Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה.
שאלה לי. יש לי בוסטר שמיועד להתניע רכבים בעלי מתח 12 וולט. השאלה היא, האם יש ביוכלתי להתניע רכב שיש לו שני מצברים שביחד יוצרים 24 וולט על ידי הנחת כבלי הבוסטר על הפלוס והמינוס של מצבר אחד? האם זה יכול לקצר לי את הבוסטר? אני מבחינתי נותן מתח רק למצבר אחד בשני הקטבים שלו ולא בקטבים המנוגדים של שני המצברים. 

למי ששואל נניח שכושר ההתנעה מתאים למנוע הזה. ההבדל היחידי שכאן מדובר במתח של 24 וולט.
תודה לעונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בהנחה שיש שני מצברי 12V מחוברים בטור, זה יכול לעבוד רק אם מצבר אחד חלש  והשני תקין.

אם שניהם חלשים, זה לא יעבוד. 

פורסם

הכל בסדר גמור. השאלה היא האם בכך שאני מחבר את הבוסטר רק לקטבים של מצבר אחד למרות שהוא מחובר לעוד מצבר באופן כזה שהם יוצרים ביחד מתח של 24 וולט לא יפגע בבוסטר שלי שמיועד למתח 12 וולט בלבד?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הבוסטר בסה״כ ׳מחליף׳ לך מצבר אחד - מספק זרם במקומו באותו מתח כמו המצבר שהוא מחובר אליו במקביל.

לא רואה סיבה שזה יזיק לבוסטר או למשהו אחר במערכת. מה שכן, כמו שנאמר פה, אם המצבר השני חלש, אז עדיין לא תצליח להניע.

בכל מקרה, הייתי פותח את ספר הרכב לראות אם כתוב שם משהו מחכים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש בוסטר שמתאים ל- 24V. כשעמדתי בתור לקופה בחמות ל.כ., הלקוח שלפני בדיוק קנה בוסטר נוקו GB500.

יש לו בורר מתח שמאפשר לבחור 12/24. הדבר הזה פשוט מפלצת.

• מעניין 2

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Cerebral Cortex כתב:

הכל בסדר גמור. השאלה היא האם בכך שאני מחבר את הבוסטר רק לקטבים של מצבר אחד למרות שהוא מחובר לעוד מצבר באופן כזה שהם יוצרים ביחד מתח של 24 וולט לא יפגע בבוסטר שלי שמיועד למתח 12 וולט בלבד?

לדעתי גם אם אתה מחבר את הבוסטר “רק על מצבר אחד” בפועל הוא למעשה חלק ממערכת שלימה של 24V ככה שהסיכוי שזה יניע נמוך יחסית והסיכון לנזק לבוסטר די גדול.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, Camaro 92 כתב:

לדעתי גם אם אתה מחבר את הבוסטר “רק על מצבר אחד” בפועל הוא למעשה חלק ממערכת שלימה של 24V ככה שהסיכוי שזה יניע נמוך יחסית והסיכון לנזק לבוסטר די גדול.

אבל גם אפשר להגיד שמצבר אחד זה מערכת שלמה של 6 תאים של 2 וולט כל אחד.. כשאתה רוצה להניע מצבר אחד מהשניים, אתה מניע רק 6 תאים של 2 וולט ז"א 12 וולט ולכן לא חושב שיש בעיה.

אתה הרי מחבר בוסטר לפלוס ולמינוס של 12 וולט, לא 24.

אבל לא לקחת את מה שאני אומר בוודאות כי יש לפות"ש בוסטר יקר אם זכור לי נכון. שלי עלה סביב 50$ , UTRAI, ושלו לפחות 100$ אני חושב.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

איזה רכב? אם החיבור הוא במקביל (כמו בטרופר דור 2 שיש בו 2 מצברים סטנדרט), המתח נשאר 12V לא משנה כמה מצברים תחבר. רק מתח ההתנעה עולה. לא יקרה כלום לבוסטר 12V. 

אם בטור -- שיענה מישהו אחר...

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

פות״ש כתב שהם בטור (מייצרים 24v).

אחרי שיחה עם הצ׳ט, אני לוקח בחזרה את התגובה הקודמת. אמנם לא השתכנעתי מההסבר שלו למה זה לא בסדר (בפרט אם מנתקים את המצבר הבעייתי) אבל הוא התעקש מספיק בשביל שלא הייתי מנסה את זה אם זה היה הרכב שלי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...