Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיוס רכב מצטלם - למה בחינם???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דברים חכמים אמרתם, ידידי!

רק תיקון קטן: החוק שאסור לקחת תשלום עבור שימוש ברכב יותר חמור מהתקנה שאסור

לרכב אספנות לנוע בין 7ל-9 בבוקר יום חול ולמה?

אם נסעת בשעות אלו והגעת למחוז חפצך ולא נתפסת ע"י המשטרה הרווחת, אבל אם לקחת תשלום עבור שימוש ברכב אספנות, יכולה המשטרה להידפק על דלתך גם ימים ושבועות

אחרי המעשה..... אל תקלו ראש בענין!

grady dror, ואולי בעצם gridy dror, לפני שאתה מתנסח פה בלשון משפטית, וקובע נחרצות, אולי כדאי שתבין גם בחוק, ותדע על מה אתה מדבר.

אין כל מניעה לקבל תשלום על מתן אפשרות לצלם את הרכב. הביטוח לא יכסה עם הרכב ניזוק תוך כדי אותו התשלום, אך להבדיל משעות הנסיעה, אין שום עבירה פלילית.

השכרת הרכב לצילומים אינה במסגרת עיסוקו של בעליו, אם אתה לא "משכיר מורשה" :wink: , וכן, ליאור צודק, צריך לדווח על זה כהכנסה חייבת במס.

אז אולי כדאי שתרגע, דרור. אותך איני מכיר ואתה חדש כאן כמדומני. הכותבים האחרים בשרשור זה, רובם לפחות, כבר הוכיחו עצמם כמי שאינם טיפוסים מתלהמים.

ויליס 53

ויליס 58

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דרור, אתה כל כך נשמע כמו משהו שצילמו את האוטו שלו לפני שניה וההתלהבות עדיין לא נרגעה שזה פשוט מקומם.

אז לא קיבלת כסף על הצילומים, אז עקרונית "אסור לקחת כסף" מבלי להוציא חשבונית, ועדיין, מה שאירית מנסה לומר היא שבעצם העובדה שכך זה קורה נוצר מצב של הזניה של התחום.

הזניה - הורדת ערכו אמיתי אל עבר זילזול וקלבה כמובן מאליו.

ואת זה - מצב כמו שאתה מתאר בהחלט מעודד.

לא מדובר פה בלעשות כסף מהתחום.

לא אני ואני בטוח שלא אירית חושבת שמשהו פה ילך לקנות דירה מהכסף של יום צילומים לאוטו עתיק [שיהיה כל אוטו עתיק, ספיידר או רנו 5]

אבל מה שזה כן ייצור זה כבוד מינימלי לרכב שמושאל ליום צילומים ומונע מקרים כמו אלה שתוארו בהודעת הפתיחה של השרשור הזה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לדרור גריידי שלום,

קרא בבקשה את זה:

שלו ידידי היקר, השימוש של אורית במילים כמו מגלומן ושל אחרים כמו פראייר אינם במקומם

וסביר להניח כי מקינאה המה.

ועכשיו את זה:

בראוו גילי!!מן הראוי היה לשמוע מהגברת הנכבדה קצת פירגון לפני שהיא פותחת פה ומושיטה יד לכיס של אחרים לבדוק כמה נישאר להם בסוף היום.........

דרור והספיידר הכי !! ושיחיו הקנאיות יראו ויתפוצצו....:razz:

וגם את ה"פנינה" הזו:

עוד חכם גדול הצטרף לענין...:roll:
ולסיום את זה:

grady_dror, הייתי משתמש בשפה מעט פחות עוקצנית ודורסנית, על-מנת שנתייחס לדבריך במידה וברצינות הנכונה. תכבד את אלו האומרים את דעתם ודבריהם, כפי שהיית רוצה שיכבדו את דבריך. יהירות והתנשאות הן לא תכונות אהודות במיוחד על אף אחד.

ליאור.

