Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 4 כדאי?

רנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 4.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאן המקום לשתף את כל חברי מועדון רנו 4 וכן כל מי שחושב שיש לו רעיון מוזמן לאתגר את עצמו עד מחר ולהציע את רעינותיו כי בסוף תמיד יהיו כאלה שיאמרו איך לא חשבת על זה קודם !

אציין שכל רעיון התקבל בברכה ,וכפי שתמיד אני אומר לצוות העובדים שלי ,בעת פיתוח מוצר חדש, האתגר האמיתי בכל תחום הוא

מתחיל בשאיפה להפגיש את הדמיון עם המציאות.

לכן כל רעיון התקבל בברכה !

יכול להיות כמו בתוכניות הטלוויזיה יש לנו כאן זמר נחבא או שף מצוין ,הפעם יהיה לנו סופר מכונאי

או כפי שאומר חיים אכט מה אתם הייתם עושים ???

רמז אני מצאתי 3 רעינות לכך ומימשתי אותם כולכם מוזמנים !!!

פורסם
אבי, אשרי האיש....!

גרמת לי להוריד מהבוידם את הקלסר של טרמודינמיקה מלימודי ההנדסה !!!

וכל זאת כדי להגיע למסקנה שספיקה גבוהה לא תתן בהכרח קצב ירידת טמפ'

טוב יותר. (אנו נאבד אפקט מחליף חום).

לכן יתכן וכדאי לחזור למשאבת מים המקורית (עם האמפלר בעל 3 כנפיים).

שי

שי כל הכבוד אכן זה היה אחד משלוש הרעינות ,אכן החזרתי את המשאבה המקורית ,אולם התוצאה חזרה לאותו שיפור שכבר השגתי כך עמדתי אובד עצות וצאתי עוד שני רעינות מקדמים שביאו לשיפר ניכר

אז כולם מוזמנים בלי להתבייש להציע הצעות, הרי בסוף אני יגלה !

ובכן מה אתם הייתם עושים ??????????

images?q=tbn:ANd9GcTnLy0E4odz4YjfbBNbehDi04eYNKvdqqE8ZpBYYTpT-qUKhYfaKw

פורסם

אבי, האם בזמן הבדיקות שביצעת היה מורכב טרמוסטט ?

ואם כן באיזה טמפ' הוא נפתח ?

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

פורסם
אבי ..... החכמתי !

דני חמודי !

תאמין לי שגם אני החכמתי ,החלטתי שאת הנכס והשדים הללו צריך למגר ,

קוריוז :פעם היה לי פורד אסקורט כל המשכורת ,הלכה על אותו עבדתי בשביל המוסך ,אמרו לי תמכור את הנכס הזה '

עד כדי כך היו בו שדים, שיום אחד תוך כדי נהיגה אני שומע פססס.סס נכנס לי נחש לאותו? לא ! ולא !

המשכתי לחפש ,הגעתי לבגז, ממשיך לשמוע פסססס...:-(:-(:-(

אומר לי חבר "אתה רואה יש לך גם נכס וגם שדים," ממשיכים לחפש מוצאים גזיה לקפה סוגרים את האמא שלה' !!

ואז שומעים עוד פעם פססססס רבק ארס ! מה זה ? ממשיכים לחפש...:oops::oops::oops::oops:

לא להאמין הגלגל רזרבי התפנצר בבגז אם זה לא נכס מה זה נכס ??? :lol::lol::lol::lol:

פורסם
אבי, האם בזמן הבדיקות שביצעת היה מורכב טרמוסטט ?

ואם כן באיזה טמפ' הוא נפתח ?

שי אתה מועמד ! לא היה טרמוסטט ולא היה למה להיפתח. אתה קרוב כלומר אפשר להגיע לישראל דרך המזרח מירדן

אולם אפשר להגיע מכיוון מערב לטוס עד ארה"ב להגיע לסין ומשם להגיע שוב לישראל אתה בכיוון הנכון

:lol::lol::lol::lol:

פורסם

אולי זה ישמע טיפשי, אך אם הייתי בסיטואציה שאתה היית בטסט,

שהטמפרטורה מגיעה ל- 105 מעלות, הייתי מפעיל את החימום באוטו,

כך שנוזל הקירור היה עובר רדיאטור נוסף(אמנם קטן) בכדי להוריד את הטמפרטורה.

