Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וצהריים טובים!!

היום בבוקר לא היה לי מה לעשות אז יצאתי לעיר לחפש מונובלוק(להשוות מחירים) לסאב החדש שלי

ניכנסתי לאחת החניות בעיר ואמרתי לו שאני מחפש מונו בסביבות ה 400-500 RMS ב 4 אום ו ועוד שבוע

צריך להגיע אילי הגיביאל מהדיוטיפרי .

הוא אמר לי שאני יכול חבר את הגיביאל ב2 גישורים לסאב (שהוא סליל 1 של 4 אום) והוא יביא לי את אותה תמורה כמו המונו שאני מחפש...

והוא צייר לי איך לחבר. לעשות 2 גישורים לחבר את 2 הפלוסים, לחבר את 2 המינוסים,ולחבר לסאב

והוא אמר שהמגבר יביא אותה תרומה כמו המונו שאני מחפש (400 -500 RMS)

אז השאלה היא כזאות ?

עם באמת הוא יעבוד לי כמו המונו שאני מחפש (400-500 RMS)?

או שהוא דיבר שטיות...(לי ניראה ככה)

פורסם

נראה לי שתברח ממנו ומהר...

הסאב שלך הוא סליל בודד 4 אוהם.

המקסימום שאתה יכול להעשות זה לחבר אותו בגישור לJBL.

אני חושב שמה שהוא התכוון זה לסאבל סליל כפול ובעצם לחבר כל סליל לגישור של 2 ערוצים במגבר 4 ערוצים,דבר שלא מומלץ מבחינת איזון,זה בעצם כמ לחבר 2 מגברים.

קיצר הוא דיבר שטויות,וזה לא רלוונטי אלייך.

תחפש מונו מתאים.

under construction..

פורסם

החיבור הזה נראה לי מתכון לכשל...

אבל בכל זאת נשמע מעניין.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

ניתן לעשות את זה.

אך מכיוון שמחברים בעצם את הסאב ל2 מגברים(המגבר מחולק לFRONT וREAR-ויש חלוקת צלילים בינהם),יש בעיה מבחינת סלילים כי המתח בינהם לא מאוזן.

אלא אם כן יש למגבר אופציה של 2CH IN בL&R מונו,והמכשיר מחובר ליציאת סאב במערכת\קרוס\אקולייזר\מעבד.

וגם אז זה לא בריא.,ולמה לקחת מגבר 4 ערוצים בשביל זה,עדיף 2 ערוצים חזק שעובד בגישור גם ב2 אוהם ומטה,או מונובלוק שעובד ב2 אוהם ומטה..או בעלי ספק מתח מיוצב ואז אין בעיה מבחינת התנגדות.

under construction..

פורסם
ניתן לעשות את זה.

אך מכיוון שמחברים בעצם את הסאב ל2 מגברים(המגבר מחולק לFRONT וREAR-ויש חלוקת צלילים בינהם),יש בעיה מבחינת סלילים כי המתח בינהם לא מאוזן.

אלא אם כן יש למגבר אופציה של 2CH IN בL&R מונו,והמכשיר מחובר ליציאת סאב במערכת\קרוס\אקולייזר\מעבד.

וגם אז זה לא בריא.,ולמה לקחת מגבר 4 ערוצים בשביל זה,עדיף 2 ערוצים חזק שעובד בגישור גם ב2 אוהם ומטה,או מונובלוק שעובד ב2 אוהם ומטה..או בעלי ספק מתח מיוצב ואז אין בעיה מבחינת התנגדות.

היה ויכוח כבר על זה.

אפשר לחבר סאב שני סלילים לשני גישורים במגבר,

מה שעושים זה מחברים את שניהם והופכים פאזה לאחד הסלילים ואז בודקים עם סיגנל קבוע

מתי כשמשחקים בגיין ובקרוס מתי הם נחתכים ביחד, וזה קורה בפירש כשבעצם יש סיגנל אבל הממברנה

של הסאב לא זזה.

אין ספק שעדיף מונובלוק גם מבחינת נצולת החשמל (בהנחה שמדובר במונו קלאס D)ועדיין קיימת האפשרות הזו.

Race Smart

פורסם

הוא התכוון לחבר שני גישורים במקביל. וכן זה תאורתית וסביר להניח יעלה את ההספק.

אבל עדיין לא יפיק יותר מ350W RMS בגישור+מקביל. אבל אני לא ממליץ לעשות זאת משום

שהתיאום בין הזוג גישורים חייב להיות מושלם מידיי בשביל לקבל את ההספק העולה על הספק של גישור בודד.

ולפעמים בשביל לעשות את זה אי אפשר להגיע עם מספיק דיוק על ידיי כיוון הגיין של המגבר אלה צריך לפתוח את המגבר ולתאם שכול זוג ערוצים יקבלו את האות מאותו קדם מגבר ולא משני קדמי מגבר שונים.

בקיצור. לא להתעסק המלצה שלי. אבל זה אפשרי לקבל יותר מ300W בגישור.

תמיר

פורסם

מה שבעצם המתקין אומר לו לעשות זה לעשות תמגבר 2 ערוצים למגבר הרי יש אפשרות 2\3\4 ערוצים לכוון אותו ל2 ערוצים ולקחת את ה 2 ה+ לחבר ביחד ל+ בסאב ואת 2 ה- לחבר ל-בסאב וככה זה יתן לו יענו כוח כפול הדעה שלי בעניין מתכון לאסון המגבר לדעתי גם יכנס לפרוטקט. מסקנה תביא מונובלוק !

מזל שהמתקין זכר בכלל שלמגבר יש אפשרות גישור פנימית של ערוצי 2\3\4 ולא אמר לו לחבר את כל ה4 + לסאב ישירות כדי לגשר :lol:

פורסם

לדעתי חבל, תקנה מונובלוק או מגבר שתי יציאות, תאמין לי אתה תהיה יותר מבסוט...

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

• תוכן חדש...