Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 4 כדאי?

רנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסקנה פתרון וביצוע !

מסקנת ביניים : משכך ביצעתי השוואה בין מכסה הדמה למכסה האמיתי וכמומבן הבחנתי הההבדל היחיד הוא הגריל.

הסרתי מהר את הגריל פיניתי את כל מכסה הדמה,סגרתי את המנוע שמח מלא אדרנלין

והשמחה התחלפה בכישלון ומפח נפש.

אציין שהיה אומנם שיפור של 2 דקות

כאן המקום לשתף ולגלות שהתחלתי לחכך האם כאן אני מפסיק ,כי אין אני הולך לייצר מכסה מעץ ???

לקחתי פסק זמן 5 דקות לסיגריה מדכאון וכישלון מה הלאה ???ואז הבריק לי רעיון, כשבניתי את המזגן קניתי פלטות גדולות מקלקר ביכדי לצפות את כל הקבינה של הרנו 4, הם גמישות והחלטתי להדביק אותן בחלקו הפנימי של מכסה המנוע , כפי שאומרים בשפת העם לעבוד על המנוע שימשיך לחשוב שמונחת עליו פלטת עץ:lol::lol::lol:

• תגובות 4.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תוצאות נמדדות לאחר הדבקת המבודד.

תזכורת: הזמן שנמדד בבתחילה בין 82 ל-93 לקח 6 דקות עם מכסה סגור רכב חונה מופעל.

מכסה עם קלקל

1. מ-82 מעלות עד 93 מעלות נמדד בול 20 דקות פי 3 זמן לעומת מכסה רגיל.

בשלב זה הסרתי את הגריל וחל שיפור נוסף של 3 דקות. גם הגריל למרות שהוא נקי ומרושת מהווה הפרעה.

כאן שאלתי את עצמי אם יש עוד מקום להמשיך לשפר או להפסיק ??!

ביצעתי נסיעת מבחן ארוכה בתנאים משתנים ,מאמצים, האצה, עליות,כניסה לפקקים,המתנה ברמזורים

וחזרה הביתה !

פורסם

עוד אני יושב מביט על המכסה מנוע ולא מאמין למראה עיני

מישהו החליף את מכסה המנוע המקורי, והתקין מכסה מנוע של רנו 1100, הכיצד ?? הזקן בעל הרכב הראשון עשה צבע כללי, הביט על איזה כוסית ולא עצר בזמן,ונדרש להחליף מכסה מנוע

למכסה הנוכחי

ראשית אין קשתות, וצירי המנוע לא מותאמים לצירים הקבועים.

או אז גיליתי שיש הבדל מהותי חשוב במכסה והוא למעשה חסר !!!

כך הגעתי לפתרון האחרון !

תמונות

תמונות

IMG_4038.jpg

IMG_4013.jpg

פורסם

מאחר ואני חייב לצאת להביא צמיגים חדשים מחול'לפיאט טופולינו לצערי אני נאלץ

להפסיק ,אולם אני מבטיח עוד היום לבקשת שי ,להציגאת הפתרון האחרון המשמעותי מאוד בינתייים אתם מוזמנים שוב

לאתגר את עצמכם ולהשתתף בהצעות התמונות האחרונותהם רמז חד לבעיה במכסה הספציפי.

וובכן מה

אimages?q=tbn:ANd9GcTnLy0E4odz4YjfbBNbehDi04eYNKvdqqE8ZpBYYTpT-qUKhYfaKwתם רואים ומה אתם ,הייתם עושים ??

פורסם

להפסיק ,אולם אני מבטיח עוד היום לבקשת שי ,להציגאת הפתרון האחרון המשמעותי מאוד בינתייים אתם מוזמנים שוב

וובכן מה

אתם רואים ומה אתם ,הייתם עושים ??

במכסה המנוע המקורי קיימים חריצי אוורור מאורכים מתחת לגריל לצורך קירור החלק התחתון של המנוע. החריצים במכסה שלך לא קיימים...

Shlomo Malul

חבר מס' 14450

Mercedes Benz 250S 1966 בשיפוץ

פורסם

וובכן מה אתם רואים ומה אתם ,הייתם עושים ??

אבי,

א. תעשה טובה ותכתוב בכתב רגיל קטן ושחור זה עושה את אותה עבודה ויותר קל לקרוא.

ב. לגבי מכסה המנוע. אכן יש לך מכסה של מנוע 1100 אבל לא בגלל החריצים הנוספים מתחת לגריל, אלא בגלל שחסר את החיזוק V שמתחת למכסה. במנועי 1100 הרדיאטור קורב לקדמת הרכב ולא היה מקום לחיזוק.

ראה תמונות של לימונית:

תמונה 1 - צילום ישן משנות השבעים, מכסה מקורי של 845, פנסי איתות עגולים וגריל רגיל

תמונה 2 - מכסה מנוע כנל, ניתן לראות את חיזוק ה-V מאחורי החתול.

