Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 20.1.2026 בשעה 12:56, `Infinity כתב:

במעמד העברת הבעלות הבנתי שהוא סוחר, והוא בכלל מהאזור שלי (אותה עיר) ולא מהמרכז כפי שטען.

יום לאחר מכן פרסם את האוטו למכירה ב 10K-15K יותר ממה שאני פרסמתי.

בפלואנס המופיעה בחתימה שלי, היו מס’ בעיות שלא היה שווה לתקן, ופרסמתי ב 6 אלף כדי למכור ב 5, בא אדם שנראה פרטי, ועשה סיבוב אומר לי ’’ ב 3 אלף לוקח’’ אמרתי בשום אופן לא! אז פתאום הוא אומר לי שהוא סוחר, ומתקן ומוכר, אז נפרדתי ממנו.

תכל’ס הבחור יוצא מהרכב פוגש שני סוחרים אחרים מהעיר שלנו, והוא כזה מפטיר לעברם ’’ שלושה רמאים במכה, הא?! חחח’’ וכולם פרצו בצחוק רועם..

מאז אני מתרחק מאלו ודומיהם.

אגב הרכב ההוא נמכר ב 4.700 לפרטי

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לצורך העניין, מה זה משנה שהוא סוחר?

אם המחיר מתאים אני אמכור גם לענבל אור...

מה אכפת לי מה הוא עושה עם הרכב אחרי שאני מקבל כסף ויש העברת בעלות?

גם אנשים פרטיים עושים את הטריקים האלה, מתקשרים אליך עם מחיר נמוך ואז אומרים לכמה חברים שלהם להתקשר ולהציע מחיר עוד יותר נמוך, חופרים לך שהם מגיעים אליך מאילת במיוחד, מתווכחים איתך על המחיר בוואטסאפ עוד לפני שבכלל ראו את האוטו וכל הסיפורים האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סוחר בד"כ עושה "בדיקה מסחרית" בשיחת הטלפון. קל להריח אותו וחשוב להציב גבולות ברורים. 

קונה רציני שאינו סוחר יתמקד בפרטי הרכב.

מבחינתי מי שלא בא לראות את הרכב, לא רציני. כל מה שצריך לדעת כתוב במודעה. מעבר לזה, יתכבד ויגיע.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 21.1.2026 בשעה 11:03, avri6 כתב:

אחרי זה הבנתי שהם סוחרים וסירבתי לעסקה כי לא רציתי שיסתירו את התאונה מאחרים

טעות. אתה עשית גילוי נאות על התאונה. אם המחיר שהציעו לך מתאים לך תמכור. לא אחריותך מה קורה לאחר מכן.

אם תמכור בגילוי נאות לפרטי, הוא ייסע כמה שנים ואז ימכור בלי לספר את ההיסטוריה, זאת גם אחריותך? אז מה ההבדל ומה הסוף? 

לפי ההגיון של האחריות שלך, לא תוכל למכור את הרכב לאף אחד.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא ניסיתי את זה בעצמי אבל מה לדעתכם על הטקטיקה הנ"ל:

- מפרסם רכב עם נתונים טובים אבל במחיר גבוה ממש

- מקבל את כל הטלפונים מהסוחרים ומסרב להוריד

- אחרי שעה מעדכן את המודעה ומוריד את המחיר לסכום סביר

- אז כל הפרטיים מתחילים להתקשר

יעבוד או לא?

• מעניין 1
פורסם
לפני 3 שעות, נומד כתב:

לא ניסיתי את זה בעצמי אבל מה לדעתכם על הטקטיקה הנ"ל:

- מפרסם רכב עם נתונים טובים אבל במחיר גבוה ממש

- מקבל את כל הטלפונים מהסוחרים ומסרב להוריד

- אחרי שעה מעדכן את המודעה ומוריד את המחיר לסכום סביר

- אז כל הפרטיים מתחילים להתקשר

יעבוד או לא?

אתה יכול גם לכבות את הטלפון בשעתיים הראשונות 

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 2

.

פורסם

לדעתי זה קשור לעקרון של - אם השירות שאתה מקבל הוא בחינם, אתה הוא המוצר.

אז אנחנו, כל המוכרים והקונים בפלטפורמה החינמית, מייצרים להם טראפיק גדול

שסוחרים מוכנים לשלם עבורו הרבה כסף. 

אני משער שיד2 מוכר חבילות פרסום בכמה מסלולים ונפח פעילות,

ועל הדרך מצ'פר אותם בגישה מוקדמת למודעות טרם פרסומן בגישה חינמית.

אם ה"אי צדק" הזה יבריח לקוחות ויפגע להם בטראפיק, זה ידפוק את המודל העיסקי, ואולי ירדו מזה.

