ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,546 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 838 צפיות
היי! רציתי לקבל מס דעות שלכם על דייהו נובירה. יש אחת בפורום למכירה, ורציתי לדעת מה דעתכם. הדרישות הם: אמינות שלא יבלה כל שני וחמישי במוסך), בטיחות (עד כמה שאפשר), מחירי טיפולים, נוחות וכד'. אין דרישות לפתיחות ברמזור או לשילדה חזקה לסיבובים . תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בזמן האחרון רשמתי הרבה הודעות של יעוץ ברכישת רכב. בזמן האחרון התקציב השתנה(אבא בחליט לעזור) וכמובן שהוא החליט לערב את הדרישות שלו באוטו שלי. התקציב עומד על כ60K מקסימון 70K אבל עדיף לא לחרוג בהרבה מה-60K הדרישות הם 1. בטיחות עומד במקום ראשון- דרישה של אבא: הוא רוצה שאני יקנה ג'יפ קטן אבל לי זה לא מתאים. אגב ג'יפים יותר בטוחים ממכוניות אחרות? 2. אמינות- לא חייב משהו ממש אמין אבל הוא השקיע הרבה בתקציב כדי שיהיה משהו שהוא לא יצטרך כל יומיים לקפוץ איתי למוסך. 3.חוזק- חשוב גם לי וגם לאבא, זאת אומרת מנועי 1400 לא מתקבלים. 4.התנהגות כביש- גם חשוב מאוד, זאת אומרת שלא תיהיה איזו שברולט קווליר. גיר ידני יתקבל בברכה, אוטומט גם, אבל פחות. צריכת …
הודעה אחרונה מאת tsachi1, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם ! חברה שלי מעוניינת לקנות מבחור אחד שאני מכיר פורד אסקורט אריקה 1600 CLX, שנת 1990. הבחור דורש על הרכב 8000 ש"ח , הרכב אצלו יד שניה. 1) האם המחיר כדאי ? 2) האם כדאי לקנות את הרכב ? 3) האם יש דברים מיוחדים שאתה ממליצים לבדוק ברכב / בעיות מיוחדות ? * ד"א הרכב נראה במצב טוב, והוא עבר טסט לפני שבועיים. מה דעתכם בכללית ? אודה על תשובותיכם .
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אפשר בבקשה המלצות לגבי מה היתרונות והחסרונות , בקיצר מה עדיף לאמא שלי לקנות בשביל עצמה: סוזוקי סוויפט או יונדאי גטס או יונדאי פאמילי או אם יש לכם עוד המלצות אז בבקשה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Supakilla, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.ynetcenter.co.il/levad.asp?z=c&tz=usedcar&nkotcd=918496 כאמור, טויוטה יאריס 2000, ידנית, במחיר של 43.5K... הגיוני? אפשרי? כדאי לבדוק או להתרחק? \באמת שכבר עייפתי מלחפש אחר יאריס בשנתון הנ"ל... תודה לכם.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
אני מחפש רכב גיר אוטומטי לאשתי בסכום של כ- 30,000 האם למישהו יש המלצה על מה ללכת? זה צריך להיות רכב קטן, היא נוסעת מעט מעוד בשנה כ6000 ק"מ בד"כ בתוך העיר אמינות זה הדבר הכי חשוב לה תןדה
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
צריך את עצתכם: היום, אחרי שסיננתי המון מוכרים כבר בשלב הטלפוני, הלכתי לראות כמה סוויפטים 1.0 למכירה. לגמר הגיעו 2 מכוניות. האחת, מושקעת מאוד מבחינה מכנית: בולמים קדמיים חדשים, אגזוז, ראש מנוע לא מזמן+טיימינג וכל הרצועות, טסט לשנה, רדיאוטר נוקה באוגוסט, אבל נראית חיצונית ופנימית לא טוב - פלסטיקה על הפנים, צבע חיצוני מתקלף ומכה עם חלודה בכנף. דורש מחיר קרוב למחירון. אבל, עברתי על הקבלות מהמוסך ומסתבר שלפני שנה הקילומטראז' היה על 172000 והיום הוא 174000, מה שלא כ"כ הגיוני... בנוסף, מסתבר שהוא יד 4 ולא 3 כמו בטלפון... השניה, יד שניה של בחור מאיזור מבוסס מאוד, מחזיק באוטו מאז שנמכרה מההשכרה ב-93. אדם דתי ונראה גם תמים מאוד. המצב החיצוני והפנימי סביר (מכות קטנו…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני חדש כאן! אני בן 17 ואני לקראת טסט ... יש לי תקציב של עד 50k ואני מתלבט איזו מכונית לקנות, בתקופת המלווה אבא שלי רוצה שאני ינהג כבר על המכונית שלי אז אני מחפש בימים האלה מכונית. חשבתי על מכונית ספורטיבית וחשבתי כמו כולם על אחת הצרפתיות אבל חברים ואנשים שאני מתייעץ מורידים אותי מזה וגם אבא שלי לא ממש בעניין (בטענה שהן לא אמינות).... עכשיו אני מחפש אופציות אחרות למכונית ספורטיבית וצעירה עם התנהגות טובה וביצועים יפים (יחסית לתקציב..) ובבקשה אל תציעו לי צרפתיות אלא אם יש לכם משהו לחדש בנושא אמינות. אני מחפש מכונית בלי שיפורים ולא מתכוון לשפר את המכונית שאני אקנה... בבקשה תעזרו לי ותייעצו בהקדם....
