Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שמעצבן אותי אישית, זה שקובעים חוק אבל לא אוכפים אותו:

לדעתי צריך לקבוע מהירות מרבית הגיונית של נניח 120 קמ"ש בכביש החוף, אבל באמת לאכוף את שנקבע בחוק! מי שיסע 121 קמ"ש יקבל דו"ח.

חוסר דיוק של הספידומטר, חוסר ריכוז של הנהג, כל התרוצים, זה הכל באחריות הנהג. שיבדוק מה הסטיה של הספידומטר שלו, שיתקין צפצוף כשהוא מתקרב ל 120 (כמו ב אלפא וסיטרואן) שפשוט יסע 110 כדי שגם אם הוא חלם קצת הוא לא יגיע ל121. כמובן שאם למכשיר המשטרתי יש סטיה של 5 קמ"ש, הם מבחינה משפטית יוכלו לעצור רק רכב שנמדד על 126, כדי להוכיח שזה 121.

נמאס לי שחוק זה לא חוק. לדוגמא, מע"מ זה 17 אחוז, הרי לא הגיוני לוותר למי שרשם חשבונית עם 15-14 אחוז מע"מ ,כי זה עוד בסדר, ורק מי שממש העלים את המס ישפט.

צריך לקבוע מהירות, ובאמת לאכוף אותה - בלי תרוצים ועם אחריות של הנהג.

החלום שלי: שיוסיפו 1000 ניידות סמויות, מסוגי רכבים שונים וצבעים שונים, ש24 שעות יסיירו ושפשוט יצלמו בוידאו או יעצרו את כל הנהגים האגרסיווים על הכביש, כך שמי שנוהג אגרסיווי, פשוט "יתרגל" לקבל דו"ח ממש כל שבוע. מה שמהר מאוד יגרום להם להבין שאי אפשר לנהוג ככה.

רעיון נוסף: אזרח יוכל להתקשר למאגר מידע ולמסור תלונה על רכב שחתך באגרסיוויות, עבר באדום, איים עליו ברמזור וכו'. רכב שיצטברו עליו כמות של תלונות מאזרחים שונים יזכה למעקב סמוי ומצולם של המשטרה. (מספר תלונות ידרשו כדי למנוע מצב שמישהו סתם מלשין מתוך נקמנות וכדי שקודם כל יעקבו אחרי אלה שבאמת מתפרעים ואלימים ולא אחרי מישהו שפעם אחת שכח לפנות וקצת חתך מישהו)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שמח שאתה לא יושב אצלינו בכנסת.

אני גם בעד לעלות את המהירות המותרת המגוכחת בכבישים המהירים, אבל מאיפה תביא תקציב ל 1000 ניידות סמוייות שיופעלו 24 שעות ביממה או אנשים שיפעילו את "מאגר התלונות", למשטרה אין תקציב וכוח אדם לדברים כאלה.

בגלל זה הם מסתפקים בכנסות מהירות חסרי תועלת וקוראים לזה אכיפה.

פורסם

נהג רגוע, אני אל רוצה להיות בוטה

אבל פשוט לך לישון!

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

לדעתי צריך לקבוע מהירות מרבית הגיונית של נניח 120 קמ"ש בכביש החוף, אבל באמת לאכוף את שנקבע בחוק! מי שיסע 121 קמ"ש יקבל דו"ח.

חוסר דיוק של הספידומטר, חוסר ריכוז של הנהג, כל התרוצים, זה הכל באחריות הנהג. שיבדוק מה הסטיה של הספידומטר שלו, שיתקין צפצוף כשהוא מתקרב ל 120 (כמו ב אלפא וסיטרואן) שפשוט יסע 110 כדי שגם אם הוא חלם קצת הוא לא יגיע ל121. כמובן שאם למכשיר המשטרתי יש סטיה של 5 קמ"ש, הם מבחינה משפטית יוכלו לעצור רק רכב שנמדד על 126, כדי להוכיח שזה 121.

נמאס לי שחוק זה לא חוק. לדוגמא, מע"מ זה 17 אחוז, הרי לא הגיוני לוותר למי שרשם חשבונית עם 15-14 אחוז מע"מ ,כי זה עוד בסדר, ורק מי שממש העלים את המס ישפט.

