Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת מגבר Plug and Play

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התייחסתי לזה קצת בהודעה פה (ואדי בהודעה לפני). וכבר לא זוכר בשרשור האחר 😂 

אם אתה כבר הולך לכיוון של מעבד, רצוי שתפריד בין הערוצים של הרמקולים בדלתות הקדמיות. ולזה, הצמה הנוכחית או צמה p&p אחרת לא תתאים בלי לעשות שינויים בחיווט שם. אפשר להיעזר בה אולי בכל מקרה, בהנחה שעובי החיווט מספק (מניח שכן).. 

בהתאם לנ"ל, תצטרך להחליט כמה ערוצי הגברה אתה צריך בפועל. האם 6 חיצוניים לרמקולים מקדימה (מידבאס+מיד+טוויטר) + 2 מקוריים של המערכת לאחוריים (מה שיאפשר שליטה פחותה עליהם, או לנתק אותם בכלל), 8 חיצוניים לכל הנ"ל (הכי טוב), או להישאר במבנה הנוכחי ואז המיד והטוויטר על אותו ערוץ ואין שליטה נפרדת ביניהם (פחות אידאלי). 

הנ"ל ישפיע כמובן על בחירת המגבר/מעבד. 

אגב, מוראל יצאו ממש זה עתה בסדרה משולבת כזו משלהם. אין לי מושג זמינות ותמחור בארץ.

לגבי תמחור הכיוון, זה תלוי למיטב ידיעתי בקונפיגורציה הסופית, וכל אחד יקח מה שיראה לנכון הערכה גסה מאוד 1000-2000 ש"ח). הנקודה החשובה היא שלא כל מי שמציע את השירות בארץ (ובעולם, אגב) יודע מה הוא עושה תמורת התשלום. לגבי בעלי מקצוע שכן מבינים מה הם עושים, רשמתי, בתיאום עם אדי, כאן לגבי כמה מהם. הוא מוזמן להוסיף עוד אם הכיר עוד כמה כאלו בינתיים. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קצת בעייתי אצלי להעביר עוד חיווט לדלתות, מניח שאם מתעקשים זה אפשרי אבל זו לא צמה רציפה אלא שני מחברים מכל צד. אני צריך לבדוק אם דרך החור העגול במחבר אפשר להעביר עוד חיווט או שדרך המבחר המקורי אפשר לחבר עוד שני חוטים. 

Sc0f4a71bb63d48d8bd20a54ff9614fb37.jpg

פורסם

לא מאמין שהגעתי למצב שאני לומד REW כדי לכייל את ה- DSP :-) 

למדידת RTA, נדרש מיקרופון מיוחד, כלומר כיווני או משהו כזה או שמיקרופון (מקליט) כמו שיש ב- ZOOM H1N גם יכול להתאים, לפחות לאיזה כיול ראשוני. 

• אהבתי 2
פורסם

תשקיע בכרטיס קול דו ערוצי מראש איזה בהרנגר אופוריה או פוקוסרייט, גם יד2 בא פה בחשבון

אם אתה מוכן טיפה להשקיע אז ami של אודיוטק פשוט אחלה של דבר

ותשקיע במיקרופון וכבל פשוטים של בהרנגר ecm8000 או אם אתה רוצה להשקיע אז ecm pro או tt1 של ביירדיינמיקס למשל

ואם אתה רוצה מיקרופון usb בעיקר לrta בלי כרטיס קול אז umik1 של mdsp ההמלצה תהיה להשקיע בumik2 שגם יתאים לך למדידות לצורך תיקוני טיימינג ותיאום פאזה.

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא יודע איזה מיקרופון יש לו אבל צריך מיקרופון כלל כיווני שיכול למדוד בין 20 הרץ ל20 קילוהרץ או יותר וגם שיהיה עבורו קובץ כיול באפס מעלות ורצוי גם ב90

לבהרנגר הפשוט יש קובץ גנרי לאפס מעלות ויש מדריכים ברשת איך לייצר גרסא ל90 מעלות. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אה! מצויינים, מותג מצויין גם הu44 שלהם היה בשימוש של מכוון בתחום.

לגבי קובץ קליברציה למדידות עבורו כדאי לבדוק באתר שלהם או מול התמיכה שלהם או פשוט מול מנוע ai

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם

לא ראיתי אפשרות לקליברציה, מניח שלאור העבודה שזה משמש בעיקר כמכשיר הקלטה וגם כך מי שמקליט מבצע עיבוד סאונד בהמשך, זה פחות הקטע של המוצר זה. 

