Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בדקתי באוטופרט ונגמר להם במלאי המגבר שרציתי לקנות 10001.BD מונובלוק .כרגיל שאני רוצה לקנות ברוב המקרים זה קורה לי.

לאחר בדיקה יסודית הציעו לי את המגבר מסדרת הפאנצ' Punch P10002 שהוא מגבר של 2 ערוצים כאשר ב-4 אום הוא נותן כ-1250 W RMS הוא CLASS AB מה שאני רציתי לדעת אם בחיבור של 4 אום התנגדות לסאב שלי צריכת הזרם מהמערכת חשמל של הרכב תיהיה עדיפה משמעותית מחיבור של מונבלוק CLASS D בחיבור של 1 אום .והאם עדיף לסאב לעבוד בהתנגדות של 4 אום גם מבחינת איכות סאונד .

אני חיב מחר לסיים את הסחבת הזו ואני מודה מראש לכל מי שיגיב.

תודה .

פורסם

מבחינת הסאב אין הבדל. כל עוד אתה נותן לו כוח "נקי" אין הבדל...

מה שכן יש זה מגבר שני ערוצים שעובד על 2 אוהם בעצם כי זה שני ערוצים של 2 אוהם. הדאמפינג פאקטור יורד (גם בעבודה ב 1 אוהם זה יורד השאלה זה איפה יותר, ואת זה אני לא יודע).

צריכת החשמל אמורה להיות יחסית גבוהה מאד.

אני חושב שעדיף לך לחפש מונו קלאס D בייחוד אם אין חיזוקי חשמל מטורפים.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

אם הוא יורד ל 2 אוהם, ואני מניח שהוא יורד, אז אתה יכול לנסות ולחבר כל סליל לערוץ במגבר. הכדאיות תלויה בנתונים. מה הנתונים של המגבר , לכל ערוץ בנפרד?

לגבי העדיפות על קלאס D - להוציא 1000 מקלאס AB זה אפשרי, ללא כל חיזוקים, לפחות אצלי בגולף.

המגבר שלי INFINITY 202A הוא 2 ערוצים והוא מוצהר כ 300 וואט לערוץ ב 2 אוהם.

לאחר סדרה של "חיזוקים" ו"שיפורים" למגבר, הוא כעת (טפו טפו טפו, בלי עין הרע :) ) יושב על 1 אוהם לערוץ - מה שאומר על פי חישוב יבש ותאורטי, כ 600 וואט לערוץ תכפיל ב 2 וזה יוצא 1200 וואט.הסאבים צורכים 1550 וואט. אז בוא נגיד שהם מקבלים "רק" 1000 מהמגבר (אני לא מאמין שהוא מסוגל להוציא 1200 באמת, אפילו לא 1000, אבל הוא כן מתקרב לזה...)

הרכב עומד בזה, יש לי שתי קבלים, מצבר 90A וחיווט של 2 של 8 לאינפיניטי ועוד 8 לסוני של הרמקולים...

אני ממליץ לך לבדוק את הרוקפורד ברכב, פשוט סע לשם, תראה שאתה רציני ויחברו לך אותו לרכב. תאהב, תקח, לא תאהב- אל תקח.

מקווה שעזרתי, סימון.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

סימון יכול להיות שהמגבר שלך נותן גם רק 800 :) זה לא אומר כלום...

לחבר כל סליל בנפרד זה לא ממש מומלץ- חיפוש.

אופל קורסה 2003

פורסם
צריכת החשמל אמורה להיות יחסית גבוהה מאד.

אני חושב שעדיף לך לחפש מונו קלאס D בייחוד אם אין חיזוקי חשמל מטורפים.

מצטרף לSHIBBY , עדיף לחפש מונו איכותי CLASS D .

ZZR

פורסם

המגבר שלי INFINITY 202A הוא 2 ערוצים והוא מוצהר כ 300 וואט לערוץ ב 2 אוהם.

