Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

במסגרת המסע שלנו למציאת רכב דייקנו קצת את הצרכים שלנו:

נוסעים פחות מ 10k בשנה, לרוב תוואי הנסיעה עירוני עם פקקים (רמת גן לתל אביב והרצליה) וכמה פעמים בשבוע על איילון או כביש 5.

מחפשים רכב לא ארוך (חונים ברחוב) אבל עם בגאז' גדול,

זוג + 1 ומעדיפים רכב שיספיק גם ל +2. בטיחות מעל הכל. 

מעדיפים צריכת דלק נמוכה יחסית אבל כרגע הסתכלנו על בנזין ולא היברידי בגלל המחירים. 

תקציב 80-90, יכולים לעלות ל 100,

קונים יד ראשונה פרטית עם קילומטרז' לא גבוה.

בהתחלה שמנו עין על קשקאי 1.3 או קונה 1.6 וגם על הסיאט אטקה - אבל הרובוטי דו מצמדי קצת מרתיע אותי, מחפשים נהיגה יותר out of the box מבלי לשחוק את הגיר. 

חיבבנו גם את ה S Cross של סוזוקי במבט ראשון, לגבי ויטארה חששנו שהיא אולי קצת צפופה. 

אשמח להמלצות על דגמים רלוונטיים נוספים או על המלצות ודיס המלצות לאלה.

תודה רבה!

פורסם

אפדר לבדוק מיצובישי asx, לא חסכונית אבל אמינה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 דקות, yulianx כתב:

אפדר לבדוק מיצובישי asx, לא חסכונית אבל אמינה.

תודה רבה! ראינו אחת אתמול, הבגאז' בה נראה קטן יחסית לאטקה וקשקאי, והיא ארוכה יחסית. לא? 

פורסם

נתחיל בכך שצריכת הדלק בנסועה שלכם היא שיקול שולי. לעומת זאת ביטוח יכול לעשות הבדל של אלפי שקלים בשנה. 

הסוזוקי נראה מתאים לצרכיכם עם ניצול מקום מעולה. עם זאת הוא נחשב לסובל מאבזור מיושן, וגם  מבחינת איבזור בטיחות הוא פיגר אחרי דגמים אחרים וצריך לבדוק את האקזמפלר הספציפי.

הצעתי - גש למגרשי הליסינג בעירך, תוכל להתרשם מהרבה דגמים ואז לשאול כאן שוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 42 דקות, sperial כתב:

נתחיל בכך שצריכת הדלק בנסועה שלכם היא שיקול שולי. לעומת זאת ביטוח יכול לעשות הבדל של אלפי שקלים בשנה. 

הסוזוקי נראה מתאים לצרכיכם עם ניצול מקום מעולה. עם זאת הוא נחשב לסובל מאבזור מיושן, וגם  מבחינת איבזור בטיחות הוא פיגר אחרי דגמים אחרים וצריך לבדוק את האקזמפלר הספציפי.

הצעתי - גש למגרשי הליסינג בעירך, תוכל להתרשם מהרבה דגמים ואז לשאול כאן שוב.

תודה רבה! 

זה אכן מה שעשינו אבל התמקדנו בדיעבד ברכבים עם גיר רובוטי דו מצמדי

אני מנסה להתמקד, להבנתי מהדרישות שלנו שווה לנו להסתכל על ASX, מאזדה CX30 ועל הסוזוקי ויטארה ואס קרוס. 

יש עוד דגמים ששווה להתלבט ביניהם או שזה בגדול ההיצע הרלוונטי? 

פורסם

לפני 10 התלבטתי בין הקרוסאובר (דור ראשון) לויטארה - הקרוסאובר ניצח כי היה יותר גדול ועלה פחות (אבל עם צרכים שונים לגמרי).

שני בנים שלי עם צרכים דומים לשלך - אבל בחיפה (הרבה זינוקים בעליה, אולי פחות פקקים) - בחרו ברכבים עם DSG (סיאט ארונה וסקודה סקאלה), וגם לאישתי סיאט ארונה. בינתיים כולם מרוצים. הפידבקים על ה-DSG בפורום הזה בתקופה האחרונה חיוביים. הבעיה שלך היא שאתה קונה רכב משומש שאינך יודע כיצד ננהג, אבל אם תמצא רכב שעבר לאחרונה החלפת מצמדים ותנהג נכון נראה שהחששות שלך יהיו פחות חמורים. אגב, השבוע מישהו דיווח כאן שקיבל ממחשב הקכב דיוול על מצב שחיקת המצמדים, אבל זה דיווח בודד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

לפני 10 התלבטתי בין הקרוסאובר (דור ראשון) לויטארה - הקרוסאובר ניצח כי היה יותר גדול ועלה פחות (אבל עם צרכים שונים לגמרי).