פורסם

זה רשמקול hd של זום לדעתי שייך לתחום הbinaural recording

הוא כנראה יהיה גם מספיק טוב לשימוש לrta אבל רצוי להשיג לו קובץ קליברציה. שווה לפנות לתמיכה שלהם

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב, עכשיו לדבר החשוב יותר כי עוד לא בחרתי מגבר. 

עקרונית רציתי Helix 206 DSP. מהמעט מידע שיש ברשת בתחום, יש לה תוכנה מעולה, שהיא כנראה הרבה מעבר להבנה שאני צובר בתחום לאט לאט, תמיכה לעתיד ולפי סקירה טכנית הביצועים פשוט טובים. שקלתי לרכוש נייד משומש וזול של ווינדוס אבל אני חושב שאני אוותר על "התענוג", למרות שזה פוסל את מרבית המגברים בשוק, ואני אסתפק במגבר שתומך באפליקציה. 

אז הורדתי אפליקציות, שיחקתי איתן ומכל מה שיצא לי לנסות אז זו רשימת האופציה לשלב זה:

A894DSP AXTON - מותג "מוזל" עם אפליקציה טובה ויתרון של כבלים שמוכנים כך שגם זה חוסך לי עבודה. במבחנים למוצר, בסך הכל הביקורת טובה, ביחס למחיר. 

Audio System X-100.9 - מותג מוכר יותר, אפליקציה פחות טובה אבל עדיין אפשרית ויש גם תוכנה למחשב שאין ב- AXTON. ביקורת אחת הצביעה על עיוות קצת גדול יותר מהשאר בטווח השימושי של ההספק, אבל לא יודע אם שמירה על THD של 0.1% עד 70W בערך זה משהו שדורש התייחסות או לא כלל. 

ZAPCO HB 810 II 8AD - מוצר חדש יחסית של החברה, מצאתי אפס מידע ברשת על המוצר כך שאני לא יודע להתייחס אליו.

M6V4-24V-512K Musway  - האפליקציה פחות נוחה ונדרש מתאם של החברה כדי לחבר את האפליקציה (או להזרים מוסיקה) עוד תוספת שהיא כבר במחיר של מחשב נייד ווינדוס משומש. זה כנראה המוצר הבוגר יותר מבין הדגמים ברשימה. 

ESX SE800.6DSP - אותה חברה שמשווקת את Musway, לפחות לפי הביקורת קצת פחות טוב ומתאים יותר לחובבי באס. 

פורסם (נערך)

אז איך אתה עובד ומתכנן לקחת מדידות עם REW? 

אגב, ספציפית לגבי המוזויי, צירפת את גרסאת ה-24V. אתה כמובן צריך להתייחס לרגילה. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

זה אמנם מעניין התחום, אבל בשלב זה בחרתי בסוף לוותר על עשה זאת בעצמך שכן יצא שרק כדי שתהיה שליטה טובה באמצעות אפליקציה הגעתי למכשירים שבסוף יעלו לי כמו מגבר וכיול, פחות או יותר. מה שכן, ל- ESX יש אפליקציה מדהימה לדגם VE900.7SP, בכמה רמות מעל כל מה שיש בשוק. אני אסיים את ההתקנה של חומרי הבידוד שדחיתי ואז אתקין את המגבר. 

• מעניין 1
פורסם

היום סיימתי התקנה של חומרי בידוד (צריך לפתוח שוב בכל מקרה, אז אעלה תמונות) וכעת נשאר לבחור מגבר לאחר שויתרתי בשלב זה על כיול עצמי.  

בגזרת ה-3000 שקל למגבר 6 ערוצים עם DSP מובנה קלאס D בלבד (עניין של הסתרה ומיקום) אלו המגברים שאספתי, לא יודע אם יש את כולם בארץ (לא שיש לי בעיה להזמין מחו"ל):

MOSCONI Gladen PICO 6 | 8 DSP
Helix 206 DSP
ESX VE900.7SP
Audio System X-100.9 MDSP-BT
Match UP6DSP

יש איזו עוד אופציה בתחום התקציב? מי מתקין בארץ MOSCONI? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...