Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני נהג חדש בן 17 והשאלה שלי היא:

מהם הדברים שאני צריך לבדוק בכל פעם בבוקר שאני מתחיל בנסיעה (כגון שמן מים)

איפה הם נמצאים במנוע וכיצד אני בודק אותם.

ואשמח לשמוע טיפים בכדי לשמור על המנוע לאורך זמן.

*ובלי קשר האם זה בסדר שכאשר הרכב נוסע אחורנית לשלב להילוך D וללחות על גז?(או שאני צריך לחכות עד שהרכב יעצר ואז ללחוץ גז)

בתודה לעזורים.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

בעקרון כבר ציינת מה צריך לבדוק (שמן,מים-במשטח ישר).

אבל כמובן לשים לב לנורות אזהרה בלוח המכוונים לפני התחלת נסיעה.

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

אם הרכב במצב תקין, אין שום סיבה בעולם לבדוק שמן-מים בתחילת כל נסיעה.

אם מדובר ברכב נוזל, מטפטף ומעשן - בסיפור אחר עסקינן.

רוצה לצאת 100% עם עצמך? תעשה סיבוב סביב הרכב, תבדוק שיש אוויר בכל הגלגלים, הצץ מתחת למכסה המנוע לבדוק נזילות ונפילות של חלקי מנוע משוחררים (??) וסע לשלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין צורך לבדוק שמן ומים בתחילת כל נסיעה, זה מוגזם. בעיקרון אם יש לך שאלה בתאוריה על זה אתה צריך לסמן שצריך לבדוק כל יום.

אם אתה יודע שיש בעיה ברכב בדוק לעיתים יותר תכופות.

בדוק שמן ומים פעם בשבוע כאשר הרכב עמד כל הלילה על כביש ישר ולא בעליה או ירידה מכיוון שהדבר פוגם בתוצאות בדיקת השמן. אם חסר, מלא שמן בעזרת משפך עד לנקודת MAX. אין למלות יותר ממה שצריך. (מילוי מים לרדיאטור בנוזל קירור ייעודי בלבד. מילוי שמן בשמנים איכותיים לפי המלצת היצרן).

חשוב גם לבצע הבדיקות כאשר מנוע הרכב קר לחלוטין כדי למנוע כוויות מהרדיאטור וכדי שתוצאת בדיקת השמן תהיה מדוייקת, מכיוון שאם המנוע חם השמן נמצא במנוע ולא מתנקז לאגן השמן (תוצאות בדיקה לא מדוייקות, תמיד יראה שחסר). מאותה סיבה גם לא בודקים מפלסי נוזלים בתחנות הדלק.

פעם בחודש בדוק את מצב הנוזלים במצבר ואם חסר מלא מים מזוקקים בלבד. אפשר להשיג מים מזוקקים בחנויות ואפשר גם למלות מצינור הניקוז של המזגן בבית.

בדוק את מצב הנוזלים במתיזי השמשות, אפשר למלות שם מים מהברז אך יש סכנת סתימת המתזים מאבנית.

אחת לחודש בדוק את מפלס נוזל הבלמים- אם חסר גרור את הרכב למוסך כמה יותר מהר. המע' הנ"ל היא מע' סגורה וכל נזילה ממנה= סכנת חיים מכיוון שאתה יכול להשאר ללא בלמים.

פורסם
שלום רב,

*ובלי קשר האם זה בסדר, שכאשר הרכב נוסע אחורנית ,לשלב להילוך D וללחות על גז?(או שאני צריך לחכות עד שהרכב יעצר ואז ללחוץ גז)?

בתודה לעזורים.

שאלתך לא ברורה אנא נסה להבהיר אותה!

כשרכב נוסע אחורנית והוא אוטומטי,הוא משולב לR ( רברס), ובמצב כזה לא ניתן לשלב להילוך קדמי -D,

אלא אם לוחצים על דוושת הבלם ,עוצרים עצירה מוחלטת, ואז משלבים להלוך קדמי -D! אם אני מבין נכון את שעורי הנהיגה עברת על רכב בעל הילוכים רגילים, ואם כך גם נהג מבוגר ממך רצוי שיעבור קורס/ הדרכה קלה, על השימוש ברכב אוטומטי, אחרת הדבר עלול להסתיים באסון, לכן הנהג המלווה שלך אמור להדריכך בנושא זה אנא פנה אליו!

ולהבא ציין את סוג הרכב ושנת היצור בפתיח לכל שאלה בעיניין רכב, שתשאל בעתיד!

נסיעה טובה ובטוחה!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יש לך מיכל מפלסטיק עם פקק.

משם אתה ממלא נוזל ייעודי למערכת הקירור.

בקשר לשמן אתה צריך להגיד מהו סוג הרכב או להעלות תמונה.

פורסם

כשרכב נוסע אחורנית והוא אוטומטי,הוא משולב לR ( רברס), ובמצב כזה לא ניתן לשלב להילוך קדמי -D,

אלא אם לוחצים על דוושת הבלם ,עוצרים עצירה מוחלטת, ואז משלבים להלוך קדמי -D! אם אני מבין נכון את שעורי הנהיגה עברת על רכב בעל הילוכים רגילים, ואם כך גם נהג מבוגר ממך רצוי שיעבור קורס/ הדרכה קלה, על השימוש ברכב אוטומטי, אחרת הדבר עלול להסתיים באסון, לכן הנהג המלווה שלך אמור להדריכך בנושא זה אנא פנה אליו!

