Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לנת"צ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קטנה על החוק בקשר לנתיב תחבורה ציבורית.

האם כאשר מוצב תמרור של נת"צ (חץ צהוב וכו') ולא מצויינת הגבלה בשעות, האם התמרור תקף כל הזמן או שיש לו תוקף רק בשעות מסויימות ע"פ נוסח החוק הבסיסי/מקורי?

בת"א למשל כל נת"צ מלווה בציון השעות שבהן אי אפשר ליסוע על נתיב זה, בראשל"צ למשל יש מצוינות השעות. אז....האם מותר לעבור בנתיב זה בשבתות למשל?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
שאלה קטנה על החוק בקשר לנתיב תחבורה ציבורית.

האם כאשר מוצב תמרור של נת"צ (חץ צהוב וכו') ולא מצויינת הגבלה בשעות, האם התמרור תקף כל הזמן או שיש לו תוקף רק בשעות מסויימות ע"פ נוסח החוק הבסיסי/מקורי?

בת"א למשל כל נת"צ מלווה בציון השעות שבהן אי אפשר ליסוע על נתיב זה, בראשל"צ למשל יש מצוינות השעות. אז....האם מותר לעבור בנתיב זה בשבתות למשל?

לפי עניות דעתי אפשר לנסוע בשעות שאין תחבורה ציבורית (כשאין הגבלה) . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני אנסה לבדוק, כי זה לא ממש בטוח בשבשתות וחגים מותר. אמנם אין אוטובוסים בשבת אבל יש מוניות, ולכן עדיין יש צידוק לנת"צ.

ננסה למצוא...

צידוק לנת"צ יש כאשר יש עומס בכבישים, כלומר בשעות היום והערב. לשם כך מותר לנוע בלילות בנת"צים התל אביבים.

בכל מקרה תנסי למצוא משהו....

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
דבר אחד כן ידוע לי, בת"א פועלת יחידת נת"צים, כלומר שוטרים שתפקידם העיקרי הוא לתת דו"חות בגין עבירה זו. היחידה אינה פועלת בסופי שבוע.

זו כמובן אינה הוכחה לשום דבר ואני אמשיך לחפש, בנתיים כלום. מתי יקח מישהו יוזמה ויעלה את כל התקנות הנ"ל לרשת?....

http://www.drivingschool.co.il/ds/

פורסם

אני גם אצטרף לשאלה...

אז ככה כידוע בתל אביב יש רחובות שבהם הנסיעה בנתיב לכיוון מסויים מותרת אך ורק

לתחבורה ציבורית , כלומר אין עוד נתיב לאוטו כיוון ...

ניצא בנקודת הנחה שאכן מותר לנסוע אחרי השעות בנתיבי תחבורה ציבורית

השאלה היא כזו

פניה ימינה מאחד ההשלבויות של ארלוזורוב , לכיוון ארלוזורוב

הרמזור מורה ישר בלבד וכמובן שאוטובוסים פוים שם ימינה לנתיב תחבורה צבורית

עכשיו , האם מותר לי בתור רכב פרטי לפנות שם ימינה במידה שאפשר לנסוע שם

כלומר השעות של נתיב תחבורה ציבורית בלבד לא בפועל , או אסור לי לפנות ימינה

מכיוון שאין ברמזור חץ המסמן כיוון...

פורסם
תעשה הפרדה בין הוראת הנת"צ לאיסור הפניה. למרות שיש קשר לוגי בינהם, אין קשר חוקי בינהם. אם מתחת לתמרור האוסר פניה ימינה אין פירוט של שעות הרי שאסור לפנות ימינה גם בשעות שאין תחבורה ציבורית, למרות שהשכל הישר אומר שהאיסור לפניה קשור לאיסור הנסיעה בנת"צ.

ולגבי השאלה של כספר, לפי מה שמצאתי, הרי שהפסדנו. אם לא מפורטות השעות, התמרור חל תמיד וזה על פי הגדרת התמרור שמצאתי:

הכניסה בכביש או בנתיב מותרת לאוטובוס, למונית ולרכב המסיע לפחות את מספר הנוסעים הנקוב בתמרור. צויינו ימים ושעות בתמרור, יחולו הוראות התמרור על פי המצויין בו"

מניסוח זה ניתן להסיק שאם לא צויינו ימים ושעות, הרי שהתמרור בתוקף כל הזמן.

הרי אי אפשר לצפות מהמחוקק לשנות שעות לפי קריזות שונות- הכי פשוט להחיל את התמרור תמיד ולקצרו לפי הצורך.

אגב-ראית את האתר עם (חלק) מתקנות התעבורה ?

פורסם
תעשה הפרדה בין הוראת הנת"צ לאיסור הפניה. למרות שיש קשר לוגי בינהם, אין קשר חוקי בינהם. אם מתחת לתמרור האוסר פניה ימינה אין פירוט של שעות הרי שאסור לפנות ימינה גם בשעות שאין תחבורה ציבורית, למרות שהשכל הישר אומר שהאיסור לפניה קשור לאיסור הנסיעה בנת"צ.

ולגבי השאלה של כספר, לפי מה שמצאתי, הרי שהפסדנו. אם לא מפורטות השעות, התמרור חל תמיד וזה על פי הגדרת התמרור שמצאתי:

הכניסה בכביש או בנתיב מותרת לאוטובוס, למונית ולרכב המסיע לפחות את מספר הנוסעים הנקוב בתמרור. צויינו ימים ושעות בתמרור, יחולו הוראות התמרור על פי המצויין בו"

איסור הפניה ימינה נוצר כדי למנוע מנהגים להכנס לנתיב תחבורה ציבורית בשעות התחבורה הציבורית ( ברחוב יש שעות לנתיב )ובשעות של התחבורה הציבורית האוטובוסים מוניות וכו

אכן פונים ימינה למרות שברמזור אין חץ ימינה שוב כנראה על מנת שנהגים ברכבים פרטיים לא יפנו בשעות

השאלה היא האם זה כשר לפנות ימינה גם כאשר מותר לנסוע בנתיב , גם כאשר מותר בדיעבד לפנות ימינה ( ללא כל הפרעה או סיכון התנועה ) אבל לפי הרמזור אסור כנראה * למנוע

"התבלבלות" הנהגים...

פורסם

אם בתמרור נקוב 4 אנשים ואני נוהג ברכב פרטי ואיתי עוד שלושה אנשים מותר לי לנסוע בנתיב הזה (למרות שאין כניסה לרכבים פרטיים בכלל בכיון הזה)

• תוכן חדש...