Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית גנרטור - מה אני מפספס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

יחד עם חורפינו הגשום והקריר, מגיעה עונתם של הפרוייקטים הקטנים שתמיד רצינו לעשות אך חבל היה לנו לפספס יום יפה בים. כיוון שבים יש עננים בכמות של אסטמה, החלטתי להתחיל את עונת הפרוייקטים הביתיים שלי.

אז נתחיל: גנרטור קטן מימדים (יחסית) ליטיולים קטנים וקצרים:

חבר'ה,

עונת הקיץ אצלי היא סוג של פולחן. כמעט כל סופ"ש הולך לטייל עם החברים. צפון, דרום, עוד יותר דרום (:)) וכו' - בקיצור, איפה שלא נהיה תמיד אנחנו ישנים בשטח. תמיד. אוהלים ארסלים וכד'.

תמיד מה שהיה חסר לי זה גנרטור. כזה קטן שיכול לתת כמה שעות של אור ואולי קצת מוסיקה. לא משהו שיפיק מלא אמפרים אלא משהו שיוכל לתת מענה אנושי באמצע הנגב, אם אתה רוצה לראות איזה נמר מתקרב אליך.

נמאס להדליק אש.

אז זה התכנון:

מנוע של מכסחת דשא. תקין ואולי יעבור שיפוץ קטן בעזרתי ובעזרת אבי.

למנוע יוחבר בשרשרת או רצועה, אלטרנטור (כן כמו באוטו) שיפיק בערך 100 אמפר ב12V

נתון די הגיוני ביחס לאלטרנטורים ממוצעים (מפירוק או חדש..זה לא משנה..)

לאלטרנטור יחובר ממיר מתח של רכב - לא רציני ממש..משהו באיזור 600W. כדי שיהיה קצת אור וקצת מוסיקה.

אני שפוי? תגידו את האמת.

אולי יש דרך אחרת יותר קלה לעשות את זה. כי לא יצא לי ממש לחשוב על משהו...

אבקש את עזרתכם. באמת, תמיד פה בCF אני מוצא רעיונות קטנים וגאוניים. (אם תחפשו קצת אחורה, תמצאו ת'רד שלי על נעילה מרכזית לבית. זה פרוייקט שהוכתר בהצלחה לדוגמא.)

יאללה חבר'ה - עצות פתרונות ואולי קצת כדורי הרגעה.

אלון.

פורסם

מנוע של מכסחת דשא יעשה הרבה מאוד רעש,מה גם שהוא כבד(אני לא יודע מתי פעם אחרונה הרמת מכסחת דשא)...אני לא חושב שזה פתרון טוב-חוץ מזה שעם ממיר מתח מ-12dc ל-220ac אתה מקבל המון הפסדים בדרך,צריכת דלק גבוהה (יחסית) ומגבלה של גודל פיזי.

היום יש גנרטורים מיניאטורים ושקטים בעלות של כמה מאות שקלים בודדים עם צריכת דלק כמעט אפסית-שלא נדבר שזה מנועי 4 פעימות.

בנוסף מהאלטרנטור אתה צריך כלי קיבול (מצבר)בכדי שמפלי המתח והעומס בהפעלת הממיר לא יעמיסו על האלטרנטור ישירות אלא על המצבר.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

אז ככה:

כן, הרמתי כמה וכמה מכסחות דשה בימי. זה לא משקל שנופלים ממנו.

שנית, המעבר בין 12V ל220V אמנם טומן בחיקו אבדן כוח מסויים, איך זה עובד בגנרטורים אחרים ששם אין איבוד כוח?

לגבי הרעש, תמיד אפשר להרחיק עם מאריך וזה לא מפריע יותר מדי.

ולגבי צריכת הדלק. מנוע 4 פעימות צורך פחות ממנוע של מכסחת דשא? :)

והמצבר, יכול להיות מצבר 9A של קטנוע. יעשה את העבודה במינימום משקל.

חוצמזה, מה שווה לקנות אם אפשר לבנות. פרוייקט חורף - רק מנסה לייעל אותו. :)

פורסם

בגנרטורים מלכתחילה זה נותן ac ואין צורך בהמרה,באלטרנטור של רכב יש מייצבי מתח שגם ככה רגישים למפלים והם לא מיועדים לקבל מפלים כי בכל רכב יש מצבר-וכאחד שחבר וותיק בפורום אודיו אתה יודע שהמפלים האלה לאורך זמן דופקים את המייצבי מתח ולבסוף גם את האלטרנטור.

