Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב...

ברכבי מותקן מגבר מסוג מגנאט the rock 1000 המגבר הוא חדש והוא מותקן טוב מבחינת כבלים... מינוס וכו... המגבר מפעיל סאב של מגנאט 1200 ורמקולים אחוריים של קנווד 280

עכשיו הבעיה היא שלאחר כ 25 דקות עבודה המגבר מגיעה לטמפרטורה שאם נוגעים בו זה ישר כוויה ביד..ממש אי אפשר לגעת בו בכלל...הוא רותח בחום מטורף.. המגבר בא ללא מאוורר...אבל למרות שהוא רותח הסאונד לא משתנה באוטו ואני נוסע איתו ככה רותח..

השאלה שלי האם זה בסדר החום עבודה הזה שלו כי נראה לי שזה יותר מידי..כול מי שנוגע בו ישר נגנב...זה כמו לגעת בפחם בוער.. :) הפלוס למגבר מחובר טוב...המינוס הוא קצר בערך 20 ס'מ..ומחובר טוב..

השאלות :

האם ההיתחממות יכולה לנבוע מכך שהמגבר צורך המון כוח ואין לו מספיק? (בעוצמה גבוהה מאוד כול דפיקה של הסאב מכבה כמעט את האורות ברכב :) )

אשמח לקבל עצות ומה כדי לבדוק בנושא..

תודה רבה רבה לעונים..

שבוע טוב :)

"בשביל להגיע לתוצאות משמעותיות יש לערוך שינויים משמעותיים"

פורסם

כשמדברים על מגבר שמתחמם, נשאלת השאלה האם הוא ניכנס למצב הגנה.

אם המוצר איננו במצב הגנה אז כניראה אין ממה לחשוש.

אם עד כה לא נתקלת במצב הגנה, ואין שום השלכות אחרות על המוצר מבחינת עבודה לקויה, אני לא היתי חושש.

כפי שציינתי, הבעיה היא כשהמוצר אינו עומד עומס.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

עצם העובדה שהמגבר מתחמם (חם ולא בוער/מעלה עשן/ נהיה אדום...) זה סימן שהמגבר בנוי בצורה טובה מספיק כדי להוליך חום שנוצר במעגלים הפנימיים.

עם המגבר לא משנה את הטמפרטורה שלו תוך כדי עבודה זה אומר שהחום נשאר כלוא בפנים ואין קונווקציה של עודפי החום.

מהכרות שלי עם מספר מגברים (נורמליים פלוס) הם כולם התחממו, חלקם הגיעו לרמה שניתן לבשל עליהם חביתות. אבל לא הגיעו אף פעם לפרוטקשין טרמי.

אם יצא לך לגעת פעם במגבר רוקפורד מסדרת POWER שעבד 1 אום סטיראו או 2 אום מונו לאורך זמן כדאי שתשתמש בכפפה של בישול כי אתה לא תאמין לאיזו\חום הוא מגיע. יחד עם זאת בנסיעה LA - VEGAS של משהו כמו 6 שעות ובחום עצבני של בערך 40 מעלות (110 פארנהייט) הוא לא נכנס לשום פרוטקשין.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

עתיד אני קצת חולק עליך בנושא.

דובר על כך רבות בעבר, סביר להניח שהמיקום שהוא ימקם את המאוורר יהיה חיצוני, אז כבר כמה אויר יזרק על הצלעות שלו ?

מספיק בשביל לשנות את תוכלת חיו של המגבר בצורה משמעותית ? ... אני לא יודע ...

בוא נחשוב בצורה הפוכה, אם זה באמת היה המצב, ובסך הכל כל מה שדרוש זה מאוורר פשוט שעולה מספר שקלים.

אני חושב שהמהנדס שבנה אותו, היה מעדיף להוסיפו מלכתחילה ובכך היה משפר משמעותית את חייו ?

או שיכול להיות שהמהנדס שבנה אותו, הגיע למסקנה שאולי זה לא יעזור, או לא אפקטיבי, או לא שווה את הטירחה לעומת התמורה שאכן תתקבל, או לחלופין .. תמורה שלא תיתקבל על ידי הוספתו.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
עתיד אני קצת חולק עליך בנושא.

דובר על כך רבות בעבר, סביר להניח שהמיקום שהוא ימקם את המאוורר יהיה חיצוני, אז כבר כמה אויר יזרק על הצלעות שלו ?

מספיק בשביל לשנות את תוכלת חיו של המגבר בצורה משמעותית ? ... אני לא יודע ...

בוא נחשוב בצורה הפוכה, אם זה באמת היה המצב, ובסך הכל כל מה שדרוש זה מאוורר פשוט שעולה מספר שקלים.

