Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוגדן אלקטרוניקה בח"א

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכל חברי הפורום!

כרגע אני עושה טירונות בבט"ר זיקים ומיועד לשרת במערך הטכני של ח"א.

לאחר יום הרצאות קצר, קיבלתי רשימה של תפקידים שבאחד מהם אני אשרת.

נאמר לי, שעקב הלימודים המקצועים (מגמת רובוטיקה) בבית הספר אני אסופח לאוגדן אלקטרוניקה.

התפקידים הם:

*לוחמה אלקטרונית... מטוס רעם.

*טיפול ואחזקה של מערכת מכ"מ, ניווט, בקרת ירי ועוד של מטוסי קרב... סופה, ברק...

*סוללת הפטריוט

*טילים מונחים

מסיבות מובנות אני לא מפרט.

מה דעתכם על התפקידים?

סוללת הפטריוט נפסלת אוטומטית בגלל שהלימודים ממושכים ויותר מדי קשים.

אפשרי גם בה"פ.

תודה,

חג שמח! :-)

פורסם

ללא ספק מטוס רעם.

אני לא יודע מה זה אומר, אבל זה נשמע גברי שחבל על הזמן. תבוא למישהי ותגיד לה:" קוראים לי י' ואני משרת על מטוס רעם". זה מרטיב אותה בשניה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אני נמצא ביא"א ,אם שמעת.....

מהסיבה הפשוטה שאני עצלן ואין לי כח לרשום למה(וגם מהסיבה שאני אמסור פה מידע סודי).

אני אומר לך דבר פשוט 1

לך על מתנ"מ. מומלץ להיות שם בכל תפקיד(בתור מהנדס כמובן)

*/בהצלחה/*

אם אתה לא מהנדס....(עכשיו שקראתי את ההודעה שלך שוב הבנתי את זה:oops: ) חבל.

לך על האפשרות השלישית.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

שלום,

מדבר צביקה מאגף הקליטה.

רק רציתי להזכיר שכל התפקידים שציינת עכשיו כוללים חיים קרובים, אם לא צמודים, למערכות נשק שמשדרות בעוצמות סופר-גבוהות.

המלצתי: ביקור קצר בבנק הזרע לפני תחילת התפקיד יכול לחסוך הרבה ריצות לאימוץ מאוחר יותר.

כמו כן, ביה"ס הטכני של ח"א זה מקום מגעיל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המלצתי: ביקור קצר בבנק הזרע לפני תחילת התפקיד יכול לחסוך הרבה ריצות לאימוץ מאוחר יותר.

תשכח מכל מה שאמרו לך. לך לגולני ולא תירה כדורי סרק....

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
אני מחפש שירות מעניין ומאתגר... היציאות מעניינות אותי פחות.

ישנו גם עניין התרומה בחיי האזרחות לאחר השירות.

מה זה ניחוח האקלפטוסים הזה? אה כן, יש כאן צעיר...

אתה עוד לא יודע מה זה פז"מ" מה זה יציאות הביתה, מה זה תורנויות, ומה זה עבודה במערך הטכני בח"א.

לגלעד מיא"א, סביר להניח שנפגשנו כמה פעמים... לא במקום הכי אהוב בבסיס.

תומר - י' שמשרת על רעם באמת מרטיב בנות. ש' (שמשון) שמחמש את הרעם גורם להן לברוח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אתה רוצה תפקיד מעניין כדאי שתבדוק מאוד לעומק מה עושים בתכלס בכל תפקיד...

אני יכול להגיד לך מנסיון של חברים אחרי מגמת אלקטרוניקה (אגב גם בשבח) שהתפקיד שלהם בתכלס זה להוציא איזה מכשיר קשר ממטוס, לחבר אחר, לבדוק שהוא עובד, אם כן > סבבה, אם לא > להודיע למישהו שיש בעיה יותר רצינית... וזה תפקיד אחרי קורס של כמה חודשים בטכני :roll:

אז השמות נשמעים תמיד מעניינים, אבל בתכלס זה יכול להיות תפקיד משעמם.

