Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שלא הבנת מה זה אומר במה קדמית....

במה קדמית זה לא אומר שרק הסאונד מגיע מקדימה אלא שלסאונד יש גובה עומק רוחב ותמונה ברורה של הבמה(כאילו אתה רואה הופעה חיה)והוא נמצא על הדש בורד(אפילו על המכסה מנוע),בבמה הקדמית לעיתים יש מה שנקרא rear fill וכשמו כן הוא -השלמה אחורית שאינה משתלטת על הסאונד ומושכת אותו אחורה.

נפוץ במערכות שהרמקול הקדמי אינו נותן באסים כמו שצריך לשלב את האחוריים בצורה שווה בכדי לנצל את היכולת שלהם לתת יותר באסים- אך זה לא המצב הנכון כשרוצים לדמות את הדבר האמיתי-הופעה חיה.

כמו שציטט חבר הפורום שלומי "מערכת סטריאו הינה התפשרות מול הדבר האמיתי"

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

במה קדמית, במה אחורית, עיניין של טעם!!! מכיוון שכך, אז כל אחד יכול להרגיש בסבבה עם ההעדפות שלו. אין בזה חוקים זה לא שחור או לבן.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

ברכב ששומעים בו סטריאו(לא רכב עם DVD) צריך להבין

שהמוזיקה אותה אנו שומעים הוקלטה גם ככה ע"י טכנאי הסאונד(בסטריאו),

וכדי לשמוע אותה בצורה בה היא הוקלטה אפשר לעשות את זה רק ע"י

במה קדמית,בדיוק כמו שבהופעה חיה לא נעמוד עם הגב לבמה.

חד ממדי?בשום אופן לא!במה קדמית שכוונה כמו שצריך ואני מדגיש

שכוונה כמו שצריך,נועדה לשחזר את המוזיקה אותה אנו שומעים

בצורה הקרובה ביותר לזו שהוקלטה באולפן(ע"י אותו טכנאי סאונד).

כלומר,מיקום הכלים על הבמה(ימין,שמאל) וגם עומק,ככה שבמה קדמית

כשהיא מכוונת כמו שצריך היא לא חד מימדית איך שלא מסתכלים על זה.

רמקולים מאחור רק גורעים מהנסיון להגיע לבמה קדמית אופטימלית

בזה שהם מושכים אותה לאחור(בעיקר).

זו התאוריה אך בפועל(אם) אנו רוצים שאלו מאחור גם ישמעו מוזיקה

ולכן שמים רמקולים מאחור,אבל מומלץ לחתוך ולהנמיך את הרמקולים מאחור

ככה שיפגמו כמה שפחות בבמה הקדמית.

ההסבר הזה הוא על רגל אחת ואם תרצה הסבר יותר מפורט ומדויק תוכל לחפש

ב-FAQ.

פורסם
כנראה שלא הבנת מה זה אומר במה קדמית....

במה קדמית זה לא אומר שרק הסאונד מגיע מקדימה אלא שלסאונד יש גובה עומק רוחב ותמונה ברורה של הבמה(כאילו אתה רואה הופעה חיה)והוא נמצא על הדש בורד(אפילו על המכסה מנוע),בבמה הקדמית לעיתים יש מה שנקרא rear fill וכשמו כן הוא -השלמה אחורית שאינה משתלטת על הסאונד ומושכת אותו אחורה.

נפוץ במערכות שהרמקול הקדמי אינו נותן באסים כמו שצריך לשלב את האחוריים בצורה שווה בכדי לנצל את היכולת שלהם לתת יותר באסים- אך זה לא המצב הנכון כשרוצים לדמות את הדבר האמיתי-הופעה חיה.

כמו שציטט חבר הפורום שלומי "מערכת סטריאו הינה התפשרות מול הדבר האמיתי"

אני מצדיק את המילים של KICKER

ו מוסיף משהו. אין דבר כזה במה אחורית. כי הבמה האמיתית שאנחנו מנסים ליצור באוטו נימצאת מקדימה הבמות בתאטרון לא בונים מאחור (זה כבר אמרו). אבל יש גם סאונד שבאה לנו מאחור שזה מין גלי מחזרי סאונד מהקירות או כל דבר אחר. שנותנים לנו את האפקט ההיקפי של הסאונד וכדי לקבל אפקט שכזה. שמים רמקולים קטנים על המגש 5,25 או 6,5 לא יותר ו מכוונים אותם חלש מאוד לא יותר מ 25 30 % בערך מהרמקולים הקידמיים. הרמקולים הם או FULL RANGE או מידים קטנים. בקיצור אנחנו לא צריכים צללים גבוהים וגם נמוכים מאוד חותחים אם קרוס את הגבוהים ו את הנמוכים ו משארים רק את האמצא משהו בין 300 ל500 הרץ אם אני לא טועה.

ורק לא לשכוח לבודד אותם מהסאב.

משהו כזה תקנו אותי אם טעיתי במשהו.

פורסם

חבר'ה ברור שכשמרגיבים מערכת לרכב אתם חושבים קודם על עצמכם שתשמעו טוב

אבל גם אלא שיושבים מאחורה בנסיעות גם להם מגיע...

אמנם מגיע לא כמו שמגיע לי - בעל הרכב אבל שיהנו...