שי

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

פורסם

חשוב לציין !

גם לאחר שנפתור את בעיית הסחרור מים, נגלה שהתקדמנו ליעד רק 70 אחוז !וישארו עוד 30 אחוז בעיות שגם הם נפתרו.

אציין בפניכם שכל תקלה שהתגלתה קידמה אותי פעם במעלה בודדת, פעם בחצי מעלה ,פעם בשלושתי רבעי מעלה ,וכך הלאה ,שאיש לא ישלה את עצמו שכל תקלה הצניחה את השעון ב-10 מעלות זה רק באגדות !

אולם כמו שאומר הגשש "זה +זה +זה +זה שה וזה, יצא ככה וכה " ממש כך הפתרון הסופי הביא ל81.5 מעלות

אולם גם שהגעתי סוף סוף לתקרה התחתונה הזו, היה צורך לשמור עליה, בכל הספקטרום של הפעלת הרכב הווה אומר:

1. עמידה במקום 1 שעה. ללא עלית טמפ'.

2. עמידה במקום עם מכסה מנוע סגור שוב, הפעלה 1 שעה.

3. נסיעה ביום חם בכביש פתוח.

4.כניסה לפקק אכזרי.

5.נסיעה של כל מה שהוזכר עם אורות גבוהים !

6.הפעלת המזגן החשמלי שבניתי לרכב .

7.העמסת הרכב ב2 נוסעים נוספים

8.עליות

כאמור אלו היו היעדים, מצאתי את כל המפריעים' וסילקתי אותם. זה נמשך שבוע רצוף כאמור היו כישלונות והצלחות הכל בהמשך מלווה בתמונות.:lol:

פורסם
אולי זה ישמע טיפשי, אך אם הייתי בסיטואציה שאתה היית בטסט,

שהטמפרטורה מגיעה ל- 105 מעלות, הייתי מפעיל את החימום באוטו,

כך שנוזל הקירור היה עובר רדיאטור נוסף(אמנם קטן) בכדי להוריד את הטמפרטורה.

שי

שי הפטנט הזה היה המפלט האחרון שלי תרתי משמע עוד בתקופה של הרנו הקודמת ,כאשר השכנים שלי מכרו את הרנו 4 שלהם אני המשכתי עם שלי ןהפכתי אותה מרכב שסוחב שקי מלט רעפים ובלוקים פסולת בניין וכו' לרכב נסיעה לעבודה מדי יום ,כך 5 שנים, הפקקים באיילון לת"א לפני שהיתה רכבת היו אסון ועבורי לסאונה ,כי כך הייתי עושה מעת לעת מפעיל את החימום הפנימי זה היה מסייע אבל לא פתר תקלה, אגב כשהגעתי למפגש הנורד ,רם צילם את המנווע שלי ,הרכבתי אז בטור למשאבה רדיאטור גדול עם מאורר בדיוק על קוי המים שמזינים את המטריקס הזה, הנחתי אותו על הכנף הימנית וכך נסעתי חודשים.

פורסם
שי הפטנט הזה היה המפלט האחרון שלי תרתי משמע עוד בתקופה של הרנו הקודמת ,כאשר השכנים שלי מכרו את הרנו 4 שלהם אני המשכתי עם שלי ןהפכתי אותה מרכב שסוחב שקי מלט רעפים ובלוקים פסולת בניין וכו' לרכב נסיעה לעבודה מדי יום ,כך 5 שנים, הפקקים באיילון לת"א לפני שהיתה רכבת היו אסון ועבורי לסאונה ,כי כך הייתי עושה מעת לעת מפעיל את החימום הפנימי זה היה מסייע אבל לא פתר תקלה, אגב כשהגעתי למפגש הנורד ,רם צילם את המנווע שלי ,הרכבתי אז בטור למשאבה רדיאטור גדול עם מאורר בדיוק על קוי המים שמזינים את המטריקס הזה, הנחתי אותו על הכנף הימנית וכך נסעתי חודשים.

שי !

