Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיוס רכב מצטלם - למה בחינם???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כלומר: אין שום מניעה, מבחינת החוק, להשכיר את רכב האספנות שלכם, באיזה סכום שלא תרצו, ובלבד שאינכם רשומים במס הכנסה כמי שעיסוקו הקבוע הינו "משכיר רכבי אספנות".

כעת, מהי המגבלה הקיימת? - בעיית הכיסוי הביטוחי - שלכם מול חברת הביטוח שלכם, ורק, ואך ורק בזמן שהרכב משמש אצל השוכר, כי הפוליסה אינה מכסה השכרה או כל סוג אחר של שימוש בתמורה.

את זה פותרים, בקלות, ע"י חיוב השוכר לעשות ביטוח ספציפי לרכב שלכם, לזמן שהוא אצלו. אם תקרה תאונה, כשאין לו ביטוח, זו כבר גם בעייה שלכם, שמסרתם רכב ללא ביטוח, אם כי, אם מעוגן בזכרון דברים או בחוזה שהכיסוי הביטוחי באחריות השוכר/מפיק/וכד', לכם אין בעיה.

שוב, כמו שאמר ליאור ברוך, לא חשוב מהו עיסוקכם הקבוע, יש חובת דיווח למס הכנסה, על כל הכנסה שהתקבלה או נצמחה בישראל, ולכן, גם אם השכרתם את הרכב למישהו בחו"ל, זו הכנסה שלכם, שכאזרחי/תושבי ישראל, חייבת בדיווח למס הכנסה.

התשלום יכול להיות מוגדר כפיצוי על ביטול זמן, את הרכב אפשר יכול להשאיל להפקה ולא להשכיר, וזה פותר את בעיית הביטוח. לגבי התשלום - ישנה אפשר שההפקה תנכה לכם מס במקור ואתם תצטרכו למלא טופס פשוט במס הכנסה אם אחוז הניכוי גבוה מחבות המס שלכם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מצטרף באופן מלא לדעתה של אירית. אין שום סיבה בעולם לנדב משהו בעל ערך כלכלי לגוף מסחרי. האוטו והזמן שלך שווים כסף, וזה צריך להיות כלול בתחשיבי העלות של אותו גוף מסחרי. זה כמו שחברת קוקה-קולה למשל, תבוא ותבקש ממך לתרום לה אלף ש"ח. למה שתתרום?

שונה לחלוטין המצב עם ארועי צדקה כמו התערוכה באברבנאל, או נידוב האוטו לסטודנט תפרן לקולנוע. במקרים אלו אנו תורמים את זמננו ומכוניותנו (=כספנו) למטרה חברתית. סרט פרסומת הוא לא מטרה חברתית ולכן אין הצדקה לתרום לו, כלומר לתרום את כספנו לחשבון הבנק של בעל חברת ההפקה.

במסגרת עיסוקי, אני גם יו"ר ועד הרופאים בבית החולים שלי. אחד מהנושאים שצצים מדי פעם הוא רופא/ה שרוצים לעבוד בהתנדבות בבית-החולים. לרוב מדובר בעולה חדש או רופא שלא מצליח למצוא עבודה, ומעונין בקשר שאולי יניב לו בסופו של דבר תקן. ההנהלה בוודאי מעונינת ברופא שאיננו עולה לה כסף, אבל אנחנו מתנגדים כי כל עבודה שנעשית בחינם פירושה משרה פחות. אותו הדין לגבי מתן שירות רכבי אספנות בחינם. אם יש מי שמתנדב, למה שישלמו עבור זה כסף?

אני חושב שהמועדון יעשה שירות טוב, אם ימליץ לחבריו על מחירון רשמי עבור השכרת רכב. זה לא מחייב, אבל זה נותן מחיר מוחשי לכל אחד ששוקל להעניק את השירות ללא תמורה: התפישה משתנה מ"העברתי יום בסבבה בצילומים" ל "ויתרתי כמו טמבל על $200 לטובת כיסו של המפיק".

