Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באוטו שלי שעון דלק ואודומטר לא עובדים-צירוף מקרים גרוע :-(

בכל אופן בשגרה הייתי ממלא דלק פעם ב- 10 ימים בנסיעות עירוניות וקשות.

VOLVO 740 2000CC 1988 INJECTION

במהלך השבועות האחרונים האוטו נוסע אך ורק עם מזגן באותן נסיעות עירוניות וקשות.

שמתי לב שהשימוש במזגן משנה בצורה קיצונית את צריכת הדלק באוטו, ז"א אם קודם הייתי מתדלק פעם ב-10 ימים עכשיו התדירות אחת ל- 7 ימים מה שמשנה דרמטית את אורח החיים שלנו :shock:

היום תדלקתי פעם שלישית מתחילת חודש יולי ז"א כ- 900 שקלים מה שאומר שעד סוף החודש אני אמור להגיע לעוד 2 תדלוקים + כ-750 ש"ח נוספים מה שמסכם לסה"כ כ- 1700 ש"ח.

בשנים עברו התדירות לא היתה כזו!! :?::?:

מה דעתכם?

עד כמה השימוש במזגן אמור לשנות את צריכת הדלק?

תודה לעונים.אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

הרכב מתעייף ומתעייף עם השנים...

המזגן מעיק ומעיק עם השנים ...

החור בכיס גדל וגדל עם השנים...

פורסם

תשתדלו להשתמש פחות במזגן - אין הרבה מה לעשות

נסה ללכת למוסך כמובן עם קצת שיפוצים פה ושם

יש מצב שתחסכו עוד כמה טיפות בדלק, כמובן אם יש בעיה כלשהי שגורמת לשתייה מרובה של דלק..

סה"כ זה וולוו, מה שידוע לי זה רכב ששותה הרבה, ועוד עם מזגן,אז בכלל..

פורסם

אולי כדאי לבצע ניקוי קרבורטור, אם לא בוצע בשנים האחרונות...

זה יחזיר את ההוצאה תיק-תק במחיר של הדלק שתחסוך...

מה גם, אל לך לשכוח שמחיר הדלק התייקרו מאד לאחרונה.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

נסה לבדוק בקפדנות את מצב רדיאטור הקירור החיצוני של המזגן (זהו המעבה שלו) - שטוף אותו מבפנים החוצה (במידת האפשר) בקפדנות, יישר את צלעות הקירור בעזרת מסרק יעודי מתאים, וודא שמאוורר הקירור שלו פועל באופן תקין (ושאם יש לו מסגרת מכוונת זרימה, היא שלמה ותקינה). ככל שפעולת הקירור של המעבה יעילה יותר כך לחץ הראש של מדחס המזגן נמוך יותר והמנוע מתאמץ פחות כדי להפעילו, ולכן גם צריכת הדלק תיקטן.

יוסי

פורסם

מדחס המזגן מחובר למנוע באופן מכני ומהווה מעמסה כבירה יחסית עליו.

מדוע כבירה?

השווה את תפוקת הקירור של המזגן ברכבך לזה שבביתך וראה שאין עילה להשוואה.

למרות זאת, מדחס המזגן גורע אחוזים בודדים מהספק המנוע - במקרה הטוב מדובר ב-2-3 כ"ס ואף הרבה יותר - מדובר בבזבוז משמעותי.

עקב המעמסה המוספת למנוע, שרוי המנוע במאמץ מוסף ועל כן צריכת הדלק גוברת במידה משמעותית.

בנוסף לכך, תגובת הדוושה והזינוק מתעמעמים - מה שלרוב גורר רגל כבדה יותר על דוושת האוץ מצד הנהג ומכאן עילה נוספת לצריכת הדלק הגבוהה יותר.

צריכת הדלק כאשר המזגן מופעל גבוהה לאין ערוך מזו כאשר אין המזגן פועל.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

מצב הרכב (והמנוע בפרט) משפיעים מאוד על תצרוכת הדלק.

טיפול גדול וטיפול בהזרקת הדלק בהחלט יכולים להניב שיפור משמעותי מאוד בתצרוכת הדלק.

לא יודע מה איתכם אבל אצלי אני לא מרגיש בשום שינוי דראמטי בתצרוכת הדלק עם או בלי מזגן, בשניהם נורמלי לחלוטין (גם פונקציה של נפח מנוע, גיר ומשקל עצמי של הרכב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נכון, אני מסכים עם איציק, יש רכבים שהמזגן לוקח חלק נכבד מהכח ולכן צריך ללחוץ יותר, אצלי באימפרזה עם מזגן ובלי מזגן אני לא מרגיש כל כך הבדל בדלק, בערך חצי ק"מ לליטר, וגם הרגל לא יותר כבדה על הגז, למשל בפיאטים שמתי לב שהמזגן גומר על המנוע ועם מזגן האוטו הזה לא זז.

יום טוב.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

במאזדה3 המזגן כמעט ולא משפיע על צריכת הדלק (1:10.5) - אבל מצד שני הוא גם בקושי משפיע על הטמפרטורה ברכב :?

מבחינת תאוצה מורגש הבדל עם/בלי מזגן. (אם כי פחות מאשר בטויוטה קורולה, שם המזגן מקפיא אבל גם גוזל יותר כח)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
נכון, אני מסכים עם איציק, יש רכבים שהמזגן לוקח חלק נכבד מהכח ולכן צריך ללחוץ יותר, אצלי באימפרזה עם מזגן ובלי מזגן אני לא מרגיש כל כך הבדל בדלק, בערך חצי ק"מ לליטר, וגם הרגל לא יותר כבדה על הגז, למשל בפיאטים שמתי לב שהמזגן גומר על המנוע ועם מזגן האוטו הזה לא זז.

יום טוב.

תגיד,אתה רציני?
  • תוכן חדש...