תמונה 3 - תאונה מצערת שבעקבותיה הוחלף מכסה המנוע למכסה של 1100

תמונה 4 - המכסה החדש - עם החריצים מתחת לגריל וללא חיזוק ה- V

בכל מקרה לא צריכה להיות השפעה של מכסה המנוע למנועי 845.

ועוד קוריוז: רנו סיפקו כיסוי קרטון קשיח להרכבה בתוך הגריל בימים קרים כדי לחסום את זרימת האויר מהגריל וקירור יתר של המנוע.

ג. בהצלחה עם הצמיגים לטופולינו.

R1.jpg

R2.jpg

R3.jpg

R4.jpg

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

פורסם

[

במכסה המנוע המקורי קיימים חריצי אוורור מאורכים מתחת לגריל לצורך קירור החלק התחתון של המנוע. החריצים במכסה שלך לא קיימים...

כל הכבוד על התשובה אכן זה החסר וזו המטרה !

פורסם
אבי,

א. תעשה טובה ותכתוב בכתב רגיל קטן ושחור זה עושה את אותה עבודה ויותר קל לקרוא.

ב. לגבי מכסה המנוע. אכן יש לך מכסה של מנוע 1100 אבל לא בגלל החריצים הנוספים מתחת לגריל, אלא בגלל שחסר את החיזוק V שמתחת למכסה. במנועי 1100 הרדיאטור קורב לקדמת הרכב ולא היה מקום לחיזוק.

ראה תמונות של לימונית:

תמונה 1 - צילום ישן משנות השבעים, מכסה מקורי של 845, פנסי איתות עגולים וגריל רגיל

תמונה 2 - מכסה מנוע כנל, ניתן לראות את חיזוק ה-V מאחורי החתול.

תמונה 3 - תאונה מצערת שבעקבותיה הוחלף מכסה המנוע למכסה של 1100

תמונה 4 - המכסה החדש - עם החריצים מתחת לגריל וללא חיזוק ה- V

בכל מקרה לא צריכה להיות השפעה של מכסה המנוע למנועי 845.

ועוד קוריוז: רנו סיפקו כיסוי קרטון קשיח להרכבה בתוך הגריל בימים קרים כדי לחסום את זרימת האויר מהגריל וקירור יתר של המנוע.

ג. בהצלחה עם הצמיגים לטופולינו.

גם לרם מילון כל הכבוד על הפתרון אכן נכון,תודה על הברכות סוף סוף הצמיגים בבית ומכון התקנים גזר קופון 326 שקל

אם הזכרת טופולינו ,בפיאט טופולינו יש אותו רעיון שבתרגום לעיברית מאיטלקית נקרא וילון .אתה מושך וו מצד ימין לצד שמאל ונמתח וילון שחור שנועד לימים קרים ושלג, וזה חוזר כמו ספר תורה בגליל למקום באמצעות קפיץ

פורסם

בטרם נמשיך ונפרט חובה לציין

1. ברנו 4 83 שהייתה ברשותי של משטרת ישראל לפני 20 שנה המצבר ישב כפי שמצאתי אני את המצבר ברכבי

שאף הוא מודל 83, אלא ששם היו חריצי איוורור, שעבורי נראו מכוערים וכיסתי אותם באמצעות המספר,שיתלבש כה יפה במקום:lol: יתכן שזה נותן את התשובה

מדוע כשהעבירו את המצבר מקיר האש למקומו המיוחד אצלי בדומה לרנו 1100,וכדי להשלים את האיוורור הוסיפו את תריס החריצים.

אגב יש מכוניות 1100 שבמקור מופיע תריס זה, ברכב של עופר למשל, טרם החלפת המכסה , הואיל ורצו לשפר את הולכת האוויר לרדיאטור שממילא בקדמת הרכב, קל וחומר לרדיאטור מורחק כמו ב- 845 היום אני מבין, שהסתרת התריס חריצים ברכבי הקודם באמצעות לוחית הרישוי הייתה טעות.

על זה נאמר חסימות שונות לרדיאטור שוות ערך של הרחת זר ורדים דרך ניילון.:lol::lol::lol:

פורסם

תזכורת: הזמן שנמדד בבתחילה בין 82 ל-93 לקח 6 דקות עם מכסה סגור רכב חונה מופעל.

מכסה עם קלקל

בשלב זה הסרתי את הגריל וחל שיפור נוסף של 3 דקות. גם הגריל למרות שהוא נקי ומרושת מהווה הפרעה.

כאן שאלתי את עצמי אם יש עוד מקום להמשיך לשפר או להפסיק ??!

ביצעתי נסיעת מבחן ארוכה בתנאים משתנים ,מאמצים, האצה, עליות,כניסה לפקקים,המתנה ברמזורים

וחזרה הביתה !

