Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי שמן מנוע

מעבר לפיתרון נפתר ע"י נומד,

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הלכתי למוסך לעשות החלפת שמן,

המוסכניק אמר שהוא עובד רק עם המותג הזה: PREFIX

שם לי את השמן הזה שבתמונה

מישהו מכיר את המותג? המוסכניק התעקש שלא להשאיר לי את היתרה של השמן למקרה ואצטרך להוסיף

יש לי תחושה שזה הבקבוק היחיד שלו שרשום עליו 0w-20 והוא ממלא שם שמנים אחרים, הוא הביא אותו במיוחד מהמשרד שלו בעוד שכל השמנים היו למטה על המדף (כולם היו 5w-30)

image.thumb.jpeg.70fc1839f5681350acfe1d0b71475de2.jpeg

פורסם
Just now, nadavd4 כתב:

שכחת פרט חשוב מאוד - באיזה רכב מדובר? מודל, שנתון, מנוע?

שברולט ספארק 2021, לפי ספר מערכת צריך לשים 0w-20.

השאלה היא ספציפית על המותג.

פורסם

לא מכיר את המותג, מחיפוש מהיר עם ג'מיני מדובר ביצרן טורקי כלשהו. אם הייתי צריך לנחש - זה שמן זול שפשוט היה לו שם בשלוף.

בדוק בספר הרכב איזה תקן של שמן הספארק שלך צריכה, לדעתי 0w20 שעומד בתקן api sp - שזה בדיוק מה שמצוין על האריזה. מצד שני אולי דורשים גם תקן נוסף של שברולט, ואז הוא לא יתאים.

פורסם (נערך)

0W20 לא מתאים לישראל:

נכנסתי לרכב לבן שעמד כל היום בשמש, והטמפ' הייתה 50 מעלות צלזיוס, לא מעט ימים ביולי-ספטמבר. (Ambient Temperature)

0W20 מתאים עד 38 מעלות צלזיוס כטמפ' סביבה. לכן צריך לשים 5W30.

אני חושב שגם באוקטובר, וגם ביוני הטמפ' סביבה לא בצל היא מעל 38 מעלות. אולי גם במאי.

אמנם מדובר על ב"ש, אבל בסוף ההודעה אתייחס גם לחיפה. 

מד הטמפ' אצלי יושב במראה הימנית, ומשדר למסך ברכב, והרכב בצבע לבן. נכון, מד הטמפ' לא כויל מעולם, 13 שנה אבל יש להניח שזה פחות או יותר 50 מעלות בקיץ לא בצל.

היצרן לא אומר מתי ואיך צריך לכייל, אז אולי הטמפ' היא 45 ואולי 55, אבל זה מעל 38 כנראה.

אני חושב שבחיפה לא ראיתי מעל 45 מעלות, אבל זה עדיין גבוה מ 38 כנראה, גם ללא כיול.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 3
פורסם (נערך)

@OmriSh ,

למה לפתוח שוב את הדיון?

פתחת כבר נושא בשם "קניתי את הרכב הראשון"

קיבלת המון התייחסות ויופי של עצות.

בסוף הלכת למוסך שאבא שלך המליץ.

הנושא של השמן ששמו לך נידון כבר שם.

חבר פורום, בעל רכב כמו שלך התייחס לכך בדיוק.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, גולדן191 כתב:

0W20 לא מתאים לישראל:

נכנסתי לרכב לבן שעמד כל היום בשמש, והטמפ' הייתה 50 מעלות צלזיוס, לא מעט ימים ביולי-ספטמבר. (Ambient Temperature)

0W20 מתאים עד 38 מעלות צלזיוס כטמפ' סביבה. לכן צריך לשים 5W30.

אני חושב שגם באוקטובר, וגם ביוני הטמפ' סביבה לא בצל היא מעל 38 מעלות. אולי גם במאי.

אמנם מדובר על ב"ש, אבל בסוף ההודעה אתייחס גם לחיפה. 

מד הטמפ' אצלי יושב במראה הימנית, ומשדר למסך ברכב, והרכב בצבע לבן. נכון, מד הטמפ' לא כויל מעולם, 13 שנה אבל יש להניח שזה פחות או יותר 50 מעלות בקיץ לא בצל.

היצרן לא אומר מתי ואיך צריך לכייל, אז אולי הטמפ' היא 45 ואולי 55, אבל זה מעל 38 כנראה.

