Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם באמת הצ'יפים תורמים בהעלאת הספק המנוע?

ואם זה נכון, למה יצרני הרכב לא שמו את הצ'יפ מלכתכילה?

כנראה שיש בו חסרונות, אם מישהו יכול להסביר לי את הנושא אני אשמח.

תודה רבה!

פורסם
האם באמת הצ'יפים תורמים בהעלאת הספק המנוע?

ואם זה נכון, למה יצרני הרכב לא שמו את הצ'יפ מלכתכילה?

כנראה שיש בו חסרונות, אם מישהו יכול להסביר לי את הנושא אני אשמח.

תודה רבה!

זה בדרך כלל בא עם צריכת דלק גבוהה יותר (הרבה יותר), זיהום אויר גדול יותר, מנוע ורעש יותר ובלאי גדול יותר של מספר מכלולים ברכב...

היצרן מנסה לעשות את השילוב הטוב ביותר בין ביצועים לאמינות וצריכת דלק המתאים לרוב המשתמשים.

תחשוב על הוספה של שבב כזה כמו לבצע OVERCLOCKING למנוע. טוב, נו, לא בדיוק אבל הבנת את הפואנטה...

פורסם

על קצה המזלג......

צ'יפים מתחלקים בכללי ל-2 סוגים:

1.קאסטום- צ'יפ שמתוכנן לרכב ספציפי (אתה מגיע עם הרכב שלך ועל פי הרכב שלך הפרטי בונים צ'יפ).

2.אוניברסליים-צ'יפ שהותאם לדגם מסויים, אבל ללא התחשבות בנתונים של שיפורים שיש לך לדוגמא ברכב.

מבחינת יעילות:

כל מוכר צ'יפים יגיד לך את הנוסחה הקבועה- "הצ'יפ יוסיף לך 10 כ"ס למנוע,ברכב אטמוספרי" (אטמוספרי=לא גודש,לא טורבו).

תכל'ס זה בולשיט,הצ'יפים בגדול מורגשים בעיקר ברכבים מוגדשים,שם באמת ניתן לשפר הספק בצורה משמעותית ע"י צ'יפ בלבד (שיפור משמעותי=אפילו מעל 50 כ"ס רק עם צ'יפ).

ברכב אטמוספרי הצ'יפ ישפיע בעיקר אם הרכב משופר בדברים אחרים:

סעפות פליטה ויניקה משופרות, פורטינג, קאמשאפט חם, יחס דחיסה, צנרת פליטה משופרת, קיט יניקת אויר (RAM AIR)-אז השיפור יהיה יותר משמעותי.

אני יכול לומר לך שמנסיון שלי עם צ'יפ שהתקנתי לצורכי בדיקה, שאמנם היתה הרגשה של עליה קלה בעקומת המומנט בסל"ד נמוך-בינוני,עם זאת, לטעמי השיפור שהורגש לא היה שווה בזמנו את ההשקעה (כ-1000 שקלים).

מה הצ'יפ יכול לתת לך ?

1.עלייה בביצועים.

2.עלייה בצריכת דלק.

3.ירידה בצריכת דלק (אם שיפרת את הרכב ואתה בונה לו צ'יפ חדש עם ניהול דלק חדש זה יכול לעיתים להביא לכך שבנסיעות "מנהלתיות" צריכת הדלק שלך תשתפר).

למה יצרני רכב לא מתקינים אותו כסטנדרט ?

הרכב שאתה קונה (כמובן אני מתייחס לרכב ספורטיבי,לצורך העניין) מהווה פשרה בין כמה וכמה גורמים- מחיר,כוח,בלאי,נוחות וכיוב', כאשר בכל רכב יש דגשים כאלה ואחרים.

ברגע שייצרן רכב יוסיף כל מיני תוספות לרכב,הרכב יתייקר עוד יותר, מה גם שלעיתים הצרכן לא "מעריך" את התוספות האלה.

צ'יפ יכול להביא לעליית הבלאי ברכב, ולייצרן יש רצון לשמור על אמינותו, לכן הוא לרוב לא יתקין דברים שעלולים לפגום באמינות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בקיצור ולעניין

אם אין לך טורבו .. אז שכח מזה.

נ.ב, עידן - שום צ'יפ לא יתן לך 50 כ"ס ומעלה ... אלא אם אתה גודש 0.4 ותעלה ל 1.5 באר .. אבל במצב הזה אתה תפרק מהר מאוד ת'מנוע שלך ;)

פורסם

אם תרצה או לא תרצה לפרק את המנוע-שיקול שלך, בכל אופן,קיימים צ'יפים שיכולים להעלות הספק בצורה כזאת משמעותית (ניהול מנוע ומערכות דלק מאוד קיצוני,העלאת מנתק קיצונית, ומנוע מאוד אמין...... )

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...