ועכשיו לעניין - ברוך הבא לפורום. אני רק יכול לספר לך איך אני ניסיתי להתנהג כשהתחלתי לשוטט כאן - קודם כל בשקט, בנימוס, ותוך נכונות ללמוד את "רוח הפורום" ודרך ההתנהגות המקובלת בו. לפני שהתחלתי להפציץ בהודעות שבהן אני דעתן ,נחרץ, ציניקן ושנון, למדתי קודם מי-נגד-מי והשתדלתי לתת קצת כבוד לוותיקים בפורום שמכירים טוב ממני את האווירה ואת צורת הביטוי המקובלת. אין כאן "מעמדות" חס-וחלילה, אבל לעניות דעתי ראוי שחברים חדשים יגלו קצת אורך רוח, סבלנות, וקצת כבוד לחברים וותיקים שהם חלק מהקהילה הקטנה שלנו, וכבר תרמו כאן דבר או שניים. כך גם אפשר יהיה לשמוע ולהבין את מה שאתה אומר, מבלי שה"מוזיקה" הרעשנית תסיט אותנו מהנושא.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

נראה כי עוררתי מעט את חמתם של כמה מנכבדי הפורום ועל כך קבלו התנצלות מעומק בלב!

כל כוונתי היתה להשיב לאורית על נסיון חדירה לפרטיותם של בעלי רכב אספנות לפרסם רכבם בכל דרך ראויה לגאותם ולהשאיר את הענין הכספי לפרטיותם ועל כך אין עוררין לאף אחד מכם.

הדרך שבה התבטאתי נבעה מחטטנות יתר לענין הכספי במקום שנתעסק ברכבים שלנו.

קבלו התנצלות בשנית- דרור והספיידר הכי הכי !! :-)

ובזאת אני מקווה לסגור את הנושא. מצידי בכל אופן. יום נפלא.

פורסם
נראה כי עוררתי מעט את חמתם של כמה מנכבדי הפורום ועל כך קבלו התנצלות מעומק בלב!

כל כוונתי היתה להשיב לאורית על נסיון חדירה לפרטיותם של בעלי רכב אספנות לפרסם רכבם בכל דרך ראויה לגאותם ולהשאיר את הענין הכספי לפרטיותם ועל כך אין עוררין לאף אחד מכם.

הדרך שבה התבטאתי נבעה מחטטנות יתר לענין הכספי במקום שנתעסק ברכבים שלנו.

קבלו התנצלות בשנית- דרור והספיידר הכי הכי !! :-)

ובזאת אני מקווה לסגור את הנושא. מצידי בכל אופן. יום נפלא.

דרור

אני מציעה לך, לשמור על תרבות דיבור בכל מה שנוגע אלי, אתה הוא זה שבקשת שלא אשתמש במלל שהיה ביננו בפרטי, הדברים שאתה קושר אותם אלי הם בגדר השמצה ודבר דיבה, אין בכוונתי להציג את מה שאתה כתבת בה"פ למרות הכל, אין בכוונתי לבזבז עליך שניה אחרי דבריי אילו, הכפיתיות שלך לומר את המילה האחרונה מעידה על גילך הרך ועל כן אמשיך לנהוג בסבלנות המתבקשת לשכבת גיל זו, את דברי אליך בה"פ התחלתי עם המון פירגון, אתה החלטת להגיב בהתלהמות, שוב זה מתקבל בהבנה בגלל הפז"ם בעולם, תציג את רכבך כמה שאתה רוצה ומתי שאתה רוצה, ושמור עליו טוב כי הוא יפה.

בהצלחה

פורסם

אני מתפעל כל פעם מחדש מהכשרון של כולנו להפוך כל שרשור לוויכוח...

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
אני מתפעל כל פעם מחדש מהכשרון של כולנו להפוך כל שרשור לוויכוח...
יהודים או לא יהודים ;-)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
יהודים או לא יהודים ;-)

גילי

אם זה ראש יהודי היינו צריכים לענות בשאלה,לא?

אני חושב שזה יותר בא יותר מתרבות מזרח התיכון (מי שצועק יותר חזק\יותר פרובקטיבי צריך להיות צודק)

ומעניין לעיניין בו עסקינן:

אני מאמין שניתן לעשות שינוי בתקנות (נווווווו שנת בחירות , סתאם :wink: ) ולהגדיר ששימוש רכב לסרטים\ או ביטוח לרכב וכו' וכו' מותר כי לתעשיית הבידור יהיה צורך ברכבים ישנים למשל בסרטים על שנות ה 60 וכד' ולא תמיד יהיה ניתן להסתפק באלפא ספיידר כחולה... בעלי רכב ירצו להבטיח שלום הרכב ופיצוי (שמגיע לדעתי) תמורת שימוש ברכב.

אני לא חושב ששימוש באוטו תמורת קרדיט מהווה חשיפה למועדון ה 5 .... אבל דרישה לתיקון כזה יהווה חשיפה לכוח שלו

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

אלפא ספיידר?????!!!!