החלום שלי: שיוסיפו 1000 ניידות סמויות, מסוגי רכבים שונים וצבעים שונים, ש24 שעות יסיירו ושפשוט יצלמו בוידאו או יעצרו את כל הנהגים האגרסיווים על הכביש, כך שמי שנוהג אגרסיווי, פשוט "יתרגל" לקבל דו"ח ממש כל שבוע. מה שמהר מאוד יגרום להם להבין שאי אפשר לנהוג ככה.

רעיון נוסף: אזרח יוכל להתקשר למאגר מידע ולמסור תלונה על רכב שחתך באגרסיוויות, עבר באדום, איים עליו ברמזור וכו'. רכב שיצטברו עליו כמות של תלונות מאזרחים שונים יזכה למעקב סמוי ומצולם של המשטרה. (מספר תלונות ידרשו כדי למנוע מצב שמישהו סתם מלשין מתוך נקמנות וכדי שקודם כל יעקבו אחרי אלה שבאמת מתפרעים ואלימים ולא אחרי מישהו שפעם אחת שכח לפנות וקצת חתך מישהו)

1. אתה לא נשמע כמו נהג רגוע.

2. כבר מזמן ידוע שסיפור המהירות מעבר למותר זה בולשיט ושלא שם נמצאת הגאולה בעניין

מניעת תאונות. הקטע זה שזה הרבה יותר קל לתפוס על מהירות לעומת מישהו שחותך ומתפרע על

הכביש ולכן מתמקדים בזה...

3. לעניין מאגר מידע, חתיכות וכו'...אם אדם רוצה להתנקם במישהו, ללא קושי הוא יארגן לך מאות

ואלפי תלונות על אותו אדם. שלא לדבר על כך שזה דורש השקעה כספית גדולה וכוח אדם

בכדי לטפל בכל העסק הזה, בקיצור לא ממש ריאלי.

4. לעניין יותר ניידות על הכביש...הנושא כרגע מטופל (לצערי, שכן אני בדעה שהניידות ימשיכו

להתמקד בפן המהירות).

פורסם

אי אפשר באמת להתנקם, כי התלונות רק גורמות לזה שיעקבו אחריך, לא שתקבל דו"ח אוטומטית.

ברור שמהירות היא לאו דווקא הגורם לתאונות, ברור שגם נהיגה אגרסיווית היא לאו דווקא הגורם לתאונות (אבל היא מעצבנת ומפריעה לאזרחים).

אבל אם קבעו חוק שרירותי לפחות שיאכפו אותו.

לדעתי שמירת מרחק יותר חשובה, כי במצב חירום שאיזה אדיוט גמור נכנס לכביש, ונהג אחר הצליח לסטות ולהתחמק, ונהג אחר הצליח לבלום, ובסוף איזה טמבל שנוסע קרוב לרכב שלפניו רואה את הכל מאוחר מדי ונגמרות לו האופציות לתגובה. כמובן שב 99.99% מהזמן אפשר לנסוע ממש קרוב לרכב שלפניך. הבעיה היא איך לחסוך את התאונה, אפילו שהיא מתרחשת רק בביש מזל משוגע שמתרחש אחת ל 100,000 ק"מ

פורסם

באמת גם לי נמאס מהחוק שלא מתיחסים אליו, נמאס לי שלשוטר יש את האפשרות להאשים אותי במשהו שלא עשיתי ולתת לי 250 שקל דוח ולאיים עלי בהזמנה לבית משפט על נהיגה פרועה (כשהדוח בכלל על סטייה מנתיב שלא היתה בכלל) רק כי דיברתי בתוקפנות כדי להגן על עצמי אחרי שהמטורף נסע אחרי כמו במרדף אמריקאי.

וחוץ מזה תסלח לי על זה, אבל מי סופר אותך בכלל? אתה כולה עוד אזרח שהממשלה דורכת עליו, זה שיש לך רצון זה יפה, אבל דיבורים כמו חול...

קודם מעשים אחרי זה דיבורים

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ידידי הנהג הרגוע,

האם אתה נוהג לצרוב דיסקים?

להוריד משחקים באימיול?

לעבוד שחור?

לשלם במזומן בלי קבלה?

