Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה סתם מתחכם. ההשוואה שלך לא רלוונטית .

1. השרשור כאן מעלה את השאלה לגבי נסיעה ברכב בכיפור. לעומתנו, בחודש הרמאדן הם נוסעים, עובדים והכל רגיל רק לא אוכלים (וגם זה בשעות מסויימות).

2. עם כל הכבוד, בני דודינו הם מיעוט. מדינת ישראל מציינת באופן רשמי את חגי היהודים, ולא את חגי הדתות האחרות. משום כך אין שום חוק שקובע כללי התנהגות ברמדאן (למשל - סגירת כל העסקים). לפי שיטתך כדאי שאסתיר עמוק במקפיא את הסטייקים כי יש ציבור צמחוני, לא אלך בצמוד לאשתי ברחוב כי יש תיבור חד-מיני וכו'. אי אפשר לנהוג לפי אורח החיים של כל המיעוטים כל הזמן.

3. אני יהודי שחי ביישוב יהודי (לא דתי) ולכן מכבד את הציבור בו אני חי בהתאם. אני יכול להבטיחך במאת האחוזים שבישובים ערביים אף אחד לא צם או מדומם מנועים ביום כיפור (להיפך, יש בהם כאלה שמתריסים ונוסעים בישובים יהודיים סמוכים, כפי שקרה באסון בו נדרסה ילדה בכפר תבור לפני כמה שנים בכיפור).

אתה זה שמתחכם. השרשור הרבה יותר עמוק ממה שאתה מבין. הוא מעלה את השאלה לגבי כפייה דתית.

לכן הפחתת משמעות צום הראמאדן "רק לא אוכלים וגם זה בשעות מסויימות", מעליבה. לא אוכלים ולא שותים מארבע בבוקר עד חמש אחר הצהריים. עובדים בחום הנורא של אוגוסט בעבודות "ערביות", בחוץ, בשמש, כשאתה עובר לידם עם בקבוק מים קרים ביד אחת ופיתה פלאפל ביד השנייה, לא תשמע אותם אומרים "על תפגע ברגשות שלנו". שלושים יום. לא עשרים וארבע שעות של מנוחה במזגן, שמתוכם ישנים חצי מהזמן.

בני דודינו הם מיעוט בדיוק כמו הדתיים. אחד לאחד.

לפי שיטתי, תוציא את הסטייקים מהמקרר ותעשה מנגל ביום כיפור בלב בני ברק. תלך מחובק עם חברה שלך בלב מאה שערים. ותעשן סיגריה בלב עמנואל. לשיטתך אתה נוהג לכופף ראש לפני כל מיעוט כוחני.

סעיף שלוש לא מצדיק כל התייחסות מצידי.

עריכה: אולי בכל זאת התייחסות קצרה לסעיף שלוש, בכפר ערבי, לא כולם צמים ברמאדאן. בטייבה, באזור המוסכים שם אני מתקן את רכבי, ישנה מעדנייה שמוכרת מוצרי מכולת לכל דורש. לא תראה את האחים המוסלמים מפגינים מחוץ לחנות או זורקים אבנים על חלונותיה. הם צמים. הם פשוט לא נכנסים. מה שאחרים בוחרים לעשות זה עניין שלהם. אולי כדי שגם אתם תלמדו לנהוג כך.

ארז רונן

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה זה שמתחכם. השרשור הרבה יותר עמוק ממה שאתה מבין. הוא מעלה את השאלה לגבי כפייה דתית...

מה שאחרים בוחרים לעשות זה עניין שלהם. אולי כדי שגם אתם תלמדו לנהוג כך.

נראה לי שאתה מפספס אותי. בעניין הכפייה הדתית אני עשוי להסכים איתך יותר ממה שאתה חושב.

אבל לגבי המיעוטים - אתה מצייר אותי קצת כגזען וזה לא נכון. מצטער, ככה זה עובד. האם נראה לך שבארה"ב או באירופה סוגרים את כל העסקים במדינה ביום כיפור כדי לא לפגוע ברגשות היהודים? בוודאי שלא!! האם יוצאים לחופשה בכריסמס? בוודאי שכן!! למה? כי יש רוב נוצרי ועל פיו חיים שם, ושכל בני הדתות האחרות יקיימו את מנהגיהם אבל המדינה ושאר האוכלוסייה לא מתכוננים להשתתף בהם.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
נראה לי שאתה מפספס אותי. בעניין הכפייה הדתית אני עשוי להסכים איתך יותר ממה שאתה חושב.

