Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 4 כדאי?

רנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כאחד שגדל עם רנו 4 שנת 68' עד שאבי החליף אותה ברפיח תמורת מכשיר וידאו,

אני מחפש... אם תוכל להסביר לי מהו ה"שרשור של הרכבים למכירה" אודה לך מאוד.

תסתכל למעלה הודעה מספר4221

זו הרנו שמוצעת למכירהלמכירה רנו 4 F4 שנת 76 , נפח 850 סמ"ק , נדרשת עבודת פחחות האוטו נוסע עם ארבעה צימיגית חדשים, רשיונות מסודרים ללא טסט

מחיר מבוקש 6000 ש"ח

• תגובות 4.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שבוע טוב, לכולם!

מחפש גשר קידמי (כובע נפוליאון), אפשרי מתורמת .

שי שלום !

הגשר הנ"ל הוא בר תיקון , אם הפחח שלך מקצועי דיו ,יש למרכז חזרה את המכלוול השמאלי זמנית מקדימה ,עם ברגים על ידי פח נוסף,

ולהשתיל מתכת 2 מ"מ מאחור בהלחמת תפר עם אלקטרודה 1.5, לאחר מכן, לשחרר את הברגים והפח הזמני ,ולבצע עם דיסק

חיתוך עדין של החלודה והאזור האכול ולהשתיל מתכת בהתאמה ושוב הלחמה יפה עם אלקטרודה 1.5 יצא כמו חדש ואף חזק יותר

חשוב לדייק ,הואיל וזו נקודת חיבור הגיר בגובה ומרכז הרכב ,בכל מקרה גם אם תשיג מכלול חדש,ישן,אחר. כעת במיוחד כאשר הרכב על הליפט' אפשר לרתך בכיף ובקלות מפנים ללא מאמץ.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לחברינו המצפורדעים! :wink:

צוות פיברקלאב קיבל איזו מתנה שתעניין אתכם:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875&page=28

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

בואו בהמוניכם!

מפגש מועדון רנו 4 בחנוכה

חשבתי על טיול חנוכה אל עבר הדרום הרחוק שם שוכן לו מוזיאון רנו (פארק-ראם).8)

"מוזיאון רנו בפארק ראם, שליד צומת גדרה מציג אוסף מכוניות רנו לאורך ההיסטוריה של מדינת ישראל, ציונות, ארכיטקטורה על רקע תל-אביב הקטנה.

המוזיאון משתרע על שטח של כ- 278 מ"ר ותכנון החלל מציג את התפתחות רכבי רנו, באמצעות מיצגים שונים ודגמים, במקביל לסיפור המשפחתי של מואיז קרסו מייסד הקבוצה, מקום המדינה ועד ימינו.

חלל מוזיאון רנו הישראלי עוצב כרחוב תל-אביבי הלקוח מסביבת רוטשילד/שדרות בנימין של שנות ה-30, על מראה הבתים, שלטי הפרסום, בתי הקפה ואלמנטים נוספים.

המוזיאון יציג את הקשר של משפחת קרסו למהלך החיים של הציבור הישראלי, כמעט בכל מימד : החל מגאולת קרקעות והתיישבות עירונית, דרך בנקאות ותרבות.

עיצוב חלל המוזיאון והטקסטים שמלווים את המבקרים ימחישו את העולם שחווה ויצר משה קרסו והתפיסה הפרקטית שאפיינה אותו הפכה לחלק מהקונספט של המוזיאון ומלווה את המבקרים בציטוטים שנחרטו על קירות המוזיאון ונוגעים לנסיבות הקמתו של בנק דיסקונט וכניסתה של המשפחה לתחום הרכב כדוגמת הציטוט: "יש לנו שישה ילדים וצריך לדאוג לעתידם,אני חושב שאכנס למענם לעסקי המכוניות", מה שהסתבר בדיעבד כהחלטה נכונה לכל הדעות..

על מנת לתמוך בסיפור האישי של כל דגם של רכבי רנו עוצבו ונבנו בייצור מיוחד עמודי רחוב עליהם נרשם המפרט הטכני של הרכב והסיפור המלווה אותו,בנוסף ודווקא משום שאין מדובר במוזיאון סטנדרטי בהגדרתו הוחלט יחד עם הנהלת החברה להקדיש איזור לביטוי כניסתה של רנו לעולם העתידני מבחינת עיצוב, טכנולוגיה וערכים ברי קיימא וכך הוקם 'קיר העתיד' החותם את הביקור

במקום."

מי שמעוניין מוזמן להציע רעיונות ו/או לעזור לארגן. :roll:

יש מעוניינים?

:twisted:Peugeot 205 GR 1994:twisted:

:lol:קליאו RSI למכירה - 0533349930 :oops:

פורסם

חברים שלום !

