Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גודל של תיבה ל L7

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למישהוא אולי יש סירטוט של הגודל של התיבה שצריך לבנות ל L7 ? (לא ה 90 ומשהו ליטר, אלה האטומה ה 50 ומשהו ליטר..)

אני פשוט לא מבין את הסירטוט שיש בחוברת שמצורפת עם הסאב ... :roll:

בתודה מראש לעוזרים...

פורסם

התיבה האטומה היא דיי פשוטה לבנייה ... הנתונים היחידים שאתה צריך הם המלצת הנפח של היצרן , ומגבלות תא המטען שלך .

יש באתר אוטוסאונד מחשבון לנפח , פשוט תזין את המידות שנראות לך מתאימות עפ"י מגבלות הגודל של תא המטען ותקבל בהתאם נפח .

עכשיו , אם הנפח עולה או קטן ממה שרצית , פשוט תשחק עם אורכי הפאות של התיבה שלך עד שתגיע לנפח הרצוי .

ככה שאל תקח לך כמובן מאילו שיש צורה את בלבד . 50 ליטר יכולים להיות תיבה מלבנית גבוהה , או מרובעת , או משולשת ... תלוי ביצירתיות שלך .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

מבחינה של גודל תא המטען שלי אין לי בעיה בכלל , יש לי אוטו סדאן (פיזו 306) יש המון מקום.

חשבתי על תיבה מרובעת, שוב בסביבות ה 50 - 56 ליטר. עכשיו איזה עובי כדאי שתהיה המסגרת ?

מאיזה עץ ? האם חשוב לצפות אותה בבד ? ושוב אם מישהו אי פעם פה סירטט כזאת תיבה אשמח אם הוא

יוכל לעלות את הסירטוט פה.

פורסם

הכי טוב זה מ-MDF , בעובי 19 מ"מ ... או אם אתה רוצה להשקיע אז תעשה עם 22 מ"מ..

הציפוי בבד זה רק ליופי... לא ממש משנה את הצליל..

את השירטוט של של התיבה את יכול לראות באתר של קיקר... יש שם תוכנית יותר מפורטת....

http://www.kicker.com/05/tech-support/manuals/manuals/04SL7%20Tech%20Brief.pdf

אם אני לא טועה כאן זה נמצא..

בהצלחה..

נ.ב. אני הייתי ממליץ לך ללכת על תיבה פתוחה גדולה... (PORTED) לדעתי יהיה הכי יפה...

WWW.TURBO-JET.CO.IL טורבו ג'ט- פיתרונות בלחץ מים גבוה-ניקוי מחליפי חום, הסרת בטון, קילוף טיח וציפויים, חידוש אבנים לסוגיהם ופריצת קווי מים וצנרת.
פורסם

ה"עץ" המומלץ הוא MDF 19 . תשיג את זה כמעט בכל נגריה או מחסן עצים .

הריפוד החיצוני לא ישנה לך את הסאונד , אלא יתרום לאסתטיות של התיבה , לא לכולם זה משנה .

לגבי שרטוט , אני בעבר העלתי שרטוט של תיבה שבניתי לפיוניר שלי . אתה יכול להתרשם מהשרטוט , כי המידות לא מתאימות לנפח שאתה רוצה .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=54302&highlight=%FA%E9%E1%E4

Dr. Dre , 2001

פורסם

נ.ב. אני הייתי ממליץ לך ללכת על תיבה פתוחה גדולה... (PORTED) לדעתי יהיה הכי יפה...

הייתי בכיף שם את התיבה של ה 90 ומשהו ליטר עם פורט (אפילו הציאו לי לקנות אחת כזאת היום) אבל היא

כבר פשוט יותר מידי גדולה לטעמי.. וכמו שאני הבנתי היא ל SPL וה 50 ליטר היא ל SQ .

נ.ב

מישהו יודע אולי איזה עוד חלקים חסרים לי לתיבה חוץ מהעץ ? והיכן אני יכול להשיג אותם ?