אבל לגבי המיעוטים - אתה מצייר אותי קצת כגזען וזה לא נכון. מצטער, ככה זה עובד. האם נראה לך שבארה"ב או באירופה סוגרים את כל העסקים במדינה ביום כיפור כדי לא לפגוע ברגשות היהודים? בוודאי שלא!! האם יוצאים לחופשה בכריסמס? בוודאי שכן!! למה? כי יש רוב נוצרי ועל פיו חיים שם, ושכל בני הדתות האחרות יקיימו את מנהגיהם אבל המדינה ושאר האוכלוסייה לא מתכוננים להשתתף בהם.

מיעוטים זה בדיוק העניין. גם בישראל הציבור הדתי הוא מיעוט. לא רק בארה"ב או באירופה. כמיעוט, אין לך זכות לבוא בדרישות לרוב. שום דרישות. לא יעלה על דעת הדתיים לבוא בדרישות לאובמה לסגור עסקים בשבת. מדוע לסגור בישראל? הרי גם כאן הדתיים מיעוט. האם הדתיים בעולם צמים בכיפור? בוודאי שהם צמים. האם עולה על דעתם כמיעוט לפנות לשלטונות בדרישה להימנע מפעילות כל שהיא בכיפור? אין מצב. אם כך, מהיכן החוצפה הזאת לדרוש את זה בישראל, הרי גם כאן הדתיים מיעוט. לגבי מה שכתבת הפוך, שהנוצרים יוצאים לחופשה בכריסמס. האם אתה חושב שמי שרוצה לעבוד בכריסמס, מחוייב לצאת לחופשה? אין כפייה דתית. הדת מופרדת מהמדינה וכך צריך להיות גם בישארל. אתה רוצה להיות דתי, חצי דתי, עשירית דתי, שיערב לך. אני לא רוצה, שיערב לי. איפה הבעיה?

ארז רונן

פורסם

נהיגה ביום כיפור היא כמו השלכת אבן (או יריקה) לפרצופם של הרוב המוחלט של היהודים (דתיים, מסורתיים וחילונים) שחיים במדינה הזאת.

התעקשות ליציאה למסעות הרהב האלו מזכירים לי את הח"כ לשעבר יעל דיין שהלכה לחוף ביום כיפור כשמאחוריה עדת עיתונאים וצלמים, כאילו בכוונה להכעיס.

דוגמא נוספת היא רוכב הטרקטורון הערבי (סליחה, בדוואי) שדרס למוות ילדה ביום כיפור בכפר תבור.

בקיצור, גם ללא חוק, ולא צריך חוק, נהיגה ביום כיפור ע"י יהודים כמוה כפיגוע שנאה. זה מן סוג של אנטישמיות עצמית.

פורסם

צ'יף, למה זה כמו יריקה או זריקת אבן? אני לא מצליח להבין את ההגיון מאחורי כל האמירות מהסוג הזה.

מי שצם עושה את זה בשביל עצמו ובשביל הנפש שלו וההרגש ההטובה שלו. מה איכפת לו מה אני עושה? אני אשאל שוב: למה לאנשים כל כך הרבה יותר חשוב תמיד להסתכל שהאחר מקפיד מאשר לוודא שהם עצמם מקפידים?

אני חי בשכונה מאוד ממוצעת בישראל. אני מניח שכמו במקומות אחרים, גם פה הרוב צמים ושומרים על המסורת. כמו שכבר כתבתי אתמול בלילה, כל יום כיפור יש פה איזה הפנינג ברחוב. כולם יוצאים החוצה, כולם צורחים, כולם משחקים שש בש ומשחקים אחרים. לא נמאס לך מהצביעות הזאת? היום הזה הרי לא אמור להסתכם רק בצום, אלא בחשבון נפש של האדם עם עצמו. זה באמת קורה כשאתה עסוק בלחלק קלפים או לזרוק קוביות בשש בש או בלשבת בגינה עם כל החבר'ה? ברמה העקרונית כל אחד מעביר את הגבול איפה שבא לו, וזה בסדר

מה שלא בסדר הוא, שהחליטו בשבילי שלנהוג זה מחוץ לגבול של כולם. למה? שוב, מה איכפת לאותו הצם שאני מתנהג ככה? הרי אני הוא זה שיספוג את העונש, אם יש כזה, ולא הוא. ושוב, למה לשחק שש בש או לצחוק עם החבר'ה בגינה עד 3 בלילה זה בסדר ונהיגה דורשת אבן בשמשה הקדמית?

