Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לדבריו של שמר,

מספיק שתהיינה ניידות ליד גני ילדים או צמתים עמוסים שידוע שנוהגים שם לגנוב רמזורים כדי להרתיע נהגים מלעשות עבירות כאלו, בלי להכניס שקל למדינה. אוטופיה. :)

קורה לא אחת שאני מתאים את מהירות הנסיעה שלי באיילון לשאר הרכבים ופתאום אני קולט שאני ב-140.

אז מה, לתת דוחות ל 1000 מכוניות? ברור שמשהו בחוק לא הגיוני.

בחברה של קניבלים יהיה מוזר למצוא חוק שאוסר על אכילת בני אדם, לא?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"איזה שירשור יפהה"

הבן אדם רוצה ניידות

אז אדון נהג רגועע קנה לעצמך בימבה קשט אותה ב כחול ולבן ותדביק סירנהה תטייל ברחוב ותעצור רוכבי קורקינט חשמלי על זה שהם לא עוצרים להולכי רגללל

אתה נישמע כמו גמד כחול

ניראה לי או שאני טועה למישטרה אין פז'ו 306 אני חושב אבל לכו תדעו עם כל הכסף שהם מקבלים אולי גם 306 הם הכניסו כרכב סמוי.

המשך יום טוב ו לנהג רגועע אני אוהב נהגים רגועים זה לא אישי פשוט מיש מחפש למי להוריד את הראש על 2 קמ"ש יותר זה הופך להיות אישי.

לדעתיי אתה פשוט חייב אבל חייב להיתנדב למישטרהה זה מה שאתה חייב לעשות למען הבריאות ו בכדי לשמור על הנפש שלך בריאהה

ושלא יעבדו עליכם.

נהג רגוע מעולם לא עשה עבירת תנועה אפילו לא אחת .

אז זו דעתיי

אסף מאשדוד שקורא את זה וצוחק

המשך יום טוב לכולםםםם

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

אני שמח שאתם נהנים להפוך הכל לאישי ולרדת עלי במקום להתייחס לרעיון. זה כמובן מעודד אנשים להצטרף לפורום...

לכן אדגיש שאני לעולם לא מסכן משתמשים אחרים בדרך, ואם אני מסכן את עצמי זה סיכון מאוד מחושב.

ולענין:

בקיצור, אתם לא מסכימים איתי שאם כבר קבעו מהירות צריך באמת לאכוף אותה.

גם אני לא חושב שמהירות=תאונות, כתבתי את זה לפני כמה הודעות.

התמקדתי בנהגים אגרסיווים/גועליים/מסוכנים וחשבתי שיהיה טוב אם נהג שחשוד ככזה עקב "הלשנות רבות" יזכה למעקב כדי לוודא אם הוא אכן כזה, וכדי שיורידו אותו מהכביש לטובת השאר.

זכותכם לעמוד על שלכם ולדרוש שנהגים כאלו ימשיכו לנסוע בינינו.

פורסם

טוב אני חושב שעל מנת לשנות את תרבות הנהיגה בארצנו ( מהירות מופרזת, לחתוך נתיבים וכו') צריך להתחיל מבראשית. אני מתכוון לתחילת הדרך, נניח אדם רוצה להוציא רישיון מדובר בנער בגיל 17 18. הוא לומד תאוריה במקרה הטוב ( רבים אחרים משלמים כסף טוב בכדי לעבור בלי לממוד אפילו ) עובר ומגיע לשיעורי הנהיגה ( שגם פה יש לא מעט חאפרות אצל חלק ניכר מהמורים, תסכימו איתי) שם הוא לומד לתפעל את הרכב ולא יותר, בשלב מאוחר יותר הוא מגיע לטסט (כאשר גם כאן לא תמיד ניתן לדעת אם התלמיד מוכן או לא הכול תלוי בבוחן, האם אישתו נתנה לו בלילה שלפני או לא) עובר לא עובר, בסופו של דבר מקבל רישיון נהיגה והנה עוד נהג מסוכן על הכביש.

אחרי כול הדרך הארוכה הזאת שכול אחד ואחד מאיתנו עבר בדרכיו השונות מתמלאים הכבישים בנהגים מסוכנים ופרועים.

לכן כאמור צריך להתחיל מבראשית לפני לימודי התאוריה לפני הכול יש להתחיל בתוכנית הסברה שתכלל נושאים הקשורים לבטיחות אחריות וכו', את התוכנית ניתן להכניס למערכת הלימודים או בעוד דרכים כאלו או אחרות. צריך במידה מעטה לזעזע את הנהג העתידי ולהסביר לו עד שיפנים שיש לו כוח ביד והמון אחריות.