חוק זה חוק, לא?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

פה זה פורום רכב, לא פורום הטפות מוסר.

וחוצמזה:

1)כמעט ולא (קצת מביש אני יודע)

2)לא

3)לא

4)לא

ואין לי מנוע של 605 טורבו ב306 (חוקי?)

אם זה לא מוגזם- בבקשה תתיחסו לנושא השרשור.

פורסם

כולם התייחסו לשירשור שלך.

אפשר לעשות משהו אחר. כל מי שעובר עבירה, גזר דינו מוות.

מובטח לך שכמות הפשע תרד ל-0. החיים יהיו טובים יותר לכולם.

אבל מה, איפה הזכויות?

האכיפה שאתה מציע היא מטורפת ומתאימה לרובוטים.

אתה מוזמן לעבור לשוויץ :)

הפתרון הוא בחינוך של נהגים ולא באכיפה אגריסיבית של כל החוקים.

פורסם

אתה צודק אבל גם טועה...

נכון שפה זה לא אירן, לא צריך לכרות יד לכל מי שעשה משהו, אבל בהחלט כדאי להחמיר את הענישה...

סתם דוגמא שלא קשורה לעולם הרכב... אם מישהו שדוקר ככה סתם על סיגריה או חנייה או סתם כי אמרו לו משהו לא במקום היה יושב כמה שנים טובות בכלא ונאלץ לשלם פיצויים לנדקר או משפחתו ולא יוצא מזה עם איזה חודשיים מאסר כי יש לו עורך דין טוב ושופטים טובי-לב אזי המצב היה יותר טוב בהרבה...

גם בכביש זה ככה... ביום שיש האחרון בלילה יצאתי כמו תמיד לשבת בעיר עם חברים וידידות והרגשתי שכולם נוהגים איך שבא להם כאילו אין חוקים... זה לא מסתכם בלתת גז כשיש מלא אנשים בצדדים או לחתוך בכיכר, זה הגיע כבר למצב שבו פתאום חותכים בכיכר שמאלה ונוסעים נגד כיוון התנועה במקום לקחת את כל הכיכר כמו שצריך, ולא פעם אחת... 5 פעמים עשו את זה באותו ערב, פעם אחת כמעט קרתה תאונה בגלל זה... או כאלו שעוצרים באמצע הכביש, מעכבים מאחוריהם 10(!!) רכבים שצופרים, אבל זה לא מזיז לאלו שעצרו והם ממשיכים לנהל שיחה באמצע הכביש... אם על העבירות המסוכנות וגם המעצבנות האלו היו נותנים עונשים כבדים כמו קנסות כבדים או שלילת רשיון לכמה חודשים טובים אז אולי המצב היה טוב בהרבה...

אני אישית לא מסכים שאם מישהו נוסע 92 במקום 90 אז צריך ללת לו קנס, בני אדם הם לא רובוטים, קורה שנוסעים קצת מהר מדי אבל כשעושים עבירות רציניות כמו נסיעה נגד כיוון התנועה בכיכר אז בהחלט צריך להעניש בחומרה גם כדי להרתיע וגם כדי שהעבריינים ישלמו על מעשיהם...

פורסם

האמת שאני בעד לכרות ידיים לגנבי רכב. :)

פורסם

לנהג הרגוע,

אני לא מבין מה אתה רוצה להשיג עם ההצעה שהעלת?

אני מבין שאתה כועס על דרך התנהלות הדברים. ואולי אפילו בצדק.

רוצה לעשות משהו בנידון.... תתנדב למשמר האזרחי ותשנה.

בקשה אחת...

לפני שאתה מז**ן את כל מי שנסע 50 קמ"ש וחצי בעיר או 93 קמ"ש בכביש 4... (אני יודע שאתה מבין כי מהירות היא לא הבעיה) תתמקד בדברים החשובים יותר. (ההוא מהאוף טופיק שטרקטרונים מפריעים את מנוחתו לדוג':-) )

ותניח לנו משיטות ההלשנה של הפשיסטים\קומוניסטים ושאר ירקות. אתה לא יודע מתי תעצבן מישהו שיחליט להלשין עליך שלא בצדק.... ואולי כן בצדק? אתה רוצה להוכיח שאין לך אחות?

