Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

ככה, הנורה הראשית שלי של אור הדרך בצד ימין הפסיקה לפעול.

OK, פותחים-הנורה שרופה, אני מחליף בחדשה , בא לראות שהכל עובד והופסססס!, אין אור.

OK, בודק שחיברתי הכל נכון, בודק שוב...נאדה!! אין אור.

OK, בודק פיוזים לפי ספר רכב, הכל תקין, מחליף בכל זאת, בודק.....כן, כלום...

OK, מזל שיש לי ממסרים שפירקתי מפיאט פונטו ספייס אחרת, מחליף אחד אחד ו....

ניחשתם נכון, אין אור...

הבעיה היא שלא מגיע זרם לנורה, בדקתי עם טסטר...בצד השני כן מגיע ומן הסתם גם נדלק כמו גדול..

פאקינג שיט!! דווקא היום קבעתי עם מישהי לפגישה בלילה....

מה עוד לבדוק???

שנה טובה,

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

שמע לי גבר אני עובד בפיאט

והדגם שבחרת (אל תתבאס) הוא על הפנים תשתדל למכור

קנה בראבו עדיף לך שלא יבוא עליך הגה חשמלי טפו טפו טפו מים מלח מים מלח

בקשר לתקלה חפש חיבורי מינוסים התא הנוסעים (צד נוסע מתחת לריפוד צד ימין)

ועוד חיבורי מינוסים בתא המנוע ליד המצבר מתחתיו

תחתוך את כל החוטים שמתחברים לחיבור מפלסטיק ותלחים אותם לסופית חוט אחת שאותה

תחבר לגוף באופן כמו שהיה(עדיף להוסיף בין הסופית לגוף שייבת כוכב)

אם זה לא עוזר חפש מגעים שרופים בתוך הפנס עצמו אם אין תהדק את המגעים (נקבה)

ש"נכנסים" לנורה.

ואם כל זה לא עוזר תכניס תאוטו למוסך עזוב אותך אלף ואחת תקלות יכולות להיות שם

לידי כל המעות שלכם , עכשיו !!!

פורסם

קנה בראבו עדיף לך

פששש,... איזה תגובה מקצועית ממישהו שעוד עובד בפיאט.

ממש מקצועיות לשמה.

מעניין, אם ככה "עובדי פיאט" ממליצים, מעניין מאיפה נובע השם הגרוע לפיאט בארץ.

לבחור יש תקלה בפנס של הרכב, וישר ממליץ לו "עובד פיאט" להחליף את האוטו.

מעניין מה קורה למישהו שבא לעשות טיפול 10,000,?

או יותר גרוע, אוברול...

under construction..

פורסם

קנה בראבו עדיף לך

תשמע גבר אח שלי גבר גבר, אולי תגיד לי מה השם שלך ואני אשלח אותו להנהלה הראשית של סמל"ת ואראה מה הם חושבים על מה שכתבת?

תפסיק לטחון פה שטויות, פונטו ספייס זה אחלה אוטו.

זה שהנורה נשרפה עוד לא אומר שצריך להחיף את האוטו.

כמו שכאשר אתה היית חולה כשהיית ילד אמא שלך לא מכרה אותך לבדואים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

שי, חבל שלא כתבת באיזה צד מדובר (שמאל, צד נהג) או ימין וכמו כן אני משער שכוונתך לאורות הנמוכים. התשובות שניתנו לך הנן מתוך רצון לסייע לך אך אינן מדויקות.

אין כל בעיה של ממסר כי יש ממסר אחד משותף ל 2 אורות הנמוכים ואחד אחר משותף ל 2 אורות הגבוהים.

אם צד אחד פועל אז פרוש הדבר שהממסר תקין ושאות הפעלה אליו כמובן מגיע ממחשב (BODY COMPUTER) ההפעלה. לאחר הממסר יש התפצלות ל 2 נתיכים, אחד לכל צד.

ממסר עם 2 נתיכי אורות נמוכים נמצאים בתיבת הנתיכים שמתחת לדשבורד בצד שמאל בתוך המכונית,

ממסר R1 ונתיך F12 לאור נמוך ימין ונתיך F13 לאור נמוך שמאל (צד נהג).

ממסר עם 2 נתיכי אורות גבוהים נמצאים בתיבת נתיכים אחרת הנמצאת בתא המנוע ליד המצבר,

ממסר R2 ונתיך F14 לאור גבוה ימין ונתיך F15 לאור גבוה שמאל (צד נהג).

צבעי החוטים לאורות נמוכים אפור או אפור/שחור ולאורות גבוהים ירוק או ירוק/שחור.