צריך לפקח על מבחני התאוריה על מנת למנוע שחיתות, להגביל את מספר הטעויות המותר ולעלות את מספר השאלות, להשתמש במחשביםעל מנת לבדוק אינקסטינטים ומהירות תגובה להכניס מבחנים שיבדקו את הנהג בזכוכית מגדלת, ומשם לשיעורי הנהיגה- בארץ שיעורי הנהיגה הם בעצםם לא יותר מהכרת הרכב, מלמדים לתפעל את הרכב ולא יותר, אני אומר חד וחלק לא מלמדים לנהוג.

צריך להעביר לפחות כול 4 שיעורים שיעור על מסלול או במגרש החלקה על מנת להראות לנהג שהוא לא כזה תותח ולהראות לו שאין לו שליטה על הרכב כמו שהוא חושב ( טעות נפוצה מאוד בקרב נהגים חדשים) בקיצור צריך שינוי בעוד המון פרטים שאשמח לפרט בהמשך.

ועכשיו אתם בטח שואלים מאיפה התקציב לכזו תוכנית?

ואני אומר באופן חד וחלק הכנסת חוק המאפשר ספורט מוטרי בישראל, משמע הדבר:

הממשלה יכולה להטיל מיסים נוספים-הכנסה למשרד התחבורה.

בניית מסלולים לצורך תחריות-הכנסה נוספת.

חקיקת חוק שאומר שההשתתפות במירוצים היא לאחר קורס נהיגה מתקדמת-הכנסה נוספת

תעשיית מוצרים שלמה סביב שיפורי רכב אך גם הגבלה על כך-הכנסה נוספת, מיסים וכו'

חקיקת מס על שינוי רכב- גובה המס בהתאם לשיפור-הכנסה נוספת

יש לי עוד ועוד רעיונות להכניס כסף לקופת הממשלה על מנת להוציא לדרך את התוכנית הנ"ל , תחשבו על זה

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם
לדעתי צריך לקבוע מהירות מרבית הגיונית של נניח 120 קמ"ש בכביש החוף, אבל באמת לאכוף את שנקבע בחוק! מי שיסע 121 קמ"ש יקבל דו"ח.

13 שעות מאוחר יותר:

מה פשר ההתחסדות הזו?

מה פשר הקטנוניות הזו?

אני מעדיף נהג שבטוח בעצמו שנוסע על 121 בהתאם לחוקי התנועה (מאותת, שומר מרחק), מאשר נהג חוצפן או לחלופין חסר בטחון, שמתנחל בשמאלי, ונוסע על 60 באיילון, מצידו שהעולם ימות מאחוריו.

ולסיום: ציטוט קטן של "שייגעצ"

"אבל טעית, אוו כמה שטעית.

דפקי ת'ראש במעלית".

אני לא יודע כמה זמן יש לך רישיון, אבל תנסה להשתפשף קצת, ותבין שמהירות זה חלק מהאופי הישראלי שלנו - גם זה שמתחסד ורוצה נורא נורא להיות אירופאי. והיא בכלל לא המקור לתאונות.

המקור לתאונות הוא החינוך הלקוי, והתשתיות הדפוקות. לא אכיפה של 1 קמ"ש בידי שוטר מושחת שחושב שתפס את אלוהים בביצים כי רשום לו "מ" על הכובע.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

BLACK DRAGON כתבת יפה, והייתי מוסיף גם סימולטרים שבודקים:

תגובות של נהגים מבוגרים או קשישים, והאם ניתן לתת להם מכונית ביד

לחקור נהיגה בהשפעת סמים/אלכוהול והמינון שמתחיל להשפיע על איכות הנהיגה

כנ"ל לגבי עייפות

אימון חובה לנהג חדש וגם רענון חמש שנתי, שבו אתה עושה נסיעה שגרתית ומשעממת ופתאום מתקילים אותך במצב חירום לא צפוי. לא התחמקת, רשיונך מתחיל להיות בסכנה...

סה"כ נהיגה מסוכנת יותר מטיסה, אבל מכיוון שיש לך רק 4 נוסעים ולא 400 , ומכיוון שהתפעול הבסיסי פשוט יותר באוטו, אתה לא נדרש להתאמן על מצבי חירום בכלל, להבדיל מטייסים. אתה לא נדרש לעבור בדיקות בריאות או בדיקות של רמת נהיגתך ועד כמה סגנונך מונע סיכוי למצב חירום (שעשוי לקרות בגלל נהג אחר).