נמרוד

פורסם

תזכרו עוד דבר - היחס למה שבא בחינם הוא בהתאם. אם בהפקה היחס לרכב אספנות ובעליו הוא כאל "המתלהב עם התחביב המוזר שאנחנו עושים לו טובה ומפרסמים לו את הרכב" אז הרכב יהיה בית זונות של ההפקה.

לעומת זאת, אם בעל הרכב בא עם חוזה משפטי רציני ומקבל החזר כספי על אובדן הזמן וזכות השימוש ברכב שהוא השקיע הרבה כדי להביא אותו למצב בו הוא ראוי להופיע בפרסומת - היחס יהיה אחרת. זה יהיה יחס כמו לאל נכס מושכר בו מצלמים ולבעלים כאל איש צוות ולא כאל איזה מזדנב להפקה "זה שהביא את האוטו".

ובנוסף - תעשיית הפרסום היא תעשיה שמגלגלת הון תועפות. על פרסומת שמופיעה בטלוויזיה משלמים אלפים רבים של ירוקים רק על זמן האוויר של השידור. לזרוק סכום סמלי של כמה מאות שקלים לבעל הרכב לטובת המשך שימורו נראה לי דבר הוגן. וכיסוי ביטוחי מקיף לנזקים + התחייבות לאופי שימוש מוגדר נראים לי כמו רשת ביטחון שתפעל גם פסיכולוגית על הבאים במגע עם הרכב.

פרסומות זה לא עשיה למען החברה ולא עזרה לסטודנט תפרן בפרוייקט מלהיב. זו תעשיה צינית שמגלגלת מאות מיליונים ומשתמשת ברכב שלכם כדי להשפיע על הציבור לקנות מוצרים. לא בושה לקחת מהם כסף. כן בושה לתת להם בחינם משהו ששווה לכם המון גם כספית וגם רגשית.

פורסם

באמת....ענין שבין בעל הרכב למפרסם.

מה שאני עשיתי כשביקשו לצלם את הds לקטלוג אופנה, בקשתי שיממנו פוליש ווקס לרכב,

ובאותה ההזדמנות , שהצלם יצלם אותי ואת בתי על רקע המכונית- יצא לנו יופי של תמונות

אריה

פורסם
אני חושב שהמועדון יעשה שירות טוב, אם ימליץ לחבריו על מחירון רשמי עבור השכרת רכב. זה לא מחייב, אבל זה נותן מחיר מוחשי לכל אחד ששוקל להעניק את השירות ללא תמורה.

נמרוד

מה שנקרה מחיר מומלץ לצרכן :wink:.

מה שאני עשיתי כשביקשו לצלם את הds לקטלוג אופנה, בקשתי שיממנו פוליש ווקס לרכב,

אריה

מימשת בצורה שונה את מה שכתבתי...

הרכב מחזיר את ההוצאות עליו :wink:

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
מתוך תקנות התעבורה:

281א. רכב אספנות (תיקון: תשנ"א)

(ד) רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעלו.

להערכתי הנושא מעולם לא עמד במבחן בית המשפט. אין לי השכלה משפטית, אך אני מניח כי פרשנות סבירה היא העדר יכולת בעל הרכב להתפרנס (לעסוק בעבודתו) בהעדר הרכב. לדוגמא - רכב מסחרי למוביל משא, אוטו-גלידה לנודניק ליד בית ספר עממי. אני בספק אם שופט בישראל יפסוק כי השכרה חד פעמית תחשב כעיסוק בעל הרכב.

דברים חכמים אמרתם, ידידי!

רק תיקון קטן: החוק שאסור לקחת תשלום עבור שימוש ברכב יותר חמור מהתקנה שאסור

לרכב אספנות לנוע בין 7ל-9 בבוקר יום חול ולמה?