לגבי מצבר של אופנוע-גם הוא שוקל 2-3 קילו אבל הבעייה האחרת שלו היא שהוא לא מיועד להחזיק עומסים כבדים וגם הוא ילך מהר מאוד.....

אני מעריך את הרצון לפרוייקטים (גם אני מהמשוגעים) אבל אם כבר עושים אז עושים משהו פרקטי ולא משהו שיסבך את החיים-רצועות,משקל,מצבר,רעש,ממירים.

אם כבר הייתי לוקח את זה צעד קדימה-מחפש מנוע יותר קטן ושקט (אולי 4 פעימות) ,דינמו כמו של אופנוע שיקובע על הציר\גלגל תנופה ושכל המערכת תעבוד על 12v ללא המרות (רדיו של אוטו +תאורה פנימית של מיניבוס-פלורסנט) או למצוא גנרטור 220ac ולחבר אותו אל המנוע.

יש שפע של בעלי מקצוע שעוסקים בליפוף גנרטורים\שיפוץ בדרום ת"א שאפשר לבדוק לגבי גרוטאות במחיר סמלי.

כמו שרואים בחתימה שלי אני חובב דייג ואני מרבה לטייל ברחבי הארץ בעקבות כך, בעבר בניתי עמדה קטנה מעץ שמותקן בפנים מצבר קטנטן רדיו אנאלוגי (רדיו בלבד)בעל צריכת זרם זעומה 2 רמקולים 4" אנטנה ופנס פלורסנט קטנטן (12v) וכשהייתי נוסע לדייג לילה הייתי טוען אותו בדרך (גם עם הקטנוע או עם האוטו-תלוי עם מה נסעתי) והוא היה מספיק לי לכמה שעות טובות.......נקודה למחשבה.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

עוד משהו, יש בגנרטורים מנגנון עומס. ברע שאתה מעמיס עליו הוא מגביר את הטורים...

לדעתי, לא שווה לבנות כזה דבר, זה יצא כבד, לא יעיל, רועש והכי חשוב, מאולתר...

יש כיום גנרטורים בכמה מאות שקלים, אתה באמת רוצה לערבב חשמל, דלק ודברים מיסתובבים???

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
רעיון נחמד אולם גנרטור כזה קטן לטיולים עולה בערך 800 שח

600

במבצע בהום סנטר.

אם במקום לשחק במנועים של מכסחות דשא הייתם קוראים עיתונים...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הייתי מביא אלטרנטור מפורוקיה 14.4V 65A, כ100 שקלים (חבר הביא של 90A במחיר הזה),

בגלל שהסליל הוא מפיק 12VAC והתפוקת זרם כ65A זה כ780W, נוסיף לזה כ15%, בגלל הפסדים למיניהם של מייסבים, התנגדות וכו, כ900W (897( חלקי 736 (הפיכה מW ל HP). אנו נזדקק למנוע של 1.22HP, על הדרך, נוסעים לחנות של תיקוני מכונות גינון, אפשר להביא מנוע של חרמש, או מפוח עלים, (אני קניתי של מסור עצים 2.5HP ב250 שקלים). אבל לך יספיק מנוע של 1.5HP,

לא צריך ממיר שמה ממיר, מנורות אפשר לארגן מנורות של רכב 60W (של תאורה קדמית), אפשר להפעיל כול דבר שצורך 12V - קומפרסורים, מנורות, מערכות של רכב, מקרר של רכב, ממירי מתח וכו,

לא יהיה לך צורך במצבר בשביל מנורות, מערכת סאונד וכו.... כול עוד לא תעבור את ה65A.

הפרוייקט יעלה כ400-500 שקלים, ויש לך מנוע דיי חסכוני אפשר לעבוד כשעתיים על ליטר בודד, רעש תמיד אפשר לסדר אגזוז טוב, משום שיש להם אגזוז ממש קטן ולא יעיל, ובגלל שזה פרוייקט לדעתי זה נחמד מאוד.

אני הייתי הולך על זה, אבל כשאני יוצא לאיזה שהוא חור אני מארגן איזה 5 מצברים טעונים טוב, עם כול הציוד התאורה והשמע על 12V ויאאלה לדרך.

תמיר

• תוכן חדש...