אני חושב שבחיפה לא ראיתי מעל 45 מעלות, אבל זה עדיין גבוה מ 38 כנראה, גם ללא כיול.

ב2 מוסכי רשת שונים של יבואן שברולט UMI שמים 0-20W בספארק  חשוב שהשמן יהיה בתקן היצרן DEXOS2 או DEXOS1 GEN3

מנסיון של 2 רכבים כאלה במשפחה 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, TZR84 כתב:

ב2 מוסכי רשת שונים של יבואן שברולט UMI שמים 0-20W בספארק  חשוב שהשמן יהיה בתקן היצרן DEXOS2 או DEXOS1 GEN3

מנסיון של 2 רכבים כאלה במשפחה 

הם טועים, צריך לעדכן אותם 

אתה יכול לצחוק, אבל יש מקורות:

https://www.eneos.us/blog/0w-oil-in-warm-climates/

0W-20, for example, is rated at 104°F (40°C) for external temperatures, and 212°F (100°C) for internal engine temperatures. So, the 0W rating of most oils, including ENEOS, is within operational parameters of warmer climates like Hawaii, Phoenix, and Las Vegas. Even cars in sunny spots benefit from 0W oils, which have a higher Viscosity Index (VI), providing more stability and consistency throughout all temperatures of operation, resulting in better performance, protection, and fuel economy.

בקיץ יש 40 מעלות בצל
לא בצל לפחות 50 צלזיוס

image.thumb.png.9d5c35655ec06e79a93add54c000081a.png
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • משעמם 2
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

היבואן יכול להגיד לך שברגע שאתה מתחיל נסיעה הטמפ' יורדת קצת, כי הרוח קצת מפנה חום בסופו של דבר, אבל עדיין ראיתי על הצג אחרי 3 ק"מ נסיעה, בערך 45 מעלות. 

כשאני יצאתי ב 17:00 מהעבודה הביתה, הטמפ' ירדה אולי ב 5 מעלות כשהגעתי לחניה של הדירה. שוב, לא מכויל, אבל אני לא מכיר אף רכב שמכייל את מד הטמפ'.

במשך שנתיים הייתי עושה את ה 3 ק"מ האלה ב 17:00 קבוע, אחרי שהרכב עמד בשמש כל היום.

צריך לזכור, ליבואן אין איזשהו אינטרס מוגבר שהמנוע שלך יחזיק המון שנים.

נאמר פה בפורום בעבר, רכב מעל 10 שנים נחשב לגרוטאה עבור מוסך היבואן. יש להם אינטרס מצוין שתקנה רכב חדש.

זה לא תורה מסיני המשפט הזה, אבל שוב.. מוסך יבואן יכול להגיד, אנחנו צריכים לחקור.

• לא הבנתי... 1
פורסם (נערך)

יש הוראות יצרן, הוראות היצרן דורשות שמן בתקן ספציפי.

במקרים מסוימים היצרן מחריג מזג אוויר חם (כמו עם המנועים ההיברידיים של טויוטה שכשלו עם שמן בתקן 0w16), יש מקרים שאין בכך צורך והיצרן/מוסך מטעמו ימשיכו לפעול לפי הדרישה המקורית.

@גולדן191, לפני שאתה מגיב ומטעה מה לדעתך מתאים לרכב הספציפי (שאין לך):

בדקת מה בדיוק דרישות היצרן?

לא רק צמיגות אלא תקן API ו dexos רלוונטיים שיכולים להיות קריטיים למנועים מסוימים לא פחות מצמיגות.

האם אתה מבין את המשמעות של שני המספרים בצמיגות השמן וההבדלים ביניהם?

המדידות ברכב שלך לא רלוונטיות, כי פיג'ו 208 היא לא ספארק וטמפרטורת סביבה היא ממש לא טמפרטורת מים, שהיא ממש לא טמפרטורת שמן.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

ליבואן אין שום יכולת לקבוע איזה שמן תשתמש, מי שקובע זה היצרן והיבואן כפוף אליו במסגרת הזיכיון. 

לא מכיר שום יצרן שמייצר במכוון רכבים לא אמינים או מורה על שגרת טיפולים שמזיקה לרכב. הרי אם תקנה רכב והוא לא יהיה אמין אתה לא תקנה מהיצרן הזה שוב. תשאל את דלק מוטורס על פורד הם יספרו לך בדיוק למה אני מתכוון. מוניטין של מותג, תביעות יצוגיות, אחריות מורחבת לשנים ועוד.

