Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 4 כדאי?

רנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהזדמנות זו של פתיחת המנוע חשוב היה לי לבדוק שני נושאים עלומים ???

1עובי ראש חדש .

2.נפח תא השריפה.

כאמור איש לא היה מסוגל לתת תשובה גם המומחים והמבטיחים השונים גם כאן באתר , הגם שאיש לא ידע לאמר מה הגבול הקריטי לראש,

ואיך בודקים נפח תא שריפה, ומה ערכו ?

כאמור תרגמתי ספר יצרן בצורפתית ולגבי שיטת בדיקת הנפח אמרו כולם "בודקים עם העין"

לשם כך רכשתי בריטה כן בריטה היא סוג של משורה עם ברז ממלאים אותה בנוזל שאינו מים ,אלא אלכהול מהול בצבע מאכל, ומזרזפים את הנוזל הנמדד לתוך תא השריפה ,כמובן סוגרים אותו עם הפלג וכל זאת עושים דרך מחיצת פרספקס עם שתי חורים חור אחד לשיחרור אוויר וחור אחד להחדרת הנוזל לבית השריפה הפרספקב שקוף וניתן לראות יך התא מתמלא מרגע לרגע ממש כמו אקווריום קטן, אמרו לי שאני משוגע , ואיש אני מדגיש איש לא ידע איך מבצעים בדיקה זו, תשובה הישראלית לבורות ותיכמונים היא להפוך אותך דווקא לטיפש

התמונות לפניכם בהמשך קישור ליוטיוב לא המצאתי כלום !!!

IMG_4072.jpg

IMG_4075.jpg

IMG_4093.jpg

IMG_4004.jpg

IMG_4005.jpg

IMG_4003.jpg

IMG_4002.jpg

• תגובות 4.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם כן סיכום ביינים !

למדנו שהיצרן אף הוא ממליץ על שיטות בדיקה אלו

1, חורים היו סתומים באלומינים בראש 6 מתוך 8.

2. עובי ראש חדש, נמדד מכתפי בית השסתומים לצד הישר של תאי השריפה לכל האורך והרוחב המידה 95 מ"מ מותר לרדת

ל 94.7 מ"מ מתחת למידה זו יש לההגדיל את תא השריפה כמובן בשוליים הנגדיים של המצת , ולא לחרוג בלי סוף כי הראש לא בתקן, במצב זה הראש פסול, אלא מה, לא במוסכים שתיקנו בצה"ל להזכיר שאמרתי שהמוסכים שתיקנו

ככל הנראה לא הקפידו לבדוק, אמר לי בני מרנו אין דבר כזה ,לא רק שיש דבר כזה !, אולי לא במוסך שהוא עבד בו ,אלא ,שהחריגות הללו הם חלק מתופעה של השחזת יתר,דיבורים לחוד וראיות לחוד,הראש שקיבלתי מאסף פורק מרנו צבאית חשבתי בהתחלה שהוא טוב משלי ,מי שהרכיב אותו במוסכים של רנו הוא פושע, ראו המידות

93.75 מ"מ המקום הכי עבה 93.9 מ"מ הגבול הקריטי המותר 94.3 וגם אז חובה לבדוק את נפח תא השריפה,

המדידות הראו שהראש היה פסול להרכבה כפי שאסף כבר מצא אותו מחובר

2 תא השריפה לפי הוראות יצרן הינו 27.3 סמ"ק הראש הצבאי היה פסול גם בבדיקה זו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

פורסם

היי אבי

כל הכבוד, אתה לא מפסיק להפתיע, אך שאלת תם לי אליך

האם שינוי נפח תא השריפה לא יגרום לשינוי יחס הדחיסה ו/או לצילצולים (דטונציה) ?

תודה

שי

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

פורסם

שי היקר !

זה מה שאני צועק כל העת ,אם אתה מקטין את נפח תא השריפה, למעשה אתה מגדיל את יחס הדחיסה מדוע !

יחס הדחיסה מחושב כך: נפח מהלך הבוכנה פלוס נפח תא השריפה פלוס עובי הפקונג כל המונה הזה מחולק במכנה שהינו הנפח בלבד של התא, המנה שמתקבלת בחלוקה זו הוא יחס הדחיסה ברנו 4 ,זה קרוב ל- י8

כשאמרתי למסגר ,שהתא לא תקין הוא הביט ואמר אני מוכן להתערב איתך שאין צורך לתקן אותו והוא יעבוד, נו :oops::oops::oops:בטח שיעבוד

אבל שיחס הדחיסה עולה החום גם עולה,מעבר לתופעות אחרות נוספות שהזכרת, אבל החפלפ הישראלי, הסמוך , או אל תלמד אותנו

הקומבינה ועשיית הכסף המהיר מנצחים תמיד, שלא נדבר על התירוצים וההיתממות. בימי קדם המכשפות ומתפללי האלים סקלו באבנים תמיד כל מי שהעז לדבר על מדעים שלא התחברו ,בקנה אחד עם לוחשי הלחשים.

