Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יחסי העברת הילוכים:

4EATבמיאטה ידנית בעלת שש הילוכים היחסים הם: 6MTבמיאטה אוטמטית בעלת4 הילוכים הם:

ראשון:3.760.........................................ראשון:2.450

שני:2.269...........................................שני:1.450

שלישי:1.645........................................שלישי:1.000

רביעי:1.257.........................................רביעי:0.843

חמישי:1.000

שישי:0.843

אילו הן תיבות הילוכים סטנדרטיות אשר מצויות במיאטות. לפי מה שהבנתי החלפת תיבת הילוכים, איזו תיבת הילוכים התקנת במיאטה המפלצתית?

מקווה שאתה לא מרגיש בחקירה, פשוט מתעניין בקרביים של האוטו.:-D

עדיין כאן ועדיין שולט

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוטי , שאלה אחרת...

לאחר כמה נסיעות עם במוו סדרה 3 הבנתי עד כמה מתלה ה Z שלה מטורף...

רציתי לדעת איך המיאטה במסלול לעומת הבמוו של גולן

לא כח אלא התנהגות נטו ואחיזה נטו !

כח כבר מזמן לא מעניין....

( גולן , אתה מוזמן גם לענות )

מסקרן אותי לדעת עד כמה ההבדלים בין השלדה והמתלים של הבמוו לבין מיאטה משופרת למשעי .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
יחסי העברת הילוכים:

אילו הן תיבות הילוכים סטנדרטיות אשר מצויות במיאטות. לפי מה שהבנתי החלפת תיבת הילוכים, איזו תיבת הילוכים התקנת במיאטה המפלצתית?

אלו הגירים של מיאטה כיום, במיאטות הישנות ולמעשה גם במיאטות חדשות בחו"ל קיים גיר 5 הילוכים. אם אני זוכר נכון, עד לפני חודשים ספורים למוטי היה גיר מקורי והוא הוחלף בגיר משומש (לא בטוח אם מאותו הסוג) ועל זאת אפשר לקרוא בהודעת דברי ימי המיאטה 3 http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=68961

הודעה שקריאה מחודשת שלה גרמה לי רצון עז לעשות פורטינג גם לרכב שלי. מעניין אם יש מישהו בארץ רציני מספיק כדי לבצע את הפורטינג הנ"ל באופן רציני ובריא...

פורסם
יחסי העברת הילוכים:

הגיר אצלי הוא מקורי 5 היל', יחס ההעברה של החמישי אצלי זהה לשישי בגיר 6 היל' אם אני זוכר...

הקוטר של הצמיגים הוא 23.7 אינצ'ים, דיפרנציאל 4.10:1 ומנתק ב-7400.

המחשבון הזה הגיע לתוצאה של 151.02 מייל לשעה, תכפיל ב-1.6 ותגיע למהירות של 241.63 קמ"ש.

מוטי.

פורסם
מוטי , שאלה אחרת...

לאחר כמה נסיעות עם במוו סדרה 3 הבנתי עד כמה מתלה ה Z שלה מטורף...

רציתי לדעת איך המיאטה במסלול לעומת הבמוו של גולן

לא כח אלא התנהגות נטו ואחיזה נטו !

כח כבר מזמן לא מעניין....

( גולן , אתה מוזמן גם לענות )

מסקרן אותי לדעת עד כמה ההבדלים בין השלדה והמתלים של הבמוו לבין מיאטה משופרת למשעי .

ההשוואה בין המיאטה לM3 קשה וקלה באותו זמן.

מצד אחד קשה, מכיוון שאני בטוח שעם נהג טוב וצמיגי מרוץ הM3 יכולה לתת מיאטה תחרות קשה ולא הייתי מהמר על המנצחת, למרות שבקו ישר המיאטה חזקה יותר.

מצד שני ההשוואה קלה כי אין מה להשוות, הM3 מקורית לחלוטין, מרופדת, מאובזרת ובהחלט מרגישה ככה על המסלול. למרות האחיזה הפנומנלית וההגה הסופר מדויק האוטו בהחלט מרגיש כמו משפחתית כבדה אחרי סיבוב במיאטה, האוטו שקט, פרוגרסיבי, וסלחני.

המיאטה אוטו שכל יעודו הוא אחד,זמני הקפה קצרים, הוא אוטו מהיר, ממש שד משחת ומרגיש אפילו מהיר יותר עם הגג הפתוח, ללא אגזוז ( ואני מתכוון ללא אגזוז) צמיגי מרוץ דביקים, ותגובות סופר זריזות תודות לבסיס הגלגלים הקצר הדורשות נהיגה מיומנת. נסיעה לצד מוטי על המסלול הביתי שלו, תגרום לרבים וטובים ממכם להקיא תודות לכוחות הG שהאוטו מייצר. האוטו קיצוני. נקודה. ( ומהיר אמרתי??)

