Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 4 כדאי?

רנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבטחתי אתמול להמשיך בנושא בעיות שהתגלו בסחרור וכן

או \ובעוצמת הזרימה של מערכת המים ,אכן שי הביא רעיון אחד מתוך השלושה.

תזכורת: אציין ששימוש במשאבה המקורית תרם להורדת הטמפ', בעוד המשאבה רבת הכפות גרמה להרעה ולעלית הטמפ' בסל"ד זהה .

המשך :משכך החלטתי להתערב במערכת המים בשתי דרכים,

1. האחת להאט את פעולת המשאבה.

2. להתערב בעוצמת הזרימה שמשפיעה על הסיחרור, (לא על הלחץ)

המטרות הללו נועדו להסביר לעצמי מאיפה צומחת התקלה, כבר עכשיו אציין שבאמצעות שני רעיונות דמיוניים אלו הצלחתי לבסוף להגיע לפתרון ולסיבה, שהייתה כה פשוטה ,אבל הוכיחה שאסור לבצע דבר ברכב :lol::lol: ללא אישור.

• תגובות 4.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האטת מהירות המשאבה

חשוב לציין , הצורך להאטת מהירות המשאבה ,נועד כאמור לצורך בדיקה ואימות כיוון המחשבה ,שהיווה בסיס להתקדמות לא לשם

המצאת מנוע חדש.

א. אם כן ניצלתי את שיטת התמסורת : על ציר המשאבה יושבים כידוע שני פולים על ציר זה מחובר ישירות לאימפלר אותו חפצתי להאט.

ולבחון כיוון מחשבה ,כך שממנו אוכל להתקדם, כזכור הפולי הראשון על המשאבה קטן לעומת הפולי בהמשך הסמוך למאורר. היחס בינהם הוא כמעט 1 -ל-2 , לשם כך התרתי את הרצועות פרקתי את האלטרנטור וחיברתי רצועה גדולה של פיאט טופולינו, בין פולי

ארכובה לפולי הגדול של המשאבה ,שנועד בכלל לסובב את האלטרנטור ,את יתרת הרצועה שישבה באלכסון הלבשתי על המותח !

הפעלתי את המנוע למשך זמן השוואתי לבדיקה האחרונה,

תוצאות ותמונות

ראשית אציין שלראשונה יכולתי לחוש הבדל בנגיעה על פני הרדיאטור כי חלקו העליון חם מאוד לעומת חלקו התחתון, וחל שיפור ירידה נוסף בקריאת השעונים זמן וטמפרטורה.

IMG_4071.jpg

פורסם

אבי, סלח לי על שאני מקדים את המאוחר.

אך בתחילה ציינת שהיו שתי בעיות במכסה מנוע שהיו להן

השלכות על הטפרטורה, מהן ?

בימים אלו אני מבצע הסבה למכסה מנוע שקיבלתי מראמי

למכסה עם הגריל הנפרד. לכן אשמח לתגלח על מסקנותייך.

תודה

שי

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

פורסם

המשך.

השיטה השלישת להתערבות במערכת המים

לאחר הניסוי האחרון שצלח, ברור היה שאי אפשר להשאיר את הקונסטרוקציה כך ,מה גם שלא יכולתי לבצע נסיעת מבחן ללא טעינה לזמו ניכר החזרתי הכל לקדמותו.

וחשבתי איך אני יכול להתערב ישירות במים עצמם ?? ולהשפיע הפעם דווקא על שטח החתך של קו הזרימה.

שיתן לי תוצאות זהות להורדת זרם תנועת המים שיצרה התמסורת האחרונה.

ביצוע לשם כך פרקתי את הצינור העליון מהמשאבה ,זוהי נקודת המים החמים היוצאים מראש המנוע למעשה ונסנקים לחלקו העליון של הרדיאטור. החלטתי שלקראת חג החנוכה ,אני הולך לחנוק את הצינור :-Dלשם כך השתמשתי במעבר צר של 20 מ"מ צינור מתכת ומתאמים שונים אותם אצרף בתמונה.

תוצאות ומסקנות: גם הפעם חל שיפור ניכר ,אף יותר מהקודם כולל נסיעת מבחן, שוב הורדת זמנים לדף ובדיקת התנהגות כל דקה.

תמונות לרשותכם:

IMG_4074.jpg

פורסם

לאחר נסיעת המבחן הרכב התנהג לראשונה כמו בספרים ,הטמפ' ישבה סביב 83 ל84 מעלות מעולם לא התנהג כך!

שוב חשבתי איך אני יכול להתפטר ,מכל היצירה האחרונה ,ולגמד אותה לצינור אנושי וקטן ???

לשם כך הבאתי גומית גרומט גדולה, בה הקדח האמצעי כסנטימטר וחצי ,דחפתי אותה בכוח לצינור המקורי בקטע המתחבר לרדיאטור שיהווה מעצור ולא יפול חלילה למשאבה או יחדור לרדיאטור ,ביודעי אף את כיוון זרימת המים לכיוון הרדיאטור.