זו תמונה מלפני שנה וחצי בה הוספתי רדיאטור קבוע ! יש עוד תמונה באתר של רם עם רדיאטור יותר גדול ומאוורר

STA_3710.jpg

פורסם

אשמח לשמוע הסבר ברור, למה סחרור מהיר של המים אמור לגרום לבעיה.

לפי ההגיון שלי, זה לא אמור לשנות כלום:

המטרה של מערכת הקירור היא - להוציא חום מהמנוע ולפלוט אותו לאוויר. זה נעשה ע"י הולכה של חום מהמנוע אל המקרן באמצעות נוזל קירור. המקרן מתחמם יותר מהאוויר שלידו ולכן פולט חום (לא בהקרנה אלא בהולכה!). אם יש זרימת אוויר, בגלל נסיעה מהירה או פעולת המאוורר, אז המקרן פולט את החום יותר מהר.

עד כאן באופן כללי. עכשיו לגבי מהירות הסחרור: מה זה משנה? אם המים זורמים מהר, או לאט, בכל מקרה חום ראש המנוע יעבור אל המים. אם יש מגע קבוע בין הראש לבין המים, אז קצב העברת החום אמור להיות קבוע אף הוא, וזה לא משנה אם החום עובר כולו ל"גוש" קטן של מים או מתחלק באופן שווה על פני כל הנוזל שרץ מהר - כך או כך יוצאת אותה כמות של חום מהמנוע, ומגיעה למקרן.

אולי, אם התופעה אכן קיימת, יש ענין אחר - של בועות או חללים ("קוויטציה בלע"ז) במערכת, שגורמים להולכת חום גרועה?

זה ההסבר היחיד שאני מצליח לחשוב עליו, שיכול לגרום לתופעה כזו. וזה בהחלט מתקשר לצורת ומספר הלהבים במשאבה.

מה דעתכם?

דני

פורסם
אשמח לשמוע הסבר ברור, למה סחרור מהיר של המים אמור לגרום לבעיה.

לפי ההגיון שלי, זה לא אמור לשנות כלום:

המטרה של מערכת הקירור היא - להוציא חום מהמנוע ולפלוט אותו לאוויר. זה נעשה ע"י הולכה של חום מהמנוע אל המקרן באמצעות נוזל קירור. המקרן מתחמם יותר מהאוויר שלידו ולכן פולט חום (לא בהקרנה אלא בהולכה!). אם יש זרימת אוויר, בגלל נסיעה מהירה או פעולת המאוורר, אז המקרן פולט את החום יותר מהר.

עד כאן באופן כללי. עכשיו לגבי מהירות הסחרור: מה זה משנה? אם המים זורמים מהר, או לאט, בכל מקרה חום ראש המנוע יעבור אל המים. אם יש מגע קבוע בין הראש לבין המים, אז קצב העברת החום אמור להיות קבוע אף הוא, וזה לא משנה אם החום עובר כולו ל"גוש" קטן של מים או מתחלק באופן שווה על פני כל הנוזל שרץ מהר - כך או כך יוצאת אותה כמות של חום מהמנוע, ומגיעה למקרן.

אולי, אם התופעה אכן קיימת, יש ענין אחר - של בועות או חללים ("קוויטציה בלע"ז) במערכת, שגורמים להולכת חום גרועה?

זה ההסבר היחיד שאני מצליח לחשוב עליו, שיכול לגרום לתופעה כזו. וזה בהחלט מתקשר לצורת ומספר הלהבים במשאבה.

מה דעתכם?

דני

דני שלום !

העיקרון של טרנספורמצית חום הוא פונקציה של זמן ,או במלים אחרות ,הזמן שהמים באים במגע עם הגורם המקרין, בשלב זה אנו לא בודקים את יכולת המקרן רדיאטור עם האוויר .אולם מיד נתייחס גם אליו, קח לדוגמא גוף חימום טבול בכוס.

1. הגוף חימום יבצע השנאה אל המים.

2. אם נבדוק על ציר הזמן 2 מצבים חדשים נמלא שתי כוסות זהות במים שניהם עם גוף חימום

לאחד נספק חימום דקה בלבד על ציר הזמן מאפס

ואילו לשני נספק 5 דקות שניהם החלו להתחמם באותו הזמן, האם אתה מסכים שהמים בכוס האחרונה

צוברים יותר חום.