לעומת זאת M3 מוסבת למסלול אני בטוח, עם נהג טוב, תצא עם ידה על העליונה תודות לנקודת פתיחה יותר טובה.

פורסם

אחיזה נטו והתנהגות נטו .

המיאטה מהירה , זריזה וכו' - לא מעניין .

הסקרנות שלי היא אם המיאטה ( משודרגת כמו של מוטי ) יכולה לתת פייט בסיבובים ל M3... ללא עודף כח .

זה שהיא מהירה , הבנתי .

תחושות מטורפות , סבבה .

אבל אם היה לה את אותו יחס הספק משקל של ה M , מה אז ?

זו הסקרנות שלי...

אני אתן דוגמא ,

הרכב שלי אישית במסלול עם קצת ישורת ישבור לכל אימפרזה סטאנדרטית ( כולל ה 22B ) את העצמות בצורה כזאת שהיא תשים סמל פורד על הבאגז לאות כבוד...

הוא עם בולמים ומונמך עם מוטות מייצבים תחתונים ועליונים... + דיפרנציאל מוגבל החלקה .

אבל , עדיין , אימפרזה אוחזת טוב יותר . נקודה .

במידה ולי ולאימפרזה יהיה אותו יחס הספק משקל , אין לי מה לעלות למסלול... :?

אני אישית יודע שהסרן Z של ה M הוא פשוט בן בן בן זונה .

השאלה היא אם מוטי הצליח לשדרג את המיאטה שהגיעה נחותה מבחינת אחיזה לרמה של ה M...

זהו .

אני הולך לזיין ת'מח למישהו אחר...

:roll:

אל תשכחו,

פורסם
מהירויות הפנייה במיאטה גבוהות מאלו של ה-M3 :idea:.

לא יודע אם הייתי מזדרז לקרוא לה "נחותה"....

מוטי.

מספיק להיפגע...

היא נחותה מבחינת בסיס .

לפי דבריך אז הצלחת לשדרג את שלך לאחיזה טובה יותר מה M , זה מה שרציתי לדעת .

מוטי , דווקא אתה אמור לקרוא את הכל ואז להגיב... :idea:

אל תשכחו,

פורסם
ואתה אמור קודם לשדרג ל-1600 ורק אח"כ לצאת לגזור WRX-ים...:twisted:
עם ה 1600 , שברתי 99% מהאימפרזות המשופרות... ( על גדישה של באר ללא פיק )

כשסידרנו את ההצטה ושמנו אינטרקולר רואי ולא צעצוע האוטו היה כל כך חזק שהורדנו גדישה ל 0.85 ואיחרנו הצתה שחס וחלילה לא יקרה כלום...

זה החזיק בדיוק 4.5 שעות .

כי לא רק אימפרזות שברתי , אלא גם טלטל :lol:

( שעף דרך הבלוק + שתי בוכנות ועיקמתי עוד 2 טלטלים... )

"לא נורא , אוטוטו נחזור בכוחות חדשים..."

אמר יאשה ונעלם אל האופק....

אל תשכחו,

פורסם
מספיק להיפגע... לא נפגע.. מתלוצץ :wink:

היא נחותה מבחינת בסיס . תלוי איפה ומתי, תשובה בהרחבה בהמשך.

לפי דבריך אז הצלחת לשדרג את שלך לאחיזה טובה יותר מה M , זה מה שרציתי לדעת .

מוטי , דווקא אתה אמור לקרוא את הכל ואז להגיב... :idea:הנה זה בא -

אני דווקא יכול להגיב לשאלה הזו ממש בהרחבה כי אני גם אקס-בעלים של M3 (אפילו הסמלון של גולן הוא למעשה תמונה של ה-M3 שלי :lol:...).

ל-M3 ולמיאטה יש צדדים חזקים מאוד מבחינת התנהגות והם באים לידי ביטוי בשטחים שונים.

המיאטה היא מכונית קלה מאוד עם בסיס גלגלים קצרצר, מה שהופך אותה לרכב חד מאוד בכל מקום שבו שינוי כיוון מהיר נדרש, יותר מאשר ה-M3 לטעמי.

בסיס הגלגלים הארוך יותר של ה-M3 ושלדה עדיפה הופכים אותה לרכב נהדר בעל יציבות מרשימה ביותר בפניות, וככל שהמהירות עולה כך גדל היתרון שלה על פני המיאטה (כשמדובר ברכב סטנדרטי באופן כללי).

שנינו מסכימים על כך שתאוצות באמת לא חשובות, מה שכן, יתרון הכח של M3 על המיאטה במצבה המקורי עוזר מאוד כשאתה מסובב את הרכב עם הדוושה הימנית מה שנקרא בשפה המקצועית Throttle steering או בתרגום חופשי "היגוי מצערת".