תוצאות : הניסוי היה שווה ערך לצינור הברזל האחרון ותוצאות המדידה היו זהות !

תמונות.

IMG_4088.jpg

פורסם
המשך.

השיטה השלישת להתערבות במערכת המים

לאחר הניסוי האחרון שצלח, ברור היה שאי אפשר להשאיר את הקונסטרוקציה כך ,מה גם שלא יכולתי לבצע נסיעת מבחן ללא טעינה לזמו ניכר החזרתי הכל לקדמותו.

וחשבתי איך אני יכול להתערב ישירות במים עצמם ?? ולהשפיע הפעם דווקא על שטח החתך של קו הזרימה.

שיתן לי תוצאות זהות להורדת זרם תנועת המים שיצרה התמסורת האחרונה.

ביצוע לשם כך פרקתי את הצינור העליון מהמשאבה ,זוהי נקודת המים החמים היוצאים מראש המנוע למעשה ונסנקים לחלקו העליון של הרדיאטור. החלטתי שלקראת חג החנוכה ,אני הולך לחנוק את הצינור :-Dלשם כך השתמשתי במעבר צר של 20 מ"מ צינור מתכת ומתאמים שונים אותם אצרף בתמונה.

תוצאות ומסקנות: גם הפעם חל שיפור ניכר ,אף יותר מהקודם כולל נסיעת מבחן, שוב הורדת זמנים לדף ובדיקת התנהגות כל דקה.

תמונות לרשותכם:

אך עם הקטנת קוטר הצינור, אתה מעלה את הלחץ דבר שגורם להתנגדות גדולה יותר במשאבה.

פורסם

לאחר נסיעת מבחן התגלו בפני חששות שהגומיה תתפורר ביום מהימים ותסתום את הרדיאטור

החלטתי לעבור ולהחליף את טבעת הגומי בטבעת מתכתית

ביצוע : הפיתרון היה יותר מזל משכל , נטלתי עד כמה שזה נשמע משעשע טרמוסטט ישן לקוי של רנו 4 הטרמוסטט היה תקול ופתוח כל העת ויכול היה לשמש אותי בול בניסוי ,הואיל ושטח החתך שלו עת הוא פתוח , ועוברים בו המים זהה ,כמעט לקוטר הקדח בגומיה,שעשויה להתפורר מחום המים עם הזמן. ולהסב נזקים.

תוצאות : שוב התנעה ובדיקה התוצאות זהות לניסוי עם הגומיה

מסקנות: לאחר מסלול היסורים הארוך שעברתי למעשה חזרתי לנקודת ההתחלה בה היצרן המתכנן שיצר את מערכת המים לקח בחשבון את נוכחותו של הטרמוסטט שמהווה מעצור ברור ,כעין נגד חשמלי על קו הזרימה, מעבר לשמושו האמיתי שנועד לדבר אחר לגמרי והוא שמירת חום המנוע למניעת נזקים טרמיים.

בתמונה שתצורף ,צבעתי טרמוסטט תקין ,כך שאפשר להבין שחלק ניכר מהטרמוסטט כמעבר מים

הוא בולע חלק ניכר משטח החתך של הצינור האימתני וטעות גדולה היתה להסירו, גם אם הוא לא היה אחראי מרכזי לחימום יתר, נוכחותו משפיעה כמעלה וחצי נוספת בהעדרו.

תמונות

,,

IMG_4085.jpg

IMG_4092.jpg

פורסם
אבי, סלח לי על שאני מקדים את המאוחר.

אך בתחילה ציינת שהיו שתי בעיות במכסה מנוע שהיו להן

השלכות על הטפרטורה, מהן ?

בימים אלו אני מבצע הסבה למכסה מנוע שקיבלתי מראמי

למכסה עם הגריל הנפרד. לכן אשמח לתגלח על מסקנותייך.

תודה

שי

עבורך במיוחד אני יעשה מאמץ להקדים !:-D:-D:-D

פורסם

אבי,אין עליך...

טרמוסטט חייב להיות !!!

עכשיו אני מבין מזה להיכנס לישראל ממזרח דרך אמריקה.

מה שמפליא אותי שמכונאים בכירים לא יכלו לעזור בהנחייה.

שי

פורסם
אבי !

לא יותר פשוט לתכנן רנו 4 מחדש ?

דני !

למעשה לא המצאתי שום דבר חדש ,ניסיתי לאתר מדוע המנוע מתחמם ודרך כל הניסויים במערכת המים הגעתי לבסוף למסקנה שהיתה טעות ,לבטל את הטרמוסטט כפי שהציעו לעשות מכונאים שונים,

עובדה שלא ניתן להתכחש לה ,זו הטעות בה מצאנו אנו את לא מעט מכוניות רנו 4 שמכונאים בצפון ובמרכז הסירו את הטרמוסטט,

להזכירך כך רכשתי את מכוניתי,כך מצא רם מילון את השלגית ללא טרמוסטט הוא הוסיף בעצמו, וכך היתה מכוניתו של שי,

גם של עופר ותסכים עימי שלא אותו מכונאי עבד כל אותן מכוניות. מעבר לכך שמטרת הטרמוסטט נועדה למטרה שונה לחלוטין אותה כבר הזכרתי

פורסם
אך עם הקטנת קוטר הצינור, אתה מעלה את הלחץ דבר שגורם להתנגדות גדולה יותר במשאבה.