זאת פיאט ספיידר...

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

דרור ידידי.

דעתי האישית היא: אם הרכב יכול להחזיר את ההוצאות עליו (או חלק מהן) אז למה לא.

באו נחשוב רגע. לפי מה שהבנתי, התשלום על רכב אספנות ליום צילומים נע בסביבות ה- 250-350$. שזה מחזיר את עלויות האחזקה הבסיסיות (טסטים+ביטוחים) לשנה/שנה וחצי לפחות.

לגבי חוקיות:

כשהייתי ילד לימדו אותי שהכל מותר עד שתופסים.

בינינו לא עשים מזה עסק מסחרי. עניין חד פעמי לא יעשו ממנו עניין. יעשו מזה עניין כשפתאום בן-אדם מתחיל לצבור נכסים ואין לו דיווח על עליה בשכר.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

קצת סדר, חברים, מתערבבים כאן מין בשאינו מינו:

מתוך תקנות התעבורה:

281א. רכב אספנות (תיקון: תשנ"א)

(א) רשיון לרכב אספנות יהיה לששה חדשים, בכפוף לאמור בתקנה 273, ובלבד שבעלו יציג תעודה, כאמור בתקנה 273(ו), פעם אחת בשנה.

(ב) רשות רישוי תקבע לרכב אספנות לוחית זיהוי מסדרה שתיוחד לרכב כאמור.

(ג) רכב אספנות לא ינוע בדרך בשעות 07.00 ועד 09.00 בימים א' עד ה' שאינם חלים בחג או במועד.

(ד) רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעלו.

(ה) רכב אספנות פטור מתשלום אגרה בעד תקופה שבה לא היה רשיון הרכב תקף.

כלומר: אין שום מניעה, מבחינת החוק, להשכיר את רכב האספנות שלכם, באיזה סכום שלא תרצו, ובלבד שאינכם רשומים במס הכנסה כמי שעיסוקו הקבוע הינו "משכיר רכבי אספנות".

כעת, מהי המגבלה הקיימת? - בעיית הכיסוי הביטוחי - שלכם מול חברת הביטוח שלכם, ורק, ואך ורק בזמן שהרכב משמש אצל השוכר, כי הפוליסה אינה מכסה השכרה או כל סוג אחר של שימוש בתמורה.

את זה פותרים, בקלות, ע"י חיוב השוכר לעשות ביטוח ספציפי לרכב שלכם, לזמן שהוא אצלו. אם תקרה תאונה, כשאין לו ביטוח, זו כבר גם בעייה שלכם, שמסרתם רכב ללא ביטוח, אם כי, אם מעוגן בזכרון דברים או בחוזה שהכיסוי הביטוחי באחריות השוכר/מפיק/וכד', לכם אין בעיה.

שוב, כמו שאמר ליאור ברוך, לא חשוב מהו עיסוקכם הקבוע, יש חובת דיווח למס הכנסה, על כל הכנסה שהתקבלה או נצמחה בישראל, ולכן, גם אם השכרתם את הרכב למישהו בחו"ל, זו הכנסה שלכם, שכאזרחי/תושבי ישראל, חייבת בדיווח למס הכנסה.

עד כאן סדר מבחינת החוק.

ו..כן, אני מסכים עם אירית, כי חבל להרגיל את הציבור שרכבי אספנות באים בחינם, אם כי איש הישר בעיניו יעשה, ואין לי כוונה להכנס לכיסו של איש.

הערת אגב, הסיבה שבמשך למעלה משנתיים שאני כאן, כתבתי רק 80 הודעות זה לא כי אני לא עוקב אחרי הפורום, אלא כי אמצתי לעצמי את הפתגם "אם אין לך משהו חכם וענייני להגיד, אל תאמר זאת כאן". הייתי שמח לו חלקם של הנמצאים פה היו מוותרים על הודעות סרק. זה היה חוסך להם, ולאחרים, זמן רב שלוקחות קריאת ההודעות הללו, שאינה תורמת במאום, ועוד לא דיברתי על ויכוחי סרק והתלהמויות.....

המשך ערב מצויין.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

דרור, יפה שהתנצלת

וקרא בבקשה את האזהרות שלי שנשתלו בגוף ההודעות שלך, וכן את הערותיו החכמות של קובי מילוא.

בני, מנהל הפורום (הסבלן, בדרך כלל)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...