הבעיה הזו מן הסתם לא קיימת אצלי במיאטה בעלת עדר הסוסים שגודלו כמעט פעמיים וחצי מהעדר המקורי, ואפילו להפך - אתה נדרש להשתמש בדוושה הימנית ברגש (מ-מ-ש ברגש) אחרת הזנב יראה לך מאיפה הגעת.

תשאל את גולן על זה, הוא נהג במיאטה שלי ויודע היטב למה אני מתכוון :wink::lol:...

הלאה.

הבימר נהנית מיציבות תחת בלימה גבוהה בהרבה מכל מיאטה שאי פעם נהגתי עליה כולל שלי, אפילו M3 סטנדרטית.

אתה מסוגל לבלום לתוך פניה במקומות שאפילו מחשבה על שחרור קל של הגז במיאטה עלולה לסחרר אותך.

במיאטה הספציפית שלי יש כמה עזרים כמו כל התוספות האווירודינאמיות שעוזרים לה להיות קצת יותר יציבה מאחרות ככה שההפרש מה-M3 מצתמצם, אבל הבימר עדיין בנקודת יתרון כאן.

מה שכן, בגלל המשקל הנמוך בהרבה של המיאטה שלי, בתוספת שיפורי המיתלים, השלדה המוקשחת, הגלגלים והצמיגים, הכיוונונים ושוב כל התוספות האווירודינאמיות של המיאטה שלי, בהרבה סוגים של פניות שנפוצים על מסלולי מירוצים מראש מהירות הכניסה של המיאטה שלי לפניה תהיה גבוהה יותר, לא רק מה-M3 אלא מהרבה יותר מכוניות טובות אחרות.

זו נקודה חזקה באופן כללי במיאטות שהוכנו לשימוש אגרסיבי.

הסיבה שאמרתי (אמנם בהלצה אבל בכ"ז) שלא הייתי מזדרז לקרוא למיאטה נחותה היא מהסיבה הפשוטה - בערכים מספריים נטו של מדידת כוחות G על מעגל החלקה, המיאטה - אפילו במצבה המקורי (!) מסוגלת לייצר כוחות G טובים לפחות כמו אילו של ה-M3 ובמספר גרסאות אף גבוהים יותר (למיאטה הוצעו מספר גרסאות מיתלים בעולם) ויש לה תצורת מיתלים נהדרת (עצמות-עצה כפולות מקדימה ומאחורה).

הבעיה העיקרית של שלדת המיאטה היא מהלך מיתלים קצר מדי בדור הראשון של המיאטות עם הפנסים הנשלפים (כמו שלי) והבעיה הכללית בכל המיאטות היא קשיחות שלדה שנופלת מזו של מכונית סגורה נורמלית.

ניתן לשפר את הנקודה בעזרת הוספה של קשת התהפכות ארבע נקודתית - מה שגם מעלה את הבטיחות של הרכב באופן דראסטי, ותוספת של מוטות חיזוק שונים לשלדה - מיותר לציין שהרכב שלי מצוייד בהם.

השלב הבא מבחינתי הוא תוספת של כלוב התהפכות רב נקודתי שלם, מה שיביא את הרכב לרמת קשיחות גבוהה מאוד, במקרה הספציפי של התכנון אצלי השינוי המתוכנן יביא את הרכב לרמת קשיחות גבוהה כמעט כמו רכב עם שלדת צינורות (Tube chassis).

לסיכום, כערך אבסולוטי, השלדה של ה-M3 עדיפה על זו של המיאטה ברוב המיקרים, אם כי ניתן לשפר את המיאטה לרמה גבוהה מאוד בעלויות יחסית נמוכות (לפחות כאן בארה"ב) ולהפוך אותה למפלצת אחיזה.

למיאטה יתרון משקל אדיר על פני ה-M3 ויכולת שינוי כיוון גבוהה מזו של הבימר.

הבעיה היחידה היא למי שלא מכיר ולא יודע מה כדאי לעשות ומה לא, אותם אנשים פשוט יבזבזו יותר כסף על תהליך הלמידה.

מוטי.

פורסם

אחלה !

זה מעניין , עוד לא יצאתי לנסוע ( בסיבובים ) עם משהו יותר אוחז מ E36 .

בפניות מהירות . ( שלא יקפצו בעלי ה 106 ויזיינו לי ת'מח על כיכרות וכו'... )

לכן זה עניין אותי .

אני אישית גם כמעט עשיתי פרויקט על בימר שירד עקב מחסור בכסף... ( קיבלת הודעה בפרטי בלי קשר )

בכל מקרה , אני קיבלתי מה שרציתי...

( מצד שני , אם הייתי יודע שאני אקבל מה שאני רוצה , הייתי מבקש הלוואה כספית.... :wink: )

אל תשכחו,

• תוכן חדש...