כשכל אחד ילמד להסתכל בצלחת שלו ולהבין שהערכים שלו מחייבים (גם לא ממש) רק אותו, החיים של כולנו יהיו הרבה פשוטים.

עריכה:

לא כל מה שעושים נעשה כדי להכעיס. זה שזה מוציא תגובות כאלו מאנשים זה בהחלט עצוב, אבל זו בעיה שלהם. מה גם הקשר ל-"אנטישמיות עצמית"? הרי גם אתה לא בדיוק מקפיד ויושב באינטרנט ב7:30 בבוקר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בהמשך למה שרשם יבגני,

למדתי בביתי ספר דתיים, ומי שצם ורואה טלויזיה ומשתמש במחשב אז יש לי חדשות בשבילו - חבל שהוא צם בכלל. אם בשבת אסור לעשות את הדברים האלה על אחת כמה שבכיפור זה אסור, חבל לצום סתם, בדקה שהפעלתם מחשב/טלויזיה בעיקרון שברתם את הצום.

בכול מקרה, אני מאוד תומך בדעה שכול אחד יחיה איך שהוא רוצה ולא יסתכל על האחר, גם אני, בתור אחד שגדל כדתי אני גם לא רואה שום בעיה בלנסוע בכיפור, לא רואה איך זה מפריע למישהו, צאו רגע מהקיבעון המחשבתי העתיק הזה של ״צריך לכבד״ ותחשבו על זה באמת, א-נ-י נוהג ברכב לא אתה, אתה רוצה לצום אז תצום, מה אכפת לך מה אני עושה?!?

בהמשך לעניין של ״כבוד״ ו״יריקה בפנים״, רוב מי שייזרקו לך אבנים על הרכב בכיפור זה אותם אנשים שהם למעשה הכופרים הכי גדולים, שבכיפור הם פתאום צדיקים פנאטים, אם אתם כול כך צדיקים, איפה הכבוד בין בני אדם? בגלל שמישהו החליט לנסוע בכיפור אז תרצחו אותו, חבורה של אנשי המערות!

ועוד דבר - אם חשוב לדתיים כול כך שיכבדו אותם מדינה שלמה (מיעוט כבר אמרנו? ועוד מיעוט שרובו הוא רק נטל למדינה וכתוצאה מזה לכלל הציבור) למה לא מכבדים אותי כאדם חילוני? למה אין תחבורה ציבורית בשבתות? למה סוגרים הכול?שיכבדו אותי כחילוני ולא יעשו הפגנות עולם כשפותחים חניון מסכן בשבת בירושלים.

אנשים במדינה הזאת אוהבים יותר מידי להסתכל מה האחר עושה. אני לא צם ובכנות שלא מזיז לי אם מישהו אחר צם או לא, לא מפריע לי לראות רכב נוסע בכיפור ולא חושב שזה אמור להפריע למישהו, זה שבגלל כפייה דתית סוגרים פה את כול שידורי הטלויזיה והvod זה כבר עצוב, טוב שאנחנו לא איראן כבר וזהו.

פורסם
למדתי בביתי ספר דתיים, ומי שצם ורואה טלויזיה ומשתמש במחשב אז יש לי חדשות בשבילו - חבל שהוא צם בכלל. אם בשבת אסור לעשות את הדברים האלה על אחת כמה שבכיפור זה אסור, חבל לצום סתם, בדקה שהפעלתם מחשב/טלויזיה בעיקרון שברתם את הצום.

אני צם כי אני נהנה מזה. מי שמך להחליט עבורי שבעצם כך שאני מגיב לך עכשיו וגם נועל את השרשור הזה הצום שלי נשבר? וגם אם כן, מה זה עסק שלך?

שיהיה לך בתאבון ואתה מוזמן גם לבוא ולאכול את הארוחות שלך כאן לצדי, בשיא הכנות זה לא מפריע לי. רק אל תתיימר להחליט האם הצום שלי שווה או לא שווה משהו כי זה עושה אותך טוב בדיוק כמו אותה אוכלוסיה פנאטית שמנסה לכפות עליך ועלי את אמונותיה ואורחותיה.

ברוח דברים אלה השרשור הזה ננעל. פותח השרשור שאל שאלה משפטית וקיבל עליה תשובה. שאר הדיון שהתפתח לאחר מכן אינו רלבנטי לפורום המשפטי, מי שהדבר בוער בעצמותיו יכול להמשיך באחד השרשורים שמתנהל בנושא זה באוף טופיק.

חג שמח, צום מהנה ומועיל לכולם וגמר חתימה טובה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...