Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם למחשב יש את המידע של המיקום האבסולוטי של המחט?

כלומר, כשהוא כותב שהוא נמצא בצעד 0 , אז זה וודאי שהמחט נוגעת בתושבת שלה?

או שהוא מתרסט בזמן כיבוי המנוע על המצב שהמחט מגיעה אליו, מחליט שזה צעד 0 , ומשם הוא מתחיל לספור כשהוא פותח אותה?

נגיד, אם יש לכלוך על התושבת בגוף המצערת, שמונע מהמחט להתיישב צמוד לתושבת שלה בגוף המצערת, אלא גורם לה להיות במרחק של מילימטר מהתושבת, האם המחשב יראה במצב כזה שהיא בצעד 0 , או נגיד בצעד 20 או 30 ?

ואם מנוע הצעדים תפוס מלכלוך, האם המחשב ימשיך לתת אינדיקציה על תזוזה של הצעדים, כי הוא מבחינתו נתן את הפקודה לזוז, והוא לא יודע שהעסק תקוע? או שיש לו אינדיקציה שהעסק תקוע?

פורסם

קיבלתי תשובה, חלקית, באתר שלי:

http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=11269

אם תסתכל על התגובה שלי לתשובה של איציק, אז את אותה שאלה גם הפניתי לבחור שתיכנת לי את הצ'יפ, בארה"ב. אם אני לא אקבל תשובות בעברית, אני גם אכתוב את השאלות ברשימת אימייל אמריקאית , שאני מנוי עליה, שעוסקת בנושא הזרקה של GM . בכל זאת, יותר נוח בעברית.

בעברית, באתרים שאני מכיר את היסטורית התגובות של החברים בהם, ואת הניואנסים של השפה, יותר קל לי לסנן את המוץ מהתבן ( לפלטר קשקשנים) , שזו בעייה גלובלית ברוב הפורומים האינטרנטיים.

זה, אגב, המשך השאלה:

איך יכול להיות מצב שסל"ד המנוע נמוך מאוד, נגיד 450-500 סל"ד, והמחשב אומר למנוע הצעדים ללכת לצעד 0 ?

בזמן התנעה הוא בצעד 124 , כשהמנוע מניע הוא יורד לצעד 60 . סל"ד 1200 . עם התחממות המנוע לאט לאט הסל"ד יורד , וגם הצעדים של מנוע הצעדים יורדים, עד שבסוף הוא מגיע ל450-500 סל"ד ומנוע הצעדים בצעד 0 . זה כאילו שמנוע הצעדים מנסה לרדת אל מתחת ל450 סל"ד. זה לא הגיוני. אם אני מנסה לחנוק את המנוע , בעזרת הילוך רביעי ושחרור מצמד עדין, לרדת עוד יותר בסל"ד, אז מנוע הצעדים עושה טובה ועולה לצעד 3-4 .

אני יכול לתת למנוע הצעדים לרדת לאפס. לנתק את הצמה שלו, ולכוון את הסל"ד בעזרת המצערת, וזה עובד בסדר, למעט העלאת הסל"ד בסרק קר, אבל זו לא צורת עבודה נכונה.

אגב, יש דגל של לופ סגור, והוא מראה שבאמת הלופ נסגר. אני רק לא מבין אם הוא מדבר על הלופ של חיישן החמצן או על הלופ של של סל"ד הסרק.

אני יודע שהלופ של חיישן החמצן נסגר, גם כי אני רואה את הערכים משחקים סביב 0.45 בתדר של כפעם בשנייה, וגם כי כשאני במוד דיאגנוסטיק, רגליים A וB מקוצרות בALDL , אז נורת הCHECK ENGINE נדלקת כשהתערובת עשירה וכבית כשהיא ענייה, ואני רואה את הנורה מהבהבת, בערך פעם בשניה (כשהלופ פתוח היא מהבהבת במהירות. משהו כמו ארבע פעמים בשנייה) .

אני גם רואה את טבלת הBLM שזה BLOCK LEARNING MULTIPLIER, מתמלאת וזה קורה רק כשהמחשב עובד בלופ סגור.

פורסם

שתי שאלות,

1. אתה משתמש בתוכנה של ODBII? אם כן, ניסית להשתמש בתוכנה שונה?