פורסם

תעזוב רגע את הגדול והיופי ... !

תחליט מה אתה רוצה מהסאב שלך , SPL או SQ ...

אם החלטת אז אני מניח שאין לך צורך לריב עם עצמך לגבי פתוחה או סגורה .

חלקים שאולי תצטרך ?

דבק נגרים ,

ברגי עץ ( תתייעץ עם הנגר שאתה קונה ממנו את העץ לגבי ברגים תואמים ) ,

מברגה עם מקדח 5-6 מ"מ ( בשביל המובילים לברגים ) ,

שפופרת סיליקון עם אקדח ,

טרמינל ( אני אישית , הייתי הולך על אחד כזה של הברגות ולא של קליפסים - 15 שקל בת"א) ,

כבל לחבר את אלמנט לטרמינל ועוד מספיק כדי לחבר למגבר .

את רוב הדברים תוכל להשיג בכל חנות לכלי עבודה .

עצה שימושית - אל תתפתה לקנות ברגים באייס או בהום סנטר , המחירים מופקעים . בחצי מחיר של 20 ברגים בהום סנטר , קניתי קרוב ל 60 ברגים בחולון באיזור תעשיה .

זהו בגדול .

Dr. Dre , 2001

פורסם

אני מעדיף את התיבה האטומה של ה 50 ליטר ... ( פחות משנה לי אם זה יהיה SPL או SQ.. אפילו שיש עדיפות ל SQ)

הלינק לחוברת של קיקר לא כל כך עוזרת כי זה מה שיש לי אני רוצה לדעת את הגודל של כל חלק בתיבה

ולא את הגודל שלה בליטרים ...

פורסם

יש הבדל בין SPL ל SQ ... אני חושב שכדאי שתדע מה אתה מצפה מהסאב שלך , אחרת תתאכזב ממנו .

Dr. Dre , 2001

פורסם

עדין אין לי הערכה מדויקת למה שאני רוצה , זאת המערכת הרצינית הראשונה שלי , ברור שאני רוצה שהסאב ידפוק

כמו שצריך אבל עדין אני רוצה שהוא יהיה איכותי . לכן אני לא יודע בדיוק להגדיר מה שאני רוצה.

פורסם

אני אישיתי הייתי הולך על תיבה אטומה , ה L7 מספיק חזק כדאי להשמע עוצמתי ומדויק גם באטומה .

אמרת שיש לך מערכת רצינית ראשונה עם הכנה לאוטו ? :-D

שלא ישבור לך את ה 306 ...

Dr. Dre , 2001

פורסם

מקווה שלא ישבור .

היום רכשתי :

Kicker L7 750RMS

Phoenix Gold OctanR 1000 RMS

ומורל דוטק 6.5 אינצ

וכל זה יצטרף ל :

Pioneer DEH-P7650MP

Audiopipe 4 X 250 W

Pioneer 6X9 260 W

מקווה מאוד שהכל ישמע טוב לקח לי הרבה זמן לחשוב איזה רכיבים להביא עכשיו רק צריך מתקין טוב,

ותיבה לסאב, אין תיבות מקוריות לסאבים של קיקר ?

ד"א

יש למישהוא אולי המלצות למתקין טוב ומקצועי בחיפה ? אבל לא אחד שסתאם יחבר הכל אלה אחד שממש

לאחר ההתקנה ישב איתי ויעזור לי לכוון את המערכת לפי הטעם שלי.

פורסם

אני מניח שישנן תיבות מקוריות של קיקר , אבל :

1. אתה תשלם עליהן מחיר גבוה יותר ממה שיעלה לך לבנות אחת .

2. היא לא תהיה במידות שמתאימות לך ב 100% .

3. זה לא כזה קשה ומסובך לבנות תיבה לסאב ( במיוחד שיש לך סיוע של אחד מה קוראים לו גורל ) .

Dr. Dre , 2001

• תוכן חדש...