אני חושב שהמהנדס שבנה אותו, היה מעדיף להוסיפו מלכתחילה ובכך היה משפר משמעותית את חייו ?

או שיכול להיות שהמהנדס שבנה אותו, הגיע למסקנה שאולי זה לא יעזור, או לא אפקטיבי, או לא שווה את הטירחה לעומת התמורה שאכן תתקבל, או לחלופין .. תמורה שלא תיתקבל על ידי הוספתו.

אני נוטה להסכים איתך לגביי היעילות, אבל יתכן מאוד שכמו בבניות שסוגרים מסביב את המגברים בתיבות

וכולי, יתכן שהמגבר שלו נמצא בנקודה שבה לא ממש מתחלף אויר ומאוורר קטן כמו של ספק של מחשב

עשוי לעזור ולו במעט בתחלופת האויר. מה גם שלא מדובר בהוצאה של מאות שקלים, אלא בסה"כ

כמה שקלים בודדים כך שגם אם זה לא יעשה שינוי מטורף אלא רק יעזור בטיפה זה כבר נתן

תמורה להשקעה (ולו אפילו פסיכולוגית, אנשים משקיעים הרבה יותר כסף על דברים אחרים

שנותנים להם שקט נפשי..)

כמובן שאין תחליף לפיתרון בעיות חשמליות קודמות שאולי הן המקור הראשוני להתחממות המגבר

כמו כבלים דקים מדי, או ארוכים מדי ושאר בעיות באספקת חשמל וכו'

Race Smart

פורסם

לגבי בניות אשר גורמות למגבר לראות שטח אויר מצומצם וסגור ללא תחלופת אויר, אי אפשר להגיד שפאן אשר המטרה שלו היא ליצור תחלופת אויר טובה יותר, לא יכול לעזור ..

אבל להגיד שהמטרה שלו לקרר את המגבר ... אני לא יודע.

בכל אופן, הדיון פה לא דן על העובדה שמדובר בסך הכל בכמה שקלים, או על השקט הנפשי אשר המשתמש מקבל.

בהקשר לזה אין ספק בכלל .. אני בעצמי שוקל להוסיף פאנים רק בשביל להגיד "אולי" זה יעזור.

אני חלקתי על עתיד בנוגע לזה שהוא ציין שזה ישפיע משמעותית על חייו ... בנוגע לתמורה המדוברת אינני מסכים.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

קבל יכול לעזור בעניין התחממות המגבר ?!

בבקשה תגיד לי שזה בסך הכל השערה, וזה לא משהו שמישהו אמר לך ..

בכל אופן אתה מוזמן להיכנס לתרד שלי בנוגע לעובדות על קבלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=57624

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אז ככה....ממה שהבנתי ממכם זה טבעי מאוד שהמגבר מתחמם....לדוגמא בל'ג בעומר המערכת דלקה כ 6 שעות ללא הפסקה וכיוונתי את עוצמת הסאב למקסימום (שטח פתוח) המערכת ניגנה כול הזמן הזה ללא שום שינוי או שיבוש הסאונד ולא ירדה מהעוצמה שלה...לאחר כ 5 שעות חבר שלי נגע במגבר והוא קיבל כוויה רצינית ביד..גם אני נגעתי לשניה ממש והמגבר היה רותח כמו אש...וכול המושב האחורי והפלסטיקה של תא המטען היום חמים אש ממנו...אבל הוא לא נכנס להגנה...ועבד כמו שעון...אז אני מניח שזה בסדר ושהוא עושה את עבודתו וככה הוא צריך להיתחמם...

ודרך אגב הסאב שיש לי (מאגנאט 1200) והתיבה שעשיתי לו במיוחד יוצא שמין הפיר יוצא לחץ אוויר שיכול לתלוש למישהו את היד :) אז כיוונתי את הפיר שכול האוויר שלו יצא על המגבר...ואני מקווה שזה עוזר לו קצת...

בכול אופן תודה רבה לכם...

שבוע טוב :)

"בשביל להגיע לתוצאות משמעותיות יש לערוך שינויים משמעותיים"

פורסם

מיקמיק, אמרתי שהורדת טמפרטורה מאריכה את חיי המגבר, לא אמרתי שהמאוורר יוריד טמפרטורה (למרות שתמיד שווה לנסות) בכל מקרה ....צלעות הקירור תפקידן לספוח חום מהמעגל....ברגע שאתה מצנן אותן יכולת ספיקת החום שלהן עולה וכך המעגל צונן יותר...אם מאוורר מספיק או שצריך לנתב צינור ישר מהמזגן של האוטו...זה כבר סיפור אחר

• תוכן חדש...