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, nadavd4 כתב:

יש הוראות יצרן, הוראות היצרן דורשות שמן בתקן ספציפי.

במקרים מסוימים היצרן מחריג מזג אוויר חם (כמו עם המנועים ההיברידיים של טויוטה שכשלו עם שמן בתקן 0w16), יש מקרים שאין בכך צורך והיצרן/מוסך מטעמו ימשיכו לפעול לפי הדרישה המקורית.

@גולדן191, לפני שאתה מגיב ומטעה מה לדעתך מתאים לרכב הספציפי (שאין לך):

בדקת מה בדיוק דרישות היצרן?

לא רק צמיגות אלא תקן API ו dexos רלוונטיים שיכולים להיות קריטיים למנועים מסוימים לא פחות מצמיגות.

האם אתה מבין את המשמעות של שני המספרים בצמיגות השמן וההבדלים ביניהם?

המדידות ברכב שלך לא רלוונטיות, כי פיג'ו 208 היא לא ספארק וטמפרטורת סביבה היא ממש לא טמפרטורת מים, שהיא ממש לא טמפרטורת שמן.

לא קשור לסוג הרכב, בארץ לא אמורים להשתמש ב 0W20, כי טמפ' הסביבה היא משמעותית מעל 40 מעלות צלזיוס..

יש שמן בתקן DEXOS שהוא 5W30 באתר של אבי חלקי חילוף.

לפני 7 דקות, TZR84 כתב:

ליבואן אין שום יכולת לקבוע איזה שמן תשתמש, מי שקובע זה היצרן והיבואן כפוף אליו במסגרת הזיכיון. 

לא מכיר שום יצרן שמייצר במכוון רכבים לא אמינים או מורה על שגרת טיפולים שמזיקה לרכב. הרי אם תקנה רכב והוא לא יהיה אמין אתה לא תקנה מהיצרן הזה שוב. תשאל את דלק מוטורס על פורד הם יספרו לך בדיוק למה אני מתכוון.

כי יש מצב שהמנוע כן יחזיק עשור+ עם שמן 0W20

אבל בפורום שואפים לדבר על מצב אידיאלי..

אידיאלי לא שמים שמן 0W20 במדינות חמות.

תעשו את המחקר שלכם. ותחזרו עם תשובות. 

לפני 9 דקות, TZR84 כתב:

היצרן כותב 0W20 לא עבור ישראל, אלא בכללי, אולי כי הוא מוכר יותר רכבים בצפון ארה"ב ובצפון אירופה, לא יודע.

במדינות חמות, לא שמים 0W20. לא אמורים. טמפ' הסביבה מעל 40 צלזיוס ביוני-אוקטובר. ולא במעלה שתיים, יותר..

לפני 11 דקות, nadavd4 כתב:

מדובר על Ambient Temperature

אתה יכול לחפש Ambient Temperature 0W20 בגוגל ולקרוא במקורות אמינים

• רעיון גרוע 1
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

את גל הארכובה וטבעות הצילינדר לא מעניין כמה מעלות יש על התחתית של מראה ימין, מעניין מה טמפרטורת השמן והאם בלחץ שהוא נמצא בו אין מגע של מתכת במתכת.

לא ענית לי על השאלה - האם אתה מבין מה משמעות ה 20/30 בשמן ומה משמעות ה 0/5?

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, nadavd4 כתב:

לא ענית לי על השאלה - האם אתה מבין מה משמעות ה 20/30 בשמן ומה משמעות ה 0/5?

כן.

באופן כללי - יש קשר ישיר בין טמפ' חיצונית לפנימית.

נתחיל מעניין ה-W, אבל באופן כללי - יש קשר ישיר בין טמפ' חיצונית לפנימית, כשאתה מתניע את הרכב הטמפ' היא נחשבת ל"קרה".

אם כבר דיברת על פג'ו 208, יש מקומות קרים בבריטניה שישימו 0W30 ולא 5W30 כי קר שם יותר.

טווח של 30 ב 5W30 למשל, זה כשהמנוע בטמפ' עבודה.

אבל אם בחוץ חם יותר, זה משפיע על מה שקורה במנוע, ולכן נשאלת השאלה האם ה 20 מספיק צמיגי למדינה חמה כמו ישראל, או שצריך לשים 30. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...