Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תו נכה

אורתוגונלי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצמץ

טעית בהגדרות:

יש תו כחול עם כסא גלגלים, ויש תו משולש ירוק לנכים שאינם משתמשים בכסאות גלגלים.

בין נכי משרד הבטחון יש כאלה ויש כאלה. לנכי משרד הבטחון הזקוקים לכסא גלגלים יש תו כחול עם כסא גלגלים.

חניות הנכים משולטות בכחול עם ציור כסא גלגלים ומיועדות לנכים עם כסאות גלגלים.

בפועל אין הקפדה וכל רכב עם תו נכה כלשהו יכול לחנות שם ללא חשש קנס.

יש כאן חוסר צדק מסויים, מכיוון שלנכים עם צליעה קשה וכאלה המשתמשים בקביים קשה לפעמים לנוע יותר מאשר לאלה עם כסא הגלגלים.

לפעמים נכים שאינם נכי גפיים ויש להם תו משולש. אלה יכולים לחנות בחניה רגילה, אולם כמובן הם לא יקבלו דו"ח אם יחנו בחניית נכים (המיועדת לנכי גפיים, ומכאן התמרור הכחול).

ברור שלאדם שאינו נכה אסור להשתמש בחניית נכים, גם אם הוא בן משפחה שמותר לו להשתמש ברכב הנכה, וגם אם לרכבו שאינו רכב הנכה יש תו על שם הנכה למקרים בהם הוא משמש להסעתו. ואיני מתייחס לאותם מצבים בהם הוא מביא את הנכה למקום כלשהו או אוסף אותו.

לרכב שלי יש תו נכה, כי בת-זוגי מרותקת לכסא גלגלים, ומעולם לא חניתי בחניה כזו אם לא הסעתי אותה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אני מודע לכך שבפועל אין הקפדה (וזה היה שינוי תפאורה לראות במקום משטרה שמנעה מנכי משהב"ט לחנות) וכל רכב עם תו נכה כלשהו יכול לחנות שם ללא חשש מקנס אך הדבר בכל זאת עקרונית אסור ככל שידוע לי ולכן ציינתי זאת. לעניין הנכים בעלי המוגבלות הפיזית אכן הארתם את עיני מבחינת זה שהם משתמשים באותו התו הרגיל (לא פעם ראיתי נכים עם עגלות שהיה להם תו משולש ולכן השתרשה בי ההכרה כי לנכי משהב"ט שמוגבלים בתנועתם בכל זאת ישנו תו משולש...עם חרב :-P).

פורסם

מצמץ

יש לפעמים נכים עם תו משולש המשתמשים בעגלות.

כמו שציינתי, לנכה ללא עגלה קשה לפעמים לנוע יותר מאשר לנכה עם עגלה.

אז לפעמים (ויש לי חברים כאלה), למרות שאינם חייבים, הם משתמשים בעגלה כדי להקל על תנועתם.

עדיין אין להם תו כחול, כי הם לא חייבים להשתמש בעגלה, ורק נכה הרתוק לכסא גלגלים מקבל תו כזה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
בנוסף קיימת הבעיה שיש הרבה מקומות חניה של נכים (כסאות גלגלים) ומעט חניות של נכי משהב"ט (כמובן שאינני מדבר על חניות פרטיות ומסומנות ליד בתים) וכך קורה שנכי משהב"ט חונים בחנית נכים רגילה ונוצרת אנדרלמוסיה (אם זה מבחינת מרמור שני סוגי הנכים ואם זה מבחינת מרמור במידה ונכה משהב"ט מקבל קנס בשל חניה בחניית נכה לא לו כאשר בפועל אין לו ממש ברירה מבחינת נכותו הפיזית).

כדאי שתתייחס לדברים שאתה מבין - ולא תדבר שטויות...

כל חניות הנכים מסומנות בשלט של עגלה

חניות המיועדות למרותקים לכסא גלגלים מופיע הכיתוב "בעלי תו עגלה בלבד"

אין שום הבדל בין נכי צה"ל לנכי ביטוח לאומי.

תו משולש ניתן לנכים שאחוז נכותם בניידות הוא עד 80%, מ-80% ניתן לקבל תו עגלה אם נעזרים במכשירים לצורך הליכה.