בדוק הגעת זרם בחוט המתאים במחברו אל מכלל בית הפנס ולפי זה תדע אם יש בעיה פנימית בפנס או לא מגיע זרם כלל אל הפנס ואני חושד בכל זאת בנתיך שרוף בלבד.

בברכת שנה טובה ובתקוה שסייעתי - רפי לין :-)

פורסם

קנה בראבו עדיף לך שלא יבוא עליך הגה חשמלי טפו טפו טפו מים מלח מים מלח

תחתוך את כל החוטים שמתחברים לחיבור מפלסטיק ותלחים אותם לסופית חוט אחת שאותה תחבר לגוף באופן כמו שהיה(עדיף להוסיף בין הסופית לגוף שייבת כוכב)

ואם כל זה לא עוזר תכניס תאוטו למוסך עזוב אותך אלף ואחת תקלות יכולות להיות שם

דווקא אני בטוח שהוא כן עובד בסמל"ת! זה הרי יבואן (כמעט) כושל!

לא יודעים לשווק מכונית טובה ובגדול מוצלחת (ואל תתרשמו מהאוטו הקטן הכי נמכר בארץ). שיקפצו לי כל האלה שאומרים שהפונטו ספייס גרועה! - היא לא מושלמת אבל בהחלט טובה ועושה את העבודה שהיא אמורה לעשות וגם יותר טוב מחלק לא קטן של המתחרות שלה.

סמל"ת לא הכי טובים בשירות וחלק מהמוסכים שלהם גרועים, כולל כאלו גדולים ומוכרים והם לא מצליחים לפקח כמו שצריך עליהם. הם גם לא יודעים לטפל כמו שצריך בבעיות על גבול הסדרתיות שמתגלות בספייס.

לי יש פונטו ועברתי בכמה מוסכים כולל המרכזי. נתקלתי במוסכים מורשים שלא יודעים למלא את הכמות שמן מנוע שצריך, שוכחים להחזיר ברגים ועוד ועוד דוגמאות. יש לי סיפורים על חוסר מקצועיות מפה ועד הודעה חדשה.

וגם ראיתי שכנראה בחלק מהמוסכים חושבים שמחשב הדיאגנוזה זה מינימום פלא עולם כי הם מתייחסים למה שהוא אומר כקדוש - המחשב אומר שחיישן למבדה פגום - אין בעיה נחליף אותו, מה "לבדוק?" המחשב אומר שהחיישן פגום - מחשב !!.

"אהבתי" את העצות של SPORT - אחרי שתחתוך חוטים ותפרק את האוטו - אם הפנס לא יעבוד - אז תלך למוסך, הרי זה יכול להיות "אלף ואחת תקלות ".

ולגבי הבעיה של שי - לדעתי למרות שהוא חושב שזה לא יכול להיות - יש לו בעיה בסוויץ' או במחשב המרכב.

זאת בהנחה שהוא בטח בדק - טעינה ,מצבר, חיבורי מצבר ושאין בעיה בהארקות או קצרים כלשהם ומן הסתם שכל הפיוזים תקינים.

אני אומר את מה שאני אומר לאור סדרת הבעיות החשמליות שהיו לו.

אני לא מומחה אני רק חובבן ולצורך העניין אני מקווה שאני טועה וזו בעיה פשוטה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני חושב כמו רפי בעייה של פיוז שרוף תבוד פיוזים טוב עם מנורת ביקורת שסויץ פתוח והאור השרוף גבוה נמוך דולק !!

פורסם

תודה ענקית לרפי לין!

אכן פיוז F13 נישרף.

פשוט יש לי את החוברת של הרכב בעיברית ושם למרבה פליאתי אין פירוט של הפיוזים ומיקומם.

אז השגתי את הספר באנגלית ושם כמובן שיש...

אין על הפורום הזה.

(לזה "שעובד" בפיאט, אני בכלל לא אתייחס לתגובה שלך, מה שבטוח שהרכב שלי לעולם לא ייפול לידיים שלך או של אחד כמוך).

שנה טובה!

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

• 9 שנים מאוחר יותר...
פורסם

למרות התיישנות השרשור עזר לי מאד,

היתה לי בסופ"ש שעבר את אותה התקלה ונתיך F13 היה שרוף.

כרגע עדין קיימת תקלה באורות החניה (שניהם לא עובדים), הנורות תקינות כך שזה כנראה גם נתיך שרוף או ריליי דפוק.

יש למישהו כיוון היכן נמצאת הבעיה? היכן נמצא הנתיך ששייך למעגל אורות החניה?

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

• תוכן חדש...