אם נסעת בשעות אלו והגעת למחוז חפצך ולא נתפסת ע"י המשטרה הרווחת, אבל אם לקחת תשלום עבור שימוש ברכב אספנות, יכולה המשטרה להידפק על דלתך גם ימים ושבועות

אחרי המעשה..... אל תקלו ראש בענין!

עשרות חוקרי משטרה עוקבים אחרי קטלוגים של פוקס ושות', ואוספים ראיות כנגד עבריינים העוסקים בהשכרת רכבי אספנות... אגב, חוק ההתיישנות לא תופס במקרה זה.

במילים אחרות - אתה טועה ומטעה. ספק אם ההשכרה לא חוקית, אולם ברור כי הנסיעה בשעות הבוקר אסורה בהחלט, כמו נסיעה בלי רשיון נהיגה, רשיון רכב או ביטוח. נסעת ולא נתפסת? מקווה שתתפס פעם הבאה.

לגבי חוקיות:

כשהייתי ילד לימדו אותי שהכל מותר עד שתופסים.

אני מקווה שאתה לא פועל בבגרותך ע"פ כלל זה... החיים הם לא משחק תופסת.

ולסיכום...

אני חושב שהמועדון יעשה שירות טוב, אם ימליץ לחבריו על מחירון רשמי עבור השכרת רכב. זה לא מחייב, אבל זה נותן מחיר מוחשי לכל אחד ששוקל להעניק את השירות ללא תמורה: התפישה משתנה מ"העברתי יום בסבבה בצילומים" ל "ויתרתי כמו טמבל על $200 לטובת כיסו של המפיק".

נמרוד

עניין של מחיר... לדעתי הרווח של המפרסם מכך שחבורת ילדים מטומטמים חושבת לעצמה: "קניתי גרביים של פוקס, עכשיו אני ממגנט כמו יודלה לוי בשברולט בל-אייר קבריולט עם ג'אנטים מגנזיום" שווה יותר מ-200$.

אני מניח שיודלה לא מסתפק במאתיים דולר בעבור שירותיו...

ואם כבר, מחיר בשקלים... קצת ציונות.

בברכה,

גלעד

פורסם

בוקר טוב לכולם!!

ועכשיו שחזרתי מעבודתי הגיע הזמן לעשות סדר בדברים:

מעולם לא אמרתי שלא קיבלתי תשלום עבור יום הצילומים אלא לא קיבלתי תשלום עבור שמוש ברכב וההסבר פשוט- אני במקצועי צלם והייתי חבר בצוות הצילום ועל כך התשלום כולל קבלה וחשבונית כחוק. עבור השימוש ברכב לא היה תשלום כלשהוא מסיבה פשוטה- הדבר אסור.

קטע שנמחק על ידי בני, מנהל הפורום

לכל הח'ברה האיכפתניקים אני מסכים במלוא הפה שאין לנדב את הרכב בחינם רק זיכרו שיש

לשמור על החוק בענין החשבונית קבלה כאשר אתה מקבל תשלום כלשהו מההפקה.

אנא כבדו פרטיותו של אדם, עיסוקו ורכושו. כל רצוני היה שתיצפו בקליפ להנאתכם.

בברכה דרור והספיידר. :mm_smile:

פורסם

קוראים לה אירית !

בוקר טוב לכולם!!

ועכשיו שחזרתי מעבודתי הגיע הזמן לעשות סדר בדברים:

מעולם לא אמרתי שלא קיבלתי תשלום עבור יום הצילומים אלא לא קיבלתי תשלום עבור שמוש ברכב וההסבר פשוט- אני במקצועי צלם והייתי חבר בצוות הצילום ועל כך התשלום כולל קבלה וחשבונית כחוק. עבור השימוש ברכב לא היה תשלום כלשהוא מסיבה פשוטה- הדבר אסור.

