Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה קורע מצחוק אני אומר לך אפילו שאני לא מבין גדול, אני מבין את השטות שרשמת, כול הצילינדרים מחוברים על אותו המוט שמוזז אותם אם הוא לא מצליח להוזיז אחד משמע השאר לא יזוזו...

תמיר

שלום.

כדי לצחוק על השטויות שהוא כתב אתה צריך לדעת לפחות יסודות המנוע על פנו אתה גם לא יודע :shock: .

הגמל לא רועה את הדבשת שלו.

חבריה צילנדר בעברית צחה זה שרוול והצילנדר הו קדח במנוע סטטי אם יש דבר שיכול להתפס זה הבוכנה אבל!!! אם בוכנה ניתפסת הלך המנוע בעקבות מר גורלו לא יתכן שהרכב יסע אים בוכנה תפוסה אז תפסיקו אם השטויות.

מה כן יכול להיות פלג לא תקין, קומפרסיה חלשה ,מזרק דפוק ,משיכת אויר, ועוד מיליון סיבות.

סביר להניח שהדבר דורש בדיקה יסודית כדי לאתר את התקלה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה קורע מצחוק אני אומר לך אפילו שאני לא מבין גדול, אני מבין את השטות שרשמת, כול הצילינדרים מחוברים על אותו המוט שמוזז אותם אם הוא לא מצליח להוזיז אחד משמע השאר לא יזוזו...

תמיר

והערב יתארחו אצלנו זוזו מוסא ולהקתו...:?

בוזרום , חד וחלק - אתה לא מבין ,אל תייעץ.

פורסם

צביקה אני עושה את זה כדי ליהיות מוכן.

אני תלמיד תיכון (ופה יקפצו החכמים) שאין ברשותו סכום רב של כסף,

הייתי מבקש עזרה מההורים אם היו לי שתי הורים אבל יש רק אמא, וגם היא בקושי עובדת.

אז אני רוצה לדעת דברים כאלה, כי כשקניתי את האוטו נפלתי אך ורק בגלל שלא שאלתי ולא עשיתי מגל צונאמי.

אם לא אוהבים שרשורים מהסוג הזה תסגרו אותם ישר, תנעלו, תעשו מה שבא,

אם אני אדע מעכשיו לא לשאול דברים כאלו, אני מוותר על האתר והולך לנסות למצוא תשובות במקום אחר (ואני בספק אם אמצא)

לא שאני מזלזל בטבריינים (חס וחלילה) פשוט כל פעם שאני מציין שאני מטבריה קופץ אדם זה או אחר ומייד נתפל לעניין-אז גם פה הקדמתי תרופה למכה.

פורסם

שלום רב!

ניראה שאת סובל מרגשי נחיתות לגבי טברייה, ולגבי כך שאתה יתום מאב, ועדיין לומד בתיכון, טעותך

בזאת שזהו הגיל ללמוד, ואת צריך להודות לאל, שהגעת לפורום זה, שבו ינסו לעזור לך, ולא להכניס אותך להוצאות כספיות, ללא שום צורך, לכן אשור לך לפרוש מהפורום, הטוב ביותר באינטרנט, ולהפך להמשיך

לגלוש באתר, וללמוד מאחרים בעלי ניסיון רב ממך, כי על זה נאמר נכל מלמדי השכלתי!

בהצלחה

ותמיד לשרותך

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב!

ניראה שאת סובל מרגשי נחיתות לגבי טברייה, ולגבי כך שאתה יתום מאב, ועדיין לומד בתיכון, טעותך

בזאת שזהו הגיל ללמוד, ואת צריך להודות לאל, שהגעת לפורום זה, שבו ינסו לעזור לך, ולא להכניס אותך להוצאות כספיות, ללא שום צורך, לכן אשור לך לפרוש מהפורום, הטוב ביותר באינטרנט, ולהפך להמשיך

לגלוש באתר, וללמוד מאחרים בעלי ניסיון רב ממך, כי על זה נאמר "מכל מלמדי השכלתי!"

בהצלחה

ותמיד לשרותך

צביקה

פורסם

שלום רב!

ניראה שאת הסובל מרגשי נחיתות לגבי טברייה, ולגבי כך שאתה יתום מאב, ועדיין לומד בתיכון, טעותך

בזאת, שזהו הגיל ללמוד, ואתה צריך להודות לאל, שהגעת לפורום זה, שבו ינסו לעזור לך, ולא להכניס אותך להוצאות כספיות, ללא שום צורך, לכן אשור לך לפרוש מהפורום, הטוב ביותר באינטרנט, ולהפך להמשיך

לגלוש באתר, וללמוד מאחרים בעלי ניסיון רב ממך, כי על זה נאמר "מכל מלמדי השכלתי!"

בהצלחה

ותמיד לשרותך

צביקה

פורסם

רגשי נחיתות בגלל שאני מטבריה, לא נראה לי אבל סביר, זה שאני יתום מאב, מעולם לא הפריע לי, מה שזה כן עשה זה גרם לי לקחת הרבה מאוד אחריות, שילדים אחרים בגילי לא היו צריכים, וזה פשוט נדבק,

בכל אופן זה לא המקום לדבר על חיי הנפשיים והפרטיים (או שאוליי כן-פה לפחות מבינים אותי).

ואני אנסה את כל הדברים שהוצעו פה ואחזיר תשובה למחרת.