בינתיים לדעתי האישית הם על גבול נקודת האיזון,

כי מצד אחד הרבה אנשים כבר מקבלים את הרושם שסוחרים השתלטו על הלוח הזה,

אבל מצד שני ייאמר לזכותם שהסוחרים אצלם מזוהים ככאלה, והם 'צדים' סוחרים במסווה,

לא בגלל הנשמה הטובה שלהם, אלא כי מבחינתם, אם אתה סוחר - תשלם, ואם לא תשלם - תחסם.

• רעיון טוב! 2
פורסם

שוק היד 2 בתקופה הזאת, פשוט מטומטם. 

מרוב שאין שום היצא, החבר החליט להתפשר וללכת על רכב קטן יותר במסגרת התקציב מה שמוביל לרכבים בני 3-4.

ומה? אתם חושבים שהמצב שבגזרה הזאת טוב יותר? לא. בדיוק אותו חרא. כול רכב שהוא לא צרפתי, דורשים עליו 7-10 מעל המחירון.

אני יכול להבין הגיון בלדרוש X מעל המחירון ברכבים ישנים שאיבדו חלק מכובד מהערך שלהם. אבל ברכב כמעט חדש? הרי כול הפואנטה בקניית רכב משומש  זה להמנע מירידת הערך של רכב חדש, אז מה עשינו בזה אם מביאים את אותה ירידת ערך בדלת האחורית בדמות דרישה מעל המחירון? 

או שיש מספיק אנשים חסרי הבנה ברמות מפחידות, או ששוק יד 2 לרכבים בגיל הזה פשוט לא קיים וזה סתם מסך עשן מלא בבלבלני ביצים שמחפשים פראייר

פורסם

או שהמחירון לא מחובר למציאות.

הוא משמש את חברות הביטוח לתשלום פיצויים, אינטרס שלהם שכולם יהיו בתת ביטוח.

לקונה/מוכר המחירון לא רלוונטי.

• מעניין 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 19.1.2026 בשעה 22:54, הלוחש למכוניות כתב:

המצב בפועל הוא, שהעיסקאות על רכבים טובים כבר נסגרות עד שהמודעה עלתה - כלומר אותה שעה של יתרון שיש לסוחרים מנוצלת על ידם להעביר מקדמה ולסגור את העיסקה. יצא לי כבר לא מעט פעמים להתקשר דקות ספורות לאחר עליית המודעה - ולקבל בתגובה "לא רלוונטי".

קרא היטב את מה שכתבתי לגבי הטקטיקה של הסוחרים, ותבין שלא מדובר כאן בזכות ראשונים בלבד, שלפחות היתה מאפשרת למוכרים לקבל מחיר טוב ומיד, אלא בזכות של הסוחרים להוריד מחיר באמצעות מו"מ לא הכי הוגן מול מוכרים פרטיים שלא ממש בנויים להתמודד עם טקטיקות קניה אגרסיביות.

פיאט 500 קבריולט ב11 אלף,התקשר אליו סוחר לפניי והציע 8 בכדי למכור ב14 שהמחירון 17.

עדיין לא נמכרה {אני שוקל לקנות אותה נראה מה יוליד יום}

• לא הבנתי... 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
בתאריך 14.1.2026 בשעה 06:32, davemustaine87 כתב:

אין אפשרות לקנות היום רכב יד 1 עם קילומטראז נמוך בפחות מ-8-10 אלף מעל המחירון. מדובר על רכבים בטווח שנתונים 18-21

בעיקרון, אני ממשיך להתייחס למחירון לוי יצחק כמחירון רשמי לעסקאות, כי זה גם מה שחברות הביטוח עושות ועם כל הכבוד למתחרים או אלו שמנסים להמציא את הגלגל מחדש - המדינה ממשיכה להתקיים לפי מחירון לוי יצחק (אללה ירחמו).

לכן, אם לרכב יש נתונים טובים ובשיקלול מחיר מגיע לו 2000 או 3000 או 6000 יותר, סבבה.

לשלם עוד 8-10 מעבר למחירון המשוקלל זאת כבר חזירות של ישראלים - וכמו שאתה רואה הרוב כאלה.

תן לי לספר לך שהמצב בחשמליות לא יותר טוב (עוקב בלוח יום-יום כבר כמה חודשים).

בגלל שהמחירון שלהם מתרסק מהר יותר ובגלל ההאטה במכירות של חשמליות, הם בוחרים לעצמם לפרסם באופן אוטומטי מעל המחירון, כאשר מדובר לרוב במכוניות עם ק"מ גבוה עד גבוה מאוד - ואל תחשוב שזה עוזר למישהו, מכוניות עומדות *חודשים* בלוח ולא נמכרות, והמחיר יורד לאט לאט (לא באופן תואם לירידת המחיר בלוי יצחק).

חטפו חזק מאוד: כל PSA החשמליות (ונגזרותיה לבית טויוטה ופיאט) עם הסוללה של 50 קוט"ש, BYD ATTO 3 גם בגלל הסוללה וגם בגלל מבצעי "גיול" בסוף 2025, כל השמות הפחות מוכרים הסיניים שהיו (וחלקם נעלמו) - קצרה היריעה מלפרט וכו'. עדיין מחזיקות יפה בשוק טסלה, יונדאי וכד' - אבל ירידות המחירים גם בבנזין וגם בחשמליות הן חזקות מאוד בשנתיים האחרונות - ואנשים פשוט בשוק מזה. גם במכוניות סחירות כמו ספורטאז, רכב שעלה ב 2024 נמכר ב 2026 כמשומש ב 25% פחות (נשמע סביר ? אבל לרכב שעלה 200K ועכשיו עולה 150-155K, זה המון !)

"מלחמת מחירים" בשוק היד-2 כבר שם, רק שלאנשים יש בעיה לעכל אותה והם נאחזים בקרנות המזבח כאילו שזה יעזור להם....

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 10 שעות, איציק נ. כתב:

בגלל שהמחירון שלהם מתרסק מהר יותר ובגלל ההאטה במכירות של חשמליות, הם בוחרים לעצמם לפרסם באופן אוטומטי מעל המחירון, כאשר מדובר לרוב במכוניות עם ק"מ גבוה עד גבוה מאוד - ואל תחשוב שזה עוזר למישהו, מכוניות עומדות *חודשים* בלוח ולא נמכרות, והמחיר יורד לאט לאט (לא באופן תואם לירידת המחיר בלוי יצחק).

זה אגב משהו שמעולם לא הבנתי. 

כן, מצב הביקוש לחשמליות משומשות הוא כרגע בבלאגן גדול, ורוב הרכבים חוטפים וחוטפים בגדול ירידות מחיר חדות. מבאס למי שמוכר, אבל לצערנו זה מה יש. 

ועקב זה יש אנומליה של אנשים המון אנשים שמוכרים במחיר X מסויים אבל לא מעט אנשים שמוכרים רכבים זהים לגמרי בנתונים שלהם ב-15-25 אלף מעל מחיר X. כאילו, לא פתחתם לוח יד 2 לראות בכמה מפרסמים את הרכב שלכם? באיזה יקום מקביל אתם חיים? 

אני תוהה לעצמי מי ההזוי שיקנה רכב בן 3 ב-25 אלף פחות ממחיר חדש, אז הציפיה שמישהו ישלם 25 אלף יותר על רכב זהה, זה הרבה מעבר להזיה. 

פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

בעיקרון, אני ממשיך להתייחס למחירון לוי יצחק כמחירון רשמי לעסקאות, כי זה גם מה שחברות הביטוח עושות ועם כל הכבוד למתחרים או אלו שמנסים להמציא את הגלגל מחדש - המדינה ממשיכה להתקיים לפי מחירון לוי יצחק (אללה ירחמו).

לכן, אם לרכב יש נתונים טובים ובשיקלול מחיר מגיע לו 2000 או 3000 או 6000 יותר, סבבה.

לשלם עוד 8-10 מעבר למחירון המשוקלל זאת כבר חזירות של ישראלים - וכמו שאתה רואה הרוב כאלה.

חטפו חזק מאוד: כל PSA החשמליות (ונגזרותיה לבית טויוטה ופיאט) עם הסוללה של 50 קוט"ש, BYD ATTO 3 גם בגלל הסוללה וגם בגלל מבצעי "גיול" בסוף 2025, כל השמות הפחות מוכרים הסיניים שהיו (וחלקם נעלמו) - קצרה היריעה מלפרט וכו'. עדיין מחזיקות יפה בשוק טסלה, יונדאי וכד' - אבל ירידות המחירים גם בבנזין וגם בחשמליות הן חזקות מאוד בשנתיים האחרונות - ואנשים פשוט בשוק מזה. גם במכוניות סחירות כמו ספורטאז, רכב שעלה ב 2024 נמכר ב 2026 כמשומש ב 25% פחות (נשמע סביר ? אבל לרכב שעלה 200K ועכשיו עולה 150-155K, זה המון !)

"מלחמת מחירים" בשוק היד-2 כבר שם, רק שלאנשים יש בעיה לעכל אותה והם נאחזים בקרנות המזבח כאילו שזה יעזור להם....

בין 30 ל 40 אחוז היא ירידת מחיר הגיונית לרכב בן 3. מתי זה לא היה כך?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...