Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכסה מנוע מתרומם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פעם עף לי המכסה מנוע לגמרי , בפיג'ו 306

אני שוקל לתבוע את החברה.

(הייתי מעורב בתאונת שרשרת שאחריה הושבת הרכב אבל לא הגיוני שזה קשור, נכון ?)

מצטער שנבצר ממני לענות קודם לכן, אך בכל מקרה הקריטריונים המשפטים הרלוונטיים למקרים כנ"ל מסתמכים בעיקר על מבחן הסבירות ובמילים אחרות כל תרחיש החורג מנורמה סבירה ומתקבלת על הדעת מהווה עילה לטענה כלפי הגוף שמייצג את המוצר החשוד בפגם. מאחר ואין סבירות גבוהה שמכסה מנוע ישתחרר מאליו בזמן נסיעה הרי שיש לבחון את התרחישים שקדמו לכך ולהעמידם במה שנקרא מבחן הסבירות. כך למשל במקרה של פגיעה חזיתית יש להוכיח כי לא עלה ממנה כל חשש לבטיחותו של מנגנון הנעילה ובמידה שכן לא תקום עילה לטענה מכל סוג שהיא כלפי היצרן ובפרט כאשר ניכרת פגיעה במערכת הנעילה של המכסה ו/או במכסה כשלעצמו. ועל כן במקרה שלך באם הייתה מעורב בתאונת שרשרת עליך להוכיח באמצעות חו"ד השמאי וצילומיו האוטנטיים ובצירוף חו"ד המוסך המתקן ו/או חו"ד מהנדס רכב, כי הנזקים שנגרמו היו שטחיים ובחלקי מרכב חיצוניים בלבד, ובלא שנותרו סימני פגיעה הנראים לעין במערכת הנעילה שנמצאת בחלקו הפנימי של המרכב. או אז, יחשב התרחיש של שחרור מכסה המנוע בזמן נסיעה כבלתי סביר ויעיד על קיומו של כשל בטיחותי ובפרט אם האמור לא נגרם כתוצאה מפגיעה שנראית לעין במנגנון הנעילה, או אז, ניתן יהיה להגדיר את התרחיש כבלתי סביר וכבלתי ניתן לצפייה מאדם סביר. ובכלל אל תתפלא לשמע הדברים שכן כבר היו דברים מעולם כאשר טובי היצרנים בעולם לוקחים לפרקים אחריות על תקלות ופגמים המתגלים דווקא ע"י הציבור, ודווקא לנוכח מתקפת התגובות האוטומטית אשר ממהרות להטיל דופי בכל מה שעשוי להשתמע כפגיעה אפשרית באליטות של ענף הרכב בארץ יש לנו עוד הרבה מה ללמוד. במידת הצורך הינך מוזמן ליצירת קשר בהמשך

פורסם

סטודנט למשפטים?..

בדיוק קראתי איזה בדיחה על ע"ד...

וברצינות: האם רכב נבדק ע"י מומחה אחרי התאונה (ולפני פתיחת מכסה מנוע תוך כדי נסיעה)? אם כן, ונאמר לכם שהפגיעה אינה בטיחוטית ואין חשש להמשיך להשתמש ברכב ללא תיקונו - אז (אולי) תוכלו לתבוע את אותו "המומחה"...אחרת האחריות היא עליכם מכוון שייצרן מחוייב לעמוד בכל תקני הבטיחות כאשר הרכב תקין. אם הייתה פגיעה מקדימה ששינתה, אפילו במקצת, את הגיאמטריה של מכסה מנוע ו/או גשר קידמי אז אתם ורק אתם אשמים במה שקרה...

חוץ מזה, אם אתה חושב שמע' המשפט בארה"ב היום לא למדה לזרוק תביעות פיצויים כאלה מכל המדרגות - אתה טועה, ובגדול.

פורסם

itaysk שפה משפטית "גבוהה" לא עושה עלינו רושם.

לא יודע אם אתה כתבת את זה או פשוט העתקת את דברי עו"ד השלך, אבל זה לא משנה כלום, הייתה מכה, הרכב "שונה" בצורה זו או אחרת מאשר הגיע מהחברה, לדעתי אין לך סיכוי בשיט.

כתבת:

ואין סבירות גבוהה שמכסה מנוע ישתחרר מאליו בזמן נסיעה

סביר מאוד שיקרה משהו בלתי סביר כאשר הרכב איננו במצב סביר, תיקני. וכן, גם מכה הכי קטנה יכולה להשפיע.

אם מדובר במקרה מוצדק (קשה לי להאמין), אני מאחל לך בהצלחה, באמת.

במידה ולא, ואתה סטונדט למשפטים משועמם, עו"ד צעיר, או סתם בחור שלא לוקח אחריות על מעשיו, ומנסה להוציא מחב' רנו כסף, אני מקווה בשבילך שיתבעו אותך חזרה על הוצאת דיבה ולשון הרע לשם החברה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תוכן חדש...