Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת מגבר Plug and Play

פוסטים מומלצים

פורסם

אז המגבר הנוכחי סביר אבל לא משהו ולאור זה שאין אפשרות כיוון חיצונית, אני רוצה לשדרג את המגבר למגבר מסוג Plug and Play כך שתהיה כמה שפחות עבודת פריסה ושמירה על הקיים. 

האופציות שאני רואה בשוק זה או סני (LQ-F960 Pro DSP) שהוא בערך חצי מחיר (1200 ₪ לפני מע"מ) או משהו גרמני בעיקר וכאן האופציות הן:

musway M6 מדור 3 או 4

MATCH UP 6DSP

Helix 206 ds

phoenixgold ZDA

כלום שישה ערוצים כי זה מה שיש אצלי. מבחינת קלות התפעול/כיוון , ל-phoenixgold יש יתרון כי הוא היחיד שכולל אפליקציה לאנדרואיד. 

במערכת המקורית חיבור הרמקולים היה מהמערכת לשני סאב מתחת למושבים ומשם היה פיצול לרמקולים בדלתות ועוד חיבור לרמקולי המדף מאחור. במערכת הנוכחי הרמקולים הקדמיים נותקו מהסאב ועוברים מהמגבר אל הדלתות כך שאם אני רוצה לשמור על מה שקיים בלי לפרוס חיווט נוסף, זה אומר 4 ערוצים דרך החיבורים המקוריים - 2 סאב ושני רמקולים אחוריים - והעברת החיבורים הישנים של הרמקולים בדלתות אל המגבר. מה שכן, אני רואה שכולם (יצרני המגברים) ממליצים לבצע חיווט שונה, להעביר את הרמקולים הקדמיים והאחוריים דרך החיווט המקורי ובנפרד את הסאב, זה כמובן דורש לנתוק את הסאב מהחיבור המקורי, לפרוס חיווט חדש ולחבר מחדש את הרמקולים הקדמיים לחיווט המקורי. 

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת הייתי מעריך אם היה אפשר לקבל ממך שרטוט פשוט איך הכל מחובר. 

אבל בגדול העצה שלי תהיה לא להתעצל תעשה התקנה מחדש - בייחוד חיווט שיוצא אל הדלתות ונמצא באזור שיש בו רטיבות. 

תשאל את עצמך כמה רמקולים אתה רוצה לחבר וכמה מהם אתה רוצה שיוגברו על מגבר נפרד משלהם - ואם אתה חושב שבעתיד תשדרג הלאה אז תוודא מראש שיש לך מספיק ערוצי עיבוד ויציאות להגברה עתידית. 

המוצר שתבחר צריך להיות אחד שנוח לך איתו ועונה על הצרכים והדרישות שלך - נשמע כרגע שהפיניקס גולד קורץ לך בגלל קלות ניהול ישירות מהטלפון שלך - זה לא רעיון רע. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

שני שרטוטים, אחד עם מה שיש כרגע ואחד אם מה שהיה במקור ללא מגבר (לא היו במקור טוויטרים מלפנים ומאחור). הניתוק של הרמקולים הקדמיים ומהקו של המגבר מאפשר להשתמש ב-6 ערוצים שיש למגבר, סאב ואחוריים עם הכבלים המקוריים, לקדמיים נפרש כבל חדש מהמגבר. בגדול זה מספק הרמקולים המרבי האפשרי, לא מתכוון לפרוש משהו נפרד לכל רמקול (טוויטר). בקדמיים יש מסנן תדרים נפרד למי ולטוויטר, באחוריים זה כמו בחיבור המקורי, עובר לרמקול מיד ומשם לטוויטר כאשר יש על הקו הזה מסנן תדרים. 

original.jpg

amp.jpg

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
פורסם

אני חושב שהשרטוט שלך לא מדויק, ע"ב מה שנכתב בשרשור הקודם שלך לגבי השדרוג של האלפיין.

לפי המסמך שצירפת שם, יש אומנם יציאות נפרדות לרמקולים בדלתות מהמגבר, אבל המגבר מתחבר לצמת הרמקולים המקורית גם למעשה.