קטע שנמחק על ידי בני, מנהל הפורום

לכל הח'ברה האיכפתניקים אני מסכים במלוא הפה שאין לנדב את הרכב בחינם רק זיכרו שיש

לשמור על החוק בענין החשבונית קבלה כאשר אתה מקבל תשלום כלשהו מההפקה.

אנא כבדו פרטיותו של אדם, עיסוקו ורכושו. כל רצוני היה שתיצפו בקליפ להנאתכם.

בברכה דרור והספיידר. :mm_smile:

NSU Club Israel

פורסם

חברים האמת היא שזה מצב " הפוך על הפוך"

נימרוד רחמימוב כתב: זה כמו שחברת קוקה-קולה למשל, תבוא ותבקש ממך לתרום לה אלף ש"ח. למה שתתרום?

האמת היא שחברת קוקה קולה שילמה עשרות מיליוני דולאר כדי שהשלט עם סמל קוקהקולה

יופיע בסרט של גימס בונד...

גם חברת השעונים סייקו משלמת עשרות מיליוני דולאר תמורת הזכות להופיע בסרט של גימס בונד

על פרק ידו של הגיבור.

אני סבור שהופעת רכבי אספנות בארועים בעלי חשיפה לציבור עושה שרות חיובי למטרות מועדון ה5....

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
למה בחינם?? כי אסור לפי החוק, והחוק, לא מפרט באיזה אופן אסור לבעליו להתפרנס ממנו.

ראוי כי תתעסקי בעינייניך ולא בכיסם של אחרים...

דרור והספיידר הכי בארץ!!

בענין זה אומר החוק,רכב אספנות לא ישמש את בעליו לצרכי עיסוקו.

zeev

פורסם

אני חושב שאתם מפספסים את מהות החוק בענין עיסוקו של בעל הרכב.

אם יש לי טנדר אספנות ונניח שאני זגג - משמע אסור לי להוביל בטנדר את הזכוכיות שלי ללקוח.

אבל בהחלט מותר לי לעשות טובה לחבר ולהעביר בטנדר שלי את מכונת הכביסה החדשה שלו ולקחת על זה 100 שקל.

בכל מקרה,על כל הכנסה ולא משנה מהיכן צמחה, צריך לדווח למס הכנסה.

אני מכיר מישהו שכשהו עוזר לשכנה שלו להעלות את הקניות הביתה הוא לוקח 20 שקל (קומה 4 בלי מעלית) אבל גם נותן לה קבלה, והוא לא סבל, הוא דווקא שרברב.

לגבי השכרת רכב כמשמעו בחוק - אני חושב שצריכים להיות יותר זהירים. לא מכיר את החוק בענין, אבל נראה לי שכל ענין ההשכרה של רכב אינו חוקי גם מבחינת החוק וגם מבחינת הביטוח.

מה יותר פשוט מאשר לברר סוגיה שכזאת עם עו"ד המתמחה בתחום.

ואגב לגבי אלה שמשאילים את הרכב ורוצים ביטוח מההפקה - זאת אפשרות הגיונית, רק תדרשו את הפוליסה מראש ללא זכות ביטול אלא בהודעה מראש. צריך להיות מצויין בפוליסה שאתם הנהנים.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לחזור לשאלה המקורית (ללא התיחסות למס הכנסה או האם החוק מאשר):

1. כולנו מעדיפים לקבל תשלום ולא לתת מתנות סתם כך (נראה לי שבנקודה זאת מותר לדבר בשם הרוב)

2. כדאי שיהי חוזה סטנדרטי (מועדון ה-5 ?) שיגן על בעל הרכב מפני גניבות, פגיעות וכו' וכו' וכו'

3. כדאי שיפורסם תעריף מומלץ ליום צילומים (מועדון ה-5)

4. כדאי לקבל חוות דעת משפטית פורמלית (מועדון ה-5 ?) לגבי שימוש הרכבים בתשלום בפרסומות, הצגות וכו'

5. כדאי שבעל הרכב יתלווה ליום הצילום כדי "להגן" על רכושו.