ברור שכמו שאומרים פה לא תעמוד עם הגב להופעה ואפילו לא תראה הופעה בטלויזיה עם הגב אליה ואפילו שאתה שומע שיר שאתה אוהב ברדיו תמיד תיהיה עם הפנים אליו

אז מה עושים

פשוט בפאדר בהד יוניט מכוונים שהקומפוננט מקדימה יקבל יותר

למשל אצלי אני מכוון שיהיה על 9 מתוך 15 לקדימה...

ולדעתי זה הפתרון הכי טוב...

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

הבדל ניכר נוסף לגבי קומפוננט מאחור זה המיקום -מאחורי גבם של הנוסעים קרי המגש או מקדימה בסמוך לנוסעים קרי הדלתות מאחור]

אני הרגשתי את ההבדל הזה כשהעברתי לחבר שלי את הקומפוננט האחורי שלו מהמגש לדלתות...

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אני מעדיף במה קדמית ,

אבל מישהו ניסה לשים קומפוננט מאחורה בנוסף ? יש למישהו מושג איך זה עובד במקום 6*9?

בקיצור , האם יש יתרון לקומפוננט ע"פ 6*9 על מגש אחורי?

ZZR

פורסם

למי שיושב מקדימה זה לא משנה בכלל.

אם תשים קומפוננט מאחורה אז הביעה היא הטוויטר לאן להכניס אותו אם נכניס אותו לדלת האחורית אז הטוויטר ניהיה בדיוק מאחורי האזניים של זה שיושב מקדימה. אם נשים את הטוויטר על המגש האחורי אז אפשר כבר לשים 6X9. בקיצור אני נישיתי לשים קומפוננט מאחורה בדלתות וזה ביזבוז זמן כסף ולא נותן את מה שמחפשים.

פורסם

בקיצור , האם יש יתרון לקומפוננט ע"פ 6*9 על מגש אחורי?

לטעמי כן.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
שלום,

אני רוצה להבין אחת ולתמיד למה חברי הפורום נוטים להמליץ לא להתקין במה אחורית.

אגב, ניסית את זה בסט-אפ שלך ? שמעת את זה עובד אצלך?

אם לך זה טוב , לא ישנה מה אנחנו נאמר , נכון?

ZZR

פורסם
שלום,

אני רוצה להבין אחת ולתמיד למה חברי הפורום נוטים להמליץ לא להתקין במה אחורית.

בברכה, שי.

הסיבה לכך שברכב אתה שואל את זה ולא במערכת ביתית , נובעת לדעתי מהסיבות הבאות:

1 כולם מקבלים רכב ובו משיקולי תועלת ותכנון הרמקולים הכי גדולים והכי טובים הם האחוריים . נוצר מצב שבו לכולם כבר נוצרה התניה "פבלובית" שצריך מאחורה

2 : אם ההתקנה/הקומפוננט והשילוב בינהם לא מאוזן יוצא שהסאונד הוא לא מכוון , אין במה אמיתית שנותנת לך את התחושה שאתה בהופעה והסאונד גם צורח . מסקנה לא נכונה צריך משהו מאחורה ולמה?

כי הרמקולים האחוריים נותנים בד"כ את המיד את הטרבל הגבוה את התדרים הנמוכים באמת הם לא נותנים או שהם מפוזרים מאוד וכך יוצא שהסאונד הוא "חם ורך" יותר מאחורה

3: מי שרוצה סאבים חזקים ממילא מפנה את תשומת ליבו לאיך הסאב נשמע ואז הוא מפנה את תשומת ליבו לאחורה ושומע את האחוריים

ויתכן ויש עוד סיבות שלא חשבתי עליהם , אבל דבר בטוח זה לא טיבעי

. ולכן אם מישהו בא עם קניה של רמקולים 6*9 שעולים לו 400-500 ש"ח ויש לו 1000-2000 ש"ח כולל למערכת שתכלול מגבר ורמקולים החלט לא ימליצו לו לבזבז נתח כל כך גדול על האחוריים , וזו הסיבה למה לא במה אחורית

לא, אני לא מדבר על שתי במות שוות, אני מדבר על איזון ביניהן.

הכוונה שיהיה נניח, קומפוננט איכותי מקדימה, קומפוננט ברמה סבירה מאחורה,

ואז, לבצע תחימה לאחוריים, וכמו כן להעביר את הפיידר קדימה כמעט לחלוטין.

כשאין סאונד מאחורה, אז חסר חלק חשוב בסאונד, נפח! הסאונד הופך לחד ממדי ותוקף, אותך מקדימה!

בעוד הסאונד אמור להקיף אותך ולא לבוא מכיוון אחד.

בברכה, שי.

איזון כמו שלך הוא בסדר רק שהייתי ממליץ לך שתמצא לך באמת רמקול שנותן את המיד למשל מידוופר של קומפוננט ותעשה לו פייד עד שתראה שהוא באמת רק משלים אבל לא מתערב

ואם הסאונד תוקף ראה למעלה מה יכולה להיות הסיבה ותקן אותה ולא את הבמה

ותהנה מהמערכת שלך איך שאתה מבין כל עוד אתה יודע למה כן ולמה לא ובוחר באופן מושכל ולא בגלל שכולם אומרים ובהצלחה יהודה.

בברכה יהודה

• תוכן חדש...