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

נהג רגוע יקר ,

אתה עוד קורבן לשטיפת המוח של הרשויות.

אתה מאמין להם ומתעלק על העבירה שהיא כבר הכי נאכפת , וגורמת (באופן יחסי) להכי מעט תאונות.

אני בעד שיהיו עוד 1000 ניידות על הכביש ,ושיחלקו דו"חות.

למי שמשתמש בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה או פנייה שמאלה (וגורם לכל העולם לעקוף אותו מימין תוך סיכון כולם).

למי שלא שומר מרחק (יש מכשיר אכיפה לכך , אבל לא משתמשים בו , חוסר חלפים כביכול).

למי שחוצה פסים לבנים תוך סיכון הסביבה.

למי שנכנס לצומת באור אדום , גם אם הוא לא פנוי , ומתעלם מזכותם הבסיסית של האחרים לנסיעה.

למי שנכנס לצומת בלי להסתכל אפילו אם הוא מפריע לאחרים.

להידבק לעניין המהירות - זה להצטרף לחליבת הציבור בידי המשטרה והמדינה. אין שום קשר בין צורת אכיפת המהירות (כבישים ישרים ופתוחים , עם סיכון אפסי) , לבין הסיכון שמהירות גבוהה יוצרת במיקום המכמונת הספציפי .

רוצה לאכוף מהירות ? תאכוף ליד גן ילדים. ליד בית ספר . ליד בית אבות.

לא במקום בו תעשה כסף קל.

החוקים נועדו כדי לשמור על הסדר הציבורי , לא כדי להעניש.

אור אדום ברמזור כדי לתת הזדמנות לכל אחד לנסוע בתורו , לא בשביל לעצור את התנועה. תיאורטית , ב-2 בלילה , אם אתה בטוח באלף אחוז שאין עוד תנועה - שום דבר לא יקרה ממעבר באור אדום (שים לב , אני לא ממליץ לעשות זאת , אני מתאר מצב נתון).

צורת המחשבה שלך כפי שהיא משתקפת מההודעה , מעידה על היותך דמגוג , לא יותר טוב מחיים הכט ומכל הפוליטיקאים.

נהג רגוע הוא לא בהכרח נהג טוב , שלא יהיו לך ספקות.

פורסם
האמת שאני בעד לכרות ידיים לגנבי רכב. :)

אני תומך!!

ול"נהג רגוע" - האם זה לא אתה ששאל איך מנפחים צמיגים ברכב כדי להגיע להיגוי יתר ברכב בעל הנעה קדמית???

לפי דעתי - שלילה לכל החים על עבירה כזו!!

תפסיק להיות שטותניק, צריך לנהוג עם שכל ולא עם החוק היבש. :multi:

אני, ושאר נהגים רבים, עוברים כל יום על המהירות המותרת, נוהגים ברכבים שעברו שינויים כאלו ואחרים, ואני לא ממש רואה אותנו כרוב של המעורבים בתאונות.

מהירות לא גורמת לתאונה, בני אדם גורמים לתאונה!!

מהירות:

1. מצמצמת את זמן התגובה.

2. מחמירה את תוצאות ההתנגשות.

אבל לרוב הנהגים זה לא משנה, כי גם אם תיתן להם 10 שניות הם לא יידעו מתי ללחוץ גז ומתי ברקס, איך לתקן רכב אם הוא מחליק, איך להתחמק ממכשול, בלימת חירום בזמן סיבוב, וכו' וכו' וכו'...

ואם אתה לא מאמין לי - תשאל - היום - את ההורים שלך, את השכנים שלך, ועוד כמה חברים...

תשאל אותם את הדוגמאות שנתתי לך כאן.

תראה שלאף אחד אין מושג. למה? כי לא לימדו אותם. :loco::confused:

וללמד אותם זה קצת יותר חשוב מלהוריד להם את הראש אם הם נסעו 126 קמ"ש בכביש החוף ב-4 בבוקר, זו דעתי לפחות.

אני, אגב, שואל את השאלות האלו כל ילדון שמסביר לי כמה הוא יודע לנהוג... אני חושב שככה מצילים חיים... ואתה? :shock2:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...