בייחוד אם אתה חדש בנושא... יש לך עוד תוכנות?

2. מנוע צעדים זה לא PULSE GENERATOR?

פורסם

אני משתמש בWINALDL בשביל לקרוא את הECM שהוא בטוח לא מדבר ב OBDII . אולי זה OBDI ואולי משהו ייחודי לGM. אני לא סגור על זה. זה ECM של GMC ספארי מודל 89 .

למיטב הבנתי, ואני לא סגור על זה במיליון אחוז, מנוע צעדים הוא מנוע עם ארבע כניסות מתח, כאשר כל כניסה משויכת לרבע מהיקף המנוע, וגורמת למנוע "לצעוד" לכיוונה. על ידי נתינת פולסים בצורה שמקיפה את המנוע, המחשב יכול להצעיד את המנוע, לכיוון שהוא רוצה.

זה לא PULSE GENERATOR . אולי בפולס גנרטור אתה מתכוון לבקר שמניע את מנוע הצעדים.

פורסם

לפורט שלך אכן קוראים ALDL, ולא OBD.

אני עובד עם מנועי צעדים שבאנגלית קוראים להם פולס גנרטור, ותפקידם הוא בסך הכל למדוד מהירות חוט... (בEDM).

ולשאלת מיליון הדולר, איך קוראים למנוע צעדים באנגלית...?

ככה תוכל להשיג מידע עליו...

פורסם

היי

בזמנו התעסקתי עם המערכות האלה (יש לי סורק מקורי ALDL מסוג '' TAKE1'' )

אני זוכר בוודאות,אם כי חלפו שנים רבות מאז התעסקתי עם מערכות אלה, שבדגמים האלה , יש הליך תיכנות למנוע צעדים, הוא לא מוצא את מקומו לבד!!!!!

אני לא זוכר בראש איך עושים זאת, אך יש לעשות זאת.

אם לא התעסקת בתיכנות מנוע הצעדים, נראה לי שכאן טמונה הבעיה והדרך לפתרון.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

או שהוא מתרסט בזמן כיבוי המנוע על המצב שהמחט מגיעה אליו, מחליט שזה צעד 0 , ומשם הוא מתחיל לספור כשהוא פותח אותה?

נגיד, אם יש לכלוך על התושבת בגוף המצערת, שמונע מהמחט להתיישב צמוד לתושבת שלה בגוף המצערת, אלא גורם לה להיות במרחק של מילימטר מהתושבת, האם המחשב יראה במצב כזה שהיא בצעד 0 , או נגיד בצעד 20 או 30 ?

ענית לעצמך, בכל כיבוי מנוע מתבצע תהליך איפוס. במידה ויש ליכלוך המונע את מיקום הטובלן עד הסוף , אזי מיקום מנוע הצעדים יהיה שגוי.

פורסם

שאלתי את אותה שאלה גם את בריאן, הבחור שקניתי ממנו את הצ'יפ הייעודי למערכת שלי:

וזו התשובה שלו:

TBI GM motors are set from the factory at about 500-550rpm. If you need me to adjust the chip to idle a little higher, just let me know how many rpm you want your jeep to idle at and I will set the chip and send you a new one.

Brian

זה בהחלט מסביר את המצב.

מנוע הסיקס אמור לעבוד בין 650-850 סל"ד תלוי במודל, ובמערכות זיהום האוויר שהיו מחוברות אליו.

נראה לכם שאני אמור לבקש ממנו להעלות לי את הסל"ד ל650 , או שיישאר כמו בספארי 500-550 ?

המנוע שלי בריא מאוד, כ10000 ק"מ לאחר שיפוץ , ואין לו בעייה לשמור על לחץ שמן תקין גם ב500 סל"ד.

פורסם
אני זוכר בוודאות,אם כי חלפו שנים רבות מאז התעסקתי עם מערכות אלה, שבדגמים האלה , יש הליך תיכנות למנוע צעדים, הוא לא מוצא את מקומו לבד!!!!!

את זה ביצעתי, מיד לאחר שהמנוע התניע בפעם הראשונה והתחמם.

אבל כמו שכתבתי קודם, התשובה של בריאן מסבירה את המצב. סל"ד המטרה של המחשב נמוך בהרבה משחשבתי ולכן מנוע הצעדים יורד לאפס.

• תוכן חדש...