2. האם אתה מסכים שהחום שווה או האנרגיה בגאול' או וואט שווה ערך אם' סי דלטה טי את האנרגיה נוטלים המים

ממקור החום. אם הוא ברזל המנוע שאגורה בו אנרגיה מסוימת , הרי שנטלתי ממנו חלק מהאנרגיה על-ידי חימום המים ,

אם אני אדאג להחליף את המים במים קרים יותר חדשים, שיבאו במקום המים שהתחממו אני יחליש ממחזור למחזור את החום

האגור באותה מקור חום.

אם המים ישהו יותר זמן במקום אחד הם יתחממו, ולא יגיעו לפרקי זמן מספיק פעמים לרדיאטור שאמור לסייע עי החלפת החום עם טמפ' הסביבה

המתכנן קובע מספר מחזורי החלפת המים או הסחרור או קצב החלפת החום הנדרש ינוע בין 8-18 מחזורים בדקה תלוי במשתניי הספק המנוע.

סחרור מהיר מאוד יהפוך את הרדיאטור ללא יעיל, איטי מידי יגרום למנוע לצבור חום מרגע לרגע, אלא אם כן אין משאבת מים כלל

והמערכת עובדת על עיקרון הסיפוניה, אולם זה לא המקרה כאן.

פורסם

העיקרון של טרנספורמצית חום הוא פונקציה של זמן ,או במלים אחרות ,הזמן שהמים באים במגע עם הגורם... סחרור מהיר מאוד יהפוך את הרדיאטור ללא יעיל

נראה לי שיש סתירה בין שני המשפטים האלו, ולכן אני חושב שהראשון נכון והשני לא. כי גם אם מים שעוברים מהר במקרן לא מצליחים להעביר אליו הרבה חום, זה לא פוגע ביעילות כי מיד מגיעים מים אחרים שמעבירים גם הם קצת וכולי, ולפי המשפט הראשון שכתבת - סה"כ העברת חום זהה, ולכן אין הבדל.

ולכן שאלתי מה ששאלתי.

דני

פורסם
נראה לי שיש סתירה בין שני המשפטים האלו, ולכן אני חושב שהראשון נכון והשני לא. כי גם אם מים שעוברים מהר במקרן לא מצליחים להעביר אליו הרבה חום, זה לא פוגע ביעילות כי מיד מגיעים מים אחרים שמעבירים גם הם קצת וכולי, ולפי המשפט הראשון שכתבת - סה"כ העברת חום זהה, ולכן אין הבדל.

ולכן שאלתי מה ששאלתי.

דני

דני !

כמות המים במערכת היא מוקבלת, המערכת לא מתנהגת בתנאי מעבדה בטכניון, אחד מהיעדים שהצבנו היה גם לטפל במצב שהרכב חונה, אינו מקבל מכת רוח קידמית זהה לנסיעה,כמו כן הרכב עליו אנו משוחחים הינו רנו 4 ,הרדיאטור אינו נמצא בקידמת הרכב, בסדרות שבאו לאחר מכן, הקפיד המתכנן לקדם את הרדיאור ב-1100 לקידמת הרכב. כמות המים ברגע נתון בסל"ד נמוך ואיוורור לקוי עקב מיקום הרדיאטור פוגעת ביעלות כל המערכת ולכן אם הסכמת שאימפלר רב כפות מעביר יותר מים, אז הבנתה כי בעת סל"ד נמוך של חניה והמתנה אתה נמצא באזור קריטי אותו בא להשלים אימפלר רב כפות.

מים שנכנסים למקרן בפרק זמן אם יעברו בו מהר מאוד ,לצורך ההבנה,הרי שהתיחסו לרדיאטור כאל סתם מעבר מים,לחשיבות הזמן בו המים מבצעים תנועה יש כן משמעות וכדי לך לקרוא את הספרות העוסקת בכך, נכון שבסוף כל המים יתקררו אולם יש לזכור שכמות המים מוקבלת והמטרה לא לקרר מים באין סוף זמן ,אלא לקרר את המנוע עצמו.

• תוכן חדש...