שי !

יכול להיות שכאן אני חולק עליך או שלא הבנתי למה אתה מתכוון ?

א. האם אתה מסכים עימי שהלחץ מים המגיע מהעיריה ב 2 צול לכל דירה מגיע בלחץ של 5 בר ?

ב האם אתה מסכים עימי שהלחץ הנמדד בצינור הכי דק בבית נאמר לאחר רבע צול ימדדד גם 5 בר ?

5 האם אתה מסכים עימי שניקח שני מכלים גדולים 5 ליטר מים ונחבר בינהם בצינור דק של 5 מ"מ באורך מטר הלחץ שנמדוד

במיכל הראשון יהיה זהה בול ללחץ במיכל השני גם אם נגרום למים להיות בתנועה ?

האם אתה מסכים עימי שעל פי חוק ארכימדס האומר שהלחץ שווה בכל הכיוונים ובכל המערכת ללא קשר לצורה ונפח ?

או שהתכוונת למשהו אחר ?

פורסם
האטת מהירות המשאבה

חשוב לציין , הצורך להאטת מהירות המשאבה ,נועד כאמור לצורך בדיקה ואימות כיוון המחשבה ,שהיווה בסיס להתקדמות לא לשם

המצאת מנוע חדש.

א. אם כן ניצלתי את שיטת התמסורת : על ציר המשאבה יושבים כידוע שני פולים על ציר זה מחובר ישירות לאימפלר אותו חפצתי להאט.

ולבחון כיוון מחשבה ,כך שממנו אוכל להתקדם, כזכור הפולי הראשון על המשאבה קטן לעומת הפולי בהמשך הסמוך למאורר. היחס בינהם הוא כמעט 1 -ל-2 , לשם כך התרתי את הרצועות פרקתי את האלטרנטור וחיברתי רצועה גדולה של פיאט טופולינו, בין פולי

ארכובה לפולי הגדול של המשאבה ,שנועד בכלל לסובב את האלטרנטור ,את יתרת הרצועה שישבה באלכסון הלבשתי על המותח !

הפעלתי את המנוע למשך זמן השוואתי לבדיקה האחרונה,

תוצאות ותמונות

ראשית אציין שלראשונה יכולתי לחוש הבדל בנגיעה על פני הרדיאטור כי חלקו העליון חם מאוד לעומת חלקו התחתון, וחל שיפור ירידה נוסף בקריאת השעונים זמן וטמפרטורה.

אבי, זה מאוד מעניין.

האטת מהירות המשאבה בשיטה זו, מאטה גם את המאוורר (שעל ציר המשאבה). ואז כמות האוויר שזורם דרך הרדיאטור קטנה והוא מתקרר פחות !!!

מה גם שבזמן חניה המאוור הוא קריטי לזרימת האויר ברדיאטור!

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

פורסם

לאור בקשתו של שי אני ממשיך

עד כה נמצאו הליקויים הבאים:

1. חורים למעברי מים בראש סתומים באלומניום נקדחו חל שיפור.הטפ' ירדה.

2.שסתומים לא מכוונים. חל שיפור.

3. החזרת טרמוסטט טמפ ירדה. חל שיפור

4. משאבת המים לא משפיעה.

5.הרדיאטור לא משפיע.

6.הסרת מאורר עזר בקדמת הרדיאטור ,היה טעות להוסיפו והיווה מחסום לאוויר גם בעמידה וגם בנסיעה, הסרתו הביאה לשיפר משמעותי

תמונות

IMG_4076.jpg

IMG_4070.jpg

פורסם
שי !

יכול להיות שכאן אני חולק עליך או שלא הבנתי למה אתה מתכוון ?

א. האם אתה מסכים עימי שהלחץ מים המגיע מהעיריה ב 2 צול לכל דירה מגיע בלחץ של 5 בר ?

ב האם אתה מסכים עימי שהלחץ הנמדד בצינור הכי דק בבית נאמר לאחר רבע צול ימדדד גם 5 בר ?

5 האם אתה מסכים עימי שניקח שני מכלים גדולים 5 ליטר מים ונחבר בינהם בצינור דק של 5 מ"מ באורך מטר הלחץ שנמדוד

במיכל הראשון יהיה זהה בול ללחץ במיכל השני גם אם נגרום למים להיות בתנועה ?

האם אתה מסכים עימי שעל פי חוק ארכימדס האומר שהלחץ שווה בכל הכיוונים ובכל המערכת ללא קשר לצורה ונפח ?

או שהתכוונת למשהו אחר ?

לא נכון, כאשר יש תנועה הלחצים לא שווים, יש מפל לחצים. בלי הפרשי לחץ לא היתה תנועה!

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

• תוכן חדש...