פורסם

לדעתי בהקשר הזה מעניין מאוד לקרוא מאמר של קצין משטרה לשעבר(...) באתר שלו (שהוא פתח עם עוד פורש משטרה או משהו כזה), בשם =1139&userid=3205&cookie_lang=he&the_session_id=ccfb20f970d76a97e77f85d2d5da9cf8]על מהירות ופופלריות, שמצד אחד מגן על העמדה של המשטרה בנושא המהירות, אבל מצד שני מראה ש"אפשר גם אחרת". אני סה"כ השתכנעתי מהכתבה. אני בהחלט ממליץ לקרוא, ואשמח לקרוא את תגובתכם למאמר הנ"ל..

פורסם
BLACK DRAGON כתבת יפה, והייתי מוסיף גם סימולטרים שבודקים:

תגובות של נהגים מבוגרים או קשישים, והאם ניתן לתת להם מכונית ביד

לחקור נהיגה בהשפעת סמים/אלכוהול והמינון שמתחיל להשפיע על איכות הנהיגה

כנ"ל לגבי עייפות

אימון חובה לנהג חדש וגם רענון חמש שנתי, שבו אתה עושה נסיעה שגרתית ומשעממת ופתאום מתקילים אותך במצב חירום לא צפוי. לא התחמקת, רשיונך מתחיל להיות בסכנה...

QUOTE]

נשמע כמו משחקי מחשב של פעם עם הוראות שכאלה, אתה חי באיזה סרט אני מבין, כדאי לך להתעורר ולהפסיק לחלום על סימולטורים חקירות ואימון. אף אחד עדיין לא חשוד בשום דבר, קודם שיתנו לנהג תנאים, אחרי זה שיחפשו אשמים בין הנהגים.

אתה מתאר מצב שכל אחד חייב להיות נהג מירוצים מינימום, רד מהעץ זה ילך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אני שמח שאתם נהנים להפוך הכל לאישי ולרדת עלי במקום להתייחס לרעיון. זה כמובן מעודד אנשים להצטרף לפורום...

לכן אדגיש שאני לעולם לא מסכן משתמשים אחרים בדרך, ואם אני מסכן את עצמי זה סיכון מאוד מחושב.

ולענין:

בקיצור, אתם לא מסכימים איתי שאם כבר קבעו מהירות צריך באמת לאכוף אותה.

התמקדתי בנהגים אגרסיווים/גועליים/מסוכנים וחשבתי שיהיה טוב אם נהג שחשוד ככזה עקב "הלשנות רבות" יזכה למעקב כדי לוודא אם הוא אכן כזה, וכדי שיורידו אותו מהכביש לטובת השאר.

זכותכם לעמוד על שלכם ולדרוש שנהגים כאלו ימשיכו לנסוע בינינו.

יהללך זר ולא פיך.

אין הנחתום מעיד על עיסתו .

על כל זה שמעת ?

איך אתה חושב שאתה יכול לדעת אם אתה מסכן אחרים ? כמו כל הנהגים של "אני נוהג מצויין , אני אלוף"?

ספר לנו קצת על עברך , האם השתתפת בעשרות מירוצי באחה ,פייקס פיק , פריז דאקאר , מונזה , ספא והוקנהיים ?

או שאתה תוצר של משרד הרישוי הישראלי ?

אגב - אנחנו לא מסכימים שהמהירות שנקבעה -אותה צריך לאכוף.

זוהי מהירות אנכרוניסטית ומיושנת , שנקבעה בשנות ה-70. בתנאים אחרים.

אז 90 הייתה מהירות סבירה לחלוטין.

היום לא.

98 אחוז מהנהגים עוברים על המהירות המותרת. כולל נציגי הציבור. אז מה ? החוק בסדר וכולם מטומטמים ?

זו החלטה פוליטית שנובעת מההכנסה העצומה שיש למדינה מהאכיפה במתכונתה הנוכחית. שום קשר לבטיחות.

פורסם
BLACK DRAGON

נשמע כמו משחקי מחשב של פעם עם הוראות שכאלה, אתה חי באיזה סרט אני מבין, כדאי לך להתעורר ולהפסיק לחלום על סימולטורים חקירות ואימון. אף אחד עדיין לא חשוד בשום דבר, קודם שיתנו לנהג תנאים, אחרי זה שיחפשו אשמים בין הנהגים.