הודעה אחרונה מאת honda CIVIC 99, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה אתם אומרים ? לסיויק יש 145 K בלנו יש 110 k שניהם אוטומטים והזרקה מה לגבי תצרוכת דלק ,חלקים וכו יש לציין שזה ממגרש ( והמצב של הבלנו לא מי יודע מה ) המצב של ה סיויק טוב מאוד אבל לא לקחתי עוד לבדיקה עשיתי נסיעת מבחן וזה ניראה לי טוב מה אתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת doctor99, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם יצא לי השבוע ליראות לנציה תמה טורבו 94 שניראת סוף ומשופרת ל 300 כוח בעל הרכב לא מוכן לימכור בשום מחיר הגיוני. השאלה שלי האם אתם ממליצים על הרכב? האם הוא אמין? האם שווה לשלם מעל המחירון? (עדיין זה לנציה בלי שוק) היתה לי פונטו GT והשקעתי עליה ים של כסף, האם ניתן לימצא רכב ספורט מודגש במצב סביר? יש בירשותי בסביבות ה 50 אלף איזה רכב הייתם ממליצים לי? תודה לעונים רז...
הודעה אחרונה מאת לנצ'יהוליסט, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא ראיתי בשום מקום מבחן לדגם הזה. זה בכלל מיועד לשטח או סתם גימיק?
הודעה אחרונה מאת zvih, -
- 4 תגובות
- 957 צפיות
מי עדיפה בעיניכם? דגשים שחשובים לו/לה: אמינות כושר איחסון (2 מבוגרים, 2 ילדים, עגלת תינוק אחת) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
רכב עד 30K
מאת satanir- 1 תגובות
- 910 צפיות
הי, מעוניין לקנות רכב בתקציב של עד 30000 ש"ח. חשבתי על פונטו 1600 סמ"ק אבל אני פתוח לרכבים אחרים. יש למישהו הצעה לרכב במסגרת התקציב שלי? אני גר בחיפה, אז לרכב צריך להיות כושר סחיבה טוב בעליות וחשוב לי שהוא יהיה מרווח מבפנים, 5 דלתות וידני. הצעות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חבר שלי רוצה לרכוש רכב שני למשפחה, שישרת את אישתו. השימוש העיקרי הוא נסיעה בתוך העיר, לאישה + שני ילדים, שאחד מהם תינוק. הוא אמר שרצוי שיהיה כפתור ביטול לכרית אוויר בכסא שליד הנהג, כך שיוכלו לשים כסא תינוק במושב הקדמי. עוד דבר שחשוב הוא שיוכלו להכניס לתא המטען עגלה מקופלת, מה שנראה לי קצת קשה ברכב כמו יאריס. חשבתי אולי על טויוטה RUNX. מה הייתם ממליצים? התקציב הוא כאמרו 120K, יכול לחרוג בעוד כמה אלפים, אבל זו הסביבה.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם !!! אני מחפש רכב קטן ידני בנפחים 1400\1600 לא קריטי השנתון חשוב לי שהרכב יהיה נאה (לא חייב להראות פצצה) אך שיהיה כיף לקום בבוקר ולראות אותו כמה שיותר אמין יותר טוב אך אין לי בעיה להתפשר קצת על אמינות לטובת מראה הרכב אני נוסע בשנה בין 10-12 אלף קילומטר רצוי שהרכב יהיה נוח ולא חשוב אם הרכב הוא יפני צרפתי גרמני או קוריאני אודה על כל חוות דעת שתתקבל תודה נדב
