Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בניתי לסאב שלי תיבה אטומה (סאב לאנזר מדגם VIBE PRO) ולא אהבתי תתוצאה של האטומה אני מעדיף להוסיף לו פורט הוא היה נשמע יותר טוב בתיבה הפתוחה שהיתה לי פעם.

המידות שלקחתי נמדדו ונבדקו במחשבון באתר אוטוסאונד והמידות שהגעתי אליהם בשביל להגיע ל70 ליטר הם:

a:27 b:40 h:36 c:60

את המידות אפשר להבין לפי התמונה הזאת:

http://www.autosound.co.il/content/tools/volume/vtrapprism.png

עכשיו רציתי להוסיף לו פורט הבעיה שאין לי מושג בזה כמה קוטר כמה אורך ? אם אפשר לעשות תפורט מצינור פלסטיק? אם הוא בולט טיפה החוצה זה נורא?

הבנתי שהפורט גם קובע את התדרים של הסאב פחות או יותר ואני אוהב תדרים נמוכים כמה שיותר.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

תכנס לאתר של לאנזר,

תעשה חיפוש לגבי הסאב שלך, תבדוק את הספציפיקישנס לגבי נתוני תיבה.

תבדוק מה קוטר הפורט המומלץ לתיבה בערך כמו שלך, וכן את אורך הפורט.

בד"כ זה יופיע באינצ'ים, אז פשוט תיקח את הנתון ותכפיל אותו ב2.5.

אל תנחש ,פשוט תבדוק.

under construction..

פורסם

זה הבעיה הסאב שלי זה סאב של לאנזר מהסדרות הישנות שהם היו מיוצרים בארהב VIBE PRO 124 ואני לא מוצא עליו נתונים בכלל.

פורסם

מגוגל מצאתי תפרטים הבאים:

VPRO124

12" (30cm) Subwoofer

500 Watt/RMS, 1000 Watt max, 4 + 4 Ohm

2,5" (64 mm) Doppelschwingspule

Fs 30 Hz, Qts 0,30, VAS 49L, 88dB

Einbautiefe 200mm

Einbauöffnung 285mm

זה לא אומר לי הרבה אז בבקשה אם מישהו מבין מזה משהו קצת עזרה

פורסם

אני לא מאמין שביזבזתי 10 דקות על סאב של לאנזר...

טוב לא משנה, מצאתי לך את הנתונים.

אתה צריך פורט של 8-10 ס"מ רוחב(קוטר).

בעומק של 18-22 ס"מ(אורך).

לא יאומן פשוט אין מידע על הסאב הזה.

לקחתי את זה מאתר גרמני,משום מה.

לא משנה, מקווה שעזרתי...(מזל שאני מבין קצת גרמנית)...

:)

under construction..

פורסם

נכון, אך מכיוון שאין יותר מידי נתונים על הסאב לגבי מידות מדויקות , מצאתי לבחור מספר אופציות.

בעיקרון זה 4" WIDE.

ו8" DEPTH.

מה שכן מצאתי גם נתונים סותרים לכך.

עריכה:

clarion,

מצאתי לך צילום של הפרמטרים של הBOX.

אז על PORTED זה :

min 3.75" wide.

min 7.5" depth.

תשתמש במידות הללו, זו אוטנטי.

under construction..

פורסם

כמה בס"מ זה יוצא?

קוטר:

אורך:

אין לי הרבה ידע ומושג במידות וכל העסק הזה רק התיבה עצמה לקח לי שנים עד שבניתי וסיימתי לבנות 2 ניסיונות היו לי וטעיתי בהם בשלישית רק יצא טוב הגעתי ל64 ליטר לבסוף בתיבה אם זווית ואטימה מלאה מבפנים אם סיליקון רק צריך לעשות חור לפורט ולעטוף אותה מבחוץ שתראה יפה

דרך אגב יש לי שאלה:

הציעו לי מבפנים לרפד אם צמר גפן מכיוון שזה סופג חום וזה בריא לשים אותו בתוך תיבה האם זה נכון וזה טוב לעשות את זה או שזה שטות גמורה?

פורסם

קוטר: 9.

אורך: 18.

תקרא בF.A.Q על צמר סלעים, עדיף שתחפש בF.A.Q לפני שאתה שואל דברים.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

כלומר שהצמר סלעים עדיף וגם טוב לתיבה השאלה כמה לשים ממנו ואיך ?

לעטוף מבפנים את כל התיבה את כל הדפנות או שמספיק לעטוף רק את החלק התחתון של התיבה?

ועוד שאלה שיש לי בנוגע לפורט,

הוא משתנה לפי גודל התיבה או שזה הכל תלוי בסאב ובתדר שאתה רוצה שהוא יעבוד וככה מחליטים את אורך וקוטר הפורט?

פורסם

הפורט צריך להתאים לנפח התיבה. זה לא מספיק שנותנים לך מידות לפורט צריכים לתת לך גם את הנפח של התיבה. כל נתון אחד ללא השני הוא חסר משמעות.

את הנפח ואת תדר הכיוון של הפורט מתאימים לסאב וכמו כן לטעמנו (יותר לכיוון SQ או יותר לכיוון SPL).

עכשיו ראיתי שנתת נתוני T/S של הסאב כמו QTS, FS וVAS ואלו נתונים חשובים שלפיהם ניתן לתכנן תיבה לסאב. אם יהיה לי זמן מאוחר יותר אני אנסה להריץ אותם בתוכנה ולראות איזו תיבה יכולה להתאים.

אם אתה רוצה בנתיים להחכים בנושא אז גש לFAQ, יש שם ת'רדים בנוגע לנתונים האלו ולתכנון תיבה.

צמר סלעים מיותר ודובר על כך רק אתמול. תריץ חיפוש על "צמר סלעים".

פורסם

שלחתי אימייל ללאנזר והם מסרו שלתיבה פתוחה 64 ליטר יהיה מצויין אבל את נתוני הפורט הם לא נתנו לי אז בנתיים יש לי נתון אחד מדויק שזה 64 ליטר תיבה פתוחה עכשיו צריך להתאים לתיבה פורט לפי ה64 ליטר שהם אומרים

• תוכן חדש...