אך בסופו של דבר מותר לי לעשות טובה לחבר, מותר לי להתלהב מהפרסום, מותר לי לרצות להתחכך במפורסמים, מותר לי לחשוב שעל ידי הפרסום אני מקדם את נושא האספנות, מותר לי לדרוש הרבה, מותר לי לקבל מעט.

חבל לקרוא לי בגלל זה "פרייר", "פוגע בחברים" ועוד. אני לא נעלב ותמשיכו להשתמש בשפה אלימה (?) אך באמת שחבל.

אירית, יש הרבה מאוד נושאים שבהם התארגנות היתה מועילה ועדיין חבל לכעוס ולהאשים.

לצורך הבהרה, נכתב בגוף ראשון אך מעולם לא הזדמן לי להשתמש ברכב לצורך פרסומי.

פורסם
לחזור לשאלה המקורית (ללא התיחסות למס הכנסה או האם החוק מאשר):

1. כולנו מעדיפים לקבל תשלום ולא לתת מתנות סתם כך (נראה לי שבנקודה זאת מותר לדבר בשם הרוב)

2. כדאי שיהי חוזה סטנדרטי (מועדון ה-5 ?) שיגן על בעל הרכב מפני גניבות, פגיעות וכו' וכו' וכו'

3. כדאי שיפורסם תעריף מומלץ ליום צילומים (מועדון ה-5)

4. כדאי לקבל חוות דעת משפטית פורמלית (מועדון ה-5 ?) לגבי שימוש הרכבים בתשלום בפרסומות, הצגות וכו'

5. כדאי שבעל הרכב יתלווה ליום הצילום כדי "להגן" על רכושו.

אך בסופו של דבר מותר לי לעשות טובה לחבר, מותר לי להתלהב מהפרסום, מותר לי לרצות להתחכך במפורסמים, מותר לי לחשוב שעל ידי הפרסום אני מקדם את נושא האספנות, מותר לי לדרוש הרבה, מותר לי לקבל מעט.

חבל לקרוא לי בגלל זה "פרייר", "פוגע בחברים" ועוד. אני לא נעלב ותמשיכו להשתמש בשפה אלימה (?) אך באמת שחבל.

אירית, יש הרבה מאוד נושאים שבהם התארגנות היתה מועילה ועדיין חבל לכעוס ולהאשים.

לצורך הבהרה, נכתב בגוף ראשון אך מעולם לא הזדמן לי להשתמש ברכב לצורך פרסומי.

הי סורין מנשמעל?

אתה צודק, וכל הדברים וההצעות הבונות נקראו ואני מאמינה שיועלו באחת מישיבות הוועד העתידיות, הנושא מורכב וצורך מחשבה רבה.

אני לא מאשימה! (אני לא אמיל זולא וזה איננו משפט דרייפוס) הרי פתחתי שירשור עצמאי לחלוטין ולא הגבתי בשום שירשור שהתייחס ספציפית לנושא רכב מצטלם כזה או אחר או לאדם מסויים, ההתלהמות של הלז נבעה מסיבות שלו לחלוטין ואין בכוונתי להתעמק יתר על המידה בבעיות פסיכולוגיות של אף אחד.

במשך השנים פנו אלי מספר פעמים ביום בבקשה לגייס רכב לצילומים, ברגע שרק נגענו בנושא התמורה, OHH BOY, חבל לחזור כי רב הדברים נאמרו.

המשוב שקבלתי מבעלי הרכב אליהם הופנו הגורמים הנ"ל היה לרב מקומם מאד, אני חייבת כמובן לציין גם את אילו שלא חלקו כלל על עובדת התמורה והתייחסו בכבוד לרכב ובעליו בעת הצילומים.

ערב טוב ורגוע

אירית

• תוכן חדש...