Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ההבדלים בין WRX , לWRX STI , לWRX STI DCCD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולרוני:מצטט פוסט מעליך? קורס התניית התנהגות מתקדמת וחינוך מחדש לאדמינים בשבילך!

:-P

אני לא יודע על מה אתה מדבר :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

WOW!!!

:shock2:

ROEY B הפגיז עם התשובה

:type: !!!

כמעט כל מה שאמר נכון, על חלק אני אחזור וחלק אתקן:

ויזואלי:

• חישוקים מוזבהים בSTI לעומת טיטניום בWRX

• אין אופ' בSTI לגג נפתח כמו בWRX

• הSTI מגיעה עם קיט ספוילרים (כולל אותו ספוילר אחורי ענק) ייחודי. היא אינה מגיעה עם פנסי ערפל קדמיים כמו בWRX

• מפלט אחד בSTI מול זוג בWRX

• ריפוד עור אלקנטרה בSTI, בד סינטטי בWRX. יש הטוענים שהמושבים בSTI צרים מעט מאלו שבWRX, אך אני לא הרגשתי זאת.

• בעבר, לSTI קוטר ההגה היה קטן יותר. כיום זהה, אך מצופה עור.

טכני:

• אף גרסה של האימפרזה טורבו (בין אם היא WRX או STI) אינה מגיעה עם בולמי בילשטיין

• לSTI בלמים של BREMBO ול WRX בלמים של סובארו

• בסיס הגלגלים של הSTI בכל הגרסאות, גדול ב 1.5 ס"מ מWRX עקב הבדלי גיאומטריית מתלים

• לSTI קירור מים למצנן הביניים. אין בWRX

• מע' הנעה כפולה שונות: בWRX חלוקת הכוח היא 50-50, בSTI היא 65-35 אחורה, בDCCD ניתן לכסות את כל הטווח שבין נעילת הדיפ' המרכזי באופן מוחלט (ואז 50-50) לבין 65-35 אחורה, וכך לשנות את מאפייני הניהוג.

• לSTI דיפ' קדמי טורסן מוגבל החלקה, היודע להשוות את מהירות הגלגלים הקדמיים, להקטנת ההחלקה ולהפחתת תת-ההיגוי.

• צמגים שונים בין הDCCD לגרסה ללא DCCD, כמו שנאמר כמקודם

• לSTI מתלים המותקנים הפוך מהרגיל. דבר המקנה לה קשיחות (פוגם בנוחות. משפר אחיזה)

• בSTI תיבת הילוכים 6 הילוכים קצרת מהלך, לעומת התיבה המחומשת בWRX

מטבע הדברים תשובה זו חלקית מאוד. ברגע שאגלה פרטים נוספים - אחזור.

פורסם

בהונדה אקורד אתה נדרש לשלם 12,000 ש"ח כדי לקבל 2 רמקולים, מראות בצבע הרכב ו-4 כריות אויר.דוגמאות לתוספות במחירים מופרזים ניתן למצוא אצל כל יבואן רכב.

יצא לי לנהוג 1,500 ק"מ על STI עם DCCD ולדעתי ההבדלים מהגירסה הרגילה שווים את הפער (אבל זה אני).

לפחות במקרה הזה אתה מקבל תוכן אמיתי,לעומת מקומות בהם אתה נדרש לשלם על דברים פחות שימושים.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

להיפך. במקומות אחרים אלפי השקלים שלך הולכים על תוספות שימושיות כמו כריות אוויר (בטיחות...) או בקרת אקלים, נניח. פה, אם אתה צודק וזה DCCD בלבד, אתה מקבל ב-20000 ש"ח משהו ש-99% שלא תדע איך להשתמש בו, או שהאוטו יעשה יותר טוב בעצמו ממילא. אני אמנם לא נהגתי עליה 1500 ק"מ, אבל נהגתי קצת ולא הצלחתי ממש להרגיש הבדלים מהותיים. גדולים ממני גם נהגו ולא התרשמו שהמערכת מייצרת הבדל משמעותי (לדוגמה - ראם סמואל)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הבדלים שלהערכתי לא נרשמו כאן:

- במחיר של ה WRX אין אף מתחרה לקונספט

- לעומת הSTI ואחותה שבמחיר שלהן יש תחרות, אפילו רצינית...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
גיחי.

STI קודמת קיבלה ברידג'סטון פוטנזה RE050 וה-DCCD מקבלת RE070, יש הבדל.

יכולתי להרחיב גם יותר, אבל ממש לא היה לי כוח לתאר בפירוט דברים שאתם ממילא לא תבינו :-P

רוני

סליחה באמת הוד מעלתו שאתה ברמה אחת מעל כל האנשים בפורום הזה ואנחנו לא משתווים לרמת הידע שלך. תודה לך על כל אחת מ 7396 ההודעות שרשמת בפורום.

Back to the original - NC again.

פורסם
סליחה באמת הוד מעלתו שאתה ברמה אחת מעל כל האנשים בפורום הזה ואנחנו לא משתווים לרמת הידע שלך. תודה לך על כל אחת מ 7396 ההודעות שרשמת בפורום.

מן הסתם הכוונה לא הייתה אליך או אל רוב חברי הפורום, אלא לאלו שצחקו. מוזר לי שזה לא ברור לך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

במגזין "הגה", במבחן הראשון בין STI ל EVO8, ה EVO זכתה. בעיקר בגלל ההגה המדהים וההנאה. ה STI הייתה לדעתם מהירה יותר מנקודה לנקודה, אך בכל זאת הפסידה.

לאחר כשלושה חודשים, עם צאת ה STI DCCD, נערך מבחן חוזר. ה EVO8 נגד ה STI DCCD. המנצחת הייתה ה STI. הם טענו שגם כששמים את המערכת על מצב אוטומטי ופשוט נוהגים, עדיין האוטו כיפי הרבה יותר מאשר ה STI הרגילה. עד כדיי כך שהוא אפילו עדיף על ה EVO8.

חילוקי דיעות בינם לבין ראם סמואל?

ורוני, כניראה שלא הבנתי את כוונתך נכון. באמת לא הבנתי מה קרה לך...

Back to the original - NC again.

פורסם

עם כל המידע שהופגן פה כבר חטפתם לי את המילים מהפה

אבל אני יוסיף עוד מידע

ה-WRX היתה היורשת של הטורבו GT

ה-STI מתמיד המרכה בהתחלה רק ביפן אבל ב-2001 עם הצורה היותר חדשה היא קיבלה תקינה גם אירופאית מה שאפשר למכור אותה גם בישראל

שתיהם באות עם מנוע של 2000 סמ"ק

רק בארה"ב ה-STI נמכרת עם מנוע 2500 סמ"ק ו-300 כ"ס

ומי שרוצה אוטו שיהיה בין ה-WRX ל-STI יכול לקנות WRX וב20K לשים לה ערכת פרודרייב

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
עם כל המידע שהופגן פה כבר חטפתם לי את המילים מהפה

אבל אני יוסיף עוד מידע

ה-WRX היתה היורשת של הטורבו GT

ה-STI מתמיד המרכה בהתחלה רק ביפן אבל ב-2001 עם הצורה היותר חדשה היא קיבלה תקינה גם אירופאית מה שאפשר למכור אותה גם בישראל

שתיהם באות עם מנוע של 2000 סמ"ק

רק בארה"ב ה-STI נמכרת עם מנוע 2500 סמ"ק ו-300 כ"ס

ומי שרוצה אוטו שיהיה בין ה-WRX ל-STI יכול לקנות WRX וב20K לשים לה ערכת פרודרייב

ובוא תספר לנו ידידי היקר מה הפרודרייב מוסיף לנו ?

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
ובוא תספר לנו ידידי היקר מה הפרודרייב מוסיף לנו ?[/QUOT

בקטע של תפקוד המנוע עושה אין לי ממש ידע בזה

אבל על הנייר הוא מעלה את הספק כ"ס של ה-WRX מ-218 כ"ס ל-245 כ"ס

ס

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ואני שמעתי שהפרודרוייב לא חוקי בכלל וצריך לפרקו. האם השמועות נכונות ?

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

לא שמעתי על זה אבל אני יודע שהפרודרייב שווק בארץ אם אני זוכר נכון

בין 2002-2003.

ולגבי ה-STI DCCD ההבדל המשמעותי שקיים בינה לבין ה-STI דור 8 היא תת השילדה

הקידמית החדשה ששיפרה מאוד את ההיגוי.

פורסם

בנוגע לDCCD, אז היום הזדמן לי לנסוע בה..(בלי מילים מיותרות, בקרוב תשמעו סקירה גדולה)

ועניין אותי לדעת האם הDCCD מורגשת/מועילה והנהג גם לא ידע לענות על השאלה...אז סביר להניח שהנהג הממוצע שקונה את הDCCD לא באמת ישתמש בה ולא באמת יחוש בהבדל..

1.8T 8)

• תוכן חדש...