לאחר סדרה של "חיזוקים" ו"שיפורים" למגבר, הוא כעת (טפו טפו טפו, בלי עין הרע :) ) יושב על 1 אוהם לערוץ - מה שאומר על פי חישוב יבש ותאורטי, כ 600 וואט לערוץ תכפיל ב 2 וזה יוצא 1200 וואט.הסאבים צורכים 1550 וואט. אז בוא נגיד שהם מקבלים "רק" 1000 מהמגבר (אני לא מאמין שהוא מסוגל להוציא 1200 באמת, אפילו לא 1000, אבל הוא כן מתקרב לזה...)

.

הלוואי והחיים היו כאילו פשוטים,

המגבר שלך מפיק 200WRMS ב4 אום לערוץ, ו300WRMS ב2 אום לערוץ. לפי הצהרות היצרן,

משמע יש חוסר הספקת זרם, לכן ההכפלה היא לא פי 2, אלה פי 1.5.

נעשה חישוב לתפוקת הזרם המקסימלית של המגבר ליציאה: הספקXהתנגדות = שורש לתוצאה.

התוצאה של השורש, חלקי ההתנגדות = הזרם ביציאה:

300W x 2R = 600

שורש של 600= 24.5V חלקי אום2 = 12.25A.

עכשיו כדי לדעת כמה הספק המגבר יפיק לנו ב1 אום, ביציאה, בגלל מגבלת הזרם.

אם היה לנו יותר זרם מזה משמע המגבר היה מפיק יותר הספק ב2 אום אבל הוא לא מפיק יותר מזה זרם, ל2 אום התנגדות הוא מתוכנן להפיק את המקסימום.

זרם כפול התנגדות = מתח כפול זרם = הספק בהתנגדות שחישבנו.

12.25A x 1R = 12.25V

12.25A x 12.25V = 150WRMS.

לכן,

שהמגבר על 4 אום הוא מפיק

28.28V ו7.07A =

200W

ושהמגבר על 2 אום הוא מפיק

24.25V ו12.25A =

300W

ושהמגבר יהיה על 1.3 אום (כמו שחיברת בעבר שסיפרת לי) הוא יפיק:

15.92V ו 12.25A =

195W

ובמצב הנוכחי 1 אום לערוץ.

12.25V ו12.25A =

150W בשל מיגבלת הזרם.

הוא מתחמם יותר גם משום שהוא מנסה להפיק את מיירב הזרם באופן קבוע, ולא בתדירויות כמו בהתנגדות 2 אום, הסאבים יכולים לנוע אותו דבר משום שהמגבר שולח יותר עיוות עכשיו בתדר נמוך שלא מורגש, ובגלל הסאב השלישי זה תוספת של 3dB גם אם ההספק המגבר ירד.

לכן סימון אחי, עדיף מגבר אחד חזק יותר CLASS D.

תמיר

פורסם

תמיר, מה שאתה אומר פה הוא לא הגיוני בכלל!

על פי מה שאתה אומר המגבר כרגע במצב שהוא מוציא 150 וואטים לערוץ?!?!?

כל ערוץ כזה מחזיק 2 סלילים של VR + סליל של סולו L7...

אין מצב בעולם ש150 וואט יעשו את מה שהמגבר הזה עושה לסאבים שלי.

חוץ מזה שאני לא ממש מבין את ההסבר המתמטי שלך. אתה אומר שכשאני יורד מ 2 אום, המגבר מוציא פחוץ זרם, זה ממש לא הגיוני...?

דבר איתי בפרטי...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אני יודע, אבל בקונפיגורציה הנוכחית שלי - אין לי ממש ברירה...

סימון יכול להיות שהמגבר שלך נותן גם רק 800 :) זה לא אומר כלום...

לחבר כל סליל בנפרד זה לא ממש מומלץ- חיפוש.

SPL - 143.6DB

"

פורסם
תמיר, מה שאתה אומר פה הוא לא הגיוני בכלל!

על פי מה שאתה אומר המגבר כרגע במצב שהוא מוציא 150 וואטים לערוץ?!?!?

כל ערוץ כזה מחזיק 2 סלילים של VR + סליל של סולו L7...