נסיעה טובה ובטוחה!

צביקה

אתה טועה!

כאשר הרכב נע אחורנית אפשר לשלב לD מבלי ללחוץ אפילו על הכפתור של הגיר (אל תתווכח , היום ניסיתי את זה)

הרכב שלי (של ההורים) הוא סוזוקי באלנו שנת 98 אוטו'. הנהגת העיקרית ברכב היא אמא שלי והיא מעולם לא בדקה שמן מים חוץ מבתחנות דלק (הרכב מעולם לא עשה בעיות ומעולם לא היה במוסך לשם תיקון) אז מכיוון שאני הגבר שהולך לנהוג ברכב

אז אני רוצה ללמוד דברים בסיסיים שכבר לימדתם אותי בכדי לשמור על הרכב

תודה לכם, אשמח לשמוע עוד תגובות

פורסם

הוא לא מתווכח, מבחינה תיאורתית אין דבר כזה שניתן להעביר הילוכים ללא לחיצה על הבלם. אם ניתן להחליף לדרייב ללא לחיצה על הבלם ועוד שהרכב בתנועה יכול להיות שיש בעיה אפשרית בגיר.

פורסם

נחזור לשאלתך..

בקיצור ולעניין,

בדוק שמן/מים פעם בשבועיים לא יזיק, אי אפשר לדעת.

תן סיבוב מסביב לאוטו בכל נסיעה.. לראות שאין איזה "חפץ" מתחת לגלגל.. או משהו שיכול לגרום לנקר או פגיעה אחרת..

ולאותה שאלה שאפשר לעביר מ R ל D בלי לעצור, כמובן שאפשר.. אבל אני לא חושב שבמהירות, למה לא כזה ניסתי..ותמיד עם לחיצה על הבלם, לא יצא לי בלי..

פורסם

זה 100 אחוז לא בעיה בגיר

זה מה שהסביר לי מורה הנהיגה שבאוטומט לא חייב לעצור בשביל להעביר הילוך

למישהו שהגיב יש לו אוטומט? וחייב לעצור?

פורסם
אתה טועה!

כאשר הרכב נע אחורנית אפשר לשלב לD מבלי ללחוץ אפילו על הכפתור של הגיר (אל תתווכח , היום ניסיתי את זה)

הרכב שלי (של ההורים) הוא סוזוקי באלנו שנת 98 אוטו'. הנהגת העיקרית ברכב היא אמא שלי והיא מעולם לא בדקה שמן מים חוץ מבתחנות דלק (הרכב מעולם לא עשה בעיות ומעולם לא היה במוסך לשם תיקון) אז מכיוון שאני הגבר שהולך לנהוג ברכב

אז אני רוצה ללמוד דברים בסיסיים שכבר לימדתם אותי בכדי לשמור על הרכב(למד לתת כבוד,

זה הכי חשוב בחיים ובכביש!!)

תודה לכם, אשמח לשמוע עוד תגובות

אני איתך בוודאי לא אתווכח, אין לי כלל רשיון נהיגה ,ומעולם לא נהגתי על רכב אוטומטי ,משום גילי הצעיר (16), ומכיוון שאתה רוצה ללמוד דברים בסיסים , אז אני אלמד אותך:

1-לעולם אל תבדוק שמן ומים אלא רק בתחנות דלק , בזמן מלוי דלק, כשהמנוע חם והרכב בשפוע!

2-אתה הגבר שהולך לנהוג, שים שלט מלפנים ומאחור" זהירות ילד שחצן, מפונק, שלא נותן כבוד לאחרים, זהירות אני עומד לעשות כנראה תאונה בקרוב"!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מה עשיתי? ומה רע בכותרת? ולמה נעלתם לי את הנושא מקודם?

אני מתנצל אם פגעתי במשהוא

אני מבקש אנה אל תנעלו את הנושא זה חשוב

פורסם

עיצה נוספת היא תנקה טוב את החלונות, במיוחד הקדמי, האחורי, שני החלונות הצדדיים מקדימה והמראות, זה ישפר את היכולת לראות את המתרחש בכביש, תכוון גם את המראות ואת המושב...

אומנם אלו לא בדיקות, אך הם חשובים עד מאוד...

לגבי השילוב של R לD בזמן נסיעה, זה אכן אפשרי אבל לפי דעתי מיותר ועלול לגרום נזק לגיר. תעביר רק כשהרכב נעצר.

פורסם

נסיעה טובה ובטוחה!

צביקה

צביקה, ברכב אוטומטי אכן ניתן להעביר מR לD ללא כל צורך בלחיצת כל כפתור בידית הילוכים ואף לא בלחיצה על הבלמים(לפחות לא במכונית שנהגתי בהן). בכל מיקרה, זה לא טוב לעבור מR לD ללא עצירה מלאה. אם ברצונך לשמור על הגיר, המנע משטויות כאלה

עד מתי ספטמבר 08.:(

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...