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לפורום אני בחור בן 22 וכרגע יש ברשותי פיאט פונט שנת 2000. אני יודע שזו מכונית שבד"כ לא נחשבת טובה במיוחד, אפילו לא בקטגוריה שלה, אבל אני מוצא שהיא שירתה אותי היטב עד הזמן האחרון שהיא כל הזמן רוצה למוסך וכמה שאני מסביר לה שהמוסך יקר ו1000 שקל כל חודש זה לא בתקציב ויגרום לזה שאני אמכור אותה בסוף בכל מקרה זה כנראה מה שעומד לבוא עכשיו. לאחר המכירה של הפונטו + חסכונות קטנים אני מניח שיהיו לי בערך 55000 למכונית. הייתי רוצה מכונית לא יקרה במיוחד עם מנוע של 1.6 לא חלשלוש (לא קונים בעיר הררית מכונית עם 1.3, למדתי בדרך הקשה). לצערי אני לא מבין גדול במכוניות וחבל כי אני פריק של סאונד ואני מתכוון להפוך את המכונית הבאה שלי למקום שכיף להתחרש בו.... אממ.... לשמוע…
הודעה אחרונה מאת bmw700, -
- 3 תגובות
- 836 צפיות
אני מחפש רכב ונתקלתי ברכב הנ"ל - כדאי ?? האם הוא נמכר במחירון, אמינות וכו' ההתלבטות הינה בין זה לניסן אלמרה / ללנטיס שנים 98-99 ( נכון האחרות גדולות אבל שיהיה..) תקציב סביב ה50 תודה
הודעה אחרונה מאת bmw700, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! אנחנו משפחה גדולה יחסית עם 4 ילדים ו בעלי מחפש עכשיו רכב מסחרי משומש שישמש לנו להסעת משפחה 6 אנשים וגם כמה שעות בשבוע לעבודה(מישלוחים).התקציב שלנו 20-25 אלף,30 גג,ואין לנו כלל ניסיון ברכישת רכב. מה אפשר לנו לקנות בכסף הזה, מה תמליצו? בעלי חיפש בין יונדאי H-100 ומיצובישיL-300 אבל עדיין ללא הצלחה. אין הרבה ומה שמצא היו מוזנחים. בעלי מחפס רק דיזל,האם באמת כדאי? הוא מבקש לשאול גם איפה אפשר למצוא נתונים על צריכת דלק ( הוא רוצה להשוות בין סולר ובנזין) יונדאים אומרים שמתפרקים מהר זה נכון? מישהו אמר לו לקנות GMC ולהתקין גז,מה אתם אומרים על זה? איזה לוחות באינטרנט תמליצו לחיפוש אוטו מיםחרי כזה? נשמח לקבל כל ייעוץ ותודה רבה על עזרתכם מרינה(אינטרנט יש רק …
הודעה אחרונה מאת mazda_323, -
-
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלוםם אחיםם * זה לא שכונה, אף אחד פה לא אח שלך* אני מחפש לאבא שלי אוטו עד 35K על איזהה אוטו אתם ממליצים ?!
הודעה אחרונה מאת Jonny2k, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש מידע על רנו 5 שנת 88 מנוע 1400 (אני רוצה לקנות),מידע כלומר:חלפים?אחזקה?בעיות מיוחדות?ממה להזהר?על מה להקפיד להסתכל? הרכב הוא לנסיעות בתוך העיר,נאמר לי שהרכב נוסע גם נסיעות ארוכות מדי פעם ושאין איתו שום בעיות מיוחדות,ראיתי את הרכב וחיצונית הוא נראה במצב טוב,עוד לא בדקתי אותו לעומק(מנוע וכד")אבל אעשה זאת אחרי שאדע אם בכלל כדי להתעסק איתו ואדע איזה בעיות יש לו. תודה מראש על העזרה. נ.ב :עשיתי חיפוש ולא מצאתי מידע על רנו 5 רגילה.
