Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני נמצא בתהליך של קניית רכב סיאט איביזה 2009.

לקחתי את האוטו לבדיקה לפני קניה.

בין יתר הדברים, נאמר לי שם שהאוטו עבר

"תיקוני תאונה בחזית, החלפת מכסה מנוע, חלקי מרכב, תיקוני פח וצבע, פגיעות בפח ופגושים, מעיכות בתחתית."

כמו כן נאמר לי שלא היו פגיעות בשלדה.

אך כל התיקונים האלה אמורים להוריד את ערך הרכב.

הרכב כרגע במצב שלם, נקי ונראה טוב לאחר כל התיקונים.

אני רוצה לשאול, כמה ירידת ערך תהיה לרכב שכזה, המתומחר ביצחק לוי בכ 66,000 ש"ח.

או איך אני יכול לברר את ירידת הערך?

אודה על כל תשובה מהירה, אני רוצה להמשיך את תהליך רכישת הרכב כבר מחר.

תודה!

פורסם

אין לי שמאי כרגע בשביל זה...

איך אני יכול לדעת מה שווי הירידה?

סה"כ זה פחחות + פנס.. לא?

אחוזים בודדים?

פורסם

התכוונתי שבזמן התאונה, היה שמאי, שבדק את הרכב וקבע לו ירידת ערך (אם הייתה כזו).

תשאל את המוכר. על התאונה/ות שהוא עבר ודרוש לקבל ממנו את הערכת השמאי על התאונה/ות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הבנתי תודה.

יש מצב שזה לא אפשרי?

האוטו יד שניה, והמוכר לא מכיר את התאונה הזאת וטוען שלא ידע עליה.

במקרה כזה, איך אני משיג את פרטי התאונה והערכת השמאי? זה מתועד במקום כלשהו בצורה וודאית?

פורסם

חסרים מכוניות בנות שלוש, שלא עברו תאונות, שחלקים כה רבים נפגעו והוחלפו? אתה הולך להכניס ראש בריא למיטה חולה רק כדי להרוויח כמה שקלים? תהיה בריא.

ארז רונן

פורסם

יכול להיות שהתאונה היתה אצל היד הראשונה.

אבל מי קונה אוטו בן שנה-שנתיים (כמה זמן האוטו אצלו? בדוק "תאריך בעלות" ברשיון הרכב) בלי בדיקה?

יש לי הרגשה שייתכן שהמוכר לא אומר את האמת ויש בידו את דו"ח השמאי אחרי התאונה (ואם הרכב תוקן על חשבון ביטוח כלשהו אז חייב להיות דו"ח שמאי) אבל לא רוצה לתת לך לעיין בו.

יכולה להיות י.ע גם של אחוזים לא זניחים (אבל עדיין מספר חד ספרתי) גם בלי פגיעת שלדה.

האם הבעלים הראשון היה פרטי? או חברה/ליסינג/השכרה?

מה תאריך הבעלות באמת? (כלומר כמה זמן האוטו אצל היד הנוכחית)

האם אין הערת "הפקדת סוחר" ברשיון הרכב? (או מדבקה כלשהי שמסתירה את ההערה הזו)

האם על פניו מערכת כריות האוויר ברכב תקינה? (לפתוח סוויץ, הנורה צריכה להידלק לכמה שניות ואז לכבות)

לא הייתי פוסל את הרכב על הסף אבל הייתי בהחלט מתעקש לברר את הסיפור של התאונה הזו לפני שאני קונה.

חשוד מדי רכב בן 3 שלא ידוע העבר שלו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
חסרים מכוניות בנות שלוש, שלא עברו תאונות, שחלקים כה רבים נפגעו והוחלפו? אתה הולך להכניס ראש בריא למיטה חולה רק כדי להרוויח כמה שקלים? תהיה בריא.

לא צריך להגזים, כמעט כל רכב עובר בחייו איזה תיקון פחחות קטן או שניים והחלפת פנס או כנף הדבר לא אמור להשפיע על ערך הרכב אם התיקון מקצועי.

לפי דו"ח הבדיקה כל התיקונים היו במרכב ולא בשילדה ולכן אם התיקון מקצועי ההשפעה על מחיר הרכב היא קטנה מאוד אם בכלל.

לדעתי אם הרכב שמור אהבת אותו הבדיקה אמינה והתיקון מקצועי אין פה סיבה לוותר על הרכב מקסימום לנסות להוריד עוד כמה שקלים מהמחיר.

• ספונסר פורום
פורסם
הבנתי תודה.

יש מצב שזה לא אפשרי?

האוטו יד שניה, והמוכר לא מכיר את התאונה הזאת וטוען שלא ידע עליה.

במקרה כזה, איך אני משיג את פרטי התאונה והערכת השמאי? זה מתועד במקום כלשהו בצורה וודאית?

אם עוד לא קנית את הרכב ולידיעתך באופן כללי, ירידת הערך נתנה על ידי שמאי הרכב ,לבעל הרכב בזמן התאונה .תנסה לרכוש את הרכב במחיר סביר תוריד על התאונה כמה שתצליח, כל זאת במידה ואין בידך את חוות דעת השמאי.

מתי כן יצוץ עינין ירידת הערך של הרכב הנל.

אים וכאשר תהיה תביעת ביטוח באובדן מלא, או תאונה שבה יש לקבוע שוב ירידת ערך, חברת הביטוח תחשב את מחיר הרכב לאחר ירידת הערך הראשונה, ואז תקבע את מחיר הרכב לפיצוי מלא או תשלום אחוז ירידת ערך ממחיר הרכב המתוקן.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...