אני מצרף שיטת בדיקה שעבדתי על-פיה

פורסם

אבי, יתכן שהראש מנוע שפורק מהרנו של אסף הושחז מס' פעמים

לאחר שהוא סיים את הקדנציה שלו בצבא ?

פורסם

חשוב לי לציין ,אם מישהו ימצא במוסך כלשהוא "בריטה" כזו ושיטת מדידה כזו?

הוא המועמד להדליק את המשואה ביום העצמאות :idea::idea::idea::idea:

אגב אמרתי שלא המצאתי כלום !!

ראו בעצמכם ,בתמונה הבאה ,הגם שלפני כמה ימים הפנתי אתכם לתמונה בספר שרואים מפורשות את המסורה המיוחדת בספר של רנו 4

IMG_4105.jpg

פורסם
אבי, יתכן שהראש מנוע שפורק מהרנו של אסף הושחז מס' פעמים

לאחר שהוא סיים את הקדנציה שלו בצבא ?

שי זה בדיוק מה שטענתי של העת , ראשית אסף פירק אותו מרנו צבאית, אבל זה לא סוד שמרבית הרנו 4 שהסתובבו בארץ היו

מכוניות שנפלטו מצה"ל וממשטרת ישראל, נכון שהיו גם אזרחים שרכשו ישירות מקרסו,

המכונית הקודמת שהייתה לי לפני 20שנה רנו 4 היתה משטרתית לשכנים שלי היו 3 כאלה צבאיות כלום יתחממו וכולם הוציאו טרמוסטטים וניקו רדיאטורים ועשו ראש וזה לא עזר להם, המכניות היו מכוניות של חיי השיגרה שלנו לא אספנות.

ווהשחיזו והשחיזו והשחיזו , כל כמה שנים והבריקו את הראש בחומצה וניקו שסתומים ומילאו ותמיד זה נראה טוב !וחדש מה הלאה ?את התוצאות רואים היום

אגב הרנו שברשותי דווקא של זקן יד ראשונה (מקרסו )מפארק תמר בנתניה, שמכר לטל מצורן ,היום לאחר בדיקת הראש, הראש במידה מלאה 94.7 מ"מ מעולם לא פרקו אותו, הראשון שפרק היה לפני שנתיים,עשו אותו יפה וטוב אין לי טענות למעט זה שסתמו לי 6 חורים קריטיים בין תאי השריפה שנועדו על-יד המתכנן לקרוור תא השריפה ולפינוי המים הרותחים שבין הסליבים בסרקולציה כלפי מעלה כאמור המים נתקעו ולא עלו !!!!!

פורסם

אם כך חשבתם שאלו כל הבעיות טעיתם כל מה שפרסמתי עד כה הוא רבע

מהבעיות שמצאתי המשך יבוא ועד כה כל אחד מוזמן לאתגר את עצמו מה עוד התגלה ???:lol::lol::lol::lol:

המשך יבוא:smilecolr:smilecolr:angel::angel::angel::2gunfire::beerchug::beerchug::beerchug::beerchug:

פורסם

עוד תמונות מהפרוק וההרכבה, ורק לאחר בדיקת ראש על-פי הספר, בדיקת מעברי המים, התבצעה באמצעות חוט גמיש ופנס, לבדיקת כל החללים ,או שמץ אבנית תקועה בפינות או בסיבובים. הכנת אטמים חדשים וניקוי יסודי ,של שאריות הפקונגים.

תמונות

IMG_4012.jpg

IMG_4019.jpg

IMG_4020.jpg

IMG_4006.jpg

פורסם

משאבת המים !

לאור הצעת מומחים שונים ,כפי שנאמר מכל מלמדי השכלתי, נראה לי הגיוני מאוד, שהסברה שהמשאבת מים שלי, אינה מסחררת את המים כנדרש, החלטתי להזמין משאבת מים חדשה ,במקום שלוש כפות שיגרתית, משאבה בעלת 8 כפות איכותית ,נקראת 8 סנפיר. וכן להשקיע בניקוי חוזר של רדיאטור אחר ,שלדברי איש הרדיאטורים,"הרדיאטור הזה הוא רדיאטור "שנסון מקורי" ואף בעל רשת פיזור עבה יותר כך שהפיזור והצינון יעילים יותר למרות שמספר השורות זהה ,כשליבי שמח ,אצתי רצתי ומסרתי את הרדיאטור השני ,לניקוי שוב הכנתי אטמים בדקתי הברגות ,הכנתי חומר איטום שחור גרמני ויקטור ויעלה לעבודה.

תמונות לרשותכם שימו לב לכנפי המשאבה פי שתיים וחצי מהמוכרות !