הרי מדובר על מגבר 6 ערוצים. להבנתי ההגברה היא של הטוויטר והמיד בדלתות ביחד (קרוסאובר inline ביניהם), הוופרים מתחת לכסאות והרמקולים האחוריים.

לדעתי משהו כזה כעת:

image.thumb.png.43d25e65a014f34ae38d44185ff685b4.png

• אהבתי 1
פורסם

אכן, כל העקרון של המערכת, מעבר למגבר עצמו, זה ליצור 6 ערוצים במקום ה-4 שהיו, 2 לאחור ושניים שעברו לסאב ומשם לדלתות הקדמיות. אז את החיבור שהיה בין הסאב לרמקולים הקדמיים ניתקו ויצרו חיבור חדש בין המגבר לדלתות. 

לא משנה כרגע באיזה מגבר אני אבחר, אם אני מבין נכון לא משנה איזו יציאה במגבר אני בוחר שכן את הכל קובעים עם התכונה? אם אני אקח לדוגמה את אחד המגברים ברשימה, אז לדוגמה ביציאות 1-4 להחזיר לחיווט המקורי לאחור ולסאב, ואת יציאות 5-6 לחבר לקדמיים כפי שקיים במערכת הנוכחית? ואז עם התוכנה להגדיר בעצם לכל ערוץ מה תחום התדרים (מניח שזה נעשה כך? או שיש Preset). 

Screenshot 2026-01-18 at 19.19.49.jpg

פורסם

אם אני מבין נכון זה BMW כלשהיא ולא באמת מדובר בסאבוופרים אלא בוופרים 8 בתיבות מתחת למושבים. 

אני מקווה מאוד שהמגבר הזה עם מספיק יכולת ריסון לשליטה בתדרים נמוכים אבל בגדול - הייתי משאיר רק את הרמקולים האחוריים על המערכת המקורית ואם הם מתערבים יותר מידי ומושכים את הסאונד אחורה - מנתק אותם. 

יש אינטגרטורים שיש להם פריסטים מוכנים לתצורות של מערכות ידועות מראש עם סוג של כיוון "כללי" אבל העדיפות תהיה פשוט לכוון את הדברים ידנית. 

כשאתה מגיע לשלב שאתה כבר מתעניין במוצר X תדאג לקרוא את ההוראות שלו. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אכן וופרים בתוך תיבה. במערכת המקורית האחוריים חלשים, נשמע כמו 30 אחוז עוצמה לעומת הקדמיים (גם עם המגבר הנוכחי זה כך). מה בעצם ההבדל בין חיבור דרך המערכת המקורית לבין חיבור מהמגבר? אם אני מבין נכון, נגיד ואני מאזין לרדיו אז יוצא אות מהמערכת המקורית, משם עובר למגבר, חוזר לצמה של המערכת המקורית ומשם לרמקולים? 

פורסם

אני חושב שמה שאדי מתכוון, זה שאם אתה הולך לשדרג כעת למגבר (משולב מעבד) של 6 ערוצים, אז להגביר איתו את הסט בדלתות (מה שאומר להפריד בין החיווט-להעביר חדש של הטוויטר והמיד) ואת הוופרים מתחת למושבים.

מה שאומר שאת האחוריים לחבר ליציאות המקוריות הלא מוגברות ומעובדות של יחידת הראש. וזה אומר שלא תהיה לך שליטה מלאה עליהם.

זה יצריך בדיקה שצמת החוטים החדשה תתאים לכך או לבצע בה את השינוי הדרוש. מתוך הנחה שמהמערכת המקורית יש 4 יציאות (2 קדימה, 2 אחורה), לחבר את הקדימה למגבר/מעבד ואת האחורה להשאיר לאחוריים המקוריים. 

אני חושב שיש כאן גם מקום לחשוב מצידך לגבי היקף השדרוג, עם פתח לעתיד. האם באמת תסתפק בבאס שהוופרים מתחת למושבים יספקו, ולא תרצה סאב נורמלי בתצורה כלשהי, בנוסף או במקומם. 