אין מצב בעולם ש150 וואט יעשו את מה שהמגבר הזה עושה לסאבים שלי.

חוץ מזה שאני לא ממש מבין את ההסבר המתמטי שלך. אתה אומר שכשאני יורד מ 2 אום, המגבר מוציא פחוץ זרם, זה ממש לא הגיוני...? - אותו הזרם אולי טיפה יותר אבל פחות מתח, וזה מה שגורם לנפילת ההספק, המגבר לא מסוגל להוציא יותר זרם לזה הוא תוכנן.

דבר איתי בפרטי...

יחידת הספק של המגבר מוגבל בלהפיק הספק מסויים כדי שהמגבר יפיק 600W

300W בכול ערוץ ב2 אום, לכן, אם הספק היה מסוגל להפיק יותר מ600, זה היה מתבטא בזה שהוא מסוגל להפיק יותר הספק לערוץ ב2 אום, אבל ההגבלה שלו זה הזרם, הזרם שהוא מפיק לערוץ ב2 אום,

בגלל מפל המתח בערוץ כשנחבר 1 אום, בגלל חוסר הזרם, זה יוצא שתקבל פחות הספק שתחבר את המגבר ב1 אום לערוץ, ישמע חזק יותר 3 סאבים מאשר 2, משום שיש לך תוספת של אלמנט - 3DB,

וזה מורגש, המגבר יכול ליצור יותר עיוות שלא מורגש בתדר נמוך והPEAK יותר גבוהה בגלל שההתנגדות נמוכה, אז אתה לא מרגיש את זה,

אם באמת כול מה שאתה היה אומר היה נכון, אז החברה הייתה מצהירה על ההספק הגבוהה יותר ב1 אום לערוץ. או אפילו ב1.333 אום.

עוד תוספת קטנה, ככול שההתנגדות נמוכה יותר כך יורדת הנצילות של מערכת ההגברה.

כדי שהמגבר באמת יפיק הספק כזה, הספק שלו אמור להישאר אותו הספק כמו שהוא, רק המתח צריך להיות נמוך יותר במידה מסויימת והזרם גבוה יותר במידה מסויימת.

תמיר

פורסם

אני מבקש התיחסות למקרה שלי הספציפי ולא למקרים של אחרים מה כדאי לעשות לקנות ולהיות בראש שקט או לא האלטנטור שלי הוא 80 אמפר יש לי עוד מגבר של ROCKFORD 400A4 מהסידרה הישנה שהוא נותן כ-116 W RMS לכל ערוץ +קבל של 1 F +סט קידמי של קומפוננט של MBQ סידרת ה-Q +סט אחורי של ROCKFORD FNQ הסידרה הישנה +רדיו דיסק של ALPINE 9855 4V PRA OUT אני רוצה לקבל מכם תשובה החלטית וברורה כן או לא + נימוקים האם זה לא יזיק למערכת חשמל שלי.

תודה מראש.

פורסם

אם אני לא טועה מהגבר הזה מוצהר ב 4*50...

שנית, למה להתפשר במערכת כזאת? תחפש מונו נורמלי וסגור עניין.

אופל קורסה 2003

פורסם

המלצתי לך היא סבלנות,

רצית מגבר מונו קלאס D של סדרת POWER שווה לך לחכות עוד שבוע שבועיים

ולהביא אותו מאשר להביא מחר מגבר 2 ערוצים מסדרת ה-PUNCH אמנם הציפייה קשה

אך בסוף גם אתה יודע שזו ההחלטה העדיפה,גם מבחינת צריכת חשמל.

פורסם

באוטופרט אומרים לי שהמגבר PUNCH P10002 עדיף בצורה חד משמעית על המונובלוק 10001BD גם מבחינת צריכת החשמל מה לעשות...

פורסם

ללכת לאוטופרט ולהגיד להם שההגיון שלהם לא בריא שילכו לרופא...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

שלא תשנה את דעתך ותקנה מימקום אחר מגבר,

ודרך אגב כמה הם רוצים על המגבר ה2 ערוצים ה1000W ..?

תודה

תמיר

• תוכן חדש...