IMG_4014.jpg

IMG_4015.jpg

IMG_4016.jpg

IMG_4017.jpg

IMG_4018.jpg

פורסם

דיון קצר

אציין שהפעלת המנוע הראשונית לאחר סגירת הראש, הייתה עם המשאבה המקורית ,כך גם עם הרדיאטור, כל זאת עלמנת לערוך אין ספור השוואות, ולהתקדם לשלב הבא, רק לאחר וידוא הריגה :lol::lol: של השלב הקודם,

ההשוואות והזמנים שנמתחו כמעט שבוע,כל מחזור נערך כשעה וכל דקה נרשמה הטמפ' ,הלחות ,הסל"ד, טמפרטורה הסביבה ,חום המנוע ,בסוף הורכבו גרפים בערב ניתחתי אותם וכך ידעתי מה אני הולך לחפש מחר.

IMG_4096.jpg

IMG_4098.jpg

IMG_4097.jpg

IMG_4095.jpg

IMG_4100.jpg

פורסם

תוצאות ומסקנות ביינים !

כאמור המנוע הניע ועבד יפה מיד בהנעה ראשונה ,כבר אפשר היה להבחין שכיוון שסתומים וישור הדחיפים העקומים נכון והמנוע מנגן יפה

1. הפעלת המנוע לאחר קידוח הפתחים החסומים הראה שיפור משמעותי וסוף סוף המנוע צנח מ87 מעלות -ל-85.5 מעלות ואף שמר

זמו ניכר בלי לטפס. הפקתי דף נתונים ,שבהמשך הערב אני ירכיב גרף לכל שינוי או אף כישלון.

2. אציין שההמתנה כשעה ברכב ,זה הזמן שהגדרתי לצורך ניהול חקירה ,דורש סבלנות ולא אחת אתה מגלה שתחושות האדם לגבי זמן שעבר או טמ' שאתה חש ביד הם מוטעות ,על זה נאמר בחה"א לטייסים להאמין במכשירים ולא להאמין לתחושות

בסופו של יום הסבלנות משתלמת והאצלות משפילה עיניה.

תמונות

IMG_4101.jpg

IMG_4108.jpg

IMG_4107.jpg

פורסם

החלפת הרדיאטור

כפי שהזכרתי אצתי רצתי לנקות את הרדיאטור השני שהיה ממילא נקי ולבדוק ,כך אהיה משוכנע להתקדם לשלב הבא,

הרכבתי הרדיאטור שנסון המקורי ואף צבעו אותו הלחימו אוזן ימנית כי מדובר ברדיאטור של רנו שנות השישים באמת הרשת עבה יותר

מילוי מים ,ניקוז ויעלה הפועל, הלב הולם ומתחילים שוב שעה ,כל דקה בדיקה והורדת מדדדים.

מסקנה ותוצאות

כאן השמחה והתקווה התנגשו וחרצתי כישלון ראשון , לא היה שום שינוי או שיפור !!!

פורסם

משאבת מים 8 סנפיר !

הסרתי את המשאבה המקורית, והרכבתי את המשאבה 8 סנפיר ,מילוי מים ניקוז, אזעקת צבע אדום,החזירה אותי למציאות וכך מצאתי את עצמי מניע את הרכב ,מאזין לפרשנים ושוב כל דקה מוריד אינפו' לדף והשמחה המוקדמת התגלתה שוב ככשלון נחרץ, לא רק שאין שיפור

חלה הרעה !!!!

כאן המקום לציין שבאמצעות ההרעה הזו מצאתי קצה חוט לתקלה מיד הבנתי שיש בעיה כלשהיא בסחרור

הסבר: עלפי התאוריה והספרויות נושא הסחרור של המים חייב להיות מדויק בספרו של ליאון מינס מצוין שמספר הסחרורים נע בין 8 ל-18 מחזורים בדקה תלוי בנפח המנוע כוח סוס וכדומה,

אם הסחרור גבוה , המים נכנסים בטיסה לרדיאטור עוברים דרכו במהירות ולא מספיקים להתקרר וכך חוזר חלילה

הרדיאטור הופך לסתם מעבר מים, מאידך סיחרור איטי אף הוא לא נדרש כי אז המים לא מלטפים' מספיק פעמים את החלקים החמים במנוע.

מסקנה : המים מסתחררים במנוע שלי בקצב גבוהה ועלי למצוא את הסיבה ???:-(:-(:-(

,

פורסם

אבי, אשרי האיש....!

גרמת לי להוריד מהבוידם את הקלסר של טרמודינמיקה מלימודי ההנדסה !!!

וכל זאת כדי להגיע למסקנה שספיקה גבוהה לא תתן בהכרח קצב ירידת טמפ'

טוב יותר. (אנו נאבד אפקט מחליף חום).

לכן יתכן וכדאי לחזור למשאבת מים המקורית (עם האמפלר בעל 3 כנפיים).

שי

• תוכן חדש...