Scooby WRX

פורסם

חברים צעירים יקרים,

ברוכים הבאים לחיל האוויר!

בחיל האוויר, כדי שלא שיהיה צורך, חלילה, להפעיל יותר מדי את הקודקוד, נבנתה מערכת מסודרת ומסועפת של דרגים ונהלים. כך החייל הפשוט, שעוסק ומתקן מכשירים וכלי מלחמה שעלותם מאות מיליוני דולרים, לא יאלץ לחשוב וחלילה, לטעות.

לכן, רוב הטכנאים עוסקים בדרגי תחזוקה א' וב'. במילים קצת פחות מפוצצות זה אומר: "נתק מכלול X עפ"י הנוהל שנכתב בקפידה, הורד מכלול X לגף לתיקון עפ"י הנוהל שנכתב בקפידה, חתום על מכלול X חדש עפ"י הנוהל שנכתב בקפידה, התקן מכלול X חדש במטוס עפ"י הנוהל שנכתב בקפידה, קרא למישהו בכיר ממך שיבדוק שעשית הכל נכון ועפ"י הנוהל שנכתב בקפידה".

אין צורך להפעיל את הראש, אין צורך לחשוב וחלילה לטעות.

והדבר היפה כאן - שזה עובד!

מצד שני, לחיוב, יש לחיל אוויר אחלה בסיסים (ובריכה בבסיס היא רק קצה הקרחון) ובדרך כלל, בגלל שהבסיס כל כך גדול, לא יהיה קשה למצוא המון אנשים בראש שלך, שיבדרו לך את השבתות והחגים הרבים.

פורסם

מדבר צביקה מאגף הקליטה.

רק רציתי להזכיר שכל התפקידים שציינת עכשיו כוללים חיים קרובים, אם לא צמודים, למערכות נשק שמשדרות בעוצמות סופר-גבוהות.

שמעתי את אותן הטענות מלשעבר טיס חיל האוויר הצבא האדום של שנות ה70 -80...

האם למרות כל הטכנולוגיה המתקדמת וההגנה על חיי האדם ישנה סכנה ממשית?

צביקה, תודה על פתיחת העיניים!

פורסם
התפקיד צריך להיות מעניין מסיבה אחת-> יש לי שנתיים וחצי לשרת!
מה הכניסו כבר את החוק של שנתיים וחצי במקום שלוש?

אה ואל תאמין לשמות המפוצצים, חיל האויר אוהב אנשים כאלה.

פורסם

הגנה על חיי אדם?

בחייך! זה צה"ל! ע"ע אופטלגין לחיילים עם דלקת ריאות.

הטכנולוגיה המתקדמת לא מונעת מהקרינה להגיע אליך. נהפוכו, היא רק גורמת לקרינה לצאת אל האוויר בצורה אופטימלית יותר, כך שעוד ועוד קרינה מגיעה אליך.

יש נורמות ונהלים שאמורים להגן על החיילים מחשיפה לקרינה. אני לא משרת בחיל האוויר, כך שאני לא יכול לומר לך מה הנהלים בדיוק ומה הם שווים, אבל אני יכול לומר מעבודה קרובה עם חיל האוויר ומטגנות הביצים שלו:

א. אף אחד לא הוכיח שקרינה מסרטנת. אף אחד לא באמת יודע מה היא עושה. לי אישית זה גורם לאופטימיות.

ב. יש נהלים להפחתת הפגיעה מקרינה, הבעיה היא שבדרך כלל צה"ל נוהג בכפילות מוסר - מצד אחד לקבוע נהלים וסדרי עבודה, אבל מצד שני, להפעיל לחץ כזה או אחר על החייל לעגל פינות בנוהל, כדי לתת הספק גבוה יותר.

ג. כל תפקיד שלא תקבל בצבא יפגע לך בבריאות. כן, גם פקיד בקרייה שחוזר כל יום הביתה יסבול מפגיעה בבריאות. ככה זה, במידה כזאת או אחרת.

• תוכן חדש...