Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול בקקטוסים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלת OFF רצינית...

מישהו מאוהבי הצמחים יודע איך לטפל בקקטוסים?

הכוונה היא איך ליגרום להם להתחיל להפיק זרעים, איך לחבר בין שני סוגים (הרכבות), איך להרביע אותם וכו'...

תודה על שיתוף הפעולה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
תודה, את זה מצאתי גם... חוץ מזה, כלום... (וזה לא ממש עוזר לי)...

מה גורם לקקטוסים להתחיל את הפרחים? איך מרכיבים קקטוסים? איך מנביטים אותם?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
מישהו מאוהבי הצמחים יודע איך לטפל בקקטוסים?

הכוונה היא איך ליגרום להם להתחיל להפיק זרעים,איך להרביע אותם

קקטוסים , הא ? :hihi: :hihi:

הנה לך כמה מדריכים לגידול ...

http://zionshroom.tripod.com/zionshroom.htm

http://www.bolenat.co.il/articles_show.asp?id=43

http://www.i-h.co.il/categories/8620 - בצד ימין יש לך את הקטגוריות לבחירה במדריך .

אם חפצך בשמחה בת מספר שעות--שתה יין.

אם חפצך בשמחת סוף שבוע-התחתן והסתתר .

אם חפצך בשמחה בת שבוע שלם-הרוג טלה ואכול אותו .

אם חפצך בשמחה שתארך כל ימי חייך- - היעשה גנן

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

הרכבות - אתה חותך את הכנה וחותך את המורכב בבסיסו מעל השורש אך לא הרבה מידי מהצמח עצמו שם אותו עם הכנה על המורכב שם ספוג (לא חייב) ומדביק עם סלוטיפ לשולי העציץ .בצורה של +

אדמה צריכה להיות בעלת ניקוז טוב . (אני לא יודע את העירבוב של האדמות) ואני יכול לחזור אליך בקשר לזה.

להפיק זרעים - אחריי הפריחה רוב הצמחים מוציאים תרמילים אתה לוקח את התרמיל ומוציא ממנו את הזרעים , את הזרעים אתה מייבש והנה לך זרעים.

GTA זה הכי אחי .

פורסם

קקטוסים כמו כל הסוקולנטים (= צמחים בעלי רקמה אוגרת מים) קל מאוד להרבות. בגלל שיש להם ניצנים (נקראים גם אראולות) שמתמיינים לשורש או לעלה בקלות וללא צורך בהורמון השרשה. אתה חותך חתיכה מהצמח הרצוי ומניח אותו להתייבש לפחות 3 ימים. אם לצמח יש מוהל הדומה לחלב תן לו עוד יומיים להתייבש. לאחר שלושה ימים אתה תוקע את החתיכה (שיתכן והתחילה להצטמק - אל תדאג) באדמה לחה. תקפיד שהאדמה שאתה משתמש בה תהיה קלה ז"א שלא תחזיק יותר מדי מים. הכי טוב זה תערובת שתילה שתערבב בחמרה או בחול 1 ל 1.

הקקטוס שהתייבש יוציא מהאראולות שבאדמה שורשים ומאלה שמחוץ לאדמה עלים.(אל תשקה שוב עד שהקקטוס לא יוציא שורשים/עלים ובכל מקרהתקפיד לא להשקות יותר מדי ולהשקות בטיפטוף או עם צינור לא להמטיר עליהם מאחר והסיבה העיקרית לתמותה היא מחלות (פיטריות).

מסיבה זו לדעתי אין טעם לזרוע קקטוסים.

רוב הקקטוסים לא רגישים לקור או לשמש אבל יש יוצאי דופן.

אם אתה רוצה מבחר עלים ממבחר מינים להתחיל אתה מוזמן לשלוח ה"פ

בעינייני הרכבות אני לא כ"כ מבין אבל במושב בית אלעזרי (ליד רחובות) יש משתלה שמתמחה בקקטוסים ויש להם אוסף ענק (4200 מינים) והם גם מרכיבים אז אני ממליץ לך לבקר שם

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

במידה והם נקבות אני מוכן להרביע אותם.

תשקה אותם שלא יבוא יבשות..

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

Sorvall אבל יש צמחים שאין להם ילדים . לופופרה למשל , צריך לקנות או להרבות מזרעים . אני מדבר על לופופרה רגיל ולא מושבות .

GTA זה הכי אחי .

פורסם

מה זה לופופרה? אני אודה לך אם תשים תמונה.

שיטת הרבייה מייחורים משמשת כאשר רוצים לשמר את תכונות צמח האם (= ריבוי וגטטיבי). בזרעים (תאורטית לפחות) אתה עלול לקבל צמח שונה

מה שיפה בקקטוסים זה שכל מה שאתה צריך זה חתיכה ותוך חודש - חודשיים (תלוי בעונה) יש לך צמח "כמו בחנות" בלי יותר מדי בלאגן.

בקשר להרכבות - בקקטוסים זה אמור להיות פשוט באמת (אני יודע בהדרים...) אבל צריך לתת טיפול מונע נגד מחלות כי הפצע בכנה וברוכב הוא גדול ונשאר רטוב עד להגלדה, ולא להשתמש בסלוטייפ אלא לכרוך סרט הרכבה או פראפילם סביב החתך ולדעת להסיר בזמן כדי שלא יהיו מחלות. ולכן כדאי להתייעץ עם מישהו שמבין.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• אחראי פורום
פורסם

נזכרתי בסיפור קטטוסים הזוי מהצבא...

היה בפלוגה בחור אחד שגידל קטטוסים גמדיים בחדר.

לא היה אכפת לאף אחד חוצמזה שהוא היה פנאט לגביהם

בצורה מוזרה קצת...מה שגרם לנו אוטומטית להתעלל בו ובהם.

אז רק שתדעו - קטטוסים שמקבלים תות-בננה במקום מים -

נהיים אדומים בסוף.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אז למה לא לביא להם מראש BLOODY MARY.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...