פורסם

צילינדר אחד תפוס והקראנק לא זז מילימטר,

או תפוס ולא מניע ולא מסתובב ולא כלום , או מנוע עובד ומסתובב , אין באמצע , גם עובד וגם צילינדר תפוס , תבדוק איך בנוי המנוע ותבין.

אני חושב שהכווינו אותו לבדיקת התקלה כמו שצריך.

פורסם

הבהרה לגל בו" צילנדר אינו מסתובב ואינו נע, הוא סטטי,הצילנד כמו שבני כתב הוא קדח שבו נעה הבוכנה, אם בוכנה אחת לא מסתובבת , לא תנוע שום בוכנה אחרת, משום שכל הבוכנות מתקשרות לגל אחד הלא הוא הקרנק, שאלין הם מחוברים על ידי טלטל, ומיסבים שחובקים את הקרנק!

אם מנוע מסתובב כל הבוכנות נעות!!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה צביקה, הבחור הראשון שכתב צילינדר - אני מוכן לשים 5 שקל שהוא לא ידע שמדובר בחלק הסטטי ולא בבוכנה, ועל כן הוא התכוון שכל הבוכנה תפוסה.

ובהתאם ענו לו כל השאר...

פורסם

תמיר

תעשה טובה, פעם הבאה שאתה רושם שטויות, תן לעצמך כפה בשמי. ותלמד את עיקרון פעולת המנוע.

צילינדרים לא זזים, צילינדרים יושבים קבוע חרוטים בבלוק מנוע, במקרה הכי גרוע יש גם סליב, שמפריד בין הבוכנות לבלוק.

שים לב לתמונה:

ארבעת החורים הגדולים בבלוק מנוע הם הצילינדרים (מעולם הסירות)

smallblock.gif

בתוך הצילינדרים נעות להן להנעתן (או לא) הבוכנות, מס' 2 בציור. (מעולם האופנועים, מנוע טווין)

smallblock.gif

הבוכנות מתחברות לקראנק שאפט, שזה החלק ה"מוזר" משמאל בתמונה, שאחוריו שוכבות להן הבוכנות. (או חלק 19 באיור הראשון) (מהעולם שלי, מנועי V8)

2005-02-25-engine-parts.JPG

דיברתי על סליב? במנועים שבנוים לתפעול קל והחלפה יעלה, ושמירה על בלוק המנוע, או מכל סיבה אחרת, מפריד "שרוול" בין הבוכנות לבלוק ומונע ממנו להישחק. (הפעם לקוח מעולם המכוניות על שלט) זה החלק הזהוב באמצע התמונה.

S25-Nitro-Engine-Parts.jpg

זה היה על מנועים על קצה המזלג. כמובן שיש עוד המון, המון דברים שלא הזכרתי ולא התייחסתי אליהם, ולכם למי שמעוניין ללמוד על מנועים ועיקרון פעולה, מוזמן לעיין בקישור הבא: http://science.howstuffworks.com/engine.htm

בברכה,

דימה.

(קובי, הצלחתי!)

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

רבותי אין לכם מושג כמה שהשרשור הזה מתאים לי כרגע.....

ברכב אצלי (פורד אסקורט 95 ) יש את אותה בעיה בצילינדר אחד שלא מתפקד..

לאחר אבחון של בני. ל. מהפורום (שהפסיד שנת צהרים- רק בשביל לבדוק ולעזורלחבר פורום שהוא לא מכיר... ) - ובדיקה זהה לזו שנעשתה לך כאשר שחררו את אחד מהחוטים המנוע עבד כרגיל(עם אותו זיוף...) היו ניצוצות והחוט די חדש כך שכנראה לא שם הבעיה... הצילינדר הבעיתי הראה לאחר בדיקה קומפרסיה 0 . לדעתו של בני כנראה הבעיה היא באחד השסתומים ובשביל זה צריך לפרק ראש.. לחפור.. טיימינג והרבה בלגן וכסף או להחליף מנוע....

האוט בינתיים נוסע עם הזיוף ולא ממש עושה צרות. מלבד הרעש הלא בריא וכו'

מה דעתכם?!

פורסם

חיים פ. בניגוד לפותח השרשור, ולאחר בדיקת דחיסה בצילנדר, שנתגלתה 0, אין לנסוע עם הרכב, משום שאתה מאמץ אותו, מקצר את חייו, ומשלם על כך בינתים בתצרוכת דלק גבוהה יותר!

בברכה

צביקה

פורסם

אם כן מה צריך לעשות? (השיקול שלי היה שאם ממילא צריך להחליף מנוע מה אכפת לי לסחוב איתו עוד קצת ככה....) לדעתך עדיף לי לשמור על המנוע ולעשות שיפוץ?

פורסם

חזור לבני ל. ותשאל אותו האם יש סכוי שבשיפוץ ראש כולל החלפת שסתומים, והשחזתם,

והחלפת שרשרת טיימינג וכל הדברים מסביב, האם לא יהיה צורך להחליף טבעות שמן ודחיסה , ומיסבי טלטלים, במידה והמנוע תקין ורק הראש זקוק לשפוץ, הייתי הולך על כך, מיידית ולא ממתין דקה אפילו!

מנועי פורד נחשבים אמינים, ולדעתי שיפוץ ראש מלא יספיק!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...