחר והפעלתי את הביטוח ולכן הפרמיה עלתה, היא לא אמורה לעלות בשנים הבאות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברת הביטוח תבעה את נזקיה - לא בטוח שהיא תבעה את נזקיך. במילים אחרות יכול להיות שאתה מחכה לכסף שבכלל אינך אמור לקבל כי לא תבעו עבורך.

בדוק עם סוכן הביטוח האם חברת הביטוח תבעה גם בשימך את מלוא נזקיך לרבות עליית הפרמיה. בקש תשובה בכתב.

במידה ולא תבעה, הגש תביעה בתביעות קטנות. אם יש לך את מס' התיק בו זכתה חברת הביטוח, זה יכול לקצר תהליכים בענין הוכחת אשמה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברת הביטוח תבעה את נזקיה - לא בטוח שהיא תבעה את נזקיך. במילים אחרות יכול להיות שאתה מחכה לכסף שבכלל אינך אמור לקבל כי לא תבעו עבורך.

בדוק עם סוכן הביטוח האם חברת הביטוח תבעה גם בשימך את מלוא נזקיך לרבות עליית הפרמיה. בקש תשובה בכתב.

במידה ולא תבעה, הגש תביעה בתביעות קטנות. אם יש לך את מס' התיק בו זכתה חברת הביטוח, זה יכול לקצר תהליכים בענין הוכחת אשמה.

.

לא בטוח שיש אפשרות כזו בכלל.

עד כמה שאני יודע הביטוח תובע בשמך תביעת שיבוב , כאילו נכנס לנעלי התובע.

ברגע שזה נגמר זה נגמר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מבין למה בכלל לתבוע את הביטוח של עצמך במקרה כזה ולא את הנהג הפוגע אישית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני זוכר ששמעתי פעם אצל סוכן, שבעבר חברות ביטוח תבעו גם את הפסדי הנהג במקביל לתביעה שלהן.

בעקבות מקרים בהם הנהג לא הופיע לבית משפט, זה שיבש לחברת הביטוח את התביעה של נזקיה שלה ולכן הן החליט להפריד.

זאת הסיבה שכתבתי את שכתבתי ולכן כדאי לבדוק מה בדיוק תבעו.

אם היה דיון בבית-משפט, בקש מס' תיק ובדוק אם אתה יכול לעיין בו (יש תיקים שאפשר לעיין בהחלטות באינטרנט, אולי זה יחסוך לך לגשת לבימ"ש).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים תודה על התגובות.

1. לגבי העניין הכספי - כנראה לא הייתי ברור: חברת הביטוח תבעה מהנאשם את הכסף שהיא שילמה לי כהחזר על התיקון - התיקון עלה בסביבות 2500 ש"ח כשמסכום זה קיבלתי החזר של חברת הביטוח ע"ס 800 ש"ח כנקוב בפוליסה (בחרתי לתקן אצל בעל מקצוע שאינו בהסדר הביטוח ולכן ההחזר נמוך יחסית). חברת הביטוח לא יצגה אותי במשפט ולא תבעה את ההפרש עבורי.

2. המתנתי בסבלנות לפתרון נושא הגביה בעקבות המלצת סוכן הביטוח שלי - הוא טוען שמאחר והנתבע לא מוכן לשלם לחברת הביטוח והיא פתחה מולו בתהליכי הוצל"פ אין טעם שאתבע באופן אישי כי אם הוא לא משלם 800 ש"ח לחברת הביטוח הוא לא ישלם 2500 ש"ח לי.

3. לאחר המתנה של חצי שנה ללא פתרון אני מפקפק בהמשך מדיניות של "ישיבה על הגדר" (אני מתחיל לחשוד שסוכן הביטוח פשוט מתעצל לתבוע בשמי) ומעוניין למצוא דרך לתבוע את זכויותיי. למיטב הבנתי הדבר היחיד שאני יכול לעשות כרגע הוא לתבוע את הנדון בבית משפט לתביעות קטנות בהתבסס על סמך הזכייה של חברת הביטוח במשפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...