מעבר לזה, האם חושב על כיוון עצמאי של המעבד? אם כן, תוריד גרסאות של התכונות ובדוק את נוחות העבודה מולן (לפחות אלו של אודיוטק-פישר מאפשרות משחק גם בלי חיבור בפועל). ובכלל, תראה לאן אתה מכניס את עצמך 😉. אם לא לבד, אז מה בעצם החשיבות לאפליקציה בטלפון? קונים גם שלט מתאים למעבד ושולטים בו עם חוגה פיזית.

ועוד משהו לחשוב עליו, ממשקים אפשריים אחרים של המעבד ומיתוג בין מקורות. שמא תרצה חיבור למקור איכותי יותר מהמקור, בין אם מהטלפון או נגן חיצוני אחר (וחיבור דיגיטלי - אופטי/קואקסלי/USB Audio). 

• אהבתי 1
פורסם

יש לי כרגע רק שאלה אחת - ותסלחו לי כי יש עלי יותר מידי פרטים ולחץ בשביל לזכור הכל. 

האם למערכת הזו יש חיבור MOST בינה למגבר המקורי או במידה וזו באמת מערכת ללא מגבר מקורי - האם בכל זאת יש לHU עצמו יחידת MOST? 

אלא אם כן הלכתי לגמרי לאיבוד כבר ואנחנו מדברים על HU אפטר מרקט מבוסס אנדרואיד - בבקשה תרעננו לי כאן את הזיכרון. אני צריך נקודת מוצא. 

Pioneer TS-X150

פורסם

לא, אין חיבור אופטי שקשור בשמע (או בכלל). 

השרשור אצלי מתחיל מהצמה של הרכב, עובר לקופסה שמאפשרת הצגת אנדרואיד אוטו על המסך, משם למגבר אפטר מרקט ואז ליחידה הראש המקורית. זה מה שיש כיום. 

לפני שעה, Tom_22 כתב:

אני חושב שמה שאדי מתכוון, זה שאם אתה הולך לשדרג כעת למגבר (משולב מעבד) של 6 ערוצים, אז להגביר איתו את הסט בדלתות (מה שאומר להפריד בין החיווט-להעביר חדש של הטוויטר והמיד) ואת הוופרים מתחת למושבים.

מה שאומר שאת האחוריים לחבר ליציאות המקוריות הלא מוגברות ומעובדות של יחידת הראש. וזה אומר שלא תהיה לך שליטה מלאה עליהם.

למיטב הבנתי, כל המגברים מסוג P&P למערכת הבסיסית של ב.מ.וו מבוססים על העברת האות מיחידת הראש למגבר ומשם לרמקולים. הבעיה במערכת הבסיסית זה שהיא באמת רק 4 ערוצים ולכן הרמקולים בדלתות הקדמיות משורשרים לסאב מתחת למושבים הקדמיים (השרשור הוא HU->SUB->DOOR). המערכת המשודרגת שמותקנת אצלי, כאמור, ניתקה את השרשור הזה וכך פתחה עוד ערוץ (שניים) שמתופעל ע"י המגבר. אני מניח שהיתרון היחיד בחיבור ישיר של הסאב מתחת למושב יהיה פשוט בחיווט יותר איכותי שלא עובד דרך מחבר קוואד-לוק (אצלי 3 בשל התוספת של ממשק אנדרואיד אוטו). אבל למיטב הבנתי גם במערכת הנוכחית עדיין ישנה הגברה לכל הערוצים, כלומר גם לאלו האחוריים. 

אני לא רואה את עצמי משדרג מעבר ל-6 ערוצים, אני כן רואה בעתיד (בהתאם למה שיתקבל עם המגבר החדש) משדרג את שאר הרמקולים ובמיוחד את את מתחת למושבים. 

פורסם

מצד אחד - אני לא יודע עד זה המגבר שהוא "לא משהו" כמו שזה פשוט היעדר של יכולות DSP. 

הייתי שוקל אולי להוסיף פשוט DSP בין המגבר לHU וגם להוסיף נגן חיצוני ורק אח"כ לשפוט את המגבר. 