נפתרו בעיות חום המנוע בסוזנה , החלטתי להלחם ללא עזרת יועצים ,עד שכל הבעיות יפתרו

להלן הסיבות הפתרונות כולם ילוו בהמשך עם תמונות

1. פתחתי ראש מנוע ! נמצאה 6 בעיות ! בראש.

2. גם בדיחפים 2 בעיות !

3. שסתומים לא היו מכונים באמצעות פילר גאג' אלא בשיטה הפרימיטיבית !!

4 בדקתי תא שריפה נבדק בשיטה חדשנית ! שבארץ חשבו שאני שיכור !

5. במכסה מנוע נמצאו 2 בעיות גם שתיהם נפתרו !

6.הוחלפה משאבת מים למשאבת מים משופרת ! 8 סנפיר

7 שימוש בשמן moa גם טרם לשיפור

8. ביצעתי חקירות באמצעות גרפים שהרכבתי מעשרות מדידות של זמן, טמפרטורת סביבה וטמ' עם התקדמות

הזמן במיוחד שווה ערך לפקקים או המתנה במקום האתו יושב על 82 מעלות !

9 כל שלב נבדק עם נסיעת מבחן וכך נאספו שפור אחר שיפור מעלה ועוד מעלה ועןד מעלה :-P:-P:-P:-P

פורסם

להלן פתיח !

לפני כחודש ביקשתי מבני המומחה של רנו ,להשיג את המידה של גובה ראש מנוע !

היו הבטחות אבל תשובה טרם נמצאה ! וזה היה תנאי הכרחי להתחלה כלשהי!

אז לידיעת כולם בכל ספר מוסך של חברת רנו , יש מיידע מפורט גם לגבי הגובה ראש ואף לגבי נפח תא השריפה , אם יורדים מתחת למידה מוגדרת של עובי הראש ,מומלץ להגדיל את תא השריפה, בשוליים המרוחקים מהמצת, במידה נמוכה יותר של הראש , אוסרים להשתמש בו !

כאמור בספרי המוסך שיש בכל מוסך רנו שמכבד את עצמו , יש מיידע ,להלן אפילו בספרים שפירסמתי את השיוך שלהם באתר זה

אומנם הם בצורפתית אז תירגמתי את עמוד 8 לרנו 4 845 סמ"ק

עובי הראש חדש הינו 95 מ"מ מידה זו נלקחת מהכתפיים של תא השסתומים וחייבת להיות זהה כמובן ,לכל האורך והרוחב.

אם ביצעת השחזה ראשונית מותר לרדת ל94.7 מ"מ אז עליך לבדוק את נפח תא השריפה שאינו קטן מ 27.3 סמ"ע מידה זו אף מופיעה בספר היינס, כששאלתי במוסכים איך הם בודקים נפח תא שריפה, קיבלתי תשובה ישראלית עם העין ! שסיפרתי כיצד עושים זאת חשבו שאני משוגע, אגב זו השיטה הנכונה וגם היצרן צממליץ עליה !

תמונות והסברים הבהמשך.

פורסם

לרם מילון

היום במהלך נסיעת מבחן עוצר לידי

אדם ברמזור בראשון ושואל מה הרנו פליט עוד נוסעות?

לרגע לא הבנתי מה הוא אומר ,עד שעשה את התנועה

עם היד של ניפוח מרסס הפליט

הנה יש לך עוד מושג לאתר !

מי שלא יודע מה זה פליט מצורפת תמונה

images?q=tbn:ANd9GcRHLiRoDYb-7bJgVdqIh0pOPfvliHr_QrEBnUI3_iV4VpmZr1oKMQ

פורסם
לרם מילון

היום במהלך נסיעת מבחן עוצר לידי

אדם ברמזור בראשון ושואל מה הרנו פליט עוד נוסעות?

לרגע לא הבנתי מה הוא אומר ,עד שעשה את התנועה

עם היד של ניפוח מרסס הפליט

הנה יש לך עוד מושג לאתר !

אני חייב להודות ש"רנו פליט" עוד לא שמעתי, אוסיף לרשימה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3337767&postcount=38

Renault 4 - 1969

Renault 4 - 1974

http://www.milons.co.il/renault4

פורסם

שלום לכולם !

כפי שהבטחתי אני מביא את כל שרשרת התהליכים של חקירת החום במנוע של הסוזנה, היו הצלחות ולא מעט כישלונות.

כפי שאפרט בהמשך,נעשו נסיונות רבים,תוך הורדת זמנים בכתובים , בהפרשים של דקה לכל מחזור ניסוי,כאשר נמדדת טמפרטורה באמצעות מד חום דיגיטלי כפול עם גשש, תוך מדידת טמפרטורת הסביבה ,הואיל והבדיקות וההשוואות נפרסו על מספר ימים,

היעדים:

1.להגיע לטפ' 82 מעלות צלזיוס.