שני בנים שלי עם צרכים דומים לשלך - אבל בחיפה (הרבה זינוקים בעליה, אולי פחות פקקים) - בחרו ברכבים עם DSG (סיאט ארונה וסקודה סקאלה), וגם לאישתי סיאט ארונה. בינתיים כולם מרוצים. הפידבקים על ה-DSG בפורום הזה בתקופה האחרונה חיוביים. הבעיה שלך היא שאתה קונה רכב משומש שאינך יודע כיצד ננהג, אבל אם תמצא רכב שעבר לאחרונה החלפת מצמדים ותנהג נכון נראה שהחששות שלך יהיו פחות חמורים. אגב, השבוע מישהו דיווח כאן שקיבל ממחשב הקכב דיוול על מצב שחיקת המצמדים, אבל זה דיווח בודד.

האמת שאנחנו פשוט לא סומכים על עצמנו בתור נהגים, לא אני ולא אשתי, 

הרגלי הנהיגה שלנו היום (בקיה פיקנטו) פשוט לא יעשו טוב לגיר הזה ובהינתן הפקקים חבל מראש... כשנצא מהעיר הדו מצמדי אולי יחזור להיות רלוונטי יותר. 

אז בקיצור, אתמקד בארבעת הדגמים שכתבתי פה בשלב הזה. 

תודה רבה! 

פורסם
לפני 4 שעות, RoieL כתב:

תודה רבה! ראינו אחת אתמול, הבגאז' בה נראה קטן יחסית לאטקה וקשקאי, והיא ארוכה יחסית. לא? 

תא מטען קטן יותר, אבל היא קצרה יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 9 שעות, RoieL כתב:

תודה רבה! 

זה אכן מה שעשינו אבל התמקדנו בדיעבד ברכבים עם גיר רובוטי דו מצמדי

אני מנסה להתמקד, להבנתי מהדרישות שלנו שווה לנו להסתכל על ASX, מאזדה CX30 ועל הסוזוקי ויטארה ואס קרוס. 

יש עוד דגמים ששווה להתלבט ביניהם או שזה בגדול ההיצע הרלוונטי? 

אפשר להוסיף לרשימה גם יונדאי טוסון וקיה ספורטאז' עם מנועי 2.0 ליטר, הגיר שם אוטומטי רגיל ולא רובוטי, הם מרווחים, נוחים ואמינים.

אם חושבים קצת מחוץ לקופסה אז הונדה HRV מרווח ושימושי ביחס למימדים החיצוניים, לא האוטו הכי נפוץ אבל ממה שיצא לי להתרשם לאחרונה גם לא הכי מבוקש אז אולי זה ישחק לטובתכם במחיר הרכישה.

פורסם
לפני 6 שעות, Mike808 כתב:

אפשר להוסיף לרשימה גם יונדאי טוסון וקיה ספורטאז' עם מנועי 2.0 ליטר, הגיר שם אוטומטי רגיל ולא רובוטי, הם מרווחים, נוחים ואמינים.

אם חושבים קצת מחוץ לקופסה אז הונדה HRV מרווח ושימושי ביחס למימדים החיצוניים, לא האוטו הכי נפוץ אבל ממה שיצא לי להתרשם לאחרונה גם לא הכי מבוקש אז אולי זה ישחק לטובתכם במחיר הרכישה.

תודה רבה! הבעיה עם הטוסון והספורטאז' היא החניה ברחוב והאורך שלהן,

ואני מניח שאם קונה 2021 מגרדת את התקציב שלנו מלמעלה אז הטוסון תהיה עוד יותר יקרה, לא? 

פורסם

כמובן תמיד אפשר למצוא מוכרים שיציעו בפחות, אבל כעקרון קונה יותר זולה מהטוסון/ספורטאז'.

אם אתה מחפש קונה, אז עדיף ההיברידי.

הבנזין הרבה פחות מתאים לעיר, והחלפת קלאץ' דו-מצמדי במוסך מורשה יקרה-יחסית.

אם לא כתבו, יש גם קיה נירו, שנחשב לאח התאום של יונדאי קונה.

פורסם

הקרוס הרבה מתחת לתקציב, אפשר לרכוש בתקציב שלו רכב חדש יותר.

פורסם
לפני 23 שעות, RoieL כתב:

תודה רבה! הבעיה עם הטוסון והספורטאז' היא החניה ברחוב והאורך שלהן,

ואני מניח שאם קונה 2021 מגרדת את התקציב שלנו מלמעלה אז הטוסון תהיה עוד יותר יקרה, לא? 

טוסון וספורטאז' ארוכים ב-9 סנטימטרים ממאזדה CX30.

לשימוש עירוני הייתי מעדיף טוסון או ספורטאז' 2.0 ליטר עם גיר אוטומטי על פני קונה עם גיר רובוטי דו מצמדי.

פורסם
בתאריך 25.1.2026 בשעה 19:28, yulianx כתב:

הקרוס הרבה מתחת לתקציב, אפשר לרכוש בתקציב שלו רכב חדש יותר.

כן ראינו שאם נלך על ה S Cross אפשר להביא 22

ההבדל בין 21 במיתוג הישן ל 22 משמעותי לדעתך? אם אפשר להוציא פחות, תמיד טוב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...