מצד שני - אם אתה כבר הולך על החלפה של המגבר הקיים באינטגרטור - אז לפחות הייתי הולך על אחד טוב - הליקס פי6 דיאספי אולטרה או הV8 אולטרה כדוגמא. אודיסון פורזה בתצורה שתתאים לך וכך הלאה 

המאצ' בהחלט טובים וככה גם לדעתי מוסוויי יהיו טובים לא הייתי מהמר כאן על סיני שיהיה תחליף ראוי למגבר שהוא כבר בעיניך לא ראוי. 

בקיצור אם כבר - אז תתאמץ כאן מעבר למה שהתכוונת - אפרופו ההליקס אמפליפיי כן איכותי אבל אני לא הייתי בונה עליו ל8 אינטשים אם זאת המטרה באמת, תתאמץ על הP DSP או הV DSP

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 58 דקות, lanosforce כתב:

מצד אחד - אני לא יודע עד זה המגבר שהוא "לא משהו" כמו שזה פשוט היעדר של יכולות DSP. 

הייתי שוקל אולי להוסיף פשוט DSP בין המגבר לHU וגם להוסיף נגן חיצוני ורק אח"כ לשפוט את המגבר

אדי, מדובר במגבר משולב מעבד, במסגרת אותו שדרוג מקורי מטעם אלפיין. אבל, אין שליטה על מה שהוא עושה. הוא מותאם ספציפית לרכב (יש כפתור שליטה, מאחר ומתאים למספר דגמים). 

פורסם

במערכת הנוכחית החיבור הוא הכבל המקורי, משם לקופסת MMI שמוסיפה אנדרואיד אוטו, משם למגבר ומשם ל-HU. עשיתי איזה ניסוי וחיברתי גם הפוך, כלומר קודם כל מגבר ואז MMI ואז HU. 

עכשיו לקופסת ה- MMI יש EQ ובשתי תצורת החיבורים שיחקתי עם זה כאשר העברתי את ה- EQ לצורה שטוחה, בשני המקרים לא היה שינוי בסאונד, כלומר נשאר שטוח. אם אני מבין נכון, מגבר עם DSP אמור להפעיל גם סוג של EQ אבל אם לא היה שינוי זה אומר שאצלי המגבר מתפקד רק כמגבר וה- DSP מבצע רק תפקיד של דיליי (אולי) ובלי EQ כלל? 

פורסם

השאיפה שלך היא כמה שפחות חפיפה של שינויי עיבוד - הסורס, הMMI אתה רוצה אותם על שטוח. 

הDSP צריך להיות הכי קרוב למגברים (במקרה שלך הוא משולב בהם) והוא זה שצריך לעשות את כל עיבוד האות - כמה שפחות EQ יותר טוב, הEQ הנורמטיבי משפיע לא רק על האמפליטודה אלא גם על הפאזה. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר קצת חפירה בתחום, נדרש לאור חוסר הידע שלי,  הבנתי שאין לי טעם לחזור למבנה של 4 ערוצים (חיבור מקביל של הדלתות עם הרמקולים מתחת למושבים) ולהישאר עם 6 ערוצים. לא מבין מדוע לא חשבתי על זה עד עכשיו אבל בעצם אני לא צריך לחפש מגבר 6 ערוצים P&P במנה החיבורים שיש לי כרגע כי בעצם כבר יש לי צמה מוכנה של המגבר הנוכחי וכל מה שאני צריך זה לשחרר את החוטים מחיבורי ה- מולקס של המגבר הנוכחי ולהתאים למגבר החדש, בין אם בחיבור ישיר או עם חיבורי מולקס חדשים התואמים למגבר החדש. התנאי חובה שלי בבחירת המגבר זה שיהיו כניסות Hi Level כדי שלא יהיה צורך להוסיף מנחת. 

אני כנראה אבחר ב- Helix 206 dsp, אלא אם ישנה המלצה אחרת. מה העלות, פחות או יותר, של שירות כיול ה- DSP? זה משהו שחנות ממנה ארכוש את המגבר תוכל לעשות לאחר שאני אתקין את המגבר?  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...