לי יש 80% בניידות (מוגבלות ברגליים) ולשמחתי אינני מוגבל עד כדי זכאות לתו עגלה.

סימון חניה במשולש ירוק אגב - אינו חוקי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כדאי שתתייחס לדברים שאתה מבין - ולא תדבר שטויות...

כל חניות הנכים מסומנות בשלט של עגלה

חניות המיועדות למרותקים לכסא גלגלים מופיע הכיתוב "בעלי תו עגלה בלבד"

אין שום הבדל בין נכי צה"ל לנכי ביטוח לאומי.

תו משולש ניתן לנכים שאחוז נכותם בניידות הוא עד 80%, מ-80% ניתן לקבל תו עגלה אם נעזרים במכשירים לצורך הליכה.

לי יש 80% בניידות (מוגבלות ברגליים) ולשמחתי אינני מוגבל עד כדי זכאות לתו עגלה.

סימון חניה במשולש ירוק אגב - אינו חוקי.

אכן יש לקות במידע שברשותי בעניין תוי הנכים ולכן התעניינתי בשרשור (ואני מודה לכם על שאתם מבהירים את העניין). עם זאת כפי שאמרתי, כבר נוכחתי לראות במספר מקומות שלטי נכים משולשים לא פרטיים (לדוגמא במרכז רמות אשכול בי-ם). אני יודע בוודאות ועדין רואה שלטים שכאלו כך שלומר שיש רק שלטי נכים של "עגלות" זה לא תואם את מה שאני רואה ביום יום (גם אם עקרונית אתה צודק). לעניין חוסר חוקיות של שלט שכזה כשלט לשימוש ציבורי ולא פרטי אינני יודע.
פורסם

סופסוף מישהו מכניס פה קצת היגיון בשרשור !!

כל אדם בעל תו משולש ירוק עם "סמיילי" בפנים הוא אדם אשר מדינת ישראל (הביטוח הלאומי) קבע שיש לו הגבלי תנועה מסויימים ולכן הוא זכאי לתו נכה על רכבו תו זה מזכה ב :

חניה על מדרכה (כאשר החוק מחייב הותרת מעבר לעגלה-זאת אומרת מדרכה מספיק רחבה, ובתנאי שהרכב לא גורם להסתרת צומת תימרור חשוב וכו')

חניה בכחול לבן ללא השמת כרטיס חניה

חניה באדום לבן באם אין הפרעה לתנועה

חניה בחניית נכים (שמסומנת בריבוע כחול עם כסא גלגלים בתוכו אשר לא מצויין בה שחניה זאת בלעדית למרותקים)

כל בעל משולש שחור! עם חרב בפנים...הינו נכה משרד הבטחון, אדם זה זכאי לאותם הטבות אשר זכאי להם הבחור בעל המשולש הירוק !

מצמצ אתה צריך להבין משהו בתפיסה שלך - נכה עגלה הוא ל-א נכה קשה יותר מאשר נכה שהולך עם קביים\צולע

יש נכים ללא עגלת עזר, שהרבה יותר קשה להם מאשר עם עגלה, והסיבה היחידה שהם לא משתמשים בעגלה זה כי הרופאים לא מרשים להם ולוחצים עליהם לתרגל הליכה כדי להשיג שיפור במצב (שיפור כזה אגב יכול גם להראות אותותיו אחרי 10 שנים....ולכן הסבל הוא נוראי אך במצב שכזה פשוט אין ברירה)

פורסם

עתיד, המשולש של נכי צה"ל הינו משולש זהה לחלוטין למשולש של נכי ביטוח לאומי מלבד החרב והפרח בפנים.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
עתיד, המשולש של נכי צה"ל הינו משולש זהה לחלוטין למשולש של נכי ביטוח לאומי מלבד החרב והפרח בפנים.

:mm_yeah: אכן כך הוא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אדם המתחזה לנכה הוא נכה בראשו, הרי ככלות הכל זוהי נכות מסוימת להשתמש בתו נכה שאינו שלך, לטעמי העניין שקול לזיוף ! ! !, וזאת מבלי לפגוע אלא ע"מ להראות את המציאות.

• תוכן חדש...