Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעקבות מזג האוויר החורפי שנחת עלינו הפעלתי היום לראשונה מזה כמה שבועות את החימום במזגן, כלומר העברתי את החוגה מקירור למקסימום חימום, שמתי על מצב חימום למרכז גוף הנהג ובעוצמה 4 הגבוהה ביותר. אף על פי כן המזגן פלט קור ולא חום. רק אחרי כמה דקות טובות האוויר הקר התחלף באוויר חם - אבל זה רק מתוך 2 פתחי המזגן השמאליים ביותר - אלה שבצד של הנהג. שני פתחי המזגן הימניים (אלה שבצד הנוסע)  המשיכו במקביל לפלוט קור ולא חום. גם בצד שמאל - האוויר החם שיצא - היה חימום קל ובוודאי שלא תואם את עוצמה 4. האוויר הקר בצד ימין לא הפך לחם עד לסיום הנסיעה שהייתה בת כרבע שעה. אודה לאבחון של התקלה על סמך המתואר פה. האם יכול להיות שזה קשור לכמויות הגשם הדי מטורפות שירדו היום ושחלילה גרמו נזק? הרכב לא הוצף וגם לא קרוב לזה אבל חנה כמה שעות תחת גשם מסיבי.     

עריכה אחרונה על ידי טריקו2
פורסם

למה שמראש בכלל תרצה לשים מזגן על 4? המצב היחיד שרציתי לשים מזגן על מעל 2 היה בחום של 50 מעלות בקיץ

היום אני אפילו לא חושב לשים מעל 1 את המזגן האמת, מחליף פילטר מזגן כל שנה או קצת פחות

כמה זמן לא החלפת פילטר מזגן ברכב?

פורסם

יש מצב שהחימום לא הופעל על 4, אלא העברנו ל-4 במהלך הנסיעה כשראינו שהחימום לא עובד אז בדקנו את המקסימום. בכל מקרה גם על 4 הוא לא עבד בימין, וקצת עבד משמאל. פילטרים הוחלפו דווקא לא מזמן (5 חודשים). 

פורסם

אתה צריך להבין, מזגן על חום ברכב (לפחות ברוב הרכבים) הוא לא 'מפזר חום' שמאחורי הדאשבורד, אלא הוא עובד על חום המנוע, מערכת הקירור ברכב מורכבת גם מרדיאטור פנימי עובר שם נוזל הקירור מהמנוע, אם המנוע חם יהיה מזגן על חום אם לא האוויר יהיה קר.  כתבת שהנסיעה הייתה רבע שעה אני מאמין שגם בתוך העיר אז וודאי יקח כמה דקות עד שהמנוע יתחמם ויהיה מזגן.  

דבר נוסף 'עוצמה' 4 היא רק העוצמה של הפן לא של החימום ודווקא זה יהיה הפוף אם יזרום יותר אוויר הוא יורגש פחות חם מאם יזרום פחות אוויר. 

עדיין יכול להיות שהרדיאטור חימום לא לגמרי משוחרר ולכן הוא לא עובד לגמרי כמו שצריך.  

תכתוב איזה רכב מדובר איזה שנה וכמה קילומטרז'.  איך הוא טופל ואם הוחלף נוזל הקירור. 

פורסם

יונדאי i-20, שנת 2012, 224,000 ק"מ (גבוה). מקפיד על טיפול פעם בשנה (שזה בערך כל 15,000 ק"מ - בהתאם להוראות החברה). לאחרונה טופל לפני 5.5 חודשים. 

פורסם

כנראה חלק ממדפי  ניתוב האוויר תקוע/תקול. (נמצאים בתוך הדש בורד)

אופייני לרכב שלא הפעילו את מצב החימום שלו במשך תקופה ארוכה.

(*) לכן מומלץ להפעיל את המזגן מידי פעם, גם בחורף.

כדי שבקיץ לא תתקל במקרה הפוך למה שקרה לך עכשיו עם החימום.

פורסם
לפני 8 שעות, IsraCar כתב:

כנראה חלק ממדפי  ניתוב האוויר תקוע/תקול. (נמצאים בתוך הדש בורד)

אופייני לרכב שלא הפעילו את מצב החימום שלו במשך תקופה ארוכה.

(*) לכן מומלץ להפעיל את המזגן מידי פעם, גם בחורף.

כדי שבקיץ לא תתקל במקרה הפוך למה שקרה לך עכשיו עם החימום.

ואם זו הבעיה, אז מה עושים? לא יהיה מנוס מלפרק את הדשבורד? נשמע כמו סיפור שלא כדאי להיכנס אליו בכלל...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

אצלי החימום עובד די במיידי אז באמת צריך פה דיאגנוסטיקה

יש לך במקרה אפשרות לחבר התקן OBD אולי? אני גם צריך להזמין מעליאקספרס

מה זה במיידי?

אני יוצא כל בוקר מוקדם כשקר, שהרכב עמד כל הלילה בלי תנועה.

לוקח לפחות 10 דקות עד שיוצא אוויר חם.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 8 דקות, לירון .ה. כתב:

מה זה במיידי?

אני יוצא כל בוקר מוקדם כשקר, שהרכב עמד כל הלילה בלי תנועה.

לוקח לפחות 10 דקות עד שיוצא אוויר חם.

תוך 2-3 דקות כבר חם לי

אבל יש קשר לזה שהמנוע עבר רק 45K ק"מ?

פורסם

בדקתי היום שוב. ישבתי באוטו 20 דקות אם לא יותר וזה חזר על עצמו: הפתחים השמאליים יוצא חימום (וגם לא בעוצמה שאמור היה לצאת) ומהפתחים הימניים רק קירור, אז זה לא מדובר בזמן שלוקח לחימום "להשתלט" על הקור. יש שם תקלה. הבנתי שזה יכול אולי להצביע על תקלה במנועי הדש ולאו דווקא בסתימה של הרדיאטור? (לא מבין בזה, זה מה שהבינה המלאכותית הציעה...). אם נראה שזאת אכן התקלה, אודה על פירוט האם מדובר בתקלה ששווה לתקן באוטו בן 13 שנה (מבחינת עלויות ומבחינת זה שהפירוק מורכב מידי ויש סיכון שהוא ו/או ההרכבה מחדש לא ייעשו כמו שצריך)   

פורסם

יכול להיות שהבורר של החום קור שמכוון את התריס יש בעיה. גם ראדיאטור פנימי יכול לקחת  בחשבון.

שווה להשקיע ברכב בן 13?

כן. אם משרת טותך ואתה רוצה שהיה לך נעים בחורף.

מאיפה אתה בארץ?

לפני 47 דקות, גולדן191 כתב:

תוך 2-3 דקות כבר חם לי

אבל יש קשר לזה שהמנוע עבר רק 45K ק"מ?

מאיפה אתה בארץ?

אין קשר לקמ של המנוע.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני שעה, לירון .ה. כתב:

יכול להיות שהבורר של החום קור שמכוון את התריס יש בעיה. גם ראדיאטור פנימי יכול לקחת  בחשבון.

שווה להשקיע ברכב בן 13?

כן. אם משרת טותך ואתה רוצה שהיה לך נעים בחורף.

מאיפה אתה בארץ?

מאיפה אתה בארץ?

אין קשר לקמ של המנוע.

אני מאזור השפלה. אם זה הבורר של החום/קור זה גם דורש פירוק של הדשבורד?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...