אתה מתאר מצב שכל אחד חייב להיות נהג מירוצים מינימום, רד מהעץ זה ילך.

תנאים? איזה תנאים יכולים להועיל לנהג שלא יודע דבר על רכבו חוץ מ לאיזה כיוון לסובב את ההגה כדי שהאוטו יפנה שמאלה? ( תוך כדי שהוא עושה זאת בנתיב לפניה ימינה )

נהג מירוצים לא אבל שליטה בינונית באוטו כן

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם

אגב - אנחנו לא מסכימים שהמהירות שנקבעה -אותה צריך לאכוף.

זוהי מהירות אנכרוניסטית ומיושנת , שנקבעה בשנות ה-70. בתנאים אחרים.

אז 90 הייתה מהירות סבירה לחלוטין.

היום לא.

.

מהי המהירות הסבירה בעינך 120 או כמו איזה אחד שפתח פה שירשור על כך שהוא קיבל רישיון והוא "מרביץ" עם אבא 155 . אני חושב שהמהירות 90 היא בהחלט סבירה, בנוסף לכך כפי שאני יודע מותר לעלות על מהירות הנסיעה ב10 אחוז כך ש99 היא מהירות טובה ומתקבלת על הדעת

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם

המהירות הסבירה בעיניי היא זו המתאימה לתנאי הדרך.

30 בשטח מיושב וצפוף , ליד גני ילדים וכו'.

50 בשטח עירוני עם שדה ראייה סביר.

70-90 בשטח עירוני לא מיושב. הכוונה לאיזורי תעשייה , כבישים עוקפים וכו'.

100-110 בכבישים בינעירוניים סבירים.

130-140 בכבישים מהירים.

כמובן שהכל בתלות במיקום הספציפי.

אם כביש בינעירוני מלא סיבובים מסוכנים (אגב ,למה שיהיו סיבובים מסוכנים ? קצת רצון טוב מטעם מתכנן הכביש) המהירות צריכה להיות נמוכה יותר.

אם כביש עירוני ,גם באיזור תעשייה , נמצא במקום בו לא ניתן לראות מספיק רחוק כדי לעצור בבטחה על כל הפתעה - 50 מספיק ,ואולי גם 30.

מי שקובע את המהירות צריך לבוא עם קצת מחשבה , ולהתאים את המהירות לדרך - ולא לבוא שרירותית ובצורה עיוורת. אם יש סכנה , מפחיתים מהירות לחומרה.

אם אין סכנה - שייתנו לנסוע.

פורסם

אכן תשובה כראוי ממנהל פורום! מהירות סבירה לתנאי הדרך-כמעט כמו שכתוב בספר.

רק הבעיה היא שאצל כול אחד התפיסה הזו שונה נהגים בעלי ניסיון יודעים את המגבלות ואחרים ( חדשים) לא!! לכן על מנת לא ליצור את ה"חשיבה העצמית " בוא נקרא לזה שעל פיה הנהג הוא זה שאמור להחליט מה היא המהירות הסבירה יש צורך בחוק אשר יצור שיווין בן כולם וכולם יסעון באותה המהירות.

בנוסף לכך תחשוב מה היה עם כול אחד היה עושה לעצמו טבלה כזו כמו שעשית, שמר, התנועה בכבישים היתה מפחיד למדי לא? במיוחד בכבישים מהירים...

ירדת לסוף דעתי?

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם

שמר צודק, ליד גני ילדים ושטח צפוף צריך להזהר ולא לטוס, אבל כשנוהגים על כביש מהיר שבנוי טוב, עם אוטו אשר נמצא במצב תקין ומסוגל ליותר אין סיבה להישאר על 90 או על 100.

נכון רוב החוקים לגבי מהירות כבר ישנים מידי לימינו, באותם זמנים המכוניות היו מסוגלות להרבה פחות וכך גם הכבישים.

כמו כן נהג צריך לדעת את המגבלות של האוטו שלו, הילדון שנסע 155 עם האוטו שלו לא מבין שהמכונית החדשה של אבא לא מתאימה למהירויות כאלה, הוא לא חווה שום תקלה במהירות גבוה, והוא חושב שהאוטו של אבא מסוגל להכל.

כמו כן אם נהג שנוסע בכביש שההגבלה שלו נאמר 140 לא ינסה לעקוף BMW שטסה על 140 , מכיוון שהוא יודע שהאוטו שלו נגיד סוזוקי סוויפט ישנה (בלי להעליב) לא תגיע למהירות עקיפה.

• תוכן חדש...