2.לשמור על טמפ' זו גם בעת חניה, אולם גם בעת חניה עם מכסה מנוע סגור שווה ערך לפקק תנועה, בים קיץ חם .

3. הורדת הטפ' ושמירתה במהלך נסיעה.

מניסיון אחר למשנהו חלו דווקא הרעות וכשלים ,אולם היו גם שיפורים רבים, ומספר שינויים חדשים אשר כל אחד ואחד תרם את חלקו.

אני רוצה להאמין שכל מי שירצה להפיק ידע זה ולנצל את הפתרונות השונים ,יפיק תועלת ומסקנות לרכבו, הכל כמובן בגדר המלצות וכל אחד עושה זאת על אחריותו.

פורסם

מצב התחלה !

מצב נתון המנוע רנו 4 845 סמ"ק חום המנוע יושב בממוצע על 87 מעלות ותוך זמן קצר עולה מגיע ל94 מעלות מפעיל מאוור עזר אימתני בקדמת הרדיאטור ולעיתים גם זה לא עוזר.

לציין שהרכב נרכש עם מנוע תפוס בוכנות סליבים לפני כשנתיים לשם כך נרכשו במיממקס סט 4 בוכנות סליבים 12 רינגים גווזונים

שלוות (רינגים לגל ארכובה ) שרשרת טימינג משאבת דלק משאבת מים כאמור הכל חדש ניקוי רדיאור,שליחת ראש לניקוי מילוי והשחזה ,פקונג וכו',

אציין שאת העבודה ביצע מכונאי חבר הואיל ואני עבדתי על המנוע השני של הפיאט טופולינו ונאלצתי להכניסו הביתה לנוכח גונבי המתכות שביקרו בחצרי מספר פעמים, ההיתי קצר בזמן וחברי מועדון רנו 4 האיצו בי לסיים טרם המפגש שתוכנן להזכיר מפגש הנורד

הים לאחר גילוי המחדלים השונים שהתגלו הצטערתי שחלא ביצעתי את העבודה בעצמי ,אם כי למדתי מספר דברים חדשים על מנוע הרנו 4 ושיטות בדיקה ואבחון חדישות ששווה לשתף את חברי המועדון שיתקלו בתקלות זהות.

מה שהאיץ בי לשים סוף ,לבעיות החום היה הטסט האחרון בראשון לפני כחודש, יום חם המתנה במסלול הטסט, תוך כדי כניסה במהלך המבחן עצמו שלא דורש דבר מהמנוע הבחנתי שחום המנוע הגיע ל-105 מעלות.

פורסם

התחלה:

בטרם פרוק המנוע בדיקת זמנים וטמפרטורה לצורך השוואה וייחוס בהמשך הופק גרף למצב הבעייתי הקיים

התחלת פרוק המנוע

IMG_3999.jpg

IMG_4000.jpg

פורסם

במהלך פרוק הנדנדים והדחיפים

נמצאו 2 דחיפים עקומים עם בטן תוצאה של אי ביצוע כיוון שסתומים עם פילר ' גאג' אלא בשיטה הפרימיטבית של המכונאי הוותיק, אני עוד מישהו:-P מממעדון רנו 4 ,שמאמין שכיוון ידני מספיק טוב ,אני מתנגד בנחרצות לתיכמונים הללו. אגב לא סתם מומלץ תמיד לחזור על הכיוון פעמיים. ורק עם פילרג'

פרוק הראש גילה לתדהמתי שהמסגר או ("המעבד השבבי "כדברי שי ) סתם לי 6 חורים של מעברי מים מתוך 8 כשהראתי לו ,טען שהחורים לא משמעותיים, לציין שחורים אלו נמצאים בקטעים הבעייתים של הראש בין הסליבים ממש ,כל חור 5 מ"מ שני חורים זה חור קרור לכיוון הראש של 1 ס"מ כאמור סתמו 30 מ"מ סה"כ מסחרור המים כפי שקבע המתכנן, לנקודות הקריטיות לתא השריפה

כאמור בכל הבוכנות

האם זו היתה התקלה היחידה שמצאתי ממש לא , !!!!!!נמצאו עוד 10 בעיות שונות המתינו וראו.

רצב הפקונג מסומן בלבן כל חור ושנים מתום ה-8 בלבד היו פתוחים, כאמור קדחתי את כולם בדיוק לפי הספר.התוצאות של הבדיקה

לאחר מכן גילו של כל חור יש תפקיד ותתבישו אם אתם חושבים על מה שאתם חושבים:lol::lol:

תמונות לרשותכם

IMG_4009.jpg

IMG_4008.jpg

IMG_4001.jpg

IMG_4010.jpg

IMG_4067.jpg

• תוכן חדש...