Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מסלול הנסיעה נקבע על ידך או על ידם?

לפי לחץ האוויר המומלץ, הבעיה לא מגיעה משם.

מניח שניתן להגדיר את התנהגות הגיר ואולי היה במצב ספורט.  גם למצב הסאונד ממערכת הפליטה, סביר שיש הגדרה.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

יש הגדרה להכל. 

מערכת הפליטה היתה על מצב ספורט +, אני חושב אבל לא בטוח. 

יש שם קטע מבלבל: יש מסך N ובו מגדירים את custom 1/2 

ויש כפתור שבוחר בcustom 1/2  על ההגה אז יכול להיות שהגדרנו ולא בחרנו (הייתי עם נציג שאמור לדעת מה הוא עושה).

מסלול הנסיעה כלל את כביש הטייסים, איילון וכביש 1. מהסוכנות בתל אביב ובחזרה. 

הצלחנו לעבור בכמה מחלפים שם היא זרחה. 

יכול להיות שהמנוע לא היה 100%, הרכב היה עם 35 קילומטרים על השעון אבל לא יודע אם זה משפיע על מפלטים. 

הברז שלי היא דור 1, 2020

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני כשעה, mcshmupi כתב:

אז עשיתי נסיעת מבחן על האלנטרה.

על הכיבישם הגרועים של נסיעת המבחן היא לא נוחה - ההרגשה שהרכב אף פעם לא "מתיישב" בשקט,

כל כמה שניות זז על המטלים. היא לא מתרסקת ולא רועדת אבל כל כמה שניות מרגישים תנודה מעלה\מטה. 

נציג המכירות הופתע מהפידק שלי, אולי הרוב לא מרגישים ככה. 

ביקשתי שיבדוק לחץ אוויר והוא בדק ואמר שהוא על 37 אבל לא נראה לו שזה הסבר מספק.

אני די בטוח שהמתלים היו במצב הכי רך שלהם: לחיצה על כפתור אמורה להעביר את האוטו למצב נוחות. 

גם הגיר לא חלק: כמו בברז, בזחילה בהילוך ראשון לפעמים מורגש מאין נדנוד.

המנוע חזק יותר מהברז בצורה מורגשת וכיף למשוך אותו לסל"ד גבוהה.

ב2-3 הזדמנויות שהיו לי לפניה\ עיקול מהירים היא הרגישה מצויין - חדה ומתקשרת. 

מערכת הפליטה נשמעת הרבה פחות ממה שציפיתי (בספורט +) מתוך הרכב. 

המושבים לא היו מאוד נוחים אבל לא בטוח שכיוונתי אותם היטב. 

כנראה שזאת לא היא, זה אני. יש לי נטייה לסחרחורות (וזאת גם הסיבה שאני לא נוסע למסלול).
מאוד רציתי לאהוב אותה והיה די מבאס. 

באסה, נשמע שאולי המבחן נהיגה לא עשה מספיק צדק עם הרכב ואתה צריך יותר זמן איתו. איך הגיר הדו מממדי שלה הרגיש? 

ובנוגע למתלים זה לא דומה לאיך שהברז מרגישה בכבישים לא חלקים? לרכב לא חסרה נוקשות במצבים כאלה או שציפית ליותר מנוחות של ברז וזה מה שאכזב אותך. 

אם אתה מרגיש שאין מה לדבר והרכב לא מתאים אז נשארה מאזדה טורבו או… קופרה. 

יכול להיות המאזדה שללא ספק תהיה נוחה ומלוטשת יותר על חשבון הספורטיביות זה בדיוק מה שאתה מחפש בשלב הזה. 

פורסם

חתך 35 לא עושה חסד עם דרישת נוחות.

יש אופציה לחתך 40 סלחן יותר. כנראה לא בארץ.

לפני 27 דקות, Doron_Z כתב:

באסה, נשמע שאולי המבחן נהיגה לא עשה מספיק צדק עם הרכב ואתה צריך יותר זמן איתו. איך הגיר הדו מממדי שלה הרגיש? 

בהתייחס לדרישות שהגדיר דווקא נראה שההתרשמות מספקת.

פורסם
לפני שעתיים, mcshmupi כתב:

מערכת הפליטה נשמעת הרבה פחות ממה שציפיתי (בספורט +) מתוך הרכב. 

מפתיע. יצא לי לשמוע את הרכב מקרוב (מבחוץ) בכל המצבים והוא נשמע מעולה, לדעתי זה המנוע 4 צילינדר שנשמע הכי טוב סטוק ברכבים חדשים והסאונד גם נותן פייט להרבה מערכות פליטה אפטרמרק עם Tune. אולי בפנים במצב שונה.