המשך:לאחר שהושג שיפור ונראה לי תמוה שהוחלף המכסה מנוע חשוב היה לי להחזיר את הכל לקדמותו, במיוחד קיבלתי לכך חיזו משני סימנים שהזכירו לי את רכבי הקודם 1. יציקת גומיה מיוחדת בגודל מס' רישוי שיושבת אורגנל על התמבון,2. שללתי את האפשרות שהמהנדס המתכנן הוא אידיוט,ואני ממציא משהו חדש ? משכך כשהמדידות בידי באמצעות

מכסה הדמה שיצרתי הראו סימן מובהק של מגמת שיפור,החלטתי שאני כן הולך על זה !

ביצוע: הסרתי את מכסה המנוע הורדתי מידות מתמונות מכסים של עופר, דני ורמי שרטטי את הגדלים של התריס.

,דיסק,סט שופינים ויעלה לעבודה:roll::roll:

בשלב זה נציג תמונות ולאחר מכן אציג תוצאות מדידות

תמונות לרשותכם:

,

IMG_4041.jpg

IMG_4042.jpg

IMG_4043.jpg

IMG_4044.jpg

IMG_4045.jpg

פורסם

]ברשותכם העתקתי את התוצאות האחרונות טרם פתיחת תריס הפח התחתון כדי שתוכלו לבצע השוואה ללא דילוגי שירשור

תזכורת: הזמן שנמדד בבתחילה בין 82 ל-93 לקח 6דקות עם מכסה סגור רכב חונה מופעל.

מכסה עם קלקל

תוצאות המדידות ומסקנות לאחר ביצוע תריס מתכת תחתון ! ומכסה סגור

1. מ-82 מעלות עד 93 מעלות נמדדו 48 דקות

מסקנה פי 2 פלוס מהבדיקה האחרונה ופי 4.8 מהבדיקה עם גריל הפלסטיק שהוחזר ועם הקלקל המודבק

יש לזכור שמדובר בשיפור משמעותי מדוע ?

הנה לפתע הדמיה זו בה הרכב חונה במקום ,מופעל במקום לא מרגע ההתנעה אלא מרגע שהגיע ל82 מעלות ,כביכול נתקע בפקק

עומד במקום 48 דקות לא נוסע , כמעט מצב נדיר. מגיע בסהכ' לל-93 מעלות. לאחר זמן ניכר

יכולת האיווורור השיגה תוצאה שלא יכולתי לצפות לטובה ממנה

,

פורסם

כאן לקראת סיום !

ביצעתי עוד מדידה מעניינת ששוה שתדעו, לאור שיחה עם עופר חכחתי בדעתי לקדם את הרדיאטור לקדמת הרכב ולהשתמש

ברדיאטור של ציטרואן c15 או להזמין בייצור מקומי אורגנל של 1100, לאחר מכן נטלתי רדיאטור של רנו 4 רגיל ,הצבתי אותו

(וכאן לידעיתכם ) בקדמת הרכב צמוד לגריל וניסתי לסגור את מכסה המנוע. אכן זה הצליח ולא נתקל בכלום וגם זה אודות

למכסה שבמזל יש לי של 1100 אכן התאים כמו כפפה ליד, אולם לא חיברתי צינורות.

השינוי השני שכן ביצעתי אותו היה שבעת כריית התריס התחתון יצרתי שתי מקומות לשני מאווררי מחשב 12 על 12 ס"מ

רבי עוצמה 200cfm לידיעה כללית מאורר של מחשב יש לו 30 40 cfm צריכת הזרם שלו היא 130 מיליאמפר והמאווררים שהזמנתי הם 1900 מיליאמפר, הם נועדו לסרקולצית אוויר עם מאוורי הכנף שהזכרתי במהלך השירשרור ,למצב של ימים חמים בהם אני מפעיל את המזגן שמייצר חום נוסף ממעגלי הטרמו פלטייר.

תמונות שימו לב ההכנות מציצות מאחורי התריס התחתון ונכנסות לבית קיים כמו תושבת ,בכיפוף המקורי. הקיים ממילא.

IMG_4081.jpg

IMG_4045.jpg

IMG_4083.jpg

פורסם

עוד דבר ששכחתי לכתוב לכם!

בעת כריית התריס התחתון ולאחר שהתקמטתי לתוך המשמעות לכל פיסת אוויר הנדרשת לרדיאטור הקבור :roll::roll:במרכז בית המנוע

ביצעתי הרחבה יפה מאחורי הגריל פלסטיק שימו לב ב2 התמונות הבאות לפני ואחרי קרוב לגובה הפנסים הסרתי עוד כ 5 ס"מ

על 10 ס"מ בכל צד זה מאחורי הגריל המורכב ומול חריצי הפלסטיק שלא היו בשימוש ,אפילו את סמל מועדון ה-5 הזזתי לשטח מת שלא יגנוב דעת ואוויר . ולא רואים את הפתחים החדשים כלל אלא אם מתאמצים.

כמו כן שכחתי לציין שכריית התריס התחתון בזמן נסיעה ועל זה לא כתבתי כלל ,מכת הרוח הנכנסת מקבילה בול לחלקו התחתון של הרדיאטור שם אגב מצטברים המים הקרים יותר.

תמונות

IMG_4042.jpg

IMG_4043.jpg

• תוכן חדש...