הודעה אחרונה מאת jozepe11, -
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן חבר'ה החלטתי שהגיע הזמן לאוטו משלי, אז ככה... אני צריך אוטו שישמש אותי לנסיעות לבסיס באופן יומי [ראשל"צ-נתניה, 90KM, לפחות עד שאעבור בסיס... ], וליציאות בערבים, התקציב הוא 25K כרגע, בתקווה שאולי יגדל ואז אעדכן את השרשור. הדרישות הן: - אמינות סבירה (לא רוצה לבקר במוסך כל שני וחמישי) - נוחות (ארופאיות?) - גיר רגיל - חסכנות אשמח לשמוע את דעתם על על הרכבים הבאים: 1. פ'יגו 106 2. רנו קליאו 3. פורד פיאסטה 4. פ'יגו 205 5. סיטרואן סקסו הצעות אחרות תתקבלנה בברכה. תודה
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי לכולם, אני מחפש בנרות פורד פוקוס שנתון 2002-2003 עם קילומטרא'ז נמוך ברמות ה45-55 אלף ק"מ. כרגע אני מבין שליסינג הוא המקור העיקרי למציאת הרכב הנ"ל. האם בכלל ניתן למצא רכבים ברמת הקילומטרא'ז הנ"ל בליסינג? במידה ויש האם צריכות להידלק לי אלו נורות אדומות? (: והשאלה המכרעת- מבדיקות שערכתי חברות הליסינג מורידות כ-4% ממחיר המחירון, אולם הבנתי שכאשר יבוא היום ואמכור את הרכב ירידת הערך תהיה בין 15-20% לכן מה דעתכם, על כמה אחוז ירידה מהמחירון רצוי להתמקח עם חברות הליסינג? תודה על כל תשובה, שייקה
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
חשוב לי אמינות וצריכת דלק (שלא תהיה אסטרונמית), וגם איכות נסיעה - לא ספורטיבית אבל נעימה , תודה
הודעה אחרונה מאת BigMan, -
- 0 תגובות
- 829 צפיות
אפשרי עד 42 אלף ש"ח אבל לא מעבר לזה. אני מחפש בעיקר אוטו שיכול להשתוות לפאסאט בנוחות, יציבות וישיבה על הכביש גם במהירויות גבוהות כמובן כוח ואקוסטיקה גבוהה. ואני מעדיף כל קקה צרפתי, קוראני יפאני וצאפני שלא יהיה אצלי אבל אם אין ברירה בגלל תקציב... אם אני לא יכול למצא משהו שיספק את הצרכים שלי אז אני מבקש המלצה על אופנוע כבד ונורמלי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת G.Z.A.3, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כזכור אני מחפש לאישתי משפחתית נוחה ובטוחה, עם תא מטען לעגלת תינוק וציוד, ושתראה טוב. מונדיאו - ירדה לצערי מהפרק, לא ניתן לבטל כרית אויר מקדימה לתינוק 307 - תא מטען קטן מדי פוקוס - רכב אדיר,היה לי שנתיים, לא בא לנו, אלא אם נמצא בגימור גיה שזה נדיר. ל כ ן הגיע לגמר בורה 1.6 שנת 2002 מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 1 תגובות
- 996 צפיות
החלטתי ללכת על 306לאחר שוויתרתי על ה106. איזה דגם מומלץ? 1.8? 1.6? 1.4? 2.0? חובה ידני מהשנים 94-95 על איזה דגם אתם ממליצים? תודה
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן חברים, ידידה שלי מחפשת אוטו בשבילה. אבא שלה מתעקש על יפנית בשביל האמינות והאחזקה הזולה, והיא מתעקשת על אוטו קטן ונוח(היא ת'אמת מתה לגולף או ל 206 - אז תבינו את הסגנון). חשוב מאוד שתהיה מכונית אמינה, ושניתן למצוא בשוק לקנות יד ראשונה מהשנים האחרונות(2001-2002). התקציב הוא בערך 80-90 אלף. האופציה היחידה שעלתה לי בראש זה מיצובישי קולט - אבל היא לא התלהבה מהעניין. חשוב לה שלאוטו יהיה לוק של אוטו קטן כזה, ולא של מכונית סטיישן(והקולט להגדרתה - "אוטו ערסים"). יש הצעות? תודה!
הודעה אחרונה מאת RazorJunior, -
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני הולך לבדוק בורה 2002 TDI . מי מכיר את המנוע הנ"ל ? איך הוא? מה העלויות אותן עלי לקחת בחשבון אם אעבור לדיזל?
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי טוב סוף סוף לאבא נמאס לתת לי את האוטו שלו, והוא החליט לקנות לי אחד עכשיו אני בן 18 ככה שאין לי לאן לנסוע חוץ מלבלות (כלומר קילומטרז' קבוע אין לי!) אבא אמר שהוא מוכן לתת לי 45K אם אני קונה משהו יותר זול ההפרש הולך אלי, אם יותר יקר אני מוסיף מכספי, יש הצעות? אין לי הגבלה של 2 נוסעים עד גיל 21 כלומר אני צריך שהאוטו "יסחוב"... תודה לעוזרים
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היום מכרתי את הרכב שלי(קליאו RSI!) וחשבתי לעצמי לקנות לי רכב יותר חדש קצת ויותר חסכוני בעיקר!!!!,אבל בכל זאת שיהיה לו את המראה הספורטיבי! אני מתמקד בעיק בין שתי המכוניות הללו. איזה אוטו עדיף מבחינת נוחות נסיעה,חסכון בדלק,מהירות יציבות ו ובקיצוק איזה אוטו עדיף על השני! תודה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת TyphooN,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 621 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- GTאי
- Mr.Hybrid
- fatboy1340
- aviaviavi
- ELI001
- דובצע
- Igalz
- chilcom
- urich
- ronrobin
- Speedool
- דניאל1983