עוד מילה לגבי העיצוב, פיליפ פרסם אתמול תמונות מיום מסלול שהשתתפה בו אלנטרה N וחשבתי על השרשור הזה. אפילו בצבע המותג הרכב נראה במסלול Out of place וסולידי מדי. יותר מ Hot hatches אחרות.

N.thumb.jpg.28378b6419705b2caddd41e2cc4f8c87.jpg

לא מזמן נסעתי מאחורי אחת לבנה במשך 5 דקות לפני ששמתי לב שמדובר ב N, ואני בדרך כלל מאוד עירני לנוכחות של רכבים מיוחדים וספורטיבים. 

ברכב שנועד להיות גם תחביב ולפנות לרגש זה קצת חבל.

פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

הוא הרגיש מהיר ויש הרגשה מכנית מגניבה. וגם מרגישים שיש מצמדים, זה לא חלק כמו פלנטרי

לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

ובנוגע למתלים זה לא דומה לאיך שהברז מרגישה בכבישים לא חלקים?

הברז נוחה יותר

לפני כשעה, itaimoto כתב:

מפתיע. יצא לי לשמוע את הרכב מקרוב (מבחוץ) בכל המצבים והוא נשמע מעולה, לדעתי זה המנוע 4 צילינדר שנשמע הכי טוב סטוק ברכבים חדשים והסאונד גם נותן פייט להרבה מערכות פליטה אפטרמרק עם Tune. אולי בפנים במצב שונה.

פעם עשיתי נסיעת מבחן על אבארט - שם המצב היה די קיצוני: מבחוץ זה נשמע נהדר, מבפנים שומעים בעיקר רעשי רוח. 

כאן אני הרבה יותר מסוייג: 

1. כן שומעים משהו

2. בידוד הרעשיום לא מדהים ולפחות חלק מהזמן נסענו על כביש מגורד מה שבטח לא תרם.

3. אני לא בטוח שהשתמשנו בהגדרות נכון: יש מבחן של throttle house שבו תומאס קבע זמן הקפה במסלול, אחר כך הבין שההגדרות שהוא חשב שהוא נהג איתן לא באמת תפסו והוא היה צריך להקליט שוב. יש שם קטע קצת מבלבלב.
עשיתי סיבוב עם מישהו כנוסע, בעיר, על כבישים פחות גרועים במהירות יותר נמוכה: היא פחות קיפצה, האגזוז נשמע נהדר (כולל פיצוצים). 

לפני כשעה, itaimoto כתב:

אפילו בצבע המותג הרכב נראה במסלול Out of place וסולידי מדי. יותר מ Hot hatches אחרות.

נדמה לי שזה בעיקר בגלל העיצוב הלא ספורטיבי של האלנטרה עצמה (בניגוד לסיוויק למשל)

וגם האצ'בקים נראים יותר ספורטיביים מסדאן

• מעניין 1

פורסם
לפני שעתיים, mcshmupi כתב:

הברז נוחה יותר

משהו לא מסתדר, לדעתי באמת עניין של כיוונון הבולמים שם שלא היה נכון. לא רואה מצב שרכב שאמור להיות בסוף משפחתי ויומיומי (זה לא GT3 RS שוברת גב) יהיה כל כך לא נוח. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, mcshmupi כתב:

אני די בטוח שהמתלים היו במצב הכי רך שלהם: לחיצה על כפתור אמורה להעביר את האוטו למצב נוחות. 

לפני 6 שעות, mcshmupi כתב:

ש לי נטייה לסחרחורות (וזאת גם הסיבה שאני לא נוסע למסלול).

יכול להיות שהמצב הכי רך דווקא החמיר את הרגישות שלך וזה מה שהרגיש לא נוח. מצב קשיח ירסן תנודות מהר יותר.

• מעניין 1
פורסם

ממש לא מפתיע. צמיגים בחתך 35 גובים מחיר בנוחות.

מכונית ששוקלת קרוב ל 1.5 טון.

BRZ קלה בלפחות 200 ק"ג ועם חתך גבוה יותר. גם מרכז כובד נמוך יותר.

בשורה התחתונה אתגר מאוד גדול לצפות מהN גם להיות מחודדת היטב כפי שהיא וגם להיות נוחה, בהשוואה לBRZ.

סביר שמצב הנוחות,  רך ומיייצר נידנוד. אולי מרסן את העונש מהצמיגים, אבל לא את המשקל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אז עשיתי נסיעת מבחן על המאזדה ולצערי ממש אהבתי אותה.

היא יותר נוחה, למרות שהיא נוקשה וממש לא מתנדנדת וגם המושב שלה הרגיש יותר נוח - יכול להיות גם כי מצאתי תנוחת ישיבה טובה יותר. 

כנראה שגם הצמיגים במידה שפויה יותר תורמים (אגב, גם בברז עם ה R17 אני ממש לא מרגיש שחסר לי יותר ג'אנט ופחות צמיג).

המנוע חזק בהחלט ונשמע כל כך טוב שאין סיכוי שזה אמיתי,

למרות שנציג המכירות טוען שאין שם שום צליל מלאכותי. 

ההגה מרגיש טוב למרות שאני יודע שבוחנים מקצועיים אומרים שכבד זה לא בהכרח מדוייק ומלא מידע,

קשה להבין הרבה בנסיעת מבחן קצרה ואני רחוק מלהיות בוחן מקצועי. 

שתי הבעיות העיקריות שלי הן:

1. ההבנה שקשה להבין ספורטיביות או מחסור בה בנסיעת מבחן

2. הדיסוננס בין מה שקראת וצפית בו לבין מה שחווית במציאות. 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

פורסם

למה להצטער? זה רכב מצוין וכבר יש לך אופציה אחת מעולה. איזה דיסוננס בדיוק חווית, זה רכב אהוב בסך הכל רק לא נחשב למאוד ספורטיבי אבל יכול להיות בהחלט שבשבילך זה לגמרי מספיק.

תסגור את הנסיעת מבחן ליונדאי שקבעת שוב רק ליתר ביטחון, אם הרושם לא ישתנה משמעותית אז מברוק סגור את המאזדה. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

מסכים עם דורון. אין באמת על מה להצטער אם אתה מתחבר יותר למאזדה - לא קונים Spec Sheet ברכב שאמור להיות מהנה לנהיגה והעיתונאים הם לא אלו שישימו את הכסף אלא אתה. בכלל, צריך להזהר מ"נרטיבים" של עיתונאי רכב שלפעמים אומרים מה שמצופה מהם על ידי היצרן / מה שיביא יותר צפיות / מה שיגרום להם להרגיש יותר מבינים ורק מעט חסינים לזה. דוגמא מעולם הברז שאתה אולי מכיר היא שברוב המבחנים של דגמי הבסיס של ה 718 העיתונאים אומרים שההגה טלפתי או וריאציה כלשהי על זה, בעוד שאנשים "רגילים" ומביני עניין שנהגו בשני הרכבים אומרים שההגה בברז יותר טוב.

לגבי נסיעות מבחן, מאמין שאם בסוכנות יבינו שאתה רציני יתנו לך קצת יותר חופש מבחינת מגבלות זמן ומיקום. נסה לאתר כביש טכני במרחק סביר מהסוכנות ובקש לנהוג בו.

אגב לא ידעתי שהמאזדה היא AWD - זה יתרון שהיה מדבר אלי אם זה מורגש בנהיגה אפילו אם היא חלשה יותר. היא גם נראית יותר טוב מבפנים ומבחוץ.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, itaimoto כתב:

מסכים עם דורון. אין באמת על מה להצטער אם אתה מתחבר יותר למאזדה - לא קונים Spec Sheet ברכב שאמור להיות מהנה לנהיגה והעיתונאים הם לא אלו שישימו את הכסף אלא אתה. בכלל, צריך להזהר מ"נרטיבים" של עיתונאי רכב שלפעמים אומרים מה שמצופה מהם על ידי היצרן / מה שיביא יותר צפיות / מה שיגרום להם להרגיש יותר מבינים ורק מעט חסינים לזה. דוגמא מעולם הברז שאתה אולי מכיר היא שברוב המבחנים של דגמי הבסיס של ה 718 העיתונאים אומרים שההגה טלפתי או וריאציה כלשהי על זה, בעוד שאנשים "רגילים" ומביני עניין שנהגו בשני הרכבים אומרים שההגה בברז יותר טוב.

מסכים מאוד בהקשר של רכבי ה-N של יונדאי.

בתחושתי היבואן בארץ עבד קשה מאוד כדי שיהיו ביקורות מחמיאות מכתבי רכב מחד, ומאידך לאדם הממוצע קשה להשיג נסיעת מבחן אפילו במקרה של רכב כמו ה i30n שבזמן שיווקו היו כאן יותר רכבי הדגמה מרכבים בידיים פרטיות.

המשמעות היא תדמית שנבנית אך ורק על ידי כמה משפיענים וגופי תקשורת עקב עודף ביקורות של גופים "מקצועיים" ומעט מאוד ביקורות בסגנון "חוכמת ההמונים" שלרוב נקודת מבטם קרובה יותר לזו של הרוכש הממוצע.

לשם ההשוואה, סמלת ודלק נותנים נסיעות מבחן על רכבים שעולים דומה ויותר בלי שום דרישה למקדמה, במקסימום שיחת רצינות מנציג מכירות.

אילו היה מדובר בדגמים בינוניים ומטה כמו כמה רכבים תוצרת סין שמשווקים כאן, עוד היה בכך היגיון שיווקי - אבל כאן מדובר בדגמים טובים באמת, אולי בחלקם הכי טובים שניתן לקנות היום.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...