Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אינטרקולר (intercooler) עובד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא משנה איך תגרום לדחיסה של גז (בוכנה וצילינדר או מדחס של טורבו ברכב), הטמפרטורה שלו תעלה. במקרה של משאבה ידנית, החום הנוצר כתוצאה מחיכוך הוא זניח. אם אתה לא מאמין, קח משאבה כזו ותזיז אותה בלי לחבר לכדור או גלגל.

אגב, ברוב מדחסי אוויר חשמליים קיימים צלעות קירור.

פורסם

החיכוך של משאבה ידנית הרבה יותר גבוה כשהיא דוחסת אוויר, כי רק אז השסתום שזז בפנים נלחץ לדפנות בגלל לחץ האוויר, וכך הוא נאטם כראוי. ונדמה לי שזה כבר תיקון לתיקון X[??]..

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

ליניב - ראשית, הרי אמרתי בפרוש שהדוגמא של משאבת יד מתאימה להמחשה באופן איכותי אך אין לגזור ממנה השוואה כמותית, כך שאינני רואה מה כאן מחזק ידי מי מאיתנו.

שנית, בקרוב אציג נתוני חימום של מדחס צנטרפוגלי הדוחס אוויר בתהליך זהה לטורבו - מאיץ צנטרפוגלי המסתובב כמה עשרות אלפי סיבובים לדקה.

שלישית, כל מדחס אוויר בוכנתי זול הפועל בכל מוסך גורם לאוויר הדחוס להתלהט. לצינורות שלו יש צלעות קירור, והוא דוחס אוויר למיכל המאפשר קירור ביניים. מעבר לזה, כשאתה צורך אוויר במקדחת אוויר או במרסס צבע למשל, נפילת הלחץ על פני טורבינת ההנעה מקררת מאד את האוויר הנפלט. בשימושים אחרים אכן האוויר חם, אף כי אורכי הצינורות בשימוש רגיל ומשך הזמן בו שוהה האוויר במיכל מניחים לו להתקרר.

יוסי

פורסם
החיכוך של משאבה ידנית הרבה יותר גבוה כשהיא דוחסת אוויר, כי רק אז השסתום שזז בפנים נלחץ לדפנות בגלל לחץ האוויר, וכך הוא נאטם כראוי. ונדמה לי שזה כבר תיקון לתיקון X[??]..

תקנו אותי אם אני טועה.

אתה טועה. חיכוך של בוכנה וצילינדר לא קשור ללחץ אוויר.

פורסם
אתה טועה. חיכוך של בוכנה וצילינדר לא קשור ללחץ אוויר.
אז ככה: הבוכבות במשאבות הם לא כמו בוכנה במנוע, הוא עשוי גומי, והוא גם ממלא את מקום השסתום. כשהידית נמשכת והבוכנה מבצעת את פעולת יניקת האוויר, שסתום הגומי החד כיווני עולה והאוויר זורם פנימה או בעצם השסתום עולה דרך האוויר. השמורידים את הידית בשביל לבצע פעולת דחיסה, הגומי מתרחב כי הוא בצורת קונוס, ועכשיו הוא הולך נגד האוויר, ולכן לא נותן לאוויר לצאת. כיוון שהוא גם נלחץ לדפנות וגם זז, %+@=לחץ אויר, חיכוך,וחום. אם אתה לא מצליח להבין, אני יכול לפרק משאבה ולצלם. אני אוכל לצלם גם פעולת משאבה שבכל פעימה יש גם יניקה וגם דחיסה.

אכן, משאבה ידנית איננה פונקציה לאינטרקולר, כי בו רוב החום הוא מהחיכוך, בשונה ממדחסים רציניים, ששם חום האויר עולה בגלל ריכוזו.

• תוכן חדש...