Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהירות אופטימלית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לאחרונה אני מוצא את עצמי נוהג כמו זקן באופן קבוע על 80 קמ"ש. למה אתם שואלים? כי ב80 קמ"ש מנוע 1600 אוטומט נוסע על בערך 2000 סל"ד. בעוד שב90 קמ"ש זה כבר 2400 וב110 זה כבר 3000.

חשבתי לעצמי: המממ... עם מחירי הדלק היום, עדיף לנסוע על 80. עכשיו, חבר שלי אמר לי שהמהירות האופטימלית לפי יחס של דלק/שעות מנוע היא 110. ז"א שב110 קמ"ש אתה נוסע פחות זמן, בצריכת דלק גבהה יותר, אבל בסופו של דבר יוצא שבזבזת פחות דלק.

למישהו יש רעיון מה המהירות האופטימלית? האם שווה לנסוע ב80 או ב110?

תודה לעונים :)

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם המטרה היא חסכון בדלק אז סע במהירות הנמוכה ביותר האפשרית בהלוך הגבוה ביותר. כמובן בלי גמגומי מנוע - ז"א אפילו 1200-1500 סל"ד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אם להיות מדויקים, הוגדרה בארה"ב ברוב הכבישים הגבלת מהירות של 60 MPH (מייל בשעה) שזה שווה ערך ל- 96 קמ"ש.

הגבלת המהירות הזאת באה בעקבות משבר האנרגיה בשנות ה- 70.

הם חקרו ומצאו שזאת המהירות האופטימלית לחיסכון בדלק ולכן קבעו אותה כמהירות המותרת ברוב הכבישים הבינעירוניים.

פורסם

תראה יכול להיות מאוד שאתה צודק.

אך אתה שוכח להכניס למשוואה את זמן הנסיעה הארוך יותר של רכב שנוסע בסל"ד כזה בהילוך נתון, לבין אותו הרכב, בסל"ד של, נניח 2500, מה שיקטין משמעותית את זמן הנסיעה (זמן פעולת המנוע).

לכן זה לא חד משמעי להגיד מה שאמרת. אמנם כמות הדלק הרגעית גדולה בכל שניה, אך יהיו הרבה פחות שניות...

ומה שלאוניד שאל, היה אם למישהו יש מושג איך בוודאות מחשבים את המהירות האופטימלית, שבה יתבזבז הכי פחות דלק, לאחר כלל השקלולים.

למשל אצלי בGTI יש מד דלק בזמן אמת, שמראה על צריכה של כ 5 ליטר ל100 ק"מ במהירות של 85 קמ"ש. ב 110 הוא מראה 7.2 ליטר ל 100 ק"מ. על פי חישוב יבש - מדובר בכ45% של הבדל- אבל זה ממש לא כך, משום שאני אסע פחות זמן... נגיד שהמרחק הוא 100 ק"מ ואני נוסע 110 - אני צריך לסוע כ 54 דקות. , שרפתי כ 6.5 ליטרים של דלק.

100 ק"מ ב 85 קמ"ש צריך לסוע כ 71 דקות, ואני אשרוף כ 6 ליטר בנסיעה...

אם כן, בגולף GTI עדיף לסוע 110 , לשלם כ 2וחצי ש"ח יותר, ולהגיע מהר יותר, במהירות נסיעה נורמלית ולא מזדחלת...

אם המטרה היא חסכון בדלק אז סע במהירות הנמוכה ביותר האפשרית בהלוך הגבוה ביותר. כמובן בלי גמגומי מנוע - ז"א אפילו 1200-1500 סל"ד.

SPL - 143.6DB

"

פורסם
תראה יכול להיות מאוד שאתה צודק.

אך אתה שוכח להכניס למשוואה את זמן הנסיעה הארוך יותר של רכב שנוסע בסל"ד כזה בהילוך נתון, לבין אותו הרכב, בסל"ד של, נניח 2500, מה שיקטין משמעותית את זמן הנסיעה (זמן פעולת המנוע).

לכן זה לא חד משמעי להגיד מה שאמרת. אמנם כמות הדלק הרגעית גדולה בכל שניה, אך יהיו הרבה פחות שניות...

ומה שלאוניד שאל, היה אם למישהו יש מושג איך בוודאות מחשבים את המהירות האופטימלית, שבה יתבזבז הכי פחות דלק, לאחר כלל השקלולים.

למשל אצלי בGTI יש מד דלק בזמן אמת, שמראה על צריכה של כ 5 ליטר ל100 ק"מ במהירות של 85 קמ"ש. ב 110 הוא מראה 7.2 ליטר ל 100 ק"מ. על פי חישוב יבש - מדובר בכ45% של הבדל- אבל זה ממש לא כך, משום שאני אסע פחות זמן... נגיד שהמרחק הוא 100 ק"מ ואני נוסע 110 - אני צריך לסוע כ 54 דקות. , שרפתי כ 6.5 ליטרים של דלק.

100 ק"מ ב 85 קמ"ש צריך לסוע כ 71 דקות, ואני אשרוף כ 6 ליטר בנסיעה...

אם כן, בגולף GTI עדיף לסוע 110 , לשלם כ 2וחצי ש"ח יותר, ולהגיע מהר יותר, במהירות נסיעה נורמלית ולא מזדחלת...

אתה בעצמך כותב שהמחשב כבר מתייחס לליטרים דלק פר מרחק נסיעה, אז מה אכפת לנו כמה זמן היא לקחה? בסוף הנסיעה שרפת 45% יותר דלק וזהו.

אם נסעת 100 ק"מ, אתה לא תצרוך 6.5 ליטר ולא 6 ליטר אלא פשוט תצרוך 7.2 ליטר במהירות הגבוהה ו5 ליטר באיטית, בדיוק כמו שהמחשב כתב (בדרך כלל זה יוצא קצת יותר דלק בשני המקרים).

אם אתה רוצה לשקלל את זה שהנסיעה לקחה פחות זמן, אתה תגלה שקצב שריפת הדלק במהירות הגבוהה הוא 87% !! יותר מאשר במהירות האיטית. והמחשב אוטומטית מתחשב בזה שהרכב שלך נע במהירות שגבוהה ב29% יותר, ולכן הוא מראה שצריכת הדלק פר קילומטר נסיעה גדולה רק ב 45%.

חוצמזה אין כלל אצבע ש 90 קמ"ש הכי חסכוני. לכל מכונית יש תמהיל אחר של בזבוז דלק- רכב א' סובל יותר מאווירודנימיות גרועה, רכב ב' ממשקל עצמי מוגזם, ג' מיחסי העברה קצרים, ד' ממנוע בנפח גדול, ה' סובל מקאמשפטים חמים שלא שורפים ביעילות דלק בסל"ד נמוך וכו'...

כך ש לא' תהיה מהירות חסכונית נמוכה יחסית, ולג', ד' וה' מהירויות חסכוניות טיפונת גבוהות יותר.

בעיקרון כמו שכתבו פה, בד"כ נסיעה בהילוך האחרון במהירות האיטית ביותר האפשרית היא האופטימלית, כאשר לפעמים עליה ממהירות של סל"ד מאוד נמוך, נניח 1500 , לכיוון ה 2000 לא מגדילה כמעט את צריכת הדלק ולכן כדאית יותר מבחינה פרקטית.

לעניין צבירת שעות מנוע בנסיעה איטית, לא שמעתי על יצרן שקובע טיפולים או ירידת ערך לפי שעות מנוע.

פורסם

צ'מע, יש משהו במה שאתה אומר. בעצם מה שהמחשב רושם לי הוא שאם אני נוסע בקצב הזה, למרחק של 100 ק"מ - אשרוף 5 ליטר. אם אני סוע בקצב של 110 - מרחק של 100 ק"מ - אשרוף כ 7.2 ליטר - הוא כבר מתחשב בזמן הנמוך יותר ש100 הקילמוטרים ידרשו במהירות הגבוהה. טעות, טועים, טעינו...

SPL - 143.6DB

"

פורסם
צ'מע, יש משהו במה שאתה אומר. בעצם מה שהמחשב רושם לי הוא שאם אני נוסע בקצב הזה, למרחק של 100 ק"מ - אשרוף 5 ליטר. אם אני סוע בקצב של 110 - מרחק של 100 ק"מ - אשרוף כ 7.2 ליטר - הוא כבר מתחשב בזמן הנמוך יותר ש100 הקילמוטרים ידרשו במהירות הגבוהה. טעות, טועים, טעינו...
נשמע לי הגיוני שהוא עושה את זה... בקיצר, הבנתי לפי מה שאתם אומרים שI should stick to the 80 קמ"ש....

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

לדוגמא יצרנים הקובעים טיפולים וירידת ערך לפי שעות מנוע : פולאריס בריינג'רים (החרטה הירוק הזה שבני 16 קונים) והטומקארים ועוד מספר כלים (טרקטורונים מסויימים כמו כן).

פורסם

110 זה כבר בזבזני למדי (אבל לא באופן היסטרי)

90-95 עשוי בהחלט להיות יותר חסכוני מ-80, תלוי ברכב, בשיפוע (עליה/ירידה), בשימוש במזגן, ועוד דברים.

אם בודקים באמצעות מחשב רכב יש לבדוק בתנאים זהים, כלומר בשני המקרים חלונות סגורים ללא מזגן, על מנוע חם (כלומר לא בדקות הראשונות של הנסיעה) ובמישור ללא האצות והאטות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
שלום חברים.

לאחרונה אני מוצא את עצמי נוהג כמו זקן באופן קבוע על 80 קמ"ש. למה אתם שואלים? כי ב80 קמ"ש מנוע 1600 אוטומט נוסע על בערך 2000 סל"ד. בעוד שב90 קמ"ש זה כבר 2400 וב110 זה כבר 3000.

תודה לעונים :)

אם אתה ב 80 על 2000 אז ב 90 אתה על 2250

ב 100 אתה על 2500 וב 1100 אתה על 2750.

לא יודע איך היגעת ל 3000 ?

בכל מקרה זה תלןוי ברכב.

יכול להיות ש ב 70 זו המירות האופטמלית לחיסכון ויכול להיות ש ב 120 או כל מהירות אחרת